Miten paha karma lievemmäksi?

kiipeää hitaasti

Tein pienestä pitäen paljon pahaa. Aseen saatuani vahingoitin ja tapoin vaarattomia eläimiä, joka kytkettyjä kotieläimiä pahoinpitelin.
Nuo pahat teot jätin ajan sitten ja käännyin auttamaan kanssaihmisiäni ja luontokappaleita. Kaikkea en silti silti ole saanut balanssiin.
Moitin itseäni turhimmaksi turhakkeeksi ja että kuinka kauan tätä vuorelle kiipeämistä jaksaa kestää. Voimat alkaa hiipua, mutta kuoleman koen vapauttavana.

31

1821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haluaako olla mukana

      Jos ns. "menestyjät" olisi ns. 'karmattomampia', se olisi aika outoa?
      Miks?
      Koska edellisessä elämässään sellaiset olisivat ansioituneet sellaisista hyveistä joiden puutteesta johtuen maailmassa ollaan juuri hyvinvoivia.

      Rahaa ja siitä hyvinvointia, terveyttä ei saa maailmassa ilman että myy itsensä systeemille.
      Hyvinvoinnin ehto on paljolti siksi valheet, orjuus ja orjuuttaminen ja länsimaisen kapitalismin hyväksyminen ja tukeminen.
      Olemalla mukana sellaisessa olemme syyllisiä,,joten?

      Mielenrauhaa ja "puhdasta" omaatuntoa on tietty toisille turhaa tyrkyttää, ne ovat henk. koht asioita, mutta itselle maailman tarkoittamasta hyvinvoinnista pidättäytyminen on ollut yksi merkittävimmistä henkisen rauhan ja onnen takeista, koska on puhtaampi omatunto.

      Osta, osta, kuluta, tee enemmän työtä jotta voit ostaa, himoitse tavaraa, rahaa,, käytä siksi kyynerpäätaktiikkaa ja kaillista aikaasi saadaksesi duunia, rahaa, rahaa,, ja tuhoa samalla luontoa, tule pihiksi, pinnalliseksi, menetä syvyyttäsi, henkisyyttäsi mallisten nnallisten nautintojen vuoksi,,jne,, ja mink vuoksi,,kässäättekö?

      • Anonyymi

        "Ajan ja paikan tuolla puolen"
        Kirja
        A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda

        mb


      • Anonyymi

    • kuin jäätikkörinne

      Meikä sai tehdä ne p-duunit, paremmat vietiin nenän edestä isomman oikeudella. Olin pahnan pohjimmaisia, lähes työpaikkakiusattu.
      En ole tuosta kovinkaan kitkerä. Se jo kummastuttaa, kun yksinkin tapaturmaeläkkeellä touhuillessani huono tuuri tai sitten silkka taitamattomuus vyöryttää esteitä viikoittain tielleni.

      • Anonyymi

        karma

        https://www.youtube.com/watch?v=c1DcFmUrxUQ

        https://www.youtube.com/watch?v=M1ViPiqRKVw



        oi


    • ninjaliini

      No, katuminen negatiivisen karman puhdistamiessa lähtökohta. Sen jälkeen kannattaa olla tekemättä, nagatiivisiä tekoja enään jatkossa. Sitten kannattaa suorittaa ne oman uskontonsa muukaiset puhdistautumisrituaalit ja rauhoittaa mielensä. Mikäli mielenrauhoittaminen ei onnistu kannattaa hakea apua mielenterveysasemalta.

    • Karmisti

      Syyllisyyden tunteminen ok hetken verran, että huomaa korjata suunnan. Sitten se on tarpeeton.

      Liiallinen ja pitkitetty syyllisyys aiheuttaa huonoa karmaa, koska seuraavissa elämissä taipumuksesi turhaan syyllisyyteen kasvaa.

      Kohtuus siis kaikessa.

      • Anonyymi

        Śrī Īśopaniṣad
        Mantra yksi:
        Kaikki tässä maailmankaikkeudessa, olipa se sitten elollista tai elotonta, on Hänen vallassaan ja kuuluu Hänelle. Siksi jokaisen tulisi käyttää vain sitä, mikä on välttämätöntä ja mikä on myönnetty hänen osuudekseen, eikä kajota mihinkään muuhun, ymmärtäen hyvin, kenelle kaikki kuuluu.



        igpoi


    • ent. natsi

      Aiempien elämien lahtarina lahjoitan nyt rahaa Pelastakaa Lapset ry:lle. Tuen myös yhtä Israel-yhdistystä, koska olin natsi.

      On mulla ollut filippiiniläinen kummilapsikin. Onneksi on ollut elämä rauhan miehenäkin buddhan munkkina, ja siitä tulee hyvää karmaa.

    • Kirjoitinkin tohon ylemmäs yhden synnintunnustuksen. Katuminen auttaa irrottamaan likaa vähän, mutta teot korjaa suuremmin. Syyllisyydessä rypeminen ei auta.

      Tekoja.

      Tässä sulle:
      http://www.hesy.fi/

      Tässä mulle:
      1. http://www.starofhope.fi/?lan=fin
      2. http://www.pelastakaalapset.fi/tue-tyotamme/lahjoita/


      Vertaus:
      Jos sulla on lusikka, jolla ammennat järveä tyhjäksi, se tyhjenee ennenpitkää, kun tekee pala palalta tuota urakkaa. Mieluiten kevein mielin, sillä silloin työ sujuu nopeammin. Lopulta sulle tulee taipumus tehdä tätä etkä enää huomaakaan suorittavasi karmaa. Huomaat vain elämäsi muuttuvan yhä keveämmäksi ja keveämmäksi ihan konkreettisesti.
      Rajoitteesi alkavat poistumaan. Mikä riemu siitä syntyykään ja mikä sisäinen riemu onkaan omistaa rahaa ja antaa sen virrata.

      Esimerkki: miljardööri Bill Gates koettaa päästä omaisuudestaan eroon. Hän on lahjoittanut jo miljoonia ja kymmeniä miljoonia dollareita, mutta sitä mukaa kun hän lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, hänen omaisuutensa kasvaa vain entisestään.

    • Roope936

      Ei karmaa tarvitse nähdä rankaisuna. Voit nähdä karmana pitämäsi asiat ja tilanteet enemmänkin elämänopetuksina. Me ollaan vain niin kovapäisiä oppimaan ja näkemään asiat todellisessa valossa että useimmat meistä tarvitsevat rankkojakin kokemuksia jotta tätä "minä -kuorta" saa vähän rikki ja sisään valoa.

      Ja karma on relevantti käsite vain niin kauan kun uskot olevasi pelkkä persoona kehoon lukittuna. Ja näyttää siis myös siltä että kuvittelet että niskassasi on vähintään kymmenien vuosien karma, josta täytyy päästä eroon. Ymmärrä että tämä "kymmenien vuosien karma" on pelkkä ajatus ja uskomus. Se joka on tietoinen näistä ajatuksista (kaikista ajatuksista), se todellinen sinä, ei ole kerännyt karmaa missään vaiheessa. Karmasta kärsii ainoastaan persoona/henkilö, joka uskot olevasi.

      Kun havahdut todellisuuteen niin karma lakkaa olemasta. Mutta niin kauan kun uskot olevasi itsenäinen henkilö, erilläsi kaikesta muusta, olet karman armoilla.

    • Itse sovellan käsitystä "karma" aina raamatullisemmin, että Jumala maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan. Mutta en tarkoita pahassa mielessä, koen vain, että Jumala varmasti tahtoo puhutella meitä elämämme kriiseissä ja vastoinkäymisissä. Meidän ei ihmiskuntana edes kannata pyrkiä tekemään hyvää omassa voimassamme, ilman Jumalaa, koska silloin huomaamme menevämme metsään. Se uuvuttaa. Raamattu kuitenkin viitoittaa verrattoman tien, rakkauden tien, jonka voi löytää Jeesuksessa Kristuksessa. Jumalan Pojan esimerkkiä seuraamalla voimme tehdä hyvää.

      Kannattaa suostua sovintoon Jumalan kanssa, vaikka ei kokisikaan, että on edes ollut erimielisyyksiä. Tämä sovinto on Jeesuksen ristintyö, syntien sovitus, ja voin suositella pyytämään Jeesuksen elämään, sinulle nimimerkki "kiipeää hitaasti".

      "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Johannes 14:6)

      "Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän." (Johannes 10:10)

      • Anonyymi

        Srila Bhakti Bimal Avadhut Maharaj
        Henkinen todellisuus ilmestyy äänen kautta
        (12. joulukuuta 2004)

        Maailma, jossa elämme, ja materialistiset näkökulmamme kuluttavat meitä liikaa. Elämässämme pitää aina valita yksi tai toinen tie. Mitä tapahtuu, jos valitset henkisen polun? Veda-tekstien mukaan korkein transsendenttinen todellisuus ilmestyy äänen kautta. Kun puhumme Jumalasta, puhumme Krishnasta. Emme sano ”Jumala”, sanomme ”Krishna”.
        Jumalalla on paljon erilaisia nimiä, ja jokaisella nimellä on tietty arvo, merkitys itsessään, aivan kuten meillä on nimiä, sukunimiä, lempinimiä, jotka heijastavat erityispiirteitämme. Kun puhumme alkuperäisestä Totuudesta, sanaa ”Krishna” käytetään, koska se tarkoittaa Kauneutta. Krishna — Hän, joka vetää puoleensa jokaista. Olemisen korkeimmalta tasolta Kauneus, Rakkaus ja Harmonia tulevat tähän maailmaan äänen muodossa. Juuri sen takia menemme kaupunkien kaduille, kuten Shri Chaitanya Mahaprabhu teki, ja laulamme Krishnan nimeä. Tämä ei ole teko, joka tehdään tunteiden vaikutuksen alaisena, tämä on mahdollisuuden tarjoaminen, niin että jokainen henkilö, joka kuulee tiettynä ajankohtana Krishnan nimen (Kṛṣṇa Nām), jopa epäsuorasti ottaa Häneen yhteyttä ja aloittaa paluumatkansa henkiseen maailmaan.
        k


    • Roope936

      ""Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Johannes 14:6)"

      Tämän voi myös nähdä näin: "Oma Itse" (universaali sielu) on tie, totuus ja elämä. Minä en pääse Itseni luo muuten kuin Itseni kautta."

      Ja toi toinen lainaus... "Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän."

      "Varas" voidaan nähdä virheellisenä identiteettinä, egona. Varkaalla voidaan myös tarkoittaa uskomusta ja investointia mielikuviin. Se, mitä kuvataan kristinuskossa jumalana tai vapahduksena on kaikkien mielikuvien, uskomusten ja ajatusten "tällä puolella", konseptien ulottumattomissa. Oikea Jumala on siis mahtavampi, kauniimpi ja vapaampi (ja sanoinkuvaamattomampi) kuin se jumala, jonka me kuvittelemme olevan olemassa.

    • Itsensä kautta ei kyllä Jumalan yhteyteen pääse, vaan nimenomaan Jeesuksen kautta. Noi New Age hommat ja opit, mitkä kattaa aika paljon nyt on mitä on. Mutta kyllä toisaalta kristittyjenkin puheet aina vaan rakastavammasta ja sallivammasta Jumalasta särähtää korvaan... Kyllä siellä Taivaassa onkin paljon rakkautta ja ilojuhlaa, mutta täällä maan päällä ei kovinkaan moni tule pääsemään niistä porteista sisälle. Siksi siis Jeesuksen veri.

      Todellinen Jumala ei riemusta pompi, kun näkee miten ihmiset elävät synnissä eikä Hän iloitse, kun Hänen omansa koko ajan kieltävät ja lähtevät "sen toisen" Jeesuksen matkaan. Jumala on kiivas ja kostaa jumalattomille, ja syöksee ihmiset sitten kadotukseen, kun eivät suostuneet sovintoon, eivätkä olleet evankeliumille kuuliaiset. Mutta toivo on juuri siinä, että vaikka Jumala vihaisi kuinka paljon, kaikilla on tasaveroinen mahdollisuus päästä Jeesuksen veren kautta pyhyyteen ja sisälle elämään.

    • Roope936

      No jos toi Jeesus toimii sulle inspiraationa niin hyvä niin.

      Se ei vaan ole kaikkien tie ja mitään dogmaa ei mun mielestä pidä väkisin tuputtaa muille ihmisille. Jos Jumala on kaikkivaltias niin sehän tarkoittaa sitä että se on kaikkialla, kaikissa tilanteissa, ihmisissä ja traditioissa. Eli mikään traditio tai uskonto ei Jumalaa omista ja niin kauan kun luot mielessäsi rajat "Jeesusta rakastavien" ja muiden välillä, ja näet itsesi jotenkin nöyrempänä tai lähempänä totuutta olet käytännössä sulkenut silmäsi Jumalalta. En sano että silmät kiinni eläminen on väärin tai oikein sillä väärinkäsityksetkin ovat tämä yksi Jumala joka on myös läsnä tämän tekstin muodossa.

    • Kyllä Jumalaa saa etsiä vaikka mistä, ja Jumala ilmestyy kyllä ilman saarnamiehiäkin. Monet muslimitkin, jotka ovat vilpittömästi etsineet Jumalaa, ovat saaneet ilmestyksen Jeesukselta, ja silloin he ovat tienneet löytäneensä aidon Jumalan.

      Kristinuskossa kun ei ole kyse mistään traditiosta, tai uskonnon harjoittamisesta, vaan elävästä rakkaussuhteesta Jumalan, Herran, Jeesuksen kanssa. Huonompi homma on jos tämä rakkaussuhde on vain oman itsensä kanssa. Kyse on siis ihan oikeasti siidä aidosta Jumalasta. Toki maailmassa vaikuttaa myös pimeyden henkivalta, Paholainen, jonka kanssa voi kokea kokemuksiaan ja varmasti saa vastauksia ja "viisautta." Mutta totuutta sieltä tieltä ei löydy. Ymmärrän kyllä vilpittömän puolustuspuheenvuoron sen puolesta, että Jumalaa saa etsiä. Ei ole sille asialle mitään rajaa, ei kristitty voi sanoa kellekään: "Älä rukoile noin" tai muuta. Jumala tuntee kyllä jokaisen, ja armossaan sitten pelastaa ja kutsuu rakastamaan itseään ja totuutta.

    • Roope936

      En nyt pysty päättelemään että oletko tosissasi vai pelleiletkö. Mutta jätän tämän keskustelun tähän. En ala kiistelemään robotin kanssa.

    • KusuHäntäNiinYllätyt

      Tehtyä ei saa tekemättömäksi, sitäpaitsi olit ymmärtämätön lapsi, silloin kuin teit pahaa eläimille, en mitenkään silti mitätöi pahoja tekojasi, mutta me kaikki ihmiset olemme syntisiä ja pahoja, sillä meillä on kaikilla syntiluonto.

      Ainoa joka OIKEASTI voi meidät pelastaa ja antaa syvän rauhan ja puhtauden sisimpäämme on Jeesus Kristus Nasaretilainen, alkuperäiseltä heprealaiselta nimeltään Jeshua tai Yehosua, joka tarkoittaa hepreaksi Pelastajaa.

      Kutsu Herraa Jeesusta luoksesi ja Hän tulee - Anna sitten Hänen pelastaa ja puhdistaa sinut kaikesta synnin saastasta, niin sinä pelastut Taivasten Valtakuntaan ikuisesti kun vaan kuljet loppuun asti Jeesuksen kanssa ja Hänen neuvojaan noudattaen.

      • Uskon tuohon Jeesushömppään sillai notta J on hyvä suggestiivisesti. Suggestio tässä sen duunin tekee.

        Maailman kaikki uskonnot on muodostettu Kosmisen Energian vaikutuksesta. Panteismi. Siinä se on. (kiipeää hitaasti)


    • Brina

      Anna anteeksi erehdyksesi itsellesi, niin Jumalasikin antaa ne sinulle anteeksi...
      Karma on syyn ja seurauksen laki joka "ohjelmoi" yksilötietoisuuden oppiläksyjä sen mukaisiksi mitä tämä kussakin elämänsä vaiheessä kykenee ottamaan vastaan. Mikäli oppi erehdyksestä eli ns. synnistä on tajuttu eli se on tietoisuudessa, kyseiseen asiaan vaikuttavaa karmaa ei enää tarvita.

    • A.3.E.O

      Lopeta itsesi moittiminen ja menneen miettiminen.

    • eyqth

      Aloittaja : antamalla anteeksi, rakastamalla ehdottomasti kaikkea ja palvelemalla toisia.

    • hymyilyttä

      Hieno keskustelu. Tuli mieleen vielä yksi näkökohta: onko itsekästä mietti miten saisin omaa karmaani helpotettua? Mitä jos sillä ei olisi sinulle enää mitään väliä? - Tämä kuulostaa hurskastelulta ja varmaan onkin. Silloin kun on raskasta, ei varmasti jaksa ajatella noin. Mutta mun mielestä on turha "kehittää" itseään "itsensä takia". Saako kukaan tästä kiinni?

      Joskus joku on kysynyt "kannattaako" tehdä hyviä töitä. Silloin tulee kyllä tunne, että kysyjä ei ole vielä tajunnut yhtään mitään. Kyllähän ne hyvät teot ainakin sitä kohdetta auttaa.

      • gotenh

        Mainio näkökohta. Karma tarkoittaa näkökulmastani katsottuna rajoitteita tavalla tai toisella. Vähän karmaa, jolloin keveä olo ja silloin sulla on vähemmän rajoitteita mm. ihmisten auttamiseen. On sanottu, että yksikään ei vapaudu yksistään itseään kehittämällä, sillä ajatus itsensä kehittämisestä sisältää vähintään egoismin siemenen.

        Jossain vaiheessa tietoisuus tulee tietoiseksi ihan käytännössä siitä, että on olemassa kosminen syyn ja seurauksen laki. Tämä ei ole uskomus, vaan fakta. Tällöin tietoisuus alkaa purkamaan rajoitteitansa sen vuoksi, että kaikkien rajoitteet vähenisivät. Ihminen ei ole eristetty tietoisuus, vaan kaikki ovat yhteydessä kaikkiin. Toinen oivallus koskeekin tätä epä-erillisyyttä.

        Kun yksi valtameren pisara muuttuu, muuttuu koko kollektiivi samalla. Tässä kehittymisen idea globaalisti katsottuna.

        Lopulta tietoisuus ei enää ajattele lainkaan itseään, jolloin ei ole enää väliä vapautumisellakaan. Tällöin ollaan jo vapauduttu. Mistä sitten ollaan vapauduttu? Egoismista.


      • gotenh

        Ja sitten kun egoismi on kuolemassa, niin avautuu ihan uusi näköala: ihmiset kollektiivisesti katsottuna. Tämä liittyy epäerillisyyden tajuamiseen. Tuntee miltä toisesta tuntuu, alkaa ikäänkuin kulkea toisten mokkasiineissa. Myötätunto vahvistuu, koska havaitsee että ihmiskunnan kollektiivinen tietoisuus on tuskaa täynnä. Silloin siihen voi jonkun ripauksen iloa lisätä.


      • Karma-tai-siis-synti

        "Tuli mieleen vielä yksi näkökohta: onko itsekästä mietti miten saisin omaa karmaani helpotettua? Mitä jos sillä ei olisi sinulle enää mitään väliä?"

        Omaa karmaansa, syntitaakkaansa tms ei varmaan "täydy" miettiä pelkän miettimisen vuoksi. Tekojaan voi toki miettiä jos tahtoo oppia jotakin itsestään ja taipumuksistaan, koska ne tulevat ainakin jossain määrin näkyviksi nimenomaan tekojemme kautta.

        Mutta toinen asia on, että jossakin vaiheessa elämääsi voi käydä niin, että menneet tekosi tulevat jatkuvasti mieleesi sinun itse siihen mitenkään pyrkimättä niin, että ne täyttävät mielesi jokaisena hiljaisena hetkenä. Ne voivat tulla niin tiheään, että alat olla todellisessa "synnintunnossa". Se on melkein kuin joku "life-review" jo ennen kuolemaa, ja ainakin omalla kohdallani se pakottaa etsimään niitä syitä ja taipumuksia, jotka tekoihin ovat johtaneet. Jos niihin löytyy joku syvempi syy, voidaan keskittyä siihen syyhyn ja sen poistamiseen. Jos niihin on löydettävissä jonkinlainen ratkaisu, uudenlainen käyttäytymis- tai suhtautumismalli, niin kyllä sille mielestäni kannattaa tehdä jotakin. Mutta uskon, että pelkkä synnintunnon ylläpitäminen ja siinä pitäytyminen sen itsensä vuoksi ei ole kovinkaan hedelmällistä toimintaa, koska se tekee "maanmatoseksi". Ja tietenkään tätäkään ei pidä ymmärtää niin, etteikö sellainen tunne olisi joskus aivan terve tai jopa tarpeellinenkin, mutta se ei ole itsetarkoitus.


      • Anonyymi
        Karma-tai-siis-synti kirjoitti:

        "Tuli mieleen vielä yksi näkökohta: onko itsekästä mietti miten saisin omaa karmaani helpotettua? Mitä jos sillä ei olisi sinulle enää mitään väliä?"

        Omaa karmaansa, syntitaakkaansa tms ei varmaan "täydy" miettiä pelkän miettimisen vuoksi. Tekojaan voi toki miettiä jos tahtoo oppia jotakin itsestään ja taipumuksistaan, koska ne tulevat ainakin jossain määrin näkyviksi nimenomaan tekojemme kautta.

        Mutta toinen asia on, että jossakin vaiheessa elämääsi voi käydä niin, että menneet tekosi tulevat jatkuvasti mieleesi sinun itse siihen mitenkään pyrkimättä niin, että ne täyttävät mielesi jokaisena hiljaisena hetkenä. Ne voivat tulla niin tiheään, että alat olla todellisessa "synnintunnossa". Se on melkein kuin joku "life-review" jo ennen kuolemaa, ja ainakin omalla kohdallani se pakottaa etsimään niitä syitä ja taipumuksia, jotka tekoihin ovat johtaneet. Jos niihin löytyy joku syvempi syy, voidaan keskittyä siihen syyhyn ja sen poistamiseen. Jos niihin on löydettävissä jonkinlainen ratkaisu, uudenlainen käyttäytymis- tai suhtautumismalli, niin kyllä sille mielestäni kannattaa tehdä jotakin. Mutta uskon, että pelkkä synnintunnon ylläpitäminen ja siinä pitäytyminen sen itsensä vuoksi ei ole kovinkaan hedelmällistä toimintaa, koska se tekee "maanmatoseksi". Ja tietenkään tätäkään ei pidä ymmärtää niin, etteikö sellainen tunne olisi joskus aivan terve tai jopa tarpeellinenkin, mutta se ei ole itsetarkoitus.

        Shrila Bhaktivinod Thakur

        Durlabha mānava-janma


        durlabha manava-janma labhiya samsare
        krsna na bhajinu duhkha kahiba kahare? [1]

        (1) Ihmiselämä on harvinaisin tilaisuus saavuttaa henkinen täydellisyys. Mutta minulle on jäänyt vain suru, koska minä, jolle tämä suuri mahdollisuus on annettu, menetin sen, koska en koskaan palvonut Jumalaa, Krishnaa! Voi, kenelle kertoisin tämän epäonnen tarinan?

        'samsara' 'samsara' kari' michhe gela kala
        labha na ha-ila kichhu, ghatila janjala [2]

        (2) Elämä toisensa jälkeen on kulunut tässä aineellisessa maailmassa, kaikki aikani on mennyt hukkaan (materialistisen perhe-elämän orjuudessa). En ole saanut yhtään mitään ja olen kokenut vain ongelmia ja huolia.

        kisera samsara ei chhayabaji praya
        ihate mamata kari vrtha dina yaya [3]

        (3) Millainen maailma tämä on? Se on kuin taikurin illuusio (kuin taikalyhdyn esitys, jossa silmieni edessä leikkii lukuisia varjoja ja optisia illuusioita). Koska olen itsekkäästi kiintynyt tällaiseen kangastukseen, pidän tämän maailman ohimeneviä illuusioita ”minulle” ja ”minun” kuuluvina. Näin päivä toisensa jälkeen kuluu turhaan.

        e deha patana ha'le ki rabe amara?
        keha sukha nahi dibe putra paribara [4]

        (4) Mitä minulle jää jäljelle, kun tämä ruumis kaatuu kuolleena maahan? Silloin eivät poikani eivätkä rakkaimmat läheiseni pysty antamaan minulle minkäänlaista onnea.

        gardabhera mata ami kari parisrama
        kara lagi' eta kari, na ghuchi la bhrama [5]

        (5) Teen joka päivä kovasti töitä kuin aasi, ja silti ihmettelen, kenen vuoksi yritän niin kovasti? Olen edelleen niin monien illuusioiden vallassa!

        dina yaya michha kaje, nisa nidra-vase
        nahi bhavi marana nikate achhe vase [6]

        (6) Tuhlaan jokaisen päiväni turhiin ja merkityksettömiin asioihin, ja yöni kuluvat unen vallassa. Enkä ajattele hetkeäkään koko vuorokauden aikana, että kuolema on aina läsnä.

        bhala manda khai, heri, pari, chinta-hina
        nahi bhavi, e deha chhadiba kona dina [7]

        (7) Elän huoletonta elämää: syön, ulkoilen, pukeudun haluamallani tavalla, mutta en ajattele sitä, että jonain päivänä minun on luovuttava tästä kehosta.

        deha-geha-kalatradi-chinta avirata
        jagichhe hrdaye mora buddhi kari hata [8]

        (8) Sydänparkaani piinaavat jatkuvat huolet toimeentulostani ja huolet, jotka johtuvat kehostani, kodistani, vaimostani, sukulaisistani ja julkisista velvollisuuksistani. Nämä huolet aiheuttavat minulle kärsimystä ja tuhoavat järkeni.

        haya, haya! nahi bhavi—anitya e saba
        jivana vigate kotha rahibe vaibhava? [9]

        (9) Voi, voi! Miten valitettavassa tilanteessa olenkaan! Olen uppoutunut näihin ongelmiin ajattelematta, että ne ovat lyhytaikaisia ja katoavat pian unholaan. Mitä aineelliselle omaisuudelleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

        smasane sarira mama padiya rahibe
        vihanga-patanga taya vihara karibe [10]

        (10) Kun ruumiini heitetään polttohautausmaalla olevaan kuoppaan, se vain makaa siellä liikkumattomana. Varikset, korppikotkat, muurahaiset ja madot kerääntyvät paikalle ja herkuttelevat sillä!

        kukkura srgala saba anandita ha'ye
        mahotsava karibe amara deha la'ye [11]

        (11) Kulkukoirat ja shakaalit iloitsevat, juhlivat ja herkuttelevat ruumiillani.

        ye dehera ei gati, tara anugata
        samsara-vaibhava ara bandhu-jana yata [12]

        (12) Katsokaa, tämä on tämän aineellisen ruumiin lopullinen kohtalo! Ja hämmästyttävää on, että kaikki maalliset saavutukseni, kotini, perheeni ja ystäväni tulevat kokemaan saman kohtalon!

        ataeva maya-moha chhadi buddhimana
        nitya-tattva krsna-bhakti karuna sandhana [13]

        (13) Siksi rukoilen jokaista järkevää ihmistä: hylätkää kaikki nämä māyān luomat kangastukset ja etsikää puhdasta omistautumista Jumala Krishnalle, sillä se on ainoa ikuinen totuus!










        hif


    • Anonyymi

      Kirmaten sitte, joogi ei kannata.

      • Anonyymi

        Shrila Bhaktivinod Thakur

        Durlabha mānava-janma


        durlabha manava-janma labhiya samsare
        krsna na bhajinu duhkha kahiba kahare? [1]

        (1) Ihmiselämä on harvinaisin tilaisuus saavuttaa henkinen täydellisyys. Mutta minulle on jäänyt vain suru, koska minä, jolle tämä suuri mahdollisuus on annettu, menetin sen, koska en koskaan palvonut Jumalaa, Krishnaa! Voi, kenelle kertoisin tämän epäonnen tarinan?

        'samsara' 'samsara' kari' michhe gela kala
        labha na ha-ila kichhu, ghatila janjala [2]

        (2) Elämä toisensa jälkeen on kulunut tässä aineellisessa maailmassa, kaikki aikani on mennyt hukkaan (materialistisen perhe-elämän orjuudessa). En ole saanut yhtään mitään ja olen kokenut vain ongelmia ja huolia.

        kisera samsara ei chhayabaji praya
        ihate mamata kari vrtha dina yaya [3]

        (3) Millainen maailma tämä on? Se on kuin taikurin illuusio (kuin taikalyhdyn esitys, jossa silmieni edessä leikkii lukuisia varjoja ja optisia illuusioita). Koska olen itsekkäästi kiintynyt tällaiseen kangastukseen, pidän tämän maailman ohimeneviä illuusioita ”minulle” ja ”minun” kuuluvina. Näin päivä toisensa jälkeen kuluu turhaan.

        e deha patana ha'le ki rabe amara?
        keha sukha nahi dibe putra paribara [4]

        (4) Mitä minulle jää jäljelle, kun tämä ruumis kaatuu kuolleena maahan? Silloin eivät poikani eivätkä rakkaimmat läheiseni pysty antamaan minulle minkäänlaista onnea.

        gardabhera mata ami kari parisrama
        kara lagi' eta kari, na ghuchi la bhrama [5]

        (5) Teen joka päivä kovasti töitä kuin aasi, ja silti ihmettelen, kenen vuoksi yritän niin kovasti? Olen edelleen niin monien illuusioiden vallassa!

        dina yaya michha kaje, nisa nidra-vase
        nahi bhavi marana nikate achhe vase [6]

        (6) Tuhlaan jokaisen päiväni turhiin ja merkityksettömiin asioihin, ja yöni kuluvat unen vallassa. Enkä ajattele hetkeäkään koko vuorokauden aikana, että kuolema on aina läsnä.

        bhala manda khai, heri, pari, chinta-hina
        nahi bhavi, e deha chhadiba kona dina [7]

        (7) Elän huoletonta elämää: syön, ulkoilen, pukeudun haluamallani tavalla, mutta en ajattele sitä, että jonain päivänä minun on luovuttava tästä kehosta.

        deha-geha-kalatradi-chinta avirata
        jagichhe hrdaye mora buddhi kari hata [8]

        (8) Sydänparkaani piinaavat jatkuvat huolet toimeentulostani ja huolet, jotka johtuvat kehostani, kodistani, vaimostani, sukulaisistani ja julkisista velvollisuuksistani. Nämä huolet aiheuttavat minulle kärsimystä ja tuhoavat järkeni.

        haya, haya! nahi bhavi—anitya e saba
        jivana vigate kotha rahibe vaibhava? [9]

        (9) Voi, voi! Miten valitettavassa tilanteessa olenkaan! Olen uppoutunut näihin ongelmiin ajattelematta, että ne ovat lyhytaikaisia ja katoavat pian unholaan. Mitä aineelliselle omaisuudelleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

        smasane sarira mama padiya rahibe
        vihanga-patanga taya vihara karibe [10]

        (10) Kun ruumiini heitetään polttohautausmaalla olevaan kuoppaan, se vain makaa siellä liikkumattomana. Varikset, korppikotkat, muurahaiset ja madot kerääntyvät paikalle ja herkuttelevat sillä!

        kukkura srgala saba anandita ha'ye
        mahotsava karibe amara deha la'ye [11]

        (11) Kulkukoirat ja shakaalit iloitsevat, juhlivat ja herkuttelevat ruumiillani.

        ye dehera ei gati, tara anugata
        samsara-vaibhava ara bandhu-jana yata [12]

        (12) Katsokaa, tämä on tämän aineellisen ruumiin lopullinen kohtalo! Ja hämmästyttävää on, että kaikki maalliset saavutukseni, kotini, perheeni ja ystäväni tulevat kokemaan saman kohtalon!

        ataeva maya-moha chhadi buddhimana
        nitya-tattva krsna-bhakti karuna sandhana [13]

        (13) Siksi rukoilen jokaista järkevää ihmistä: hylätkää kaikki nämä māyān luomat kangastukset ja etsikää puhdasta omistautumista Jumala Krishnalle, sillä se on ainoa ikuinen totuus!








        wrtg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Shrila Bhaktivinod Thakur

        Durlabha mānava-janma


        durlabha manava-janma labhiya samsare
        krsna na bhajinu duhkha kahiba kahare? [1]

        (1) Ihmiselämä on harvinaisin tilaisuus saavuttaa henkinen täydellisyys. Mutta minulle on jäänyt vain suru, koska minä, jolle tämä suuri mahdollisuus on annettu, menetin sen, koska en koskaan palvonut Jumalaa, Krishnaa! Voi, kenelle kertoisin tämän epäonnen tarinan?

        'samsara' 'samsara' kari' michhe gela kala
        labha na ha-ila kichhu, ghatila janjala [2]

        (2) Elämä toisensa jälkeen on kulunut tässä aineellisessa maailmassa, kaikki aikani on mennyt hukkaan (materialistisen perhe-elämän orjuudessa). En ole saanut yhtään mitään ja olen kokenut vain ongelmia ja huolia.

        kisera samsara ei chhayabaji praya
        ihate mamata kari vrtha dina yaya [3]

        (3) Millainen maailma tämä on? Se on kuin taikurin illuusio (kuin taikalyhdyn esitys, jossa silmieni edessä leikkii lukuisia varjoja ja optisia illuusioita). Koska olen itsekkäästi kiintynyt tällaiseen kangastukseen, pidän tämän maailman ohimeneviä illuusioita ”minulle” ja ”minun” kuuluvina. Näin päivä toisensa jälkeen kuluu turhaan.

        e deha patana ha'le ki rabe amara?
        keha sukha nahi dibe putra paribara [4]

        (4) Mitä minulle jää jäljelle, kun tämä ruumis kaatuu kuolleena maahan? Silloin eivät poikani eivätkä rakkaimmat läheiseni pysty antamaan minulle minkäänlaista onnea.

        gardabhera mata ami kari parisrama
        kara lagi' eta kari, na ghuchi la bhrama [5]

        (5) Teen joka päivä kovasti töitä kuin aasi, ja silti ihmettelen, kenen vuoksi yritän niin kovasti? Olen edelleen niin monien illuusioiden vallassa!

        dina yaya michha kaje, nisa nidra-vase
        nahi bhavi marana nikate achhe vase [6]

        (6) Tuhlaan jokaisen päiväni turhiin ja merkityksettömiin asioihin, ja yöni kuluvat unen vallassa. Enkä ajattele hetkeäkään koko vuorokauden aikana, että kuolema on aina läsnä.

        bhala manda khai, heri, pari, chinta-hina
        nahi bhavi, e deha chhadiba kona dina [7]

        (7) Elän huoletonta elämää: syön, ulkoilen, pukeudun haluamallani tavalla, mutta en ajattele sitä, että jonain päivänä minun on luovuttava tästä kehosta.

        deha-geha-kalatradi-chinta avirata
        jagichhe hrdaye mora buddhi kari hata [8]

        (8) Sydänparkaani piinaavat jatkuvat huolet toimeentulostani ja huolet, jotka johtuvat kehostani, kodistani, vaimostani, sukulaisistani ja julkisista velvollisuuksistani. Nämä huolet aiheuttavat minulle kärsimystä ja tuhoavat järkeni.

        haya, haya! nahi bhavi—anitya e saba
        jivana vigate kotha rahibe vaibhava? [9]

        (9) Voi, voi! Miten valitettavassa tilanteessa olenkaan! Olen uppoutunut näihin ongelmiin ajattelematta, että ne ovat lyhytaikaisia ja katoavat pian unholaan. Mitä aineelliselle omaisuudelleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

        smasane sarira mama padiya rahibe
        vihanga-patanga taya vihara karibe [10]

        (10) Kun ruumiini heitetään polttohautausmaalla olevaan kuoppaan, se vain makaa siellä liikkumattomana. Varikset, korppikotkat, muurahaiset ja madot kerääntyvät paikalle ja herkuttelevat sillä!

        kukkura srgala saba anandita ha'ye
        mahotsava karibe amara deha la'ye [11]

        (11) Kulkukoirat ja shakaalit iloitsevat, juhlivat ja herkuttelevat ruumiillani.

        ye dehera ei gati, tara anugata
        samsara-vaibhava ara bandhu-jana yata [12]

        (12) Katsokaa, tämä on tämän aineellisen ruumiin lopullinen kohtalo! Ja hämmästyttävää on, että kaikki maalliset saavutukseni, kotini, perheeni ja ystäväni tulevat kokemaan saman kohtalon!

        ataeva maya-moha chhadi buddhimana
        nitya-tattva krsna-bhakti karuna sandhana [13]

        (13) Siksi rukoilen jokaista järkevää ihmistä: hylätkää kaikki nämä māyān luomat kangastukset ja etsikää puhdasta omistautumista Jumala Krishnalle, sillä se on ainoa ikuinen totuus!








        wrtg

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18368310/itamaisesta-filosofiasta-kiinnostuneille
        Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille.

        Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18273516/ihmisen-metafyysinen-rakenne
        Me kaikki tunnemme ihmisen anatomian, mutta entä metafyysinen rakenne?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18274310/ihmisen-metafyysinen-rakenne--osa-2
        Toinen esimerkki. Tehdäkseni asian niin selväksi. Vertauskuvallisesti keho on auto. Sielu tämän hienojakoisen kehon kuoressa on tämän auton matkustaja. Jää vielä selvittämättä, kuka on tämän monimutkaisen koneen kuljettaja? Ilmeisesti ei sielu. Sillä jos me olisimme tämän kehon kuljettaja, kaikki tapahtuisi elämässämme täysin niin kuin olemme suunnitelleet. Ja niin ei aina tapahdu. Se tarkoittaa joitakin kohtalon käänteitä, joitakin olosuhteita, joita haluaisimme välttää, mutta meidän on pakko jäädä niihin. Eli sanomme: "Kohtalo on johtanut..." tai minulle on tapahtunut jotakin..... tai jokin kohtalon voima. Eli tiettyyn pisteeseen asti minulla on vapaus, menen näin tai näin, mutta siinä on myös välttämättä jokin ennakointielementti ja tunnemme, että elämässämme on jokin muu voima, jotkut olosuhteet tai kohtalo, joka saa meidät toimimaan toisin kuin haluaisimme.

        Nämä ovat siis vertauskuvallisia esimerkkejä.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18274383/hienojakoinen-keho
        Mitä tarkoitetaan hienojakoisella keholla, Minulta on kysytty siitä täällä tällä palstalla. Tämä viestiketju on siis ikään kuin täydennys tähän viestiketjuun: ”Ihmisen metafyysinen rakenne”.
        Siis yksityiskohtaisemmin siitä, mitä hienojakoinen keho on, koska on hyvin tärkeää ymmärtää erot, nähdä sielun ja hienojakoisen kehon väliset erot. Valitettavasti ihmiset sekoittavat usein nämä käsitteet.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18285116/mita-ihminen-tekee-olipa-se-sitten-fyysista-tai-henkista-sama-energia-tulee-lopulta-takaisin
        Karman laki.
        Mitä ihminen tekee, olipa se sitten fyysistä tai henkistä, sama energia tulee lopulta takaisin


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe