rakenteelliset uudistukset

tuomilj

listaan tähän näkemäni tarpeelliset rakenteelliset uudistukset

- eduskunta- päätäntäelimen parantelu mahdollisimman objektiiviseksi, jossa rönsyily on minimoitu, jaksaminen ja voima paneutua päättämisen säätämiseen on helppoa ja päätöksistä tulee helpommin kaikkein viimeisteltyjä ja kaikenlaiset asiat tulee otetuksi huomioon.

- alueiden päättämisen muodostaminen kunnista, maakunnista ja lääneistä ehkä samanlaisiksi tai erinäköisiksi lääneiksi, joiden sisällä aluepäätökset tehdään. yksi alue vastaa kaikesta oman alueen päättämisestä. en tunne tuomioistuinpäättämisiä, mutta uskon, että ei-juristiosaamisella pystyy organisoimaan juristien neuvomana kokonaan sen.

- kaikkien kuluttajille menevien tukiaisten yhdenmukaistaminen samansuuruiseksi. ( rahallinen oikeudenmukaisuus nousee, yhteiskunnallinen selväpiirteisyys nousee, huolehtiminen ja turha pohtiminen laskee äskeisen takia ehkä )

- irtisanomissuojan yhdenmukaistaminen ja optimoiminen kohdalleen

- kunniamerkkien antamisen lopettaminen ja tiedottomaninen niiden tuottamasta todellisuudentajun heikentymisestä sille, joka sai sen.

- menoista ja kaikesta muusta yhteiskunnallisesta asioista ajattelun kehittäminen, niin, että pyritään täydelliseen pragmaattisuuteen, eli käytännöllisyyteen huonot teoriat pois huono realistisuus pois lähes aina kannattaa luottaa järkeen ja niin toimiminen otetaan yhdenmukaisuus yhdeksi kriteeriksi, kun tehdään päätöksiä.

- puhdistetaan äskeisen tavan mukaan koulutuksista ja tutkimuksista pois huonot sellaiset ja lisätään parempaa

3

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • görig

      tarkoitin kuluttajille menevien tukiaisten samansuuruisuudella sitä, että riippumatta asuinpaikasta, asemasta, menneistä töistä ja kaikesta kaikki me saamme samoin perustein tukiaiset.

      - uskon, että läänien pitäisi tehdä näin: läänit jakautuvat maakuntiin ja maakunnat tekevät hanke-ehdotuksia, koska muuten läänien päättäjillä olisi liikaa hankepäättämistä, jotka ovat pieniä hankkeita. kaikkiin hankkeisiin haettaisiin valtiolta rahat. kunnallisveroa ei ole, vaan se raha korjattaisiin muuten ja se menisi valtiolle.

      - valtio tasapainoittaisi läänien rahoituksen niin, että heikot läänit saisivat ehkä esim. hieman tai enemmän rahaa kuin rikkaat läänit. erityisesti ne, joihin ei mahdu tai kannata antaa hankkeita. tai esim. rahoittaisi ydinvoimalan tai yliopiston isoon tai pieneen lääniin.

      - läänit tarvitsevat erityisneuvonantajia poliisilta tekemään poliisia koskevia päätöksiä ja myös oikeusjärjestelmää ja terveysjärjestelmää ja kaikkea julkisen vallan toimijoilta neuvoa.

      - kun läänien päättäjille keskitetään päättäminen, kokonaisuus toimii ehkä parhaiten, eli he päättävät kokonaisuudesta.

      - yksi kehittämisajatus on työmarkkinajärjestöjen lopettaminen ja niiden vallan antaminen valtioneuvostolle

      tuntuu pakolta kirjoittaa tämä, ei kannata kirjoittaa tätä.

    • gadg

      ehkä parasta olisi se, että valtio määrärahoittaisi läänit ja vain suurissa hankkeissa läänit kääntyisivät valtion puoleen valtion päätettäväksi siinä asiassa

    • olo

      kolmen ensimmäisen viestin mallissa ongelmana on mm. energiapolitiikka, muut samaan aikaan valtakunnalliset että samalla paikalliset organisaatiot, kuten poliisi, myös kela on mukana tässä ajatuksessa, koska kelalla on keskusjohto ja paikalliset toiminnot ja valtiollinen organisaatio. jne.

      uskon, että näin olisi ehkä parasta tehdä: paikalliset ja samalla valtiolliset asiat valtio hoitaisi ja organisoisi .
      ja läänit ja valtio kävisivät vuorovaikukutusta niiden paikallisesta järjestämisestä
      ja tarpeesta ja kannattavuudesta ja kaikesta siitä, mikä on tarpeellista ja niihin littyy. valtiolla olisi ehdoton viimeinen sana kuitenkin vasta sen jälkeen, kun olisi kulunut aika vastaväitteiden esittämiselle.

      eli valtio esittäisi tarpeen niiden järjestämisestä ja läänit vastaisivat siihen ja niin kauan tätä jatkuisi, että tulos tulisi. samoin olisi lääneillä, että ne voisivat ehdottaa kehitystä nykyiseen järjestykseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5411
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      49
      2237
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2236
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      880
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      763
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe