Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

pettynyt kummiin

titta3

Lapseni on nyt 3v. Pyysin hyvän tuttavani kummiksi ja hän siihen aikoinaan suostui. Mutta oikeestaan kasteljuhlan jälkeen tilanne muuttui. Me nähdään melko usein muissa merkeissä, mutta hän ei edes puhu minulle enää mitään, ei siis aina edes tervehdi. Ei kysele kummitytöstään mitään. ei ole nähnyt kummilastaan nyt yli vuoteen. Ja olen kuullut muilta, miten hän haukkuu minua toisille. Olen siis todella pettynyt tähän hänen kummiuteen. Mutta mitä tehdä? Olen miettinyt jo pitkään että ns. vapautan meidät molemmat nyt näistä pohdinnoista ja vaatimuksista, ja sanon hänelle että en halua hänen enää toimivan kummina. En halua että tyttöni joskus myöhemmin ihmettelee että miksi ei näe tätä kyseistä kummiaan koskaan, miksi ei tule käymään jne. Vaan lopetettaisiin tämä nyt kun tyttö ei vielä niin ymmärrä. Eikä tyttöni häntä edes tunne, jos hänet näkisi, tyttö ihmettelisi että kuka tuo on. Ja nyt vain keskityttäisiiin kolmeen muuhun kummiin, jotka ovat aivan mahtavia, kyselevät kuulumisia, käydään toistemme luona kylässä jne.
Tietääkö joku voiko kummia poistaa myös virallisilta ts. kirkon tiedoista? Vaiko oisko se vaan tälläinen sopimus mun ja kummin välillä? Ja mitä mieltä muut ovat tälläisestä kummin ns.irtisanomisesta, jos noin nyt sen voi sanoa. Asia meinaan vaivaa mieltäni paljon, ja harmittaa kun olen mennyrt valitsemaan tuollaisen kummin lapselleni.

9

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummi minäkin

      Kummia ei voi poistaa enää jälkikäteen, mutta kummeja voi lisätä myöhemmin jos yhteydenpito kummiin katkeaa.

      Tuttavasi/ystäväsi ei varmaankaan "hoida" kummiuttaan siitä syystä, että jotain on mennyt pieleen tuttavuudessanne kummiksi lupautumisen jälkeen. Jos hän siis ei enää edes puhu sinulle ja haukkuu sinua toisille. Onko teillä ollut riitoja tai erimielisyyksiä tms? Kyllä se syy yleensä jostain löytyy. Hänkin on ehkä pettynyt sinuun jotenkin. Vaikeaahan se kummina oleminen on aivan pikkulapselle, jos ei ole välit kunnossa vanhempien kanssa.

      Minusta kannattaa unohtaa tämä yksi kummi, ja keskittyä niihin muihin kummeihin. 3v tai alle ei osaa edes kaivata puuttuvaa kummia. Voit tietysti yrittää sopia tämän kummin kanssa, mutta suosittelisin tekemään sen tuttavuuden/ystävyyden takia, ei niinkään kummiuden takia. Sellainen tympäisee, jos ollaan vaan lahjojen ja huomion perässä. Jos se tuttava kiinnostuu taas uudelleen sinusta ystävänä, hän kiinnostuu ehkä myöhemmin lapsestasi ja niistä kummin tehtävistä.

    • 4+4

      Hän on jo vapauttanut itsensä kummin velvollisuuksista. Ei siinä sen kummempaa, turha enää suurennella juttua.

    • ankeatäti

      Ymmärrän kyllä, että olet pettynyt ja pahoilla mielin. Jostakin tämä käytös kertoo. Sinä et tiedä mistä, me lukijat emme ainakaan voi tietää ja ehkä itse kummikaan ei tiedä. Tämmöistä elämä nyt vaan toisinaan on. Emme voi käsikirjoittaa elämää ja ihmissuhteita sujuviksi ja onnistuneiksi. Nyt on näin - kymmenen vuoden päästä voi olla aivan toisin.

      Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi paisutat asiaa suuremmaksi kuin se on. Etenkin kun lapsella on toimivat suhteet moneen muuhun kummiin. On turhaa ja käsittääkseni haitallistakin yrittää silottaa lasten elämä mahdollisimman optimaaliseksi. Ei lapsi vaurioidu tai kärsi siitä, jos hän jossakin vaiheessa oivaltaa, että tämä kummi on etäisempi. Entä sitten? Jos hän kyselee, teillä vanhemmilla on tuhannen taalan paikka kertoa ja valottaa ihmissuhteiden ja ihmismielen koukeroista. Sen voi tietysti tehdä tyhmästi ja tuhoavasti, mutta sen voi myös tehdä viisasti ja rakentavasti.

      Miksi yrität siivota elämän moninaisuuden ja haastavat rönsyt pois?

    • SheWasApretender

      Jos hän haukkuu sinua selän takana,hän on todennäköisesti kateellinen sinulle.Pyydäpä juttelemaan tai kirjoita hänelle esim sähköpostia jossa kysyt suoraan mikä on.Jos hän on fiksu,hän vastaa asiallisesti ja kertoo.Jos hän on tosi fiksu,hän tulee juttelemaan asiat läpi kasvotusten.Jos hän ei ole vielä kasvanut aikuiseksi(tai on narsisti), hän ei ota mitään yhteyttä,vaan on täysin reagoimatta. Jos tuo viimeinen vaihtoehto toteutuu, älä välitä ,hän ei TODELLAKAAN ollut tyttäresi arvoinen aikuiskaveri/kummi. Ole onnellinen muista kummeista jotka tyttärelläsi on,ja vaali välejä heihin, anna heidän viettää aikaa keskenään, koska jos tytöllä teini-ikäisenä on heistä edes yksi ystävänä, hän on todella onnekas. Kaikkea hyvää sinulle ja tyttärellesi !

    • Sirutar

      Toivottavasti on muita kummeja johon voit pitää yhteyttä. Meidän tytön kummiksi halusi koulukaveri, oikein halusi sitä , en tiedä miksi koska hän ei pitänyt yhteyttä lapseen, Ehkä 1-3 vuotiaaksi asti ja siihen se loppus. Lapsi ihmetteli kun kummitäti ei ole tullut synttäreille. Ei kortteja myöskään jouluna ym. juhla päivinä. Sanoin hänelle että parempi unohtaa sellainen kummi. Tais sillä olla miehet ja bileet tärkeämpiä kuin kummilapsi. Vai oliko vaan halu kerätä monta kummilapsia jolla saa sitten leuhkia? Onneksi toinen kummi on mun sisko joka pitää yhteyttä meihin.

    • painaavaan

      Mina lopetin kummina olemisen siskonpojalle koska sisko alkoi kutsua minua vain kummi-nimella.
      Olisin mielummin ollut hanen sisko.

    • Melkoinen pässi olet

      Saattaa ne välit katketa muihinkin kummeihin.

      Mistä syystä se kummitouhu on itsellesi niin tärkeää?

      Ihan kun olisit joku työnantaja ja kummit alaisia jotka voi irtisanoa huonosta palvelusta. Täytyykö kuumin koko ajan kysellä kuulumisia ja olla kamalan kiinnostunut penskastasi?

      Oletko itse kenenkään kummi sillä kumma kyllä yleensä ne kovien vaatimusten asettajat eivät ole kummeina kenellekkään vaan odottavat kyllä toisilta palvontaa omalle penskalleen.

    • lisää

      Lisää lapselle "oikeat kummit" . Et voi syyttää valittua kummiakaan koska itse valitsit. Kummin valinnassa ei kannata aina ottaa sitä tämän hetkistä "paradta kaveria" kuin häntä miellyttäen. Vaan oikeasti aikuistunut ihminen.

    • kikkkomanni

      Unohda hänet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe