Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vitiligo

vitiligo

Tämä aihe ei nyt varsinaisesti kuulu ihottumiin, mutta täällä on aikaisemminkin keskusteltu Vitiligosta niin ajattelin nyt kirjottaa tänne. Onko täällä muita joilla olisi kyseinen sairaus? Itse olen 15-vuotias tyttö ja sairastanut jo 10 vuotta Vitiligoa. Näin kesän aikaan itselleni on henkilökohtaisesti todella raskasta. Kaikki kaverit saavat käyttää shortseja ja toppeja, minä joudun käyttämään pitkähihaisia ja farkkuja. Sairaus satuttaa minua eniten henkisesti. Vitiligoa on joka puolella kehoani ja omaa väriä on vain hieman käsivarsissa, otsassa ja jaloissa. Muuten olen aivan valkoinen. Ainoa toiveeni olisi sairauden paraneminen ja normaalin elämän eläminen. En pysty pitämään lyhyitä vaatteita kesällä, sillä palan heti ja olen allerginen aurinkorasvoille. Ajatus siitä, etten saa muunmuassa ikinä ottaa aurinkoa musertaa mieleni... Muita kohtalotovereita? Oletteko löytäneet hoitokeinoa? Olisi kiva jos vastaisitte.

6

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljon pahempiakin

      "sairauksia" on joten turha huolestua. Haittahan on pääasiassa kosmeettinen. Itselläni pigmentti puuttuu lantioista, silmien ympäriltä, osaksi kaulasta ja jopa nivusissakin on vaaleita länttejä.. Ainoa paikka joka meinaa palaa ovat kasvot joten joudun käyttämään joskus aurinkorasvaa ja kasvoissa peitepuikko toimii hyvin. Rystyset ja sormet ovat ulospäin näkyvin osa ja nuorempana melkein häpesin sitä kontrastia jonka hyvin ruskettunut ja täysin väritön iho muodostivat. Nykyisin sillä ei ole enää mitään väliä eikä talviaikaan kukaan edes huomaa mitään. Ajattele positiivisesti, sinullahan voisi olla vitiligon tilalla myös jokin OIKEA sairaus.

    • tiu hti

      Heippa! Olipas tuon edellä kirjoittaneen kommentti tyhmä. Ymmärrän sinua täysin ja vieläpä kun olet tuon ikäinen. Totta kai kaikki ottavat mieluummin vitiligon kuin syövän, mutta ei silti "sairauksia" tai "ongelmia" pidä verrata keskenään. Valitettavasti vitiligoon ei ole hyväksi havaittua parantavaa lääkettä, valitettavasti. Paras lääke onkin oppia hyväksymään itsensä ja olla välittämättä. Ymmärrän tilanteesi jos et voi olla auringossa koska aurinkorasvoille olet allerginen. Mitä jos kuitenkin kävisit ihotautilääkärillä jos hän osaisi osoittaa sinulle aurinkorasvaa jokai ei aiheuttaisi allergiaa, ja näin ollen voisit rauhassa mennä viiletttää shorseilla ja topilla.

      Itselläni on vitiligoa myös vähän siellä sun täällä, mutta en anna sen häiritä, pidän shortseja ja toppia ja haimeita ja olen bikineissä, käyn rannalla jne. Yritä hyväksyä se ja nauti elämästäsi, olet vielä niin nuori ja sinulla on paljon vuosia edessä, älä kuluta niitä murehtimalla asiasta johon et voi itse vaikuttaa :) Yritä elää iloiten ja älä välitä ja toivotaan että joku päivä tähänkin löytyisi lääke! :)

      Ihanaa kesää!

    • vitiligosta

      Minustakin tuon toisen kirjoittajan kommentti vähättelee ongelmaa. Hyvin yleistä noin sanoa ja ehkä sillä usein tarkoitetaan hyvää mutta itseäni se on aina ärsyttänyt, ikäänkuin en olisi oikeutettu tuntemaan mitä tunnen. Ainahan niitä pahempiakin sairauksia on olemassa, saman voisi sanoa vaikka syöpäpotilaalle. Se ei kuitenkaan lohduta kun henkisesti tämäkin sairaus voi olla yllättävän rankka.

      Itselläni myös pigmenttiä hävinnyt kasvoista jalkoihin ja siltä väliltä. Vaikka luulisi että tähän olisi tottunut viimeisen 25 vuoden aikana niin vieläkin on lyhythihaiset paidat ja shortsit käyttämättä, jopa talvella kontrasti niin selkeä.

      Toki pitää yrittää olla tästä välittämättä ja ajatella positiivisesti mutta kaikilta se ei aina onnistu... onneksi tätäkin asiaa tutkitaan ja uskon että joskus lääke keksitään. Siihen asti tulee varmasti kokeiltua kaiken maailman peitevoiteita jne.

    • hartsaww

      Pakko sanoa tässäkin :) Itse 24 w ja ollut pienestä pitäen VITLIGO tosin 5 vuotta sitten oli vasta ranteessa ja jaloissa pienet laikut. nykypäivänä silmän ympärykset molemmat kädet jalat selkä niska ja oikeastaan joka paikka :D mutta omaa elämääni se ei ole haitannut yhtään ja en edes ajattele nykyään koko asiaa elli joku joskus kysäse mikä toi on :) töitä teen päivittäin suoraan auringon paisteessa ja palankin aika usein mutta en ota asiaa niin raskaasti. Eihän se ulkoinen seikka maailmaa kaada onhan!! En koskaan ole jättänyt t-paitaa saatikka shortseja pitämättä.. ja ilman paitaakin olen aina josa vain keli hyvä ja paikka kohillaa :D jos itse ei suhtaudu siihen ajattelemalla olevansa ns outo niin ei muutkaan sitä katsele :D ja jos kysyvät niin nopeasti selitän tilanteen mikä on ja yleensä ihmiset vain hymyilevät ja hyväksyvät ihan täysin :) NAUTTIKAA KESÄSTÄ VITLIGOLAISET ;)

    • kuuntele.
    • Anonyymi

      Minulta hävisi spontaanisti vitiligo. Lasken sen FinnCollagen aktiven ansioksi, olen käyttänyt sitä melkein kaksi vuotta. Toinen vaihtoehto on D-vitamiinia (talvella 40-50 mg ja puolet tuosta määrästä kesällä)ja Kalcipos 500 mg. Muuta en ole käyttänyt. Tosin punaisen lihan olen jättänyt kokonaan pois ruokavaliosta. Ihoni ei ole myöskään niin kuiva kuin ennen.
      Vitiligoa minulla oli nilkoissa, polvitapeissa, nivusissa, kyljissä, kainaloissa käsissä ja kasvoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe