Pettynyt demokratiaan?

Työeläkeläinen

Nythän on taas yhdet demokratian huippuhetket koettu ja kansa on saanut vapaasti lausua mielipiteensä siitä mihin mennään. Siihen ei voi pettyä jos ei ole diktatuurin kannattaja.

Nyt voimme keskittyä seuraavaan demokratian vaiheen esiinmarssiin eli ensi kevään eduskuntavaaleihin joissa taas saamme lausua mielipiteemme vapaasti ja valita ainakin 10 puolueen joukosta itsellemme sopivimman ja jos sellaista ei löydy niin äkkiä vaan keräämään nimiä ja perustamaan uutta puoluetta.

Moista demokraattista mahdollisuuttahan ei sosialismissa ole eikä ole koskaan ollut ja tuskin tulee olemaankaan eli sosialismin kannattajat eivät demokratiaan usko eivätkä sitä edes käsitä. Meidän poliittinen demokratiamme on kattona ja seininä kaikelle muulle mitä maassamme ja Euroopassakin EU:n puitteissa tapahtuu eli kannattaa osallistua niidenkin tollojen jotka vain valittavat mutta eivät käy edes äänestämässä.

Nyt kaikki miettimään seuraavia vaaleja ja osallistumaan jotta voitte sanoa tehneenne kaikkenne paremman maailman eteen. Vaikka äänestämättömät ovat suurin puolue he eivät saa yhtään edustajaa eduskuntaan eikä edustajien määrääkään vähennetä heidän osuutensa vertaa. Vain äänestämällä voit vaikuttaa omalta pieneltä osaltasi. Demokratiassahan suurin aktiivijoukko saa parhaat asemat hallintoon.

13

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikka komut alvariinsa toitottavat demokratiaa niin mitään sanomista siitä ei näköjään löydy mikä lieneekin luontaista heille. Vaikka demokratia onkin heidän suurin vihollisensa antamalla ihmiselle/kansalle ajattelun vapauden niin heidän kansandemokratiansa kutistaa sen mahdollisuuden hernettäkin pienemmäksi. Siksi he suosivatkin kansandemokratiaa eli yhden puolueen diktatuuria.

    • Mitä demokratiaa te haaveilette saavanne, siitä kai on kyse.

      Poliittinen demokratia meillä ja yleisesti koko Euroopassa ja Pohjois-Amerikassakin on hyvällä tolalla ja hieman maasta riippuen on monen sortin ja ajatuksen puolueita valittavana ja mitä hyvänsä niistä saa vapaasti äänestää. Jos joku valittaa tästä meidän poliittisesta demokratiastamme niin hän ei ole käsittänyt demokraytian ydintä, enemmistövaltaa!

      Sen sijaan jos haette taloudellista demokratiaa niin tavoittelette kuuta taivaalta, se on sula mahdottomuus. Vaikkatänään jaettaisiin omaisuudet tasan jokaisen kesken niin viikon päästä meillä olisi taas rikkaampien ja köyhempien kansan osa.

      Meillä homma on varsin hyvin hoidettu ja kaikilla on mahdollisuus, sen tiedän omaltakin kohdaltani. Ei välttämättä pääse miljonääriksi euroina mutta jos se on tähtäimessä niin onhan moni senkin todistanut mahdolliseksi.

      Jos käyttää aikaansa opiskeluun ja työntekoon niin hyvään tai vähintään kohtuulliseen varallisuusasemaan on täysin mahdollista päästä. Tuolla kohtuullisella tarkoitan asemaa jossa ei ole huolta huomisen leivästä eikä pesukoneen laukeaminen tee mitään ihmekoloa budjettiin. On varaa lomailla ja viettää mukavaa elämää oman valintansa mukaan. Tuo on kohtuullista ja hyvän saa jokainen mielessään itse hahmottaa.

      Itse en edes haluaisi rikkaaksi sillä miljoonien hoito olisi helposti kokopäivätyötä koska kuitenkin alkaisi peljätä niiden katoavan tavalla tai toisella. Mahtaisikohan edes nukkua levollisesti kun pitäisi miettiä minne senkin ensiviikolla lankeavan miljoonani sijoitan mahdollisimman hyvällä tuotolla. Rikkaus vaikeuttaa elämää jos sitä haluaa pitää yllä.

      Minulle kohtuullinen elämä on se hyvä johon olen aina pyrkinyt ja jonka olen mielestäni saavuttanutkin.

      Talouden demokratiaahan pyrittiin harrastamaan entisellä NL:ssa huonoin tuloksin koska siellä oli suurta eriarvoisuutta siinäkin mitä yhteiskunnan palveluja missäkin yhteiskuntaluokassa sai käyttää. Sosialismin luokat olivat todella määrääviä ihmisen elämän kannalta kun meillä saa itse päättää mitä haluaa kunhan siihen haluun suhtautuu pitkäjännitteisesti koulusta alkaen.

    • Aktiivinen vaikeneminen toisin ajattelijoita kohtaan saattaa teidät juuri sille tasolle joka on saanut kansan teitä hylkimään.

      Ei tiellä ole mitään sellaista oppia hallussanne joka jokaisen tekee autuaaksi vaan kaikessa on parantamisen varaa. Mikä on pielessä jos puolue saa alle 1000 ääntä valtakunnallisissa vaaleissa, sitä kannattaa kysyä ensin itseltään ja sitten muilta oman piirin ulkopuolelta koska he näkevät asiat paremmin ja kirkkaammin.

      Olen aina tai lähes ainakin tiennyt demokratian olevan kommunistien, minkä sortin hyvänsä, heikko kohta. Siitä puhutaan mutta sitä pelätään koska ajattelu tuo vaaran johtajien menestykselle omalla linjallaan ja johtajat ovat varsin kiinninaulattuja olleet kommunistisissa liikkeissä. Hyvänä esimerkkinä ovat Kiina ja NL! Kuubaa unohtamatta!

      Vapaa demokratia on kuitenkin tätä nykyä meistä suurimman osan mieleen joten ilman sen ehtoja ei ole mahdollisuutta päästä politiikkaan mukaan sen päättäville paikoilla. herää kysymys, mitä järkeä on puolueessa joka ei pyri päättäjän asemaan? Se on yhtä tyhjän kanssa ja yhtä hyvin voi kuulua purjehdus- tai metsästysseuraan poliittisen vaikutuksen osalta ainakin.

      Onneksi Suomessa on työväenvalta ja on ollut jo vuosikymmeniä, nyt se on valaistuneiden työläisten käsissä ja tulee pysymään!

    • Ehtakapitalisti

      Luu kurkkuu elakeläiskommareilta ja niitten siipiveikoilta.

      • Asiaa voi tietysti noinkin ilmaista mutta en näe sen suuresti luovan luottamusta kirjoittajan ajattelukykyyn vaan enemmän tuo näyttää, ei niin kirkkain ajatteluvälinein muodostetulta.

        Suoraan sanoen AIVOTUHNU!

        Missä sinä näet noita eläkeläiskommareita? Tosin suurin osa niistä niitä lienee koskapa jälkikasvu lienee viisaampaa. Voisit siis kirjoittaa hieman analyyttisemmin!

        Paljonko mielestäsi pitää olla kapitaalia plakkarissa jotta olisi ihan ehtakapitalisti? Minulla se raja alkaa jossain miljardin euron paikkeilla jota kuitenkin kohdallasi epäilen vaikka lottomiljonääri olisitkin!


    • yksinpuhelua

      Jaaha, taasen tätä työeläkeläisen synkkää yksinpuhelua !.

    • tässä määritelmä

      työeläkeläinen
      Paljonko mielestäsi pitää olla kapitaalia plakkarissa jotta olisi ihan ehtakapitalisti? Minulla se raja alkaa jossain miljardin euron paikkeilla jota kuitenkin kohdallasi epäilen vaikka lottomiljonääri olisitkin!

      vastaus

      tämä on arvioitu monta kertaa. Kyseessä on piensijoittajan keskeinen tavoitte
      Hanki itsellesi vapaus Stubbin hallituksen määräilystä
      mutta
      myös työantajata, työllistä itsesi sijoittamalla
      ei kumartelemalla jotain ukkoa Stubbia tai työnjohtajaa

      Tämä ajatus lähtee siitä että KUNNON KAPITALISTEJA EI ENÄÄ OLE
      eli ei ole enää Juuso Waldeneja ja Alfred Kordelineja


      Oletetaan että pystyt saamaan osaketuoton 7 prosenttia omalla
      taidollasi varovaisuudellasi osaamisellasi säkälläsi kaksi prosenttia lisää
      tuotta eli 9 keskimäärin

      Haluat käteen verojen jälkeen 2100 euroa kuussa eli 3000 brutto
      eli 36 000 euroa vuodessa

      Saadaksesi tämän ilman palkkatyötä ja Stubbilta kerjäämistä anna äijä
      sossua ja nuolematta puoluetta järjestä minulle Matti Ahneen lepovirka
      Veikkaustoimistoon

      niin sinun on omistettava 400 000 euron salkku

      eli pikkusen turvaväliä päälle

      KUNNON KAPITALISTI VAPAA KUIN TAIVAAN LINTU ON HENKILÖ
      JOLLA ON NOIN 500 - 1000 KILOEURON SALKKU JA KYKY HOITAA
      SITÄ

      kerääminen on luonnollisesti aloitettava murrosiässä pienellä panoksella
      harjoitellen

      • SuomikiittääAlfredia

        Totta näin.

        7.11.1917
        vasliiton ja kommarien juhla venäläisten Lenin-psykopaattien vallankumous

        Suomessa surujuhla, kommunistit teloittavat Kordelinin

        Alfred Kordelin oli kunnon kapitalisti
        kunnon

        Perhe eli köyhäinavulla kun monet nykykommunistit
        elvät leveästi sossulla ja tilaavat Hesarin yhteiskunnan rahoilla
        ja pitävät vuokra-asuntoja ja kännykkää sossurahoilla

        Kordelinin koulunkäynti kesti noin 2 vuotta kansakoulua
        kun se oli varojen puutteesta lopetettava

        Hän oli herrasmies ja patriootti

        Venäläiset kommunistit murhasivat hänet
        työväestä nousseen kapitalistipatriootin

        Katso video
        http://www.youtube.com/watch?v=OkqxdPjkBHA

        Kartanosta aseita etsineet venäläiset matruusit joutuivat taisteluun Lahden suojeluskunnan kanssa ja surmasivat Suomen suurimman yksityisen maanomistajan ja yhden rikkaimmista miehistä, Mommilan ja Jokioisten kartanoiden omistajan Alfred Kordelinin. Ajallisesti Mommilan veriteot tapahtuivat samana päivänä kun lokakuun vallankumous Pietarissa.


      • Kovin olet vaatimaton jos katsot 1000 k€ sijoitusten riittävän kapitalistin titteliin. Ei minulla tosin ole edes tuota sinun minimisummaasi 500 k€ mutta minun kapitalistini on monen dekadin päässä sinun surkimuskapitalististasi.

        On lisäksi otettava huomioon, että tuon sinunkin kapitalistisi vaatimaton vuosiansio saattaa vaatia enemmän työtä kuin jonkun puolueaktiivin jolla on sama ansio. Pääoma kun ei säily ilman hoitamista eli sijoituksiaan joutuu aika ajoin muuttelemaan eli myymään ja ostamaan eikä homma luista jos ei pysy ajan hermolla.

        Sijoittamisessa on myös suuri tappion riski sillä mikään ei sijoittajalle ole niin varmaa kuin epävarmuus. Arvelen jottei sinulla ole siitä suurtakaan kokemusta tai tuolla omalla tavallasi olet menettänyt kaiken sijoitusvarallisuutesi ja nyt olet katkerana.

        Tuollaisen 1M€ kapitalistin on lisäksi vuosittain kerrytettävä pääomaansa reilusti yli inflaation jotta hän myös tulevaisuudessa olisi "kapitalisti". Eli vähintään 20'000 euroa, siinä menisi valtaosa tuosta sinun kapitalistisi vuosituotosta.

        En oikein luota sinun versioosi kapitalistiksi ryhtymisessä, valitan! En suosittele sinulle kapitalistiksi alkamista kun tuo matikkakaan ei tuon paremmin luista etkä osaa ottaa kaikkia tekijöitä huomioon.


      • juuri kuten sanot
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Kovin olet vaatimaton jos katsot 1000 k€ sijoitusten riittävän kapitalistin titteliin. Ei minulla tosin ole edes tuota sinun minimisummaasi 500 k€ mutta minun kapitalistini on monen dekadin päässä sinun surkimuskapitalististasi.

        On lisäksi otettava huomioon, että tuon sinunkin kapitalistisi vaatimaton vuosiansio saattaa vaatia enemmän työtä kuin jonkun puolueaktiivin jolla on sama ansio. Pääoma kun ei säily ilman hoitamista eli sijoituksiaan joutuu aika ajoin muuttelemaan eli myymään ja ostamaan eikä homma luista jos ei pysy ajan hermolla.

        Sijoittamisessa on myös suuri tappion riski sillä mikään ei sijoittajalle ole niin varmaa kuin epävarmuus. Arvelen jottei sinulla ole siitä suurtakaan kokemusta tai tuolla omalla tavallasi olet menettänyt kaiken sijoitusvarallisuutesi ja nyt olet katkerana.

        Tuollaisen 1M€ kapitalistin on lisäksi vuosittain kerrytettävä pääomaansa reilusti yli inflaation jotta hän myös tulevaisuudessa olisi "kapitalisti". Eli vähintään 20'000 euroa, siinä menisi valtaosa tuosta sinun kapitalistisi vuosituotosta.

        En oikein luota sinun versioosi kapitalistiksi ryhtymisessä, valitan! En suosittele sinulle kapitalistiksi alkamista kun tuo matikkakaan ei tuon paremmin luista etkä osaa ottaa kaikkia tekijöitä huomioon.

        Timo Espoo: Tuollaisen 1M€ kapitalistin on lisäksi vuosittain kerrytettävä pääomaansa reilusti yli inflaation jotta hän myös tulevaisuudessa olisi "kapitalisti". Eli vähintään 20'000 euroa, siinä menisi valtaosa tuosta sinun kapitalistisi vuosituotosta.

        Ei aivan näin kuin lasket. 400 keuroa riittää juuri ja juuri elämiseen eli 2100 euroa kuussa
        käteen

        Lisän avulla hoidetaan inflaatio mutta vielä sitä pahempi
        sijoitusvirheet

        Eli muuten puhut totta, siitä syystä 400 keuroa ei riitäkään
        miljoonalla kyllä jo selviää ja vähän pienemmälläkin jos saa sen 7 2 = 9 saa jopa
        90 kiloeuron tulot jossa voi olla pieni sijoitusvirhekin silloin tällöin

        Tottakai kapitalismin skaala on laaja
        mutta 500 - 1000 kiloeuron alueella on pienkapitalistin
        hyvä elää
        JA TOISIN KUIN ESIM. NALLE WAHLROOS pienkapitalisti
        on erittäin tarkka äänestäjä

        Katainen Stubb on TÄYDELLINEN KIROSANA PIENKAPITALISTIN
        mielestä

        mutta Wahlroos rakastaa näitä pääomaveron nostajamitättömyyksiä
        Wahlroos tukee sokeasti heidän vaalikampanjoitaan jne.

        Sen sijaan Katainen-Stubb on kirosana pienkapitalisteille
        LUE LINDSTRÖMIN ARTIKKELI MIKSI KATAINEN-STUBB
        ON KIROSANA ISÄNMAALLISILLE SIJOITTAJILLE ei Nallelle

        http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/08/28/ministerit-eivat-edes-tieda-mista-paattivat-osinkojen-verotuksessa/201311936/170


      • juuri kuten sanot kirjoitti:

        Timo Espoo: Tuollaisen 1M€ kapitalistin on lisäksi vuosittain kerrytettävä pääomaansa reilusti yli inflaation jotta hän myös tulevaisuudessa olisi "kapitalisti". Eli vähintään 20'000 euroa, siinä menisi valtaosa tuosta sinun kapitalistisi vuosituotosta.

        Ei aivan näin kuin lasket. 400 keuroa riittää juuri ja juuri elämiseen eli 2100 euroa kuussa
        käteen

        Lisän avulla hoidetaan inflaatio mutta vielä sitä pahempi
        sijoitusvirheet

        Eli muuten puhut totta, siitä syystä 400 keuroa ei riitäkään
        miljoonalla kyllä jo selviää ja vähän pienemmälläkin jos saa sen 7 2 = 9 saa jopa
        90 kiloeuron tulot jossa voi olla pieni sijoitusvirhekin silloin tällöin

        Tottakai kapitalismin skaala on laaja
        mutta 500 - 1000 kiloeuron alueella on pienkapitalistin
        hyvä elää
        JA TOISIN KUIN ESIM. NALLE WAHLROOS pienkapitalisti
        on erittäin tarkka äänestäjä

        Katainen Stubb on TÄYDELLINEN KIROSANA PIENKAPITALISTIN
        mielestä

        mutta Wahlroos rakastaa näitä pääomaveron nostajamitättömyyksiä
        Wahlroos tukee sokeasti heidän vaalikampanjoitaan jne.

        Sen sijaan Katainen-Stubb on kirosana pienkapitalisteille
        LUE LINDSTRÖMIN ARTIKKELI MIKSI KATAINEN-STUBB
        ON KIROSANA ISÄNMAALLISILLE SIJOITTAJILLE ei Nallelle

        http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/08/28/ministerit-eivat-edes-tieda-mista-paattivat-osinkojen-verotuksessa/201311936/170

        Se on varmaan tämä helle kun laittaa ajatukset huiskin haiskin. Tuo alun lainauksesi ei ollut Timolta vaan minulta!

        Aika pitkälle 400 k€ riittää jos sen saa hankittua. Ilman isoa riskiä tuotto saattaisi olla jossain 3 – 4% luokassa ja kun inflaatio on noin 2% niin käteen jää tuo 1 – 2% josta noin 30% menee veroihin.

        4% 400 k€:sta on 16 k€ eli noin 1333 €/kk joten pääomaa syömättä ei oikein ole helppoa olla 400 k€ kapitalisti joka elää pääoman tuotoillaan.

        Sinun pienkapitalistisi 500 – 1000 k€ ei ole kapitalisti lainkaan vaan työläinen jolla on silmää taloudelle. Tuollaisen varallisuuden omaaminen on elämää helpottavaa mutta ei anna paljoa kerskumisvaraa kapitalistin tittelistä. Tuon varallisuuden lisäksi pitää olla muukin tulonlähde kuten palkka tai eläke hieman syntymävuodesta riippuen.

        Minun kapitalistini on edelleen siellä miljardin luokassa köyhimmillään.

        Tuo sinun linkkisi ei paljasta mitään erityistä vaan yhden mielipiteen. Ainahan verotus on veron maksajan mielestä epäoikeudenmukainen, niinhän se on ollut siitä alkaen kun verotus keksittiin.

        Onko sinulla oikeasti kokemusta sijoittamisesta pitkäaikaisesti? En usko vaan latelet jostain muualta kuulemiasi ja olet ehkä hieman laskeskellut mutta unohtanut esim. verotuksen tyystin.


    • Timo Espoosta

      Kai sitä komulit ovat pettyneet demokratiaan... Kun se ei annakaan heille kyläpäällikön tai kolhoosin vanhimman virkoja. Eikä puole ole diktaattorina määräämässä kansan asioista. Eikä komulien vastustajia teloiteta kansanvihollisina mielivallalla.

      Kai sitä komulit ovat pettyneet demokratiaan, kun demokraattsen maan vaaleissa ei tule kannatusta, eikä edustajia. Toista se olisi kommunistisessa diktatuurissa, jossa on pakko äänestää yhtä ainoaa puolueen asettamaa ehdokasta.

      Kai sitä komulit ovat pettyneet demokratiaan, kun tiedonvälitys on vapaata, eikä heidän valheitaan enää usko kukaan. Eikä lehdistö ole pelkästään kehumassa kommunismin ihanuutta.

    • erittäin paha

      Kommunistit eivät pidä sanojaan siksi heidän valtionsa Venäjä Kuuba
      Zimbabwe Kiina (vieläkin, kadulla markkinatalous johdossa maolainen
      kommunismi ainakin niin kauan että nykyjohto pääsee pois
      eli heitä ei panna pakkotöihin)

      VENÄJÄ ON ALKANUT KOLMANNEN MAAILMANSODAN VALMISTELUT
      UKRAINAN KRIISIN JOHDOSTA

      Obama eilen maanantaina





























      U.S. says Russia violated 1987 nuclear missile treaty

      With tensions already high over Ukraine and downed Malaysian plane, Obama administration accuses Russia of testing a prohibited ground-launched cruise missile

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe