Teknisen toimen surkea suunnitelma

Ihmettelijä

Teknisen ltk:n ja vapaa-aika ltk:n käsittelyyn on tällä viikolla menossa Kontiolahden teknisen toimen käyttäjälähtöiseen suunnitteluun pohjautuva "irvikuva", ohjeistetusti Ramboll Oy (konsulttitsto) tekemänä.

Lehmon urheilukeskuksen yleissuunnitelma, joka pitää sisällään todella huvittavia ja niin järjen kuin käyttäjien toiveiden vastaisia esityksiä.

Tässäpä poiminnat parhaasta päästä:
1) Jalkapallokentän Luonnonnurmen tilalle on nyt suunniteltu HIEKKATEKONURMI ja ihan kuulemma tehdään pesäpalloliiton ohjeiden mukaan?
Kunnassa ei ole pesäpalloseuraa eikä harrastajia eikä mikään taho ole sitä halunnut, jalkapallokenttä taas on aina 100% käytössä?

2) Lisäksi ollaan väkisin sijoittamassa keskukseen täysimittainen jääkiekkokaukalo mitä kukaan käyttäjätaho (koulut, urheiluseurat, asukkaat jne.) kunnassa ei sinne halunnut, paitsi tekninen toimi?

3) Alueella ei kuulemma tietenkään mahdu tilanpuutteen vuoksi nuotiopaikkaa, frisbeegolf rataa tai hiihtomaailmaa taikka pulkkamäkeä.

Ei mahtunut aikoinaan tekonurmikenttäkään isompana mutta latupohjalle löytyikin yllättäen vuoden päästä samasta paikasta lisää tilaa?

Taas on teknisen johtajan henkilökohtainen kostoretki alkamassa ja voi vain kuvitella miten paljon taas kunnan tyhjästä kassasta maksetaan näille konsulteille ja tuleville lisäselvityksille?

Näin Kontiolahden kunnassa toteutetaan kuntastrategian mukaista käyttäjälähtöistä suunnittelua... joka lienee vain ihan sanahelinää?

9

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lehmon aboriginaali

      Olen sitä mieltä, että Lehmon urheilukeskusta pitää kehittää. Lisäisin ed.mainittuihin suunnitelmiin läysimittaisen urheiluhallin jossa voisi pelata eri palloilulajeja ympäri vuoden ja olisi mahdollista harjoitella juoksu- ja heittolajeja. Urheilukeskuksen liittymän siirtäisin nykyisestä 400m pohjoisen suuntaan ja uuden parkkipaikan sijoittaisin nykyisen kentän itä-koillisen suuntaan.

    • harhautus

      Eiköhän tässä haluta viedä huomio pois ah-keskuklsen siltojen uusimisesta. Asiahan on täysin selvä. Nyt ei voi LehPalaisetkaan valittaa ja vastustaa tekn. ltk:ssa.

    • ptruu

      Näinhän se ah-stadioni rakentuu. Puretaan kalliilla rahalla tehtyä työtä ja sitten rakennetaan uutta vielä kalliimmalla. Ja taas tehdään osin sutta, kuten pääkatsomo, mistä ei näe maaliin tuloa!!! HohHoijaa!

      Ei ole projektin johtoryhmä osannut suunnitella, vai kuka lienee suunnitellut?
      Vastuu lankeaa kuitenkin viime kädessä poliittisille päättäjille (sen "ampumahiihtojaostolle") ja veronmaksajat maksavat kaikki kulut.

      Projektia voidaan hoitaa täysin ilman vastuuta, koska kunta on varma maksaja.
      Vertaa Jokipoikien projekti. Siellä paukkuu vasara kun homma ei kannata.

    • Ex-Valmentaja

      Aivan selkeästi teknistä johtajaa motivoi vain ja ainoastaan henkilökohtainen kauna ja mahdollisuus kostaa.
      Hänen vastaavat esityksensä ovat joutuneet jo kolme kertaa aiemmin aktiivisten käyttäjien edunvalvonnan vuoksi valtuuston äänestyksissä "tyrmätyksi" soveltumattomina.

      Ensimmäisellä kerralla yli 15vuotta sitten hän ei olisi halunnut Lehmon urheilukeskukseen nurmikenttää vaan hiekkakentän, nurmi vaan rakennettiin hänen "kuolleen ruumin yli". Ja on ollut 100% käytössä siitä asti ja on edelleen!

      Toisella kerralla johtaja siirsi omin luvin Ruottisenahonkadun kaukalon pois kerrostalojen tieltä, mutta se palautettiin kuntalaisaloitteen voimin takaisin paikoilleen. On ollut hyvin toimiva matalan kynnyksen kuntoilupaikka keskellä Lehmoa.

      Kolmannella kerralla, kolme vuotta sitten, johtaja olisi taas käyttäjien toiveiden vastaisesti halunnut Urheilukeskuksen suunnitellun uuden tekonurmen upean luonnonnurmen päälle. Olisi väkisin halunnut jättää sinne myös hiekkakentän, jolla ei ole käyttöä. Kun tajusi ettei saa hiekkakenttää jäämän alueelle niin yritti muuttaa jalkapallotekonurmen ns. pesäpallotekonurmeksi eli hiekkatekonurmeksi. Lopulta teetti pienimmän mahdollisen kentän ns. tilanpuutteen vuoksi. Kyseinen tila kuitenkin löytyi seuraavana syksynä uudelle latupohjalle?
      Hävittyään tämänkin valtuuston äänestyksessä, jätti kiukuissaan hoitamatta lisäselvityksen valtiontuen saamiseksi ja kunnalta jäi saamatta 90.000€ tuki, joka oli jo myönnetty.

      Lukekaapa tämän edellä olevan perusteella nyt esitetty yleissuunnitelma läpi ja katsokaa mitä ollaan ehdottamassa.
      1. Luonnonnurmi pois Urheilukeskuksesta ja tilalle pesäpalloon tarkoitettu hiekkatekonurmi, joka ei sovellu jalkapalloon ja sen sarjapeleihin.
      Kun taas jalkapallotekonurmi soveltuu erinomaisesti pesäpallon satunnaiseen pelaamiseen kuten koululiikunta yms..
      2. Ruottisenahonkadun kaukalo siirretään taas pois paikaltaan...paikkaan mihin kukaan käyttäjä ei sitä toivonut?
      3. Urheilukeskuksen 100% käytöllä olevat jalkapallokentät yritetään suunnitelmassa muuttaa taas tilaan missä toinen kenttä jäisi soveltumattomana hyvin pienelle n.20% käytölle ja toisen käyttöaika yksin ei riitä nykyiseen tarpeeseen, lähellekään. Eikä urheilukeskukseen näin ollen jäisi enää täysmittaista kenttää jalkapallon sarjapeleille.

      Näin kostoretki rakentuu ja hyvin kehittyvä jalkapalloharrastus pyritään lyömään alas. Junnumaajoukkuepelaajat häiritse vissiin jo kunnan ykköslajia?

      Urheilukeskukseen mahtuu paljon uusia liikuntamuotoja ja kehitettävää on paljon joista kuntalaiset ja käyttäjät antoivatkin hyviä toteutettavia toiveita.
      Valitettavasti tämä kehittäminen ei ole nyt motiivina johtajalla vaan henkilökohtainen ja jo sairauden puolelle menevä kosto.

    • häpeällistä

      Aivan oikein päätelty. Tekn.johtajan yksisilmäisyyden takia kunta menetti liki satatuhatta. Kosto elää joka puolella, menee jopa poliitikkojen asioiden henkilökohtaiselle tasolle, esimerkkejä olisi paljon. Kunhan vaan saadaan ah-keskukseen näyttävät sillat muulla ei niin väliä

    • Vanha kaava

      Tuo uusi rakennushanke on pakko saada alulle pikaisesti, sillä Ah-stadionin rakentamisen kuluja on päästävä siirtämään jollekkin toiselle hankkeelle, koska sinne varatut rahat ei riitä alkuunkaan.
      Kun toinen hanke on samaan aikaan käynnissä, on kätevää siirtää kuluja sinne ja taas rahaa on käytettävissä ilman että se näyttää pahalle kuntalaisille julkaistavissa tiedoissa.
      Miltähän hankkeelta ne rahat siihen maailmacupin lisähommiin otettiin, tuskin niitä kukaan omasta pussistaankaan maksoi.
      Nyt pitää valtuutettujen olla tarkkoina ja mielellään tarkastaa kirjanpitoa sellaisen asiantuntijan toimesta, että nähdään miten näitä veronmaksajien rahoja sinne Ah-pyhättöön muilutetaan.

    • Peruskuntalainen1

      Tuntuu ihan siltä että Kontiolahden valltuusto on pelkkä kumileimasin tuon AH-stadionin suhteen. Ei taida olla fiksua pimittää todellisia kustannuksia äänestäjiltä, tulee se pää vetävän käteen jossan kohtaa, toivottavasti ja viimmeistään ensi kunnallisvaaleissa... jos äänestäjä sitten muistaa...
      Niin kauan kun kunta maksaa viulut kyselemättä ei rahoitusta tarvii AH-uskovaisten muualta kysellä.

      • Lehmolainen

        Miten luulette, että valtuutettu tai käyttäjät, kuntalaiset pystyy vastustamaan tällaisia suunnitelmia.
        Tekninen johtaja kertoo ensin konsulteille että käydään nämä keskustelut mitä on pakko pitää ja sen jälkeen kerron teille mitä suunnittelette.
        Tätä konsulttien "turhaa käyttämistä" en ymmärrä konsultin puolelta oman työnarvostuksen en myöskään kunnan puolelta maksajana. Aivan hukkaan heitettyä rahaa?
        Itse sitten johtaja esittelee "suunnitelman" lautakunnassa ja kertoo perusteiksi ja ltk:n jäsenten kysymyksiin vastauksiksi puhtaita valheita ja omia mielipiteitä ei faktoja.

        Koulun edustajat huijataan mukaan "johtajan oikeisiin suunnitelmiin" kertomalla taas valheita nykyisten liikuntapaikkojen käytön monipuolisuudesta ja käytön rajoitteista. Eli syyttää muita (käyttäjiä) siitä kun tekninen toimi pitää kenttiä lukossa, hankaloittaa käyttöä omilla rajoitteilla ja henkilökunta ajaa koululaisia pois kentiltä.

        Ei todellakaan ole helppoa murtaa tällaisia "virkamiesjunttia" toivottavasti herätään ajoissa tämänkin päättömän suunnitelman kaatoon.


    • no ei

      no ei niiltä muuta voi odottaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. 182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe