Auran persujen pöljyysolympialaiset

Antti Persukas

jatkuvat seuraavassa valtuuston kokouksessa 16.06.2014. Tulkaa katsomaan ja tulkaa kauempaakin. Paikkana Auran kunnantalon kokoushuone. Luvassa huonosti valmisteltuja puheenvuoroja ja kaiken vastustamista vastustamisen vuoksi.

75

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikki pelaa,,,

      Tämä kirjoittaja Antti Persukas on joku lahjaton keskustan maanviljelijä. jolla ei mennyt viime vaalesssa hyvin.
      Persuissa on chärmää.. Ek-vaalit 2015 voitto.. ps.

      • onkin

        Poistettu


    • Asoorapas

      Mitenköhän lie. Josko persu olisi kuitenkin parempi kuin auralainen punaniska-kepulainen?

      • Kommar

        Kyl kunnon punainen ex-persu nyk.vassari hakkaa kaikki!


    • Hoilaarilaarilaa

      Hoi, älkää nyt mollatko täällä persuja, ovathan kumminkin kunnon porukkaa aurassa ja yksi heistä on jopa kansanedustaja ehdokkaana kevään vaaleissa... äänestäkää nyt auralainen kansanedustajaksi, vaikka sitten persu.

      Villasukkamies lähti , mutta jäi ihan hyviä persuja, uskokaa pois.

    • Vai täh?

      No jaa taitaa olla viimeinen tuo vaihtoehto jonka eduskuntaan äänestäisin. Ei siellä persujen riveissä Aurassa taida olla montaa kunnollista. Yksikään ei ainakaan viime vaaleissa läpi päässyt.

    • Ersu Penttinen

      Kun perussuomalaiset menettävät yhden paikan Varsinais-Suomessa kevään 2015 vaaleissa niin ei kyllä auralainen ehdokas pysty ohittamaan Kikke Lomaata ja Heikkilän Laurin paikan ottavaa nuorta kykyä joka todennäköisesti on Naantalin Pikku-Ike eli Vilhelm Junnila, ellei sitten Halla-ahon kiila-tyttö Maria Lohela säilytä äänimääräänsä. Mutta jos joku haluaa polttaa 20000 euroa viidensadan äänen tähden niin siitä vaan sitten. Niinhän Soinin puolue on aina toiminut. Kenttä tekee paskaisen työn ja ehdokkaat maksvat puolueen julkisuudesta aivan itse. Rahat on säilötty puolueen säätiöön.

      Haapanen tarvitsee tuollaiset 3800 ääntä läpimenoon, mahdollisesti jopa 4500.

      • Läpimeno!

        "Naantalin Pikku-Ike eli Vilhelm Junnila"

        Selvää politiikon ainesta!


    • vintala

      Haapasella ei ole kyllä mitään mahdollisuuksia mutta saattaa syödä yhden istuvan kansanedustajan ääniä auranmaalla! Tappio tai ei niin vireämpää menoa tarttetaan näillekin kulumille..nsi vaaleissa veikkaan persulien äänten menevän Elomaalle ja Junnilalle. mutta että koolmatta paikkaa ei tulisi? Saas nähdä... ei se mene hääppöisesti demareillakaan..persulit voivat kyllä ryssiä hommat ihan ite kuin tähännastikin

    • Heppu Hoheva

      Lauri Heikkilä on kyllä itse syönyt omat äänensä. Eipä ole miestä pahemmin näkynyt ja on kuulemma 3000 sähköpostia lukematta. Edessä on paluu erikoistutkijan tehtäviin Turun yliopistolle. Persujen äänisaalis jää kiusallisesti alle 40 000 tuhannen Varsianais-Suomessa. Viimeksi Persuilla kävi hyvä mäihä monessa vaalipiirissä kun he saivat häntäpaikat. Kolmeen paikkaan kun tarvittaisiin mieluummin varmasti 42 000 ääntä.

    • nähty on

      persut on ainoa puolue joka voi yrittää nostaa suomen ylös suosta johon 3.suurinta puoluetta on ääliömäisillä päätöksillään vienyt. ps rulaa.

      • Näreitä

        Näin on näreet. Kolmesta suurimmasta Demarit olisi jo aikoja sitten pitänyt lakkauttaa maan sisäisen turvallisuuden vaarantamisesta.


    • Faktat haltuun

      Persut ovat kolmen suurimman puolueen joukos nykyään, jollette tienneet. Eduskunnas ainakin siis, Demarit neljäntenä.

      • Kultapuu

        Nimimerkki Faktat haltuun ei nyt ole asioista perillä. Eduskunnan neljä suurinta puoluetta ovat Kokoomus, SDP, Perussuomalaiset ja Keskusta, ja nimenomaan tuossa järjestyksessä. Neljäntenä ovat siis kepulaiset, eivät demarit.


    • paljon nykyään

      niitäkin on täällä aina

    • Wei-hai-wei

      Yleensä aika ja vastuu rauhoittaa, mutta Suomessa Persut muodastavat poikkeuksen.

    • Äänestäjä Aurasta

      Lauri Heikkilä muuten uusii eduskuntaan läpimenon.

      Käy ahkerasti joka torin tilaisuuksissa, missä on Perussuomalaisten teltta ja on yksi ahkerimmista puolueen kansanedustajista.

      Junnilasta ja Haapasesta ei ole Laurin vastustajaksi, ehei.

      Näistä kummastakaan herroista ei ole siihen, jämäkkyyttä ja asiantintemusta tarvitaan arkadianmäellä ja sitä lauri Heikkilällä on. Elomaa kyllä menee läpi, niin että heilahtaa, hänellä on omat faninsa, mutta Lohelallakin voi tehdä tiukkaa mennä läpi.

      2 paikkaa nyt ainakin Varsinais-Suomi saa. Kolmas kiikunkaakun.

    • Jytky sulaa

      Laurin aika meni ja sen myötä 4000 ääntä. Jytkyn sulaminen vie häneltä kaikista eniten ääniä...

    • sutkujylä

      Kyllä asia on näin. Heikkilä kärsii eniten jytkyn sulamisesta.

      • Näkijäkin vielä

        Lauri jää ilman eduskuntapaikkaa, Kike kyllä uusii sen , voi olla että varsinais-suomesta saa perussuomalaiset vaan yhden paikan ja se on Kike.

        Haalisto on kans kova nousija, sai viime vaaleissa yli 4000 ääntä ja luultavasti tiputtaa Laurin pois tieltään.

        Aurasta ei pääse Haapanen. Toiveajattelua.


    • Pentti Arsukas

      Haalisto hyötyi jytkystä ja nyt hän jää alle 2000 äänen. Haalisto "haali" hyvin paljon epämääräisiä puolueden ympärillä liikkuvia äänestäjiä. Haalisto herätti kuulemma toiminnallaan vuoden 2011 Varsinais-Suomen perussuomalaisten ehdokkaiden joukossa paljon hämmennystä ja suoranaista raivoa toimintatavoillaan. On vielä ihan hyvin mahdollista, että puoluehallitus vaihtaa muutaman ehdokkaan ja listalla on aivan varmasti Haalisto. Mutta ei sekään pelasta persujen romahdusta Varsinais-Suomessa.

    • 3-2=1

      Romahdus tulee Varsinais-suomeen ja yksi putoajista on varmasti Heikkilä. Persut saavat ehkä vain yhden kansanedustajan koko Varsinais-Suomesta eli tiputus tulee olemaan kaksi paikkaa. Uskokaa vain, näin tulee käymään.

      Ehdokkaat ovat muutenkin aika kasvottomia, Ville Taviolta hyvä veto turkkarissa, kun puolusti vanhuksia ja lapsia. Onkos se sitten tulevaa vaalikampanjaa näillä teeseillä, sen sanoo lähitulevaisuus eli kevät, pääseekö läpi.

      H

    • vintala

      Heikkilä käy tosiaan kaikissa torikekkereissä koska sieltä saa ilmaista kahvia mutta poliitikkona hän ei ole saanut ainoatakaan aloitettaan koskaan läpi edes marttilan kunnan valtuustossa.. en minä seuramieheä halua vaan päättäjän! Kylä nauratti toi jämäkkyyskohta yllä..kun miehelle soittaa niin koskaan ei saa minkäänlaista vastaus mihinkään asiaan

      kun teen äänestyspäätöksen haluan tukea sellaista joka edes yrittää vaikuttamaan haluamaani asioihin

    • Koski TL

      Niin muuten totta, ei ole yhtä ainuttakaan aloitetta saanut läpi...onhan se helppoa rahaa olla siellä ,yli 8000e kuukaudessa palkkaa ja hyvät edut lisäksi.

      Minäkin haluan tukea sellaista, joka yrittää vaikuttaa asioihin, vaikka nyt sitten Lohela-kmaahanmuuttaja asiat sekä Elomaa-sotaveteraanit.

      Heikkilä muuten jää rannalle, katsokaas vaan,mieshän on täysi väritön nobody.

    • Höplä

      Noista Auran persujen pöljyysolympialaista vaan sen verran että mahtaa olla propellit kuluneet Haapasenkin piposta ja Valkama ei jaksa enää koko ajan puhaltaa.

      Kyllä aika rauhoittaa. Pistää Haapanen sitten vaan sen 20000 euroa persujen pottiin jos tahtoo saada ne vaivaiset 800 ääntä. Tulee kalliita ääniä.

    • Jappelus

      Kumman hiljaista on nyt ollut!

      • okkkkkkkkkkkkkk

        On.


    • Anti Temukka

      Aurassa on perussuomalaisia paljon. Jo eurovaalien äänikuningas Halla-ahon suosio todistaa sen. Ihan hyvä, että Auran pappi loikkasi. Hän upposi samalla kommarien suohon! Demarit on nyt julkaissut 28-sivuisen pramean vaalisatukirjan ohjelmastaan. SDP on ollut seitsemän ministerin voimalla sekä Kataisen että Stubbin sortohallituksissa ja nyt vaalisatukirjassa he lupaavat laittaa asiat kuntoon - vaikka ovat olleet liki 4 vuotta vallankahvassa. Onko suomalainen tosiaan niin pöljä, että sinisilmäisesti nytkin uskoo demarien uusia satuja ja lupauksia?

    • Auralainen

      Soukan olisi pitänyt valita Auran persujen kansanedustajaehdokkaaksi, sillä se mies todella tekee töitä Auran persujen eteen. Mitä tekee muut persulaiset Aurassa? Ei mitään!

      Soukka jakaa yksin persujen mainoslehteä Auraan, tehnyt jo vuosia ja on joka ikinen kerta toritapahtumissa järjestäjänä ja paikalla.

      Missä muut Auran persut mm. toritapahtumissa?? Ei niitä kiinnosta, kun tietävät Soukan hoitavan homman ja olevan paikalla alusta loppuun asti.

      Väärän miehen valitsivat ehdokkaaksi, se olisi ollut Soukan paikka, se joka tekee työtä hartiavoimin puolueensa eteen , ei niistä muista ole mihinkään! Se on nähty .

    • ent. pastillintekijä

      Soukkaa on kosiskeltu siirtymään Auran Kokoomukseen! Myös SDP on kiinnostunut!

    • Pentti Arsukas

      Hah-hah! Soukkako samassa porukassa Arto Savikagnaan ja Heikki Isotalon kanssa? Älkää unta nähkö.

    • Auran asukki

      Soukkahan on Auran perussuomalaisten ahkerin työjuhta!

      Ei siellä kukaan muu tee niin paljon puolueen eteen, kuin Soukka.

      Saisivat muut Auran persulaiset ottaa oppia Soukasta, eikä maata vaan kotona tai lomailla ulkomailla.

      Mitä tekevät nämä muut Auran persut, ei mitään! Soukka, joka on jakanut koko Auran alueelle jopa kipsi jalassa monta tuhatta persujen lehtiä, ilman autoa.

      Ihmekös tuo, jos muutkin puolueet haluaisivat ahkeran puurtajan riveihinsä!

    • Antti Persukas

      Joo! Mutta 97% Soukan jakamista lehditä menee roskiin. Lehtiä jakamalla ei mitään voiteta. Se on rehti kohtaaminen ja kättä kädelle joka kannattaa. Ja sitten pitää olla muutakin sanottavaa kuin ulkoa opetellut ja kuluneen sutkaukset... Siihen ei taida Soukasta olla.

    • Erioil

      No onkos auralaisesta kansanedustajaedokkaasta sitten siihen???

    • Pentti Arsukas

      Sehän nähdään. Tulee kiire. Pitäisi Haapasen kätellä noin 20000 ihmistä ja tehdä vaikutus joka viidenteen. Sitten olisi tsanssia. Vaaleihin on vähän aikaa ja se on noin 180 kättä per päivä. Ei onnaa...

    • Kokkari Kademieli

      Käsipäivää tuo ääniä? Ihanko totta? No ilmankos Ilkka Kanerva käy kaikki Turun vanhainkodit kaksi kertaa läpi ennen vaaleja!

    • Kertokaa mitä

      se Lauri Heikkilä on saanut aikaiseksi eduskunnassa, kuinka paljon puheita ja esityksiä?

      Jäänyt täysin pimentoon, mitä mies oikein edustaa?

    • perästä kuuluu

      Minäpä kerron! Se mitään ole edes aikaan saanut siellä eduskunnassa!

      Mutta on kuulemma aikaa puuttua sellaisiin asioihin, mitkä hänelle ei edes kuulu.!

      Aika siis menee muissa asioissa, mutta ei niille asioille, jona äänestäjät hänet äänesti eduskuntaan!

      Tuskimpa enää jatkaa kansanedustajana!

    • Tervemenoo

      Toivottavasti ei enää pääse uudelleen kansanedustajaksi!

    • toinen maajussi

      Lauri H. on asialinjalla.

      • Antsu Persula

        Sellaisella asialinjalla että jos ei asiaa ole niin ei TODELLAKAAN sanota mitään...


      • Annuli 45

        Ja paskat, toivon, että EI pääse enää kansanedustajaksi!

        On ns.mitätön kansanedustaja, joka luulee olevansa jotain suurta napaa, mutta viime kädessä mitätön ja aikaansaamaton hattupää, puuttuu kyllä sellaisiin asioihin, jotka eivät kuulu hänelle!


    • Pentti Arsukas

      Lauri Heikkilä palaa niihin yliassarin hommiin yliopistolla. Tosin on oudonnut kelkasta...

    • Anatoli Perushin

      Kyllä Ilpo Haalisto saattaa olla näiden vaalien musta ori.

    • Marttilalainen

      Haalisto pudottaa Heikkilän eduskunnasta, katsokaan vaan! Ja se on oikein!

      Heikkilä on ottanut näköjään Haaliston viime vaaleissa käyttämän

      "Valoa poliitiikan pimeyteen" sloganin, kun ei parka itse keksinyt raflaavampaa tekstiä! Jakoi näitä vaalimainoksia, vaikka Haalistolla sama slogan!

    • LauraVi

      Haalistolla ei ole enää kannattajia. Jämpti on näin. Mieshän valittiin arvalla ehdokkaaksi. Ei näillä keinoilla eduskuntaan mennä... Arvalla eduskuntaan -slogan tosin voisi toimia ainakin lottoseurueissa. Itse asiassa Haalisto pääsi vaivoin edes oman kuntansa kunnanvaltuustoon. Se juna meni jo. Kannattaisi hakea vauhtia Keskustapuolueesta. Viime vaaleista persujen lista on parantunut niin paljon että Haalistolla on kova työ päästä kahdeksan eniten ääniä saavan joukkoon. Tilanne saattaa pelastaa persuille kolme paikkaa. Analyysini mukaan vahvoilla ovat kolme istuvaa kansanedustajaa ja suurimpana haastajana raisiolainen Vilhelm Junnila. Näistä hepuista valitaan kaksi tai kolme läpimenijää. Ehdokaslista on nyt parempi! Ja paremman näköisiä poikiakin... silmänruokaa meille mammoille.

      • Lauralle!

        Suurimpana haastajana on naantalilainen Vilhelm Junnila.
        Ei raisiolainen, mutta läheltä kuitenkin.


    • Huhtikuu toden sanoo

      Vai kolme istuvaa kansanedustajaa valitaan uudelleen... oi voi.

      Kaikkihan oikeesti tietävät, että Heikkilän aika meni jo.

      Palaa takas yliopistolle tutkijan hommiin, sinne hän kuuluukin, ei eduskuntaan.

      Elomaa nyt varma läpimenijä, viime vaaleissa sai 13000tuh. ääntä, vaikka äänimää

      rä tippuisi puoleen, silti menee läpi.

      Ja Lohela taas, nippa nappa menee läpi, rimaa hipoen ja Heikkilä nyt ei enää uusi paikkaansa.

      Haalisto tulee ja jyrää vielä, on senverran nyt kovat panokset kyseessä miehellä, että menee läpi, niin että paukkuu.

      Junnila saa unelmoida, nimenomaan unelmoida eduskuntapaikasta, sillä ei pääse mies sinne. Turhaan hukkaa aikaansa vaalityöhön, ovet ei aukene kansanedustajan pallille, avustajana pysyköön.

    • LauraVi

      Kovat panokset? :D Kyllä Haalistolla on kaikkein heikoimmat mahdollisuudet niin sanotuista varteenotettavista ehdokkaista. Ei häntä voi laittaa samaan kastiin kuin Elomaa, Heikkilä, Lohela ja Junnila. Edelle menee varmuudella myös Aso, Pilpola, Tavio ja Tamminen. En tiedä kuka unelmoi ja mistä mutta tiedän kohtuullisen tarkkaan ketkä ehdokkat ovat vahvoilla... ja miksi heitä äänestetään. Pitää olla syy miksi äänestää!

    • Näistä ei tiedä!

      Tilanne on enemmän kuin mielenkiintoinen ja viime vaalit ovat olleet perussuomalaisille laskua.

      Jytkyä en ainakaan itse odota ja syitä tähän on monia.

      -Säätiösuhmurointi
      -Jäsenien massaerottaminen. mukana paljon jytkyn tekijöitä
      -Runsaat eroamiset ja loikkaamiset puolueesta.
      -Timo Soinin tylsäksi käynneet fraasit, itsensä toistamista, minä minä , me me...
      -Matti Putkonen "Naiset eivät innostu ja Putkonen aiheuttaa puolueessa enemmän
      hajaannusta kuin yhdistää kenttää"

      Väitän, että V-S piirin ps-ehdokkaista kukaan ei ole varma läpimenijä ja nyt äänestäjät harkitsevat huomattavasti tarkemmin, äänestääkö puoluetta ja kuka äänen saa.

      Toivoisin itse, että varsinais-suomen ps-kansanedustajat vaihtuisivat kokonaan.

      Pilpola lehdessä kertoi tavoitteeksi 4 kansanedustajaa.
      Itse näkisin mielelläni myös neljä läpimenijää ja nämä 4 olisivat:

      1.Vilhelm Junnila (Nuori asiallinen, kohtelias, kyvykäs, osoittanut suurta ahkeruutta ja jaksamista naantalin valtuustossa)

      2.Heikki Tamminen (Käytännön mies ja hyvähermoinen, ei pillastu isoistakaan asioista ja keskittyy aina itse asiaan)

      3.Janne Aso (kiistatta porukan ammatitaitoisin politiikko, joka tosin ei osaa tehdä vaalisivujaan)

      4.Ilpo Haalisto (Kielitaitoisin ehdokas, puhuu useita kieliä sujuvasti, ranska, ruotsi, englanti.., joka viimeksi meni melkein läpi, omaa uskomattomasti energiaa ja jaksaa varmasti tehdä työtä)

      Tämä on tietysti toiveajattelua, mutta ei sitä koskaan tiedä?

    • Kiletenopettaja

      Oijoi, kyllä sulla on lista.

      Ainoa tosta porukasta on Kyvykäs, ammattimaisin poliitikko, Haalisto.

      Uskon, että Haalisto tulee näyttämään myös istuville kansanedustajille, ei pelkästään jo kielitaitonsa puolesta, sujuva ranska, saksa ja englanti, ruotsi,.

      Kuka noista kansanedustajaehdokkaista on yhtä kielitaitoinen: Ei kukaan! Ei edes kukaan Varsinais-suomen kansanedustajaehdokkaista OSAA edes kunnolla ruotsia, saati sitten englantia, ranskaa, saksaa.

      Testatkaa ehdokkaita telttatapahtumissa heidän kielitaitoaan. tulette nauramaan!

      Ja Junnilasta ja Tammisesta, salli mun nauraa...murjaisit lauantain vitsin!

      Janne Aso on asiallinen, mutta ei karisma vie eduskuntaan saakka.

      Heikkilä: Karisma puuttuu täysin, väritön, mauton ja hajuton, ei jatkoon!

      • Tosiaan..

        vaikutat todella olevan"Kiletenopettaja" kuten nimimerkkisi hyvin asian kuvaan.

        Salli sinun aivan vapaasti nauraa ja katsotaan sitten kuka viimeksi nauraa?

        Tietosi kielitaitoisista ehdokkaista listalla on väärä ja listalta löytyy useampi ehdokas, joka puhuu esim. englantia täysin sujuvasti.

        Vähättelemättä Haalistoa millää tavalla, niin edelleen väitän, että Janne Aso on varmasti koko listan ammattitaitoisin politiikko ja toisin kuin sinä kerrot, niin asossa löytyy myös eteenpäin kantavaa karismaa. Ongelma vaikuttaa ason kohdalla olevan siinä, että hän ei ole täysipainoisesti lähtenyt vaalityöhön, ainakaan vielä.

        Sinulla on hyvin mielenkiintoinen lähetymistapa ehdokkaisiin, jos vielä olet oikeasti kova Ilpo Haaliston kannattaja?

        Toivottavasti, et kuulu Ilpon tukiryhmään, koska siitä ei olisi Ilpolle muuta kuin haittaa ja sitä minä en Ilpolle toivoisi.


    • "Kiletenopettaja"

      En ole Haaliston tukiryhmässä, mutta viime vaaleissa 4v sitten, hän oli hilkulla ( parin sadan ääni jäi puuttumaan ) päästä eduskuntaan. Nyt kuuluu olevan kova tahdonvoima mennä läpi ja siitä vaan! Miehellä tosiaan riittää energiaa ja tietoa.

      Katsopa viime ehdokasvaalien äänimäärät googlesta, niin ymmärrät, mitä tarkoitan! Puhdasta matematiikkaa tulokset.

      Kerropa, kuka puhuu englantia täysin sujuvasti? Sen minäkin haluaisin tietää.
      Sitä pitäisi suomessa kaikkien puhua aika sujuvasti, mutta entäs sujuvat ranska, saksa ja ruotsi?

      Tuskin mainitsemasi ehdokkaat osaavat edes auttavaa ruotsia, saati sitten ranskaa ja saksaa.

      Minä kyllä ennustan, ettei mainitsemasi ehdokkaat edes pääse äänimäärissä toiselle tuhannelle... Kunpa itsekin nuo henkilöt tajuaisivat, ettei mitään "tsäänssiä"...turhaan rahansa hukkaavat vaalikampanjoihin...

      PS. Kieltenopettaja on kyllä ammattini, liika kirjoitusnopeus teki kirjoittaessa tepposet "kiletenopettajallekin"...

      • ai sää olet

        kieltenopettaja, mää olen vaan yks eläkeelle siirtyny kuorma-autokuski ja aika paljo sun kans samaa miältä.


      • heinähattu
        ai sää olet kirjoitti:

        kieltenopettaja, mää olen vaan yks eläkeelle siirtyny kuorma-autokuski ja aika paljo sun kans samaa miältä.

        Juu ja mää olen eläkkeellä oleva heinähattu, enkä ole samaa miältä teitin kanssa.


    • Esim..

      Maria Lohela puhuu erittäin hyvää englantia, muitakin löytyy ja kun vastaat tietysti huutosi arvostelemalla asiaa, niin käy vaalitilaisuuksissa tarkistamassa, myös itse tämä asia.

      Kaikki kielitaito on aina hyödyksi, mutta ruotsinkielen taito ei ole ainakaan minulle minkään sortin vaatimus yhdeltäkään ehdokkaaltani.
      Tunnut korostavan aika paljon tätä ruotsinkielen taitoa, mikä sekin tuntuu minusta oudolta.

      Minusta tuntuu, nyt siltä, että Haalisto ei varmasti ole kovin innoissaan sinun tavasta tehdä hänestä hyvää ehdokasta, eli haukkumalla ja pilkkaamalla toisia saman listan ehdokkaita. Kaikilla on mahdollisuutensa, jos tekee innokkaasti töitä ja yhtään ehdokasta en alentuisi mitätöimään, niin kuin sinä.

    • Esimerkille:

      Lohela on ammatiltaan kielenkääntäjä, muistaakseni, aivan varmasti osaa siis englantia, muut ehdokkaat ovat kysymysmerkkejä kielten suhteen.

      Kukaan ei täällä varmasti hauku ketään ehdokkaita, Suomi on kuitenkin vapaa maa ilmaista mielipiteitä ja täällä on jokaisen oikeus se tehdä! Tykkää joku siitä , tai ei.

      Kolmen kärki on , siis minun mielestäni, Elomaa, Lohela ja Haalisto, Heikkilä ei valitettavasti uusi paikkaansa, Tai sitten, ainoastaan kaksi Perussuomalaista vain pääsee senaattoriksi Varsinais-suomesta, se jää huhtikuussa nähtäväksi.
      Peli tulee olemaan jäätävää!

    • LauraVi

      Englantia osaavat varmasti kaikki ehdokkaat... Tiedän, että mainituista yksi osaa hyvin myös saksaa. Mutta mikä argumentti tämä on? Eduskunnan työkieli on suomi... ja RKP voi käyttää ruotsia. Ei siellä mitään ranskaa puhuta.. yhtään missään! Ei sillä ole mitään virkaa eduskunnassa... tuossa ylempänä joku julkaisu mielestäni totuudenmukaisen listan. Haaliston haitaksi on se ettei mies ole saanut poliittisesti mitään aikaan vaikka kaikenlaista muuta onkin puuhannut... jos ei ole mitään sanottavaa ei auta vaikka osaisi homman viidellä kielellä..

      MInä puhun hyvää ruotsia mutta odotan tulevilta kansanedustajilta ihan muita taitoja. Jos ei ole mitään viisasta sanottavaa ei auta vaikka tämän kääntäisi viidelle kielelle... voisin lyödä vetoa että aso ja pilpola päihittävät haaliston mennen tullen ja noista nuoremmista ei tarvitse edes puhua sillä he taistelevat paikoista istuvien kansanedustajien kanssa. Vanhempana rouvana arvostan myös eteenpäin katsomista. Aika tulee myös meidän jälkeen!

    • vintala

      Minä mietin vielä mutta nuoret ovat vahvoilla koska ovat aikaansaavia

      • Nuoria pitää

        ehdottomasti äänestää, koska esimerkiksi Vilhelm Junnila on nuori ja kypsä politiikkaan, mutta myös hyvin kehityskelpoinen uusille asioille ja myös varmasti tuntee nykynuorten elämän kipukohdat ja ongelmat, paremmin kuin muut listan ehdokkaat.

        Politiikassa on aivan liikaa vanhoja ja urautuneita ihmisiä, joille arkipäivän käytännön asiat ja ongelmat ovat henkilökohtaisella tasolla hyvin kaukana, kuten:
        -perheenperustaminen
        -opintolainan maksu
        -työttömyys
        -pätkätyöt
        -ajokortin hankinta"Millä rahalla?"
        -asuntolaina/ensiasunnon hankinta
        -vuokra-asuntojen kalleus
        -jne.. jne..Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka..

        Nuoret ovat jääneet täysin huomiotta monissa asioissa politiikassa ja monet nuoret syrjäytyvät, joskus hyvinkin pieniltä kuulostavien asioiden johdosta (Esim.Ei rahaa ajokortin hankintaan, vaikka olisi valmis autonkuljettajaksi, kun ammattia vastavaa työtä ei koulun jälkeen löytynyt)

        Nuoret ovat myös täysin unohdettu ammattiyhdistysten taholta ja vaikuttaa siltä, että liitot suorastaan haluavat vaikeuttaa nuorten asemaa työelämässä(juuri tapaus julkisuudessa, missä, ei ansiosidonnaista nuorelle, vaikka oli maksanut liiton maksut)

        Pitää muistaa, että monilla nuorilla ei ole varakkaita vanhempia, jotka ostavat ajokortit ja autot lapsilleen, mikä on hyvin yleistä kokoomus ja keskusta perheissä.

        Suurten ikäluokkien edustajia eduskunnasta löytyy aivan liikaa ja siitä syystä osa nykyisistä nuorista syrjäytyy pysyvästi yhteiskuntamme ulkopuolelle.

        Ääni nuorelle ehdokkaalle on vastuunkantoa tulevaisuudesta!
        Ilman nuoria, meille tulee ankea vanhuus nopeammin kuin osaamme edes ajatella.


    • vintala

      Katsotaan. Hyvä vaihtoehto ja ehkä vahvakin

    • Kuke alamaa

      Voi teitä sentään. kun hehkutatte Asoa ja Pilpolaa, Junnilaa,kun Kike, ja Maria sinne valitaan.
      Mutta saahan aina olla toiveajattelu :)

    • nostan

      Ylös

      • Vilhelmisti

        Naatalin ehdokas Vilhelm Junnila on ehdokkaani.
        Ensin kävi mielessä pari muuta vaihtoehtoa, mutta päädyin Junnilaan, koska hedelmistä puut tunnetaan!

        Minulle sinänsä on samantekevää, pääsekö hän lävitse.
        Annan ääneni hänelle kiitollisuudesta, siitä miten hyvin ja ahkerasti hän on asioita ajannut naantalissa ja osoittanut harvinaisen hyvää yhteistyökykyä muiden ryhmien kanssa toimiessaan.


    • vuonna2015

      Aura

    • Kirkkoveneellä

      Auran Kepun mielestä Aurassa kannattaa äänestää Äärelää, jonka vaalinumerokin on enteellisesti: 1

    • moih

      .....

    • hävetkää

      Eiköhän tämän ketjun voisi tasapuolisuuden nimessä sulkea, eikä uusia tarvitse aloittaa. Olette jo saaneet puoli vuotta haukkua nimettöminä Heikkilää. Kyllä näistä kirjoituksista selviää, keitä nämä ihmiset ovat, ja keiden tukijoukoista.
      Nämä Lauri Heikkilän kilpailijat, mollaajat osoittavat sen, kuinka kova ja hyvä ehdokas Lauri Heikkilä on.
      Numero on 75!

      • Ollilasta

        Mitä muka on neljän vuoden aikana ajanut maanviljelijöiden asioita?


      • mitähs

        Niin


    • HaapanenIte

      Kiitos kaikille äänestäjille. Oma äänimääräni ei ollut lähellekään läpimenoa, mutta kyllä mua äänestäneistä saisi melkein Samppalinnan kesäteatterin täyteen. Erityisen tyytväinen olen kokonaiskannatukseen en ainoastaan koko Suomessa vaan myös täällä Aurassa. Yli 28% on loistava saavutus.

      Tästä on hyvä lähteä kuntavaaleihin. Jos koet, että olet perussuomalaisia arvoja kannattava ja haluisit tulla vaikuttamaan kunnan asioihin, ota reilusti yhteyttä.

      Maili: auranperussuomalaiset (at) gmail.com
      Puh. 0405281028/AP

    • onkin

      Poistettu

    • hhfer

      Hhgg

    • hjbgvg

      Vjvvg

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe