Onko lapsesi kärsinyt tupakansavusta?

Syöpäjärjestöt

Onko lapsesi joutunut tilanteisiin, joissa hän on altistunut tupakansavulle parvekkeella, kotona, bussipysäkillä tai jossakin muualla? Oletko törmännyt tilanteisiin, joissa lapsi joutuu kärsimään muiden tupakoinnista? Millaista haittaa tupakansavulle altistumisesta on ollut lapselle/perheelle? Mitä mieltä olet lasten altistumisesta tupakansavulle?

Syöpäjärjestöt haluaa edistää sitä, etteivät lapset joutuisi altistumaan tupakansavulle ja niistä aiheutuville haitoille Suomessa. Olemme järjestämässä kesällä 2014 mediaseminaaria passiivisesta tupakoinnista.
Keräämme seminaaria varten kansalaisten kokemuksia ja näkemyksiä lasten tupakansavulle altistumisesta. Kertomuksia käytetään anonyymisti.

Kerro oma kokemuksesi tai tarinasi meille alla olevan linkin kautta 8.6.2014 mennessä. Kokemuksensa kirjoittaneiden kesken arvomme 30 Leijonasydän-DVD-elokuvaa.

https://www.webropolsurveys.com/S/8B2638303388F563.par

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Heidi Löflund-Kuusela
Projektikoordinaattori
Syöpäjärjestöt
[email protected]

4

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syopajarjestot

      Hei!

      Jos passiivinen tupakointi koskettaa sinua tai läheisiäsi, vastatahan kyselyyn.

      Ystävällisin terveisin,
      Heidi Löflund-Kuusela

    • Filtteri-Nortti

      No minä vastaan, kun noin kauniisti pyydetään.

      Ei kenellekään voi olla mitenkään haitaksi joku mitättömän vähäinen "altistuminen" tupakansavulle jossain bussipysäkillä, parvekkeella tm. tilanteissa, joita tuossa aloituskirjoituksessa kuvailtiin. Päinvastoin, nykyään ihmiset ovat sairaalloisia, on allergioita, keskittymis- ja ylivilkkausvaivoja, väkivaltaisia taipumuksia, infektioita, masennusta ym. juuri siksi, etteivät he saa missään tupakansavua ja kaikki on niin kliinistä.

      Tupakka on terveellistä, onhan se maailman sivu tiedetty ja tunnettu asia.

      Itse olin pikkukundina päivähoidossa paikassa, jossa poltettiin sisällä paljon, enkä ole siitä mitenkään enkä milloinkaan kärsinyt.

      Itse poltan öisin ennen nukkumaanmenoani, kuten esim. nyt.

      • enemmistöön kuuluva

        Haitaksi "mitätön altistuminen" tuskin on, mutta koska lapset ovat totuuden torvia, he alkavat yskiä, kun joku tupakoi lähellä heitä.

        Onneksi enää tupakoitsijoita on vain 10-15 %, joten lapsetkin saavat nykypäivänä hengittää savutonta ilmaa.


    • vastasimme_näin

      Naapureille puhdasta ilmaa! Jo sitä on odotettukin!


      Kolme lastamme ja me vanhemmat olemme altistuneet passiiviselle tupakoinnille. Osa meistä jopa kahdeksan ja puoli vuotta! Lapsemme ovat tällä hetkellä 10, 8 ja 6 vuotiaita.

      Asumme kolmikerroksisen talon keskimmäisessä kerroksessa. Alakerrassa asustaa eläkeläispariskunta, joista toinen on polttanut hereilläoloaikanaan 15 min välein ja toinen puolet harvemmin.

      Tiivistimme asuntoomme tulevat kohdat, joista savua levisi. Käyttämättömät puhelinpistokkeiden reijät tukimme kokonaan ja tiivistimme putkien läpivientikohtia. Edellinen asukas oli jo tehnyt osan tiivistyksistä. Naapurien tupakointi olikin varmasti se syy, miksi he myivät tämän muuten niin idyllisen asunnon meille!

      Asunnon ilmanvaihtojärjestelmä on painovoimainen huippuimuri. Meidän perhe ottaa korvausilmaa vain toiselta puolelta läpitalon asuntoamme eli makuuhuoneidemme ikkunanpuitteiden räppänöiden kautta. Talvisin nukummekin tästä syystä vedossa ja kesäisin kuumuudessa!

      Parvekkeemme on jäänyt hyvin vähälle käytölle, kuten arvata saattaa, koska alakerrran naapurit poltattavat. Silloin kun heidän autonsa lähtee pois pihasta, olemme tuulettaneet hetken läpivedolla. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa yritämme myös tuulettaa ja silloin toinen meistä vanhemmista jää seuraamaan naapuria parvekkeelle. Jos naapurin ovi aukeaa, niin meidän parvekkeenovi menee heti kiinni. Kesällä he pitävät ovensa usein kokoajan auki nauttien sen vilvoittavasta vaikutuksesta. Me joudumme tietenkin ptämään omamme kiinni! Asuntomme lämpötila nousee joskus lähelle 30 C, mutta siltikään emme voi jättää parvekkeen ovea yöksikään auki. Myös öisin he käyvät tupakalla noin 2-3 kertaa!

      Tällainen asumishelvetti meillä on ollut. Yhdessä asunnossa oli liikenteenmelua, niin että töistä kotiin tultua tuli välillä väsyneenä oksennusrefleksi. Olemme sinnitelleet tässä tukalassa umpiossamme, koska asunto on muuten rauhallinen, eikä ole takuita, että muuttamallla saisimme yhtään parempia naapureita ja asuinympäristöä!

      Toivomme, että tupakkalakia muutetaan niin, että tällainen tupruttelu yksiselitteisesti kielletään. Naapurillamme on pieni terassipiha ja meillä sen yläpuolella oleva noin 8 m2 käyttämätön parveke. Näillä pienillä (heillä noin 20-25 m2) pihoilla tupakointi pitäisi laissa rinnastaa täysin parveketupakointiin!

      Unelmat vihreästä parvekkesta ja läpitalon asunnon tuulettuvuudesta, joita meillä oli silloin kun asunnon ostimme, ovat saaneet väistyä. Naapurien kunto on tosin viimeisen vuoden aikana vihdoinkin selvästi heikentynyt. Tupakkayskää ja kivuliasta (itkee kivusta) katkokävelyä näemmä! He ovatkin joutuneet vähentämään tupakointia. Toivottavasti uusi tupakkalaki lopettaisi sen kokonaan!


      Olkaa hyvät, tässä oli meidän perheen kokemus passiivisesta tupakoinnista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe