Jantunen, Herzog ja C. Peter Wagner auktoriteettina

NAR-liike taustalla

Mika Jantunen viittasi tänään 31.5. Radio Deillä Pasi Turusen ohjelmassa C. Peter Wagneriin merkittävänä henkilönä / auktoriteettina, joka on suositellut David Herzogia.

Tutkaillaanpa C. Peter Wagneria:

https://en.wikipedia.org/wiki/C._Peter_Wagner

- tunnetaan parhaiten kiistanalaisista hengellisen sodankäynnin opeistaan.

- Wagner Leadership Institute:n avainhenkilö, joka kouluttaa johtajia liittymään New Apostolic Reformation (NAR) -liikkeeseen. Wagner on ollut mukana perustamassa NAR:ia.

- Wagner breaks down spiritual warfare as having three levels: "Ground Level: Person-to-person, praying for each other's personal needs. Occult Level: deals with demonic forces released through activities related to Satanism, witchcraft, astrology and many other forms of structured occultism. Strategic-Level or Cosmic-Level: To bind and bring down spiritual principalities and powers that rule over governments."

- According to Wagner, these methods "were virtually unknown to the majority of Christians before the 1990s”. The premise of Engaging the Enemy is that Satan and his demons are literally in the world, that Satan's territorial spirit-demons may be identified by name, and that Christians are to engage in spiritual warfare with them

- In Hard-Core Idolatry: Facing the Facts, Wagner asserts that Catholic saints bring honor to the spirits of darkness, and promotes the burning of their statues in Argentina. Wagner asserts that the Holy Spirit came to his associate, Cindy Jacobs (a "prophet" in Wagner’s Apostolic Council of Prophetic Elders) and "told her that in [the Argentinian city of] Resistencia they must burn the idols, like the magicians did in Ephesus".

11

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NAR-liike

      NAR-liike (johon Herzogkin kuuluu):
      https://en.wikipedia.org/wiki/New_Apostolic_Reformation

      - Dominaatio-oppi: Dominionism – "When Jesus came, He brought the kingdom of God and He expects His kingdom-minded people to take whatever action is needed to push back the long-standing kingdom of Satan and bring the peace and prosperity of His kingdom here on earth."

      - Forrest Wilder, an environmental issues writer for the Texas Observer, describes the New Apostolic Reformation as having "taken Pentecostalism, with its emphasis on ecstatic worship and the supernatural, and given it an adrenaline shot." Wilder adds that beliefs of people associated with the movement "can tend toward the bizarre" and that it has "taken biblical literalism to an extreme."

      - Al Jazeera called the NAR "America's Own Taliban" in an article highlighting NAR's dominionism as bearing resemblance to Islamic extremism in seen in groups such as the Taliban due to the NAR's language concerning spiritual warfare.

    • ALERT

      http://www.arvioikaa.com/apostoli.html

      Keskeistä apostoliselle uskonpuhdistukselle on uskomus, että Jumala on palauttamassa jälleen apostolin ja profeetan virat ja että erityisesti C. Peter Wagner on se Jumalan apostoli, jota hän käyttää tuossa ennalleenasettamisessa.

      Wimberin viinitarhaliike jätti taakseen Jumalan Sanan objektiivisen todellisuuden ja siirtyi äärikarismaattisuuteen yhdistäen sisäiseen parantumiseen psykologiaa, kätten päälle panemista ja merkillistä mystiikan lajia, mikä johti moniin outoihin manifestaatioihin.

    • 777

      Mitäs jos Herzog toisikin herätyksen Suomeen? Seurakunnat täyttyisivät ihmisistä. Sitä ei moni pystyisi sulattamaan.

      • 777 x 7

        SANOPA MUUTA!
        Olisihan se jännää, jos saisimme "herätyksen", jonka jälkeen kirkot täyttyisivät otsalampuin varustetuista ihmisistä, jotka kurkkisivat toistensa suuhun etsien kultahampaita.
        Kyllähän siinä sielut pelastuisivat, kun meidänkin kirkkoherralla olisi turvanaan yli 10 metriset enkelit, eikä pelkkä eläkeikää lähestyvä suntio.
        Mikä valtava riemu se olisi, kun kanttorin hartioilla olisi kulttattua muovihilettä iänikuisen hilseen sijaan.
        Ja kaikkien yhteinen toive toteutuisi, sillä tässä herätyksessä kirkkovaltuuston puheenjohtaja muuttuisi täysin, kun hänelle rukoiltaisiin uudet aivot!
        Mutta miten mahtaisi verottaja suhtautua siihen, kun kolehti kerättääisiin ei enää koppaan, vaan kannettaisiin suoraan kirkkaudessa palvelevan kirkkoherran taskuun siinä toivossa, että annettu lahja moninkertaistuu omaan taskuun?

        Tätä kaikkea jäämme jännllä odottamaan. Herätystä Herzogin mallin mukaan.


      • näkis vaan

        vähän ihmettelen mitä herätystä Herzog toisi kvanttifysiikan puheillaan?


    • Homostelulle ei

      Tulee kaksi herätystä kuulemma Markku Veilon mukaan.

      Toinne on kusetusta ja toinen aitoa. Homma perustuu synnintuntoon, oarannuksentekoon aidossa, kusetuksessa keskitytään johonkin muuhun, en muista mihin kun katsoin sen videon muutma kuukausi sitten mutta jos herätyksessä ei herää synnintuntoa niin se on mulle merkki kusetuksesta.

      http://www.youtube.com/watch?v=dwtLl76TtXA

      • Mellerin satuja.

        Näin Kipinä-Lehti 3.2000. Olen Lähiradion opetuksessa eräitä kertoja käsitellyt Amerikassa tunnetun profeetallisen Jumalan valtakunnan valtiomiehen, Fullerin yliopiston professorin, tri Peter Wagnerin johdolla toimineen Profeettain apostolisen neuvoston kokemuksia Pyhästä Hengessä loppuvuodesta 1999 koskien tätä vuotta ja tämän jälkeen tulevia päiviä. En ole ottanut esiin radiossa sitä, mitä tässä nyt referoin koskien juutalaisexdusta. Jumalan mies Jim Goll on erikoisesti voideltu tässä profeettain neuvostossa kuulemaan, näkemään ja kokemaan mitä Jumalan Henki ilmoittaa entisen Neuvostoliiton alueen juutalaisten kotaloista yhteydessä viimeiseen exodusaaltoon. Jim Gol heräsi pääsiäisaamuna 1999 kotonaan Antiokian kaupungisssa, Tennesseen osavaltiossa, hyvin selkeään Jumalan kuin ääneen lausumaan viestiin. Kahdeksantoista kuukauden kuluttua metsästäjät päästetään vapaiksi, ja Venäjän juutalaisia aletaan ajaa takaa jälleen valtaan nousevien kommunistien toimesta, ja niitten, jotka eivät julkisesti kommunisteiksi tunnustaudu, mutta joiden sydän on sellainen. Juutalaiset Venäjällä ovat silloin kuin karjalauma, jota ajetaan takaa, jotta se voitaisiin pistää teuraspukille.


      • kuuntele puhe

        hyvä puhe, kannattaa kuunnella.


    • vaara hai
    • Outoa tulta

      Mika Jantunen sanoi (suurin piirtein), että "David Herzog puhuu Jeesuksen verestä ja siitä, että ihminen pelastuu sitä kautta". No, saattaa puhuakin. Tosin hyvin harvoin ...

      Mormonit myös puhuvat Jeesuksen verestä ja siitä, että ihminen pelastuu sitä kautta. Jeesuksen uhrikuolema Golgatalla on pelastuksemme perusta, kertovat mormonit. Se pelastusteko alkoi silloin, kun Jeesus Getsemanessa alkoi "hikoilla verta". Tämä on hyvin keskeinen oppi mormoneilla.

      Eivät he kuitenkaan ole uudestisyntyneitä uskovaisia. Heiltä nimittäin puuttuu henkilökohtainen suhde tähän Jeesukseen. Ja sen mukana kaikki muukin.

      Kyllä väärä profeetta voi puhua pitkäänkin ihan totuutta, jotta sitä kautta paremmin saisi oman eksyttävän sanomansa sisälle. Jos väärän profeetan kaikki puheet olisivat "outoja", niin kuka ylipäänsä silloin kuuntelisi ... ?

      Merkille pantavaa oli, että Mika Jantusen ja Seppo Pehkosen (City -seurakunta) keskustelussa jälleen kerran ei vaivauduttu perustelemaan asioita Raamatulla. Miksi ei?

      Todella ERIKOISTA oli, että vedottiin auktoriteettina kahteen henkilöön, joita USA:ssa hyvin laajalti pidetään pahimman lajin äärikarismaattisina eksyttäjinä. Eivätkö mukamas Jantunen ja Pehkonen edes tiedä, että tällä hetkellä on sekä C. Peter Wagneria että Kenneth Copelandia (joihin siis vedottiin auktoriteettina) vastaan noussut hyvin vahva vastustava liike, joka laajalla rintamalla tuomitsee kokonaan kaiken sen loputtoman karismaattisen sekoilun ja siihen liittyvät, luvalla sanoen aika inhottavat lieveilmiöt (kuten eläimellinen mölinä, kieriskely lattialla, pakkoliikkeet, jne.). Samoin tuomitaan uudet ja ihmeelliset "ilmestystiedon" kautta saadut opit. Kaikki se, mikä on extra biblical, Raamatun ulkopuolista, ihmisten omasta päästä keksittyä "uutta tietoa". (Tai voi se olla itse asiassa peräisin tuolta "Alakerrasta" ... ).

      Strange Fire ("Vieras tuli", ks. 3. Moos 10:1-2) -liikkeestä on tullut kansainvälinen ja se on jo levinnyt eri puolille maapalloa. (hae Youtubesta: strange fire conference 2013). USA:ssa on varsin paljon baptisteja ja etenkin he ovat asettuneet vastustamaan näitä uusia oppeja. On kuitenkin huomattava, että USAn monet hellutaiseurakunnat ovat myös mukana tässä vastarintaliikkeessä. Äärikarismaattinen vaahtoilu on nimittäin alkanut saada niin ... sanotaanko sairaita piirteitä ... että nyt on alettu herätä -- kun nimittäin aletaan nähdä, että mihin tämä kaikki johtaa, kun väärät voimat ja henkivallat päästetään vapaasti riehumaan seurakunnissa.

      C. Peter Wagner on se profeetta, jolta jokainen halukas voi ostaa 600 dollarilla itselleen apostolin arvon. Siis 600 taalaa, ja sinusta tulee apostoli. Eikös olekin hienoa !!!

    • Justin Peters

      Justin Petersillä (Th.D.) on kaksi maisterin arvoa ja sittemmin hän väitteli teologian tohtoriksi. Hänen tutkimusaiheensa oli juuri nämä äärikarismaattisuuteen liittyvät vääristyneet ilmiöt, joista hän siis sitä kautta tietää harvinaisen paljon. Justin Peters on tullut kansainvälisestikin kuuluisaksi ja on luennoinut paljon aiheesta sekä USAssa että muuallakin.

      Oheisten linkkien avulla voi tutkia oikein kunnolla, mistä tässä kaikessa on kysymys. Ettei olisi vain muiden puheitten ja väitteitten varassa.

      Mika Jantusen mainitsemasta C. Peter Wagneristakin löytyy materiaalia (jopa taitaa olla näissä linkeissä). Hän on tämän hetken yksi pahimpia eksyttäjiä ja on se mies, joka siis suosittee David Herzogia. Häntä pidettiin merkittävänä evankelioinnin asiantuntijana joskus 1980 -luvulla, mutta sittemmin on mennyt ihan metsään, kun omaksui Torontolaisuuden ja Word of Faith -opit.

      Strange Fire Conference Part 10 - Justin Peters - The Devilish Puppet Master of the Word-Faith Move
      https://www.youtube.com/watch?v=8XTwTLe-e8E

      Strange Fire Conference Part 16 - Justin Peters - Spiritual Shipwreck of the Word Faith Movement
      https://www.youtube.com/watch?v=9_MyrzqLWuU



      Word of Faith Movement (1 of 3) - Justin Peters
      https://www.youtube.com/watch?v=_5qNpoSVo4U&index=14&list=PLBPEtM11oginwRUR6M08hkae2fdL79PfA


      Word of Faith Movement (2 of 3) - Justin Peters
      https://www.youtube.com/watch?v=TVYJgCIlsoc&index=15&list=PLBPEtM11oginwRUR6M08hkae2fdL79PfA

      Word of Faith Movement (3 of 3) - Justin Peters
      https://www.youtube.com/watch?v=x9OGVFx5YvE&index=16&list=PLBPEtM11oginwRUR6M08hkae2fdL79PfA

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe