Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

8,2*53R

Peetteri

Mitä mieltä kaliiperin 8,2*53R käytöstä hirvimetsällä? Käsittääkseni aika harvinainen kaliiperi mut oisko jollain kokemuksia?

11

7991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WillaKoira

      Ittellä ei ou kokemuksija kysseisest asseest mut mää sanosi että kyl siin aenakkii tehot pittääs piisata hirvelle. Eri asija o saakko sie kuteja siihe kohtuu hinnalla. Voipi olla kalliita.

    • ViliHuli

      Sotien jälkeen niitä sotapyssyistä porattiin piippu avartamalla. Patruunapesahän jäi ennalleen. Silloin kun rauhansopimuksissa oli ehto, ettei sotapyssyille saanut lupia myöntää. Siksi ne muutettiin eri caliberille. Muualla maailmassa ko. caliperia ei taida ollakaan.

      Aivan käypänen pössykkähän tuo on, mutta jos hankkimassa olet, niin varmista nyt kuitenkin että, saat siihen myöskin patruunoita hankituksi.
      Itselataaminen onnistuu 7.62 x 53 hylsyyn, jos vain luoteja saatavilla on.

      • mittakirvesmies

        Noita sotilaskivääristä kasikakkoseksi väljennettyjä on käytössä edelleen jonkin verran ja patruunoita saa. Ihan käypänen ellei jopa erinomainen hirviase. Itsellänikin on yksi.

        9,3x53R on näitä samoja sotilasasekiellon tuotoksia. Niitä on tehty vähemmän kuin kasikakkosia ja patruunoita saa heikonlaisesti. Näppärä itselataaja hyödyntää 8,2 hylsyt ja 9,3 luoteja saa.


    • silimät

      no meil ainakii on tuollanen vanhasta pystykorvasta porattu 8.2 ja kyl sillä hirvi pyörähtää ja panoksiakii saa. Ohan ne kalliimpii, kun 308 mut ei kait saatavuudessa ongelmii. Ainakii sako tekee panoksii.
      Mut rata harjotteluun ja ammuntaan 308 paras vaihtoehto.

      • ampunut

        Ensin ammuin 7.53 r:llällä
        sitten viranomaisten toimesta jouduin vaihtamaan
        8,2seen,Htyvin hirviä on kaatunutsen jälkeenkin . Nyt on 7 mm rem magnun voi ampua pitkälle matkalle . muta tarkasti pitää tähtädä. yli 50 hirveä ampunut.


    • kaliperi 8.2x57JS

      Tuo on parinteinen natsimauserin kaliiperi ja siihen on panoksista riittävä tarjonta.

      Tuollaista käytän hirviaseena.
      Tosin sen lentorata on melkoinen kaari....noo sillä ei suurta merkitystä.
      Painava " hidas " luoti ei väistele risukossa.

      Lintuaseeksi ei sitten kelpaa...tuloksena höyheniä, jos sattuu osumaan.

      • simo

        Pari vuotta sitten kotikylän asekauppias antoi ymmärtää, ettei 8.2x57JS kaliiberiin saa enää tehdaslatauksia. Kenen valmistamia tehdaslatauksia löytyy hirvelle?

        Tämä kaliiberi tunnettiin ainoana luotettavana patruunana karhujahtiin aikoinaan (lähes 100 vuotta sitten) jossain päin maailmaa.


    • Artsi

      Minulla on vanhasta sotilaskivääristä suuremmaksi porattu kasikakkonen ja hyvin on hirvet sillä kuolleet. Lintuluoti muistaakseni muuten lentää samalla lentoradalla ku hirviluoti..

      Paukut on kalliita mut alkusyksystä niitä vielä kaupoista löytyy. Itse käytän Sakon Hammerheadeja hirvijahdissa, joskus kokeilin Lapuan vastaavia kuteja mutta ne tuntuivat aiheuttavan enemmän veristä lihaa vaikka ammuinkin lavan taakse.

      • Timppa-77

        Olen käyttänyt porattua venäläistä sotilaskivääriä jo kolmena syksynä, eikä ole ollut valittamista.Kaatoja on tullut.

        Panoksia ei tahdo saada muutakuin Sakon valmistamina(Hammerhead).Lapua on lopettanut niiden valmistuksen jo 10 vuotta sitten.
        Sako ei valmista tosiaan kuin yhtä laatua(hidasta).


      • 8,2 mm fani
        Timppa-77 kirjoitti:

        Olen käyttänyt porattua venäläistä sotilaskivääriä jo kolmena syksynä, eikä ole ollut valittamista.Kaatoja on tullut.

        Panoksia ei tahdo saada muutakuin Sakon valmistamina(Hammerhead).Lapua on lopettanut niiden valmistuksen jo 10 vuotta sitten.
        Sako ei valmista tosiaan kuin yhtä laatua(hidasta).

        Juuri näin. Minusta tämä on hieno ase. Varmasti tehokkaampi kuin 308. Olen perinyt aseeni isältäni. Viitasen asepajan sotilaskivääristä tekemä ase. Ampuu todella tarkasti. Lataan panokset itse. Luoteja 8,2 millisiä löytyy paljon ja apua lataamisen olen kiitettävällä tavalla saanut Lapualta,


    • mto

      Itse siirryin toissa vuonna ajomiehestä kiväärin varteen, ja kivääriksi hankin naapuriseuran päälliköltä 8,2*53r:n. Kaksi hirveä olen kaatanut eikä moittimista ole kyseisestä kaliiperista. Patruunoita lataa vain sako, mutta hyvin niitä on ollut saatavilla. Lapualle olen pari kertaa laittanut sähköpostia ja kysellyt aikovatko he alkaa lataamaan sitä uudestaan. Vastaus on ollut, ettei ainakaan lähi vuosina. Mutta ottakaapa muutkin yhteyttä vaikka lapualle, niin ehkäpä saisi muitakin tehdas patruunoita kuin sakon. Toki Hammerhead on hyvä patruuna, eikä tarvetta muiden valmistajien paukkuihin välttämättä ole. (paitsi hinta..) No, joka tapauksessa, hyvin sillä hirvi kaatuu!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe