Sähköjen katkaisu

Mitä tehdä?

Hei.
Saimme sähköjenkatkaisuilmoituksen ensimmäistä kertaa. Kaksi sähkölaskua on erääntynyt. Toisen eräpäivä on ollut tammikuun lopussa ja toisen maaliskuun lopussa. Lasku on iso, eikä nyt perjantaihin mennessä olisi varaa maksaa sitä kokonaan, ilman että lainaan vanhemmiltani (tätä en haluaisi tehdä). Voisimme maksaa siitä puolet. Perintäyhtiö, jolla lasku on, ei suostu siirtämään eräpäivää viikolla (pystyisimme 14.6 maksamaan). Lain mukaanhan alkuperäinen lasku pitää olla maksamatta kolme kuukautta ennen katkaisua? Mitähän tapahtuisi jos maksaisimme nyt vanhemman laskun summan ja vasta 14.6 lopun? Kiitos jo etukäteen. Juu ja kyllä tiedän että laskut pitää ajallaan maksaa! Meillä oli hyvin tiukkaa tuossa muutaman kuukauden, oli pakko jättää pari laskua maksamatta.

47

25604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 00000000000

      Tammikuun lopussa erääntyneestä laskusta on reilusti yli kolme kuukautta joten kyllä ne sähköt saa pistää poikki vaikka heti ja se uudelleen kytkeminen maksaa taas vähän lisää .

      Kannattaa soittaa sähköyhtiöön , ei perintäyhtiöön. Kun maksaa edes jotain niin on osoittanut että ei puhu sontaa, joten ei ku maksamaan sen mitä pystyy !

    • Maksa lasku heti

      Nyt sähköyhtiö voi katkaista sähköt, koska ensimmäinen lasku on maksamatta yli 3 kuukautta ja toinen lasku kanssa jo kolme kuukautta.

      Herää hyvä ihminen sähkölasku on maksamatta 5 ja 3 kuukautta. Helmi-, maalis-, huhti-, touko- ja kesäkuun sähkölaksu on maksamatta nyt ollaan kesäkuussa 6 - 3 on 3. Periaatteessa laskun eräpäivällä ei ole merkitystä, vaan sillä mikä kuukausi nyt on.

      Joten kannattaa lainata vanhemmilta, silllä sähkö uudelleen kytkentä maksaa yli 100 euroa ja lisäksi tulee muita kuluja, miten ajot laittaa ruokaa tai säilyttää sitä?

      Sähköt katkeavat tasan sinä päivänä ja kellon aikaan, kun sähköyhtiö on ilmoittanut sen tapahtuvan. Tiedän tämän, tehdään perjantainakin ja voidaan tullaa kytkkenkin, mutta silloin laksu pitää olla maksettu ja lisäksi kaikki uudelleen kytketä maksut ylityö yms. maksut, jos se tehdään työajan ulkopuolella.

      TÄMÄ ILMOITUS ON TODELLA VIIMEINEN VAROITUS

      Nim. Sähköverkon rakentajan tytär ja se jonka isä käy katkomassa ihmisten sähköjä, jos ei maksa. Sähköyhtiö ei ole rahoitusyhtiö tai sossu ja ei tee tätä yht'äkkiä, joten on aikaa hankkia rahat laskuun.

      • Anonyymi

        tytär on nnyt senverran väärässä että jos on suorasähkö lämmitys talossa ei voida katkaista sähköjä lokakuun ja huhtikuun välillä näin sanoo laki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tytär on nnyt senverran väärässä että jos on suorasähkö lämmitys talossa ei voida katkaista sähköjä lokakuun ja huhtikuun välillä näin sanoo laki

        Mikäs laki niin sanoo? Vai heitätkö vähän mutua kun olet joskus kuullut jostain laista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäs laki niin sanoo? Vai heitätkö vähän mutua kun olet joskus kuullut jostain laista?

        "Sähkönjakelua tai sähköntoimitusta ei saa maksujen laiminlyönnin vuoksi keskeyttää vakituisena asuntona käytettävästä rakennuksesta tai sen osasta, jonka lämmitys on riippuvainen sähköstä, lokakuun alun ja huhtikuun lopun välisenä aikana, ennen kuin on kulunut neljä kuukautta laiminlyödyn maksun eräpäivästä." Lainaus sähkömarkkinalaista. Elikkä osittain oikeassa


    • ---------

      Mieti ennemmin mikä kannattaa, jos saat apua vanhemmilta, ota vastaan.
      Kun sähkö on jo katkaistu siitä otetaan maksu, että kytketään uudestaan.

    • 11+11

      Maksa se vanhempi alkuperäinen lasku heti suoraan sähköyhtiölle, niin mitään ei ole niille yli 3 kk rästissä. Sovi perintätoimiston kanssa perintäkulujen maksuista.

      Miten muuten nuo perintätoimistot voi lähetellä katkaisuvaroituksia? Ainakin Lindorff ja Helsingin Energia tekee noin (joskus taannoin oli tiukkaa) että katkaisuvaroitus tuli Lindorffilta (tai ainakin perintäkirje jossa luki niin). Sopimuksessa lukee että sähkönmyyjä lähettää katkaisuvaroituksen, ja käsittääkseni Lindorff ei myy sähköä...

      • agentti4

        ***Miten muuten nuo perintätoimistot voi lähetellä katkaisuvaroituksia?***

        Sähköfirman toimeksiannosta, ihan niin kuin lähettelevät karhulaskujakin sähköfirman toimeksiannosta.


      • Ihan vaan tiedoksi

        Tässä tapauksessa ei todellakaan auta mikään muu, kun maksaa lasku.

        Sähköyhtiö on odottanut tarpeeksi kauan, se on kylmä fakta.

        Ja todellakin, se maksaa todella paljon, että saadaan uudestaan. Ja vaikka maksaisit laskun jälkeen päin ja sähköt on katkaistu, joudut maksamaan uudelleen kytkennän.

        Ja ennemmin EI KYTKETÄ, KUNNES KAIKKI RÄSTIT ON MAKSETTU JA MAKSETTU UUDELLEEN KYTKENTÄ.


    • kannattaamaksaalasku

      Aikoinaan joutunut muutaman kerran tilanteeseen että on sähköt katkaistu. On se vaan karu tilanne miten kämppä pimenee ja hiljenee kun niin tapahtuu. Mikä pahinta omalla kohalla, niin ne katkaistiin joka kerta perjantaina iltapäivällä ja ennen maanantaita ei ollut mahdollisuutta selvittää asioita, vaikka rahaa olisi jostakin löytynytkin. Sähköt sai takasin maksamalla KAIKKI erääntyneet laskut ja joku 100e tais olla sulku/avaus kulut siihen päälle.

      • Voi hurja

        Muutaman kerran? Etkö yhdestä kertaa oppinut priorisoimaan sähkönsaantia?


      • KKHS
        Voi hurja kirjoitti:

        Muutaman kerran? Etkö yhdestä kertaa oppinut priorisoimaan sähkönsaantia?

        Tai vähentämään käyttöä tasolle johon on varaa?


    • Sähköttä. 7. Vuotta

      Entäpä jos katkaiset koko firman kanssa yhteistyön? Sen jälkeen voitte kokeilla toisesta yhtiöstä toisella nimellä. Jätä paska maksamatta.

      • Sähköä ilmassa

        Joskus tuli tv-lupatarkastaja kyselemään telkkarilupaa. Sanoin,että ei ole. Tarkastaja kysyi,mikä se tuolla nurkassa on? Sanoin,että telkkari.
        Sanoin,että ovipielessä on nappuloita.
        Tarkastaja niitä hetken paineli,sanoi että ei tule valoja.
        Niinpä,sanoin,kun ei ole sähköäkään.


    • ....,,,,

      "Entäpä jos katkaiset koko firman kanssa yhteistyön? Sen jälkeen voitte kokeilla toisesta yhtiöstä toisella nimellä. Jätä ***** maksamatta. "

      Hyvä neuvo, ei tarvi kuin rakentaa oma sähköverkko, jonka kautta sitten ostaa sähköä joltakin toiselta.
      Nerokasta!

      • laskut hoitava

        Tässä nyt vain nähdään näitten suunnitelmallisesti velkoja pakenevien älylahjat.


      • omavaraisuus kunniaa
        laskut hoitava kirjoitti:

        Tässä nyt vain nähdään näitten suunnitelmallisesti velkoja pakenevien älylahjat.

        Oma voimaa peliin. helpointa on aloitta aurinkokeräimestä. Mökkipaketti maksaa alle tonnin, sillä saa väloja, tietokone ja känny ladattua ja ehkä ihan pieni jääkaappi toimii. talvella voi hyödyntää ulkokylmyyttä, ehkä voisi rakentaa maakellarinkin. valoja voi säännöstellä vähäsen jos aurinkoolosuhteet huonot. Kuka tarvitsee sähköyhtiöitä kun voi olla omavarainen. Seuraava askel pieni tuulivoimala lisää aurinkkennoja ym. Biokaasuakin voi tuottaa, ja kohta ei tarvii ostaa diisseliäkään.


    • Pidetään peukkuja

      Jospa maksaisit nyt summan, mikä on mahdollista.
      14.6. on lauantai. Saatkohan jonkun summan jo pe 13.6. ja silloin loput.

    • SOS

      Sosiaalitoimisto, toimeentulotuki.

      Sähkö on asumiskulu.

      • Ei ole automaattinen

        Kyllä sosiaalitoimi auttaa, mutta sitä toimeentulotukea pitää hakea.

        Sosiaalitoimessa on myös ns. kohtuullinen raja ja kahden kuukauden lasku voi olla mahdollista saada.

        Eli jos sähkölasku on maksamatta tammi-, helmi-, maalis-, huhti- ja toukokuu... Toimeentulotukea voi kesäkuussa saada huhti- ja toukokuulle. Lisäksi kannattaa huomioida, että toimeentulotukea saa vain kerran, eli jos on saatu kerran tukea ja ei ole käytetty siihen, ei tukea saa toista kertaa. Tässä on myös otettava huomioon, että tulot myös vaikuttaa toimeentulotukeen, jos maksat paljon pikavippejä ei näitä oteta huomioon menona, samoin jos taas on otettu pikavippiä otetaan tämä tulona.

        Joten ei se toimeeentulotuki ole automaattista ja lisäksi tuen hakeminen kesäaikana vie noin 7 päivää päätös ja pankkipäivät tilalle, eli ei niitä rahoja nopeasti saada sieltäkään kasaan.


    • aluap50

      Jos on sähkön tulo katkaistu ,tuleeko silloiin laskuja?Oli toista vuotta katki sähköt ja luutta laskua tuli kokoajan,onko se mahdollista?Nyt kaikki maksettu!

      • Jenniina

        Siis olet maksanut sähkölaskua kiltisti vaikka sähköt olivat poikki? Tuotako se "uutta laskua" tarkoittaa, vai tarkoittaako se että lähettivät uusia laskuja vanhoista maksamattomista kilowateista? Tietenkään et maksa käyttämättömästä sähköstä, ja tietenkin maksat siitä sähköstä jonka olet käyttänyt. O.O


      • Anonyymi

        Vaikka sähköt katkaistu,siirtomaksun joutuu silti maksamaan,koska se kaapeli on vedetty..


    • 18+17

      Rapusta piuha kämppään?

    • Hae pikavippi. Et voi maksaa laskua noin...

    • RoopeKitupiikki

      "Saimme sähköjenkatkaisuilmoituksen ensimmäistä kertaa. Kaksi sähkölaskua on erääntynyt."

      Miten perhe voi jättää sähkölaskut maksamatta??? Missä ja millä säilytätte ja valmistat perheen ruoat, jos kotiinne ei tule sähköä??? Millä aiotte pestä perheen pyykit ja astiat? Millä hoidatte kodin lämmityksen? Arjesta tulee todella vaikeaa, jos kotiin ei tule sähköä.

      Sähköyhtiö voi asentaa kotinne sähkökeskukseen lisämittarin, jolla sähköt voidaan katkaista myös etäyhteydellä, tulematta sähköyhtiöstä paikalle. Kannattaa myös huomioida, että kun sähkö katkaistaan sähköyhtiön toimesta maksamattomien laskujen takia, sähköliittymän uudelleen avaamisesta veloitetaan lisämaksu.

      Ja yhteyttä pitää ottaa heti sinne SÄHKÖYHTIÖÖN, ei perintätoimistoon!!!

      • 1309

        eiköhän ne sähköt ole jo poikki, kun juttu on yli kaksi vuotta vanha..


      • Fkrncoekkgk

        Agregaatteja saa halvalla ja polttoaineet voi varaton ja luottotiedot pölliä huoltoasemalta joten pskaaks sitä sähköä tai sakkoja maksamaan.


      • OmaTupaOmaLupa

        Meillä kyllä maksellaan laskut ajoissa, tai ainakin pyritään siihen...tänään tuli maksettua liki kuukauden vanha aikakauslehden lasku, mutta muistutustakaan ei ollut vielä tullut.
        Silti halusin kirjoittaa muutaman rivin kyselyysi, ihan kaikessa ystävällisyydessä. Edellisessä talossamme oli pitkiäkin sähkökatkoja meistä riippumattomista syistä ja päätimme, että seuraavassa talossa emme jää pulaan vaikka sähköt katkeaisivatkin. Yhtenä joulunahan oli monista tuhansista (?) taloista sähköt poikki päiväkausia, tee siinä sitten jouluruokia!

        Miten perhe voi jättää sähkölaskut maksamatta???
        -Tätä en ymmärrä itsekään.

        Missä ja millä säilytätte ja valmistat perheen ruoat, jos kotiinne ei tule sähköä???
        -Meillä on maakellari, joka on kesälläkin melko viileä. Tontilla virtaa puro, jossa voi pitää myös esim juomia helposti kylminä. Keittiössä on puuhella sekä leivinuuni, kesäkeittiössä puuhella sekä puu- ja kaasugrilli.

        Millä aiotte pestä perheen pyykit ja astiat?
        -Tämä tietty työllistää, mutta veden saa lämpimäksi vesipadassa ja puuhellalla. Saunassa on myös puu-sekä sähkökiuas.

        Millä hoidatte kodin lämmityksen?
        -Iso takka keskellä taloa sekä mainitut muut lämmönlähteet.

        Arjesta tulee todella vaikeaa, jos kotiin ei tule sähköä.
        -Täysin samaa mieltä. Meillä on suunnitelmissa ostaa aurinkopaneeleja katolle, ihan vain varoiksi. Ok-talossa on vaihtoehtoja, mutta esim kerros-tai rivitalossa ei niin kauhiasti.


      • Anonyymi

        Etänä pystyvät katkaisemaan sähköt..kun tekee pikku kytkentöjä enne etäluettavaa mittaria,eipä mene sähköyhtiöön mitään tietoa,paljonko sähköä kuluu..kytkee esim ennen etäluettavaa mittaria vaikka keittiön sähköt,eli keitiössä käytetty sähkö ei näy kulutuksessa,muitten hulneitten kulutus näkyy..ellei sit jatkojohtojen kanssa vedä ilmaista sähköä muihin huoneisiin..näin välttyy sähkönkatkaisulta..tai jos sähköt jo katkaistu..ei tartte koskaan maksaa laskuja,ja uudelleen kytkentä maksuja..mulla ollu 4v sähköt poikki,silti on koko talo sähköistetty..kaikki toimii..


      • Anonyymi

        Säilytätte? Varmaan kaapissa ? En käytä jääkaappia tai pakastinta koska kaupungeissa niille ei ole mitään tarvetta, suurin osa kylmäsäilytystä vaativista tuotteista on eläinperäisiä eli täysin tarpeettomia nautintoaineita.


    • kAkkaaa

      kaksi sähkölaskua jäännyt maksamatta ja minun puhnum vaihtunut, reissuhommissa pari kk ja kotiin niin sähköt poikki.. laskut n.2x50e ei paha, mutta avausmaksu 190e.. haistakaapa vittu sähköyhtiöt.. sanoin että mahdollisuus maksaa laskut heti muttei 190e ole maksaa kuin kahden vk päästä.. ei kiinnosta heitä, kaikki rahat niin sähköt saa.. jos tänään olisin halunnut niin tuo 190e olisi muuttunut 340 euroksi? paskaa, sanon minä
      ja joo tiedetään että kun ne laskut maksaa ajallaan ei tämmöisiä ongelmia tule, mutta enhän muistanut sähkölaskua muuttaa e-laskuksi ennen työkomennusta..

      • Elämä...On

        Sellaista se, ehkä parantaa muistia tai innokkuutta laittaa asiat kuntoon kun aika on.


      • komennusseppä

        Eikö komennusmiehellä jäänyt työreissusta mokomaa summaa yli? Ei tullut sen matkan aikana mieleen että et ole laskuja maksanut...? Itse 8 vuotta ollut matkatöissä ja kokenut myös myöhästyneitä laskuja ja muuta pientä hankaluutta mutta kyll jossain välissä on mieleen tullut jos joku normaali lasku ei ole ollut hetkeen maksussa.


    • hätäkinkeinotkeksii

      Diesel varavoima yms. aggregaatit on yks hätäratkaisu, katkaistujen sähköjen tilalle, paitsi tosin sekin keino maksaa taas ne polttoaineet. ellei talosi ole sitten öljylämmitteinen, jolloinka voit hätätapauksessa. käyttää öljysäiliössä jäljellä olevaa polttoöljyä varavoimakoneen polttoaineena, mutta kutakuinkin suosittelen lämpimästi, että jos vaikka hankit rahat jostain pikasesti. Esim: kuten sanotaankin, että hätä ei lue lakia, niin pimeätyö jne..... joita voit tehdä ja josta saat rahaa sen verran, että saat sähköt maksettua takaisin päälle ja jos sen verran jää rahaa, niin lopun voikin käyttää vaikka elämiseen jne..... Mutta en kuitenkaan suosittele enkä kehota ketään tekemään pimeitä töitä, kuin vain ja ainoastaan Äärimmäisessä Hätätilanteessa! viimeisenä keinona kun ja jos muita vaihtoehtoja ei ole.

    • Anonyymi

      Juuri saman kokeneena, puyydä raha vanhemmiltasi, maksa se alkuperäinen avoin tammikuun lasku sähköyhtiölle suoraan,katkaisu vältetty. Sitten ne perintä firman kulut jää roikkumaan ja niden maksusta teet heille maksusuunnitelman.
      Näin minä tein viime kuussa.

    • Anonyymi

      Antakaa vain sähköjen mennä. Sähköjä tartte mihinkään kesällä kun on valosaa. Ruoan voi valmistaa grillissä.

    • Anonyymi

      Eiköhän ne laskut ole maksettu kun siitä on jo 5 vuotta aikaa kun tämä kysely tuli

    • Anonyymi

      Taas vitun vanha ketju! Mutta pakko kommentoida! Mikään ei ole muuttunut vajaassa kymmennessä vuodessa. Laskut laitetaan järjestykseen! Ensimmäisenä vuokra ja sähkö ja vesimaksut. En muista oliko jo 2014 se, että sähkö ja verkko oli erillään. Taitaa olla shiinä ja shiinä!

      Mutta tullaas vuoteen 2020. Kela on hoitanut toimeentulotuen vuodesta 2017. Sähkömaksut (ainakin osin) on perustoimeentulotuen alaan kuuluvia asioita. Tietenkin asiaan vaikuttaa myös se mitä muuta siinä taloudessa on, eli oliko siellä jotain järjettömiä velkoja? Onko tulona palkkaa? Onko huollettavia alaikäisiä tai erityislapsia?

      Jos tulona on palkka tai ei ole velkaa ja ei ole lapsia tai ei ole erityislapsia tai omia sairauksia, niin kannattaa ehkä mennä sossuun tai seurakunnan diakonille. Toimeentulotuki ei muuten ole ikuinen ketju. Toisille sitä annetaan pari kuukautta jos toimitaan lain mukaan ja toiset saa tuhat vuotta!

    • Anonyymi

      Meilläpäin ainakin maksaa n. 100€ katkaisu ja saman takaisin kytkentä. Kyllä tulee kalliiksi, jos päästää katkaisuun asti. Tuolla parilla satkulla maksaa ihan kivasti sitä oikeaa laskua.

    • Anonyymi

      Olen maksellut asunnon sähkölaskuja vasta 41 vuotta, mutta eipä ole vielä tullut sellaista ongelmaa, että olisi jäänyt lasku hoitamatta. Onhan se työttömyysaikana ehkä vähän viivästynyt, mutta kuitenkin hoidettu kuntoon.

    • Anonyymi

      Minulla on sähkölaskut automaattimaksussa, mutta helmikuussa ei ollut tilillä katetta ja nyt kesäkuussa sähköt katkaistiin.

      Kyllä tuntuu kohtuumalta että yhden 70 euron laskun takia sähköt katkaistaan. Olen ollut sähköyhtiön kanta-asiakas jo yli 20 vuotta ja joka kuukausi maksanut heille rahaa.

      Katkaisun hetkellä tilillä ei ollut rahaa riittävästi laskuun ja kytkentämaksuun, Kela ei auttanut mitään piti lähettää toimeentulotuki hakemus ratkaistavaksi josta puhelimessa sanottiin että tulee kielteinen päätös koska myöhemmin on tulossa työttömyys tukea niin paljon, no sen työttömyysturvan saaminen tilille kestää jostain syystä seuraavaan viikkoon vaikka sitä pyytää kiirehtään, koko sen ajan ei ole sähköä eikä rahaa saa mistään! En edes pikavippejä saanut, nyt on täytynyt hytistä kylmässä kämpässä huonoa säilykkeruokaa syöden tuommoisen pikkusumman takia! Olisivat laittaneet normaalisti ulosottoon niin kuin kaikki muutkin sen 70e.

      Ja mikä älyttömintä sähköyhtiöhän itse tässä vaan menettää rahaa kun en kerta kuluta sähköä noin viikkoon. Ampuvat jalkaan itseään ja asiakastaan. Kyllä Suomi on tyhmä maa!

      • Anonyymi

        Ei se nyt ihan noin oo!

        Odota kelan rahat niin asia korjaantuu. Vaihda sähkö kiinteään kk hintaan niin saat sähkön ja siirron satasella jos kulutuslukema on järkevä. (Alle 200)


      • Anonyymi

        1) helmikuussa ei ollut katetta maksaa sähkölaskua
        2) Katkaisun hetkellä tilillä ei ollut rahaa riittävästi laskuun ja kytkentämaksuun,

        Sinulla oli tuossa välissä aika monta kuukautta aikaa maksaa se helmikuun sähkölasku.

        Ei se haittaa, jos joskus käy niin että ei saa maksettua laskua juuri eräpäivänä, kunhan maksaa sen mahdollisimman pian. Jos rahat on kroonisesti vähissä, voi käydä niin että seuraavatkin laskut joutuu maksamaan myöhässä, mutta sekin on pienempi paha kuin yhden laskun maksamatta jättäminen kokonaan.


      • Anonyymi

        Eikä katetta ole siis tilille tullut tuota 70€ seuraavaan 4 kuukauteen? Silloinhan et tarvitse sähköä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä katetta ole siis tilille tullut tuota 70€ seuraavaan 4 kuukauteen? Silloinhan et tarvitse sähköä.

        Katso jos ei ole asioitten priorisointitaitoa! AINA ekana on 1.vuokra 2. SÄHKÖMAKSUT 3. vakuutus 4. Puhelin ja netti. Sen jälkeeen ruoka ja lääkkeet ja pyykinhoito.

        Katsoin kelan sivulta niin hyväksytty sähkölasku on ollut normaalisti 40€ kk. Eli 30 siirto ja 10 sähkö. Ehkä nyt 60€ menee läpi tässä tilanteessa.

        Tuo 40€ kiinteä maksu menee 208 kW saakka. Omalla alueellani 200 kwh sähköä ja siirto menee aika tarkkaan 80€.

        Ei tämä maailman nykyinen tilanne yllätä ketään ja vaakasuora pudotus tulee vielä lujempaa.


    • Anonyymi

      70€ kuukauden sähkölaskuna on paljon. Siirron kanssa se tekee karkeasti jo 250€ (?)

      Facebookissa on ollut parinkin sähköyhtiön mainos kiinteästä kk maksusta, eli mittarinlukemasta riippumaton lasku niinkuin rajaton käyttö. Se ero tietenkin että siirto maksetaan erikseen.

      Aloittajan asemassa menisin nyt sähkö ja soittofirmojen sivulle ja kävisin läpi laskut vuoden ajalta ja laskisin kuukausittaiset hinnat yhteen.

      Tietenkin nyt pitää laskut nollata ja sitten järjestää uudelleen. Kiinteät pakolliset menot kannattaa budjetoida ja jos mahdollista, niin ottaa tuollainen kiinteä maksuinen sopimus. Jos sähkö maksaa esim. 40€ niin kaikista maksuista tulisi 80€ jos kulutus on järkevä.

      Jos minulla olisi mahdollisuus niin harkitsisin omassa elämässä tätä. Minulla on koneella dataa sähkölaskuista monelta vuodelta ja tietäisin mitä tekisin jos voisin tuplata mittarinluvun nykyisestä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe