Pelkään sykkeen nousua

RistoTre

Onko muilla paniikkihäiriöisillä samaa että välttelette kaikkea missä syke nousee. Itellä on silleen että jännittää ja pelottaa jo etukäteen kaikki fyysinen rasitus koska tiedän säikähtäväni sitä ku sydän hakkaa, vaikka se on ihan luonnollista rasituksessa. Ja kun jännittää niin sehän on varma että sydän hakkaa paljon kovempaa ku mitä rasitus itsessään aiheuttaisi. Pelottaa mennä juhannuksena isolla porukalla juhannuksen viettoon mökille ku tiedän että saunominen on ihan yhtä helvettiä ku siellähän syke nousee ja sitten alan hyperventiloimaan saunassa, ja se jos mikä on kamalaa :(

6

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Panik

      Tuttua on.. haluaisin liikkua enemmän ja pelkästään ei niin rasittavat toiminnot jäävät tekemättä. Nyt kesällä tekee mieli valvoa joskus koko yö, mutta ei siitäkään mitään tulee sydämen takia. Olin kerran sairaalassa rytmihäiriön takia, siihen päälle vielä tämä paniikkihäiriö niin pelot muodostuvat ylitsepääsemättömiksi. Saunassa kävin muutama viikko sitten ja pois piti päästä aika nopeasti, henkeä ei saanut kunnolla ja sydän hakkasi.

      • ristoTre

        Pirullista on. Onneksi me molemmat tiedetään että mikään oireista ei ole vaarallisia, ja uskon että aika tekee tehtävänsä ja noista pääsee eroon.


      • Panik
        ristoTre kirjoitti:

        Pirullista on. Onneksi me molemmat tiedetään että mikään oireista ei ole vaarallisia, ja uskon että aika tekee tehtävänsä ja noista pääsee eroon.

        Niinpä. Vielä jos jaksaisi odottaa sitä muutosta parempaan.


    • RistoTre

      Tsemppaan sua kovasti. Mä uskon että ajan kuluessa pelkoon turtuu ja se väistyy takaalalle ku huomaa pikkuhiljaa että uskaltaa enemmän ja enemmän liikkua ja huomaa että enhän mä tähän kuolekkaan.

    • Panarihäröilijä

      Täällä yksi 29-v mies, jolla paniikkihäiriön kanssa yhteistä taivalta nyt reilut kaksi vuotta. Diagnoosin saamiseen meni liian pitkä aika ja kehon ahdistuneisuustila meni siihen pisteeseen, että puolisen vuotta elin siinä tilassa, että sydän tykytti lähes 24/7, oli kuin sumuverhossa, epätodellista oloa/huimausta, rintapistoja/kipuja, mahan sekoilua, puutumisia ja vaikka mitä. Diagnoosin jälkeen aloin pikkuhiljaa pystyä/uskaltaa liikkumaan pienin askelin eteenpäin ja eteenpäin, pahimmillaan en pystynyt/uskaltanut kävellä kuin suurinpiirtein kilometrin maksimissaan ja äkkiä piti päästä sänkyyn/sohvalle turvaan..

      Vuosi vierähti ja aloitin tässä keväällä vihdoin ja viimein laihdutusprojektin, jota olen nyt reilut pari kuukautta jatkanut. Painoa on tippunut 7 kiloa ja samalla kunto on noussut hyvin paljon. Huhtikuussa ensimmäiset hölkkälenkit olivat sellaista max 1km luokkaa, nyt viime viikolla testasin cooperin testin eli 12min ja sain siinä juostua 2700 metriä. Normaalisti lenkit ovat puolen tunnin lenkkejä, joita teen niin, että hölkkään tietyn ajan, kävelen tietyn ajan, hölkkään, kävelen ja sitä rataa, eli intervall -tyyppistä. Samalla suurena positiivisena vaikutuksena olen huomannut, että tuo treenaaminen on vähentänyt minulta kehon ahdistustilaa merkittävästi! Aiemmin jokapäiväiset sydämen jyskyttelyt/pulssin jatkuva kuuleminen / epämiellyttävät olot, rauhaton/levoton olo ym ovat vähentyneet todella paljon. Nykyään saattaa mennä useampi päivä ilman juuri minkäänlaisia oireita ja jos oireita tulee, niin yleensä ne ovat suhteellisen lyhytkestoisia ja mietoja.

      Suosittelen oikeasti vaan rohkeasti liikkumaan. Jos matkaan saisi jonkun tutun asiasta tietävän varmistamaan, niin ehkä sitä uskaltaisi paremmin treenata. Ensimmäisillä vähän rankemmilla lenkeillä oli mukana exäni (sairaanhoitaja), joten uskalsin jatkaa juoksua, vaikka rintaan tuntui välillä miten puristavan tai koskevan tms.. Siitä nekin ovat nyt jääneet koko ajan enemmän ja enemmän taka-alalle. Tsemppiä kohtalotovereille ja kohti parempaa tulevaisuutta! :)

    • 16+19

      En tiedä kuuluuko se paniikkihäiriöön että sydän hakkaa ihan hirveästi ja samaan aikaan tuntee kipua ja polttelua rinnassa vai voiko se olla alkava sydänkohtaus? Pari kertaa olen jo luullut että henki lähtee kun olen saanut tuollaisen kohtauksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe