Aihealueet

Listaukset

  dejavu-tunne

  oireilija

  Eli yksinkertaisesti, mitä te epileptikot tarkoitatte sillä niin sanotulla dejavu-tunnetta, ja mitä oireita siihen kuuluu?

  5

  185

   Vastaukset

   • Juu tuolta asiaa jo luinkin.
    Voiko dejavu:hun liityä jotain muuta, esimerkiksi sen jälkeinen väsymys, pahoinvointi, huimaus, aistihäiriöt tai sen aikainen täydellinen itseluottamuksen pettäminen? Entä voiko tämä ennakoida epilepsiakohtausta niin, että todellinen kohatus tulisi vasta n. Parinkymmenen minuutin päästä?

    • Dejavuhan voi tulla myös vaikka ei olisi epilepsiaa. Tietyissä määrin siis normaalia.

     Itsessään dejavuhun kai ei liity muutaku se tunne, että on kokenut sen /ollut siinä tilanteessa aiemmin. Hieman toki saattaa jälkeenpäin säikähtää tai tulla paniikki et mikä toi nyt oli.

     Ennen varsinaista kohtausta voi tulla ennakko-oireita, juuri esim. dejavu. Mutta aina ennakko-oireet ei kuitenkaan mene oikeaa kohtaukseen asti. Täysin tapauskohtaista.

     Parasta hakeutua tutkimuksiin terveysaseman kautta. Jos oot alaikäinen niin kerro vanhemmillesi oireista.


    • olen 14. itselläni ei ole epilepsiaa tai vastaavaa. dejavuta olen kokenut montakin vuotta normaalstii, mutta puolisen vuotta sitte alkoi tämän dejavun sattuessa ahdistaa, kuvottaa ja hieman huimata. olen siis käynyt lääkäreissä, nämä sanovat ettei ole mitään vakavaa ja elimistö vain kasvaa murrosiän aikana. outoa silti, että tälläisiä sivuoireita nykyään :((


   • Kiitosta infosta.
    ja olen kyllä alaikäinen, 13 v.
    tapahtui tuossa sellainen onnettomuus ja nyt epäillään epilepsiaa.
    tutkimujsissa on oltu ja ihan lähiaikoina neurologin vastaanotto.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    216
    10423
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    235
    4900
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    61
    894