Hirveä hinta!

Myymälän Johtaja

Kysyin valokuvausliikkeestä, että mitä maksaa kun muuttaa neljä ja puoli tuntia kaitafilmiä digi-muotoon eli siirtää ne dvd-levylle ja sain vastaukseksi että noin 700 euroa.

Onko tuo yleinen taksa vai vaihtelevatko hinnat eri liikkeissä?

Kyseessä on äänetön 8 mm kaitafilmi.

6

1308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin tein ja voitin

      ei ole... käytä guuggelia ja löytyy edullisempia ja yhtä laadukkaita tai parempiakin siirtoja.

    • MiettiiHän

      Onhan tuo iso määrä rahaa, mutta täytyy muistaa, että siirtoon menee huomattavasti enemmän aikaa kuin lopputuloksen katsomiseen. Siinä kun sitten miettii tuntipalkan kaikki kellit, lellit ja verot, sekä tietysti laitehintojen kuoletukset jne. niin kyllä tuollaiselle projektille hintaa tulee.

    • Sesame_Nacho

      Ensin kannattaa selvittää, mitä todella haluaa ja tarvitsee. Itse siirto kaitafilmiltä on tietysti se työläin ja hintavin osa, mutta kaikelle "ylimääräiselle" varmasti osataan lyödä tolkuton hintalappu.

      Tarkkaan ottaen et tarvinne muuta kuin äänettömän kaitafilmin kuvamateriaalin muunnoksen digitaaliseen tiedostomuotoon ja tallennettuna esim. muutaman euron hintaiselle tikulle. Mielellään liike yrittää kaupata sinulle nk. autorointia, eli suoraan erillisellä DVD- tai BluRay-laitteella toistettavissa olevaa levyä. Ja vieläpä useaa kappaletta. Näitä et tarvitse, digitaalisessa muodossa olevat elokuvat voit helposti autoroida tarvittavaan muotoon itsekin, täysin ilmaisilla ohjelmilla, ja polttaa tarvittavan määrän vaikkapa dvd-kopioita. Tähän pystyvät muutaman vuoden vanhat karvalakkimallin kannettavat tietokoneetkin. Jos sinulla itselläsi ei ole taitoa/halua/konetta tähän, jollakin lähisukulaisellasi tai ystävälläsi varmasti on.

      Kannattaa siis vertailla ja pyytää tarjouksia. Vähän kaivelemalla voi myös löytää erilaisia kamera/videokuvausharrastajien kerhoja, joista saattaisi saada hyviä vinkkejä.

    • kaitaafilmiä
    • en_kyl_noita_omista

      Jos kuvat skannataan yksi kerrallaan, palveluun sisältyy kunnollinen roskanpoisto, värit säädetään kohdalleen ja kuvanlaatu on muutenkin parasta mahdollista, niin ei tuo 700 euroa ole välttämättä hirveä hinta ollenkaan. Jos oikein halvalla digitoidaan, niin se on melko varmasti kankaalle heijastetun filmin videokuvausta, ei skannausta. Itse en pitäisi sitä lähelläkään sellaista laatua, että filmit voisi hävittää. Eikös digitalisoinnissa ole näiden vanhojen formaattien kohdalla tavoitteena tehdä homma kerran kunnolla, eikä taas uudestaan, kun joku toinen löytää filmit tai toteat, että videot näyttää hirveiltä?

      Skanneri ei tosin maksa noihin hintoihin verrattuna mahdottomasti. Esim 1800 egee: https://reflecta.de/en/products/detail/~id.731/reflecta-Super-8-Scanner.html Joku harrastaja tai yksityisyrittäjä, jonka ei tarvitse veloittaa juurikaan palkkakuluja, voi tehdä työn edullisemmin.

      • digihikiwikiki

        Tuo linkittämäsi laite ei tee kyllä mitenkään hyvää jälkeä. Ei-hd:ta ja kuva on rasterimainen. Kaikki ruutu-askeltavat tallennukset tekevät kuvasta epäluonnollisen askeltavaa / nykivää, joten skannaus ei ole välttämättä paras tallennustapa. Youtubessa on järjestäin parempaa jälkeä tehtyjä tallennuksia itserakennetuilla telecine tai projektorimuokatuilla sydeemeillä. Tällöin kuva toistuu jouhevasti ja tarkasti.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      71
      3240
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2832
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2648
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2608
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2486
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2325
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1783
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1727
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1600
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1446
    Aihe