dejavu-tunne

oireilija

Eli yksinkertaisesti, mitä te epileptikot tarkoitatte sillä niin sanotulla dejavu-tunnetta, ja mitä oireita siihen kuuluu?

5 kommenttia

Vastaukset

 • Juu tuolta asiaa jo luinkin.
  Voiko dejavu:hun liityä jotain muuta, esimerkiksi sen jälkeinen väsymys, pahoinvointi, huimaus, aistihäiriöt tai sen aikainen täydellinen itseluottamuksen pettäminen? Entä voiko tämä ennakoida epilepsiakohtausta niin, että todellinen kohatus tulisi vasta n. Parinkymmenen minuutin päästä?

  • Dejavuhan voi tulla myös vaikka ei olisi epilepsiaa. Tietyissä määrin siis normaalia.

   Itsessään dejavuhun kai ei liity muutaku se tunne, että on kokenut sen /ollut siinä tilanteessa aiemmin. Hieman toki saattaa jälkeenpäin säikähtää tai tulla paniikki et mikä toi nyt oli.

   Ennen varsinaista kohtausta voi tulla ennakko-oireita, juuri esim. dejavu. Mutta aina ennakko-oireet ei kuitenkaan mene oikeaa kohtaukseen asti. Täysin tapauskohtaista.

   Parasta hakeutua tutkimuksiin terveysaseman kautta. Jos oot alaikäinen niin kerro vanhemmillesi oireista.


  • olen 14. itselläni ei ole epilepsiaa tai vastaavaa. dejavuta olen kokenut montakin vuotta normaalstii, mutta puolisen vuotta sitte alkoi tämän dejavun sattuessa ahdistaa, kuvottaa ja hieman huimata. olen siis käynyt lääkäreissä, nämä sanovat ettei ole mitään vakavaa ja elimistö vain kasvaa murrosiän aikana. outoa silti, että tälläisiä sivuoireita nykyään :((


 • Kiitosta infosta.
  ja olen kyllä alaikäinen, 13 v.
  tapahtui tuossa sellainen onnettomuus ja nyt epäillään epilepsiaa.
  tutkimujsissa on oltu ja ihan lähiaikoina neurologin vastaanotto.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.