Uusimaa

Epäusko Takuton

Olen Porvoossa asunut vasta 3 vuotta ja olisi kiva lukea paikallisia uutisia. Tuo lehti vain ärsyttää kovasti, kun se julkaisee saman änkyräkommunistin mielipidekirjoituksia jatkuvalla syötöllä. Onko tuo kommunistinen lehti vai mikä tuo historia on? Parempi pysytellä hesarissa.

27

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrsii

      Tarkoitatko Kontulaa? Samaa kerran syötyä Hesarissakin.

      • Eräs Kirjoittaja

        Uusimaa myös muuttaa kirjoituksia, että kokonaisuus muuttuu kokonaan. Esim. minä kirjoitin, että kirkonulkomaanapu lietsoo Israel vihaa, mutta toimitus muutti "Israel vihaa lietsotaan"


    • Luen lehden ilman pa

      Jos U. Takkumäen kirjoitukset saavat noin veren kiehumaan, niin Takku tekee edelleenkin hyvää työtä.

      Lue vaan Hesaria, siellä ei Porvoon asioita käsitellä. Tietämätön kannattaa olla. Se on niin sopivan porvarillista, se sivistymättömyys ja asioista tietämättömyys.

      • Älä hulluja puhu

        Uusimaa-lehdessä journalismi on tuntematon käsite. Toimittajan haastattelema henkilö saa puhua mitä mieleen tulee, kaikki tulee sellaisenaan lehteen kun toimittaja oli jättänyt kotiläksyt tekemättä. Taustat on tutkimatta, kysymyksiä saati tarkentavia kysymyksiä ei tule. Tuoko on jutun tekoa?
        Poliisin päivittäistiedotteet netissä kopsataan sellaisenaan sanasta sanaan. Tutkin asian kun eräs kolari- tms juttu nostatti polemiikin, missä tapaus oli sattunut Mäntsäläntiellä. Kun poliisi ei kertonut, ei lehtikään kertonut, eikä lisännyt sanaakaan "juttuunsa".
        Kaikkien alojen "asiantuntija" Takku kyllä kieltämättä ärsyttää, varsinkin aiempina vuosina ihan riesaksi asti mutta ne jutut voi jättää lukematta ihan siinä missä monen blogistinkin jutut. Laatukirjoittajia on harvassa ja niistä kukaan ei lähetä juttujaan tämän konsernin palstoille, joten mitä ihmeen sivistävää voi tämän lehden lukijat saada.


      • Sanamies..

        Juuri takkumäki ja muut kommarit saavat kyllä palstalla tilaa, mutta vastakommentteja ei julkaista. Hannu Tuominen sai laittaa ainakin 20 kertaa kirjoituksen missä kiihoitti olla olematta äänestämättä.

        Ainakin Israel asiassa on takkumäki täysin pihalla eikä ymmärrä Natosta tai EU:sta mitään


    • odorono

      Takkumäki on persu, joka kirjoittaa aina omalla nimellään. Persujen ja Takkumäen kirjoitukset on helppo jättää lukematta.

    • Takkuko on

      taas kääntänyt takkinsa? Kertoi olleensa aiemmin oliko se nyt Kommunistisen Työväenpuolueen edustaja mutta sitoutumaton. Pääluottamusmiesaikoinaan ei tainnut kyllä mitenkään mainostaa sitoutumattomuudestaan kenellekään. Mitenkä sellainen "sitoutumattomuus" olisi myyty porukalle, jota edusti - ei mitenkään.

    • No more Uusimaa

      Minä en tilaa enää Uusimaata, koska sen sisältö on täynnä valtakunnan päälehtien tai uutistoimistojen uutislyhennelmiä.

      Jos jotain tapahtuu Porvoossa, sen saa lukea valtakunnallisista iltapäivälehdistä ensimmäisenä.

      Paikallisuutiset ovat pääosin Porvoon "silmäätekevistä" kiinteistövälittäjistä ja heidän yksipuolisista kommenteistaan.
      Jopa myyntiin tulevat / myynnissä olevat kohteet saavat etukäteismainontaa Uusimaassa.

      Uusimaa pursuaa sivukaupalla paikallisia urheiluselostuksia.
      Ns. pääuutiset ovat Varuboden-Oslan tekemisistä.

      Ja tietenkin Porvoon Jalokivi = Taidetehdas on aina suosiossa.
      Voi luoja mikä paikallislehti!!!!

      Ja nettisivut junnaa paikoillaan. Uudet nettisivut on muka trendikkäät.
      Miten sieltä löytyy luettavaa?!?

    • takku on

      Takkun viestit on 99.99%:ti täyttä asiaa.
      Takku on nyt kuten pl-mies aikoinaan mies paikallaan, hatun nosto hänelle.
      Eskelis Veijo kanssa kirjoittaa yleensä asiaa, paitsi viimenen "mielipide" UM:ssä on laskettavissa huonon seuran piikkiin.
      Veijo kirjoitti, että tarvittaisiin poliiseja jopa lisää , kun tosi asia on, että näitä verovaroin loisivia tappohaalareissa tepastelevia vakavasti mielenvikaisia olioita pitäisi ehdottomasti runsaasti vähentää.(onneksi näin tuntuu myös käyvän, kun valtion hallinnossa vihdoinkin aletaan ymmärtää,että näiden loisien elättäminen on turhaa ja tarpeetonta)

      • Takulla voi olla asiaakin, mutta ei vain tiedä mistään mitään. Omasta mielestään on Porvoon viisain ja on kaikkia neuvonut jopa George W. Buchia


    • Uusimaaton

      Ei mua kenenkään kommentit häiritse, mutta lopetin pitkäaikaisen Uusimaan tilaukseni ihan sen takia, että lehti on ihan surkea tätä nykyä. Ohut lättänä eikä mitään asiaa. Mainoksia puolet lehtitilasta. Ennemmin olen ilman. Ja tosiaan Porvoon uutiset näkee heti keltaisten lehtien nettilööpeistäkin. Kallis ja turha lehti!

    • Lisää sisältöä

      Melko kallis on Uusimaa tosiaan sisältöön ja sivumäärään nähden. Lisäksi paikallisia puulaakiurheilu-uutisia on aivan liikaa, monta sivua parhaimmillaan. Lehti on mennyt tosiaankin huonommaksi viime aikoina.

    • kestotilaaja

      Meille se tulee ainoastaan helpon sudokun ansiosta. Tuntee itsensä fiksuksi jo heti aamusta, kun sudoku ratkeaa samalla kun eka kahvikuppi tyhjenee.

      • ent.tilaaja

        Tosi on,ainoa uusi juttu on sudoku ja textiviestit joka ei sitten ole toimittajien tekele!!TV ohjelmat tietenkin ja sehän ei kiinnosta.Toimittajat voisivat hieman olla kiinnostuneita omasta työpaikastaan ja tehdä syventäviä juttuja mutta miksi kun palkka juoksee ilman suurenpia ongelmia ainakin seuraaviin YIT:hin.


      • jerererere
        ent.tilaaja kirjoitti:

        Tosi on,ainoa uusi juttu on sudoku ja textiviestit joka ei sitten ole toimittajien tekele!!TV ohjelmat tietenkin ja sehän ei kiinnosta.Toimittajat voisivat hieman olla kiinnostuneita omasta työpaikastaan ja tehdä syventäviä juttuja mutta miksi kun palkka juoksee ilman suurenpia ongelmia ainakin seuraaviin YIT:hin.

        Eräs toinen pikkujuttu on sarjakuvat...samat stripit esiintyy ainakin 2 tai 3 kertaa, parin viikon välein. Ei mikään tärkeä juttu tiedän, mutta antaa hyvän kuvan tästä roskalehdestä.


      • väriläikkä
        jerererere kirjoitti:

        Eräs toinen pikkujuttu on sarjakuvat...samat stripit esiintyy ainakin 2 tai 3 kertaa, parin viikon välein. Ei mikään tärkeä juttu tiedän, mutta antaa hyvän kuvan tästä roskalehdestä.

        Takkumäelle hyvää Juhannusta, jaksamisiin.


    • empire ja funkis

      Lehti raportoi uskollisesti ja runsaiden kuvien kera kaikki koiranäyttelyt, ja niitähän riittää. Olen melko lailla saanut koirista tarpeekseni täällä asuessani enkä halua niitä enempää kattella lehden sivuilla. Jos haluaisin, niin tilaisin jonkun Koirahullu-lehden tai muun lasten kuvalehden.

      Eikö oikeasti löydy mitään tärkeämpää kirjoitettavaa, minusta POrvoossa ei ole kaikki asiat niin hyvin.

    • Erkko Ajatus

      Eipä ole hurraamista toisessa paikallisessakaan lehdessä, Itäväyläkin uutisoi voimalinjan muuttamisen maakaapeliksi ihan väärin, heidän mielestään kyse oli maadoituksesta. Jokainen sähkötiedettä lukenut tietää, että maadoitus tarkoittaa ihan eri asiaa. Käytännössöhän tämä tarkoittaa sitä, että uutinen on tehty sähkölaitokseen yhteyttä ottamatta, sillä sähkölaitoksen edustajat olisivat kyseisen erehdyksen kyllä osanneet korjata.

      Ymmärtäisin lähinnä yhtä pahan virheen asiatiedoissa ehkä joten kuten tältä kolmannelta lehdeltä, eli Borgå Bladetilta, ja tällöinkin lähinnä käännösvirheen muodossa. Suomenkieliset haastateltavat voivat joskus olla vaikeita ihmiselle joka ei osaa kuin ruotsia.

    • Itäväylän

      "uutiset" saa sentään ilmaiseksi, jolloin journalismille ei sovi asettaa kovin suuria vaatimuksia toisin kun Uusimaa-lehden tapauksessa. Uusimaa-lehden taso ei tosiaan ole kaksinen ja sitä tasoa on ollut nyt viimeisimmät vuodet. Omistajan muutos ei tuonut minkäänlaista parannusta ja nykyinen nettiversio on luettavuudeltaan vähän sitä sun tätä. On ihan sama luetko konsernin Turkulaista tai Tamperelaista tai ...samat jutut ja paikallisuutta varsin vähän. Miten voisi ollakaan kun toimittajat alkavat olla häviävä luonnonvara, joista viimeisistäkin yritetään päästä eroon yt-neuvottelujen kautta. Ostamalla jutut päästään työvoimakustannuksista ja free-lancerit kilpailutetaan - kuka tekee halvimmalla, ei siinä juuri paikallisuutta tunnisteta.
      Se, ettei Porvoossa ole kaikki asiat hyvin, ei voi näkyä lehdessä. Kaupungin taholta tulisi sanomista. On parempi olla vaan hiljaa ja kertoa sen, minkä kaupunki haluaa kertoa, koska koskaan ei ole hyvä astua jonkun varpaille. Senhän tietää jo yleisönosastokirjoittajatkin. Joitain juttuja ei julkaista koskaan ja nettikeskustelupalstalla "varpaille astunut" saa naurettavia sanaleikkejä ratkaistavakseen ennen lähettämistä. Se jos mikä kertoo lehden todellisen tason eli alamittaisuuden vapaan sanan saralla. Asiallisista epäkohdista ei saa kirjoittaa asiallisesti.

    • vaihdan hesariin

      Tämän täytyy olla surkein maakuntalehti, mitä koko maassa julkaistaan. Kesämökkipaikkakunnallani yhden toimittajan pyörittämä paikallislehti sisältää enemmän asiaa kuin tämä köykäinen aviisi. Tänään pisin juttu koski koiran uimaharrastusta. Melkoista lukijan aliarviointia. Lopetan tilauksen.

    • lehti mustanaama

      Bää Bää lähti, tilalle tuli perinteitä kunniottava tabloid mies. Laatu on tätä:

      PORVOO | Venäläiset eivät tee Itä-Uudellamaallakaan kiinteistökauppaa kuten takavuosina. He ovat myös oppineet maan tavoille, eivätkä suostu enää maksamaan mitä vain pyydetään.

      Senaatin Notariaatin myyntijohtaja Linda Salonius-Pasternak muistaa, kun venäläiset ostivat muutama vuosi sitten kiinteistöjä hinnalla millä vain.

      – Nyt kun he ovat yrittäneet myydä samalla rahalla eteenpäin, kauppoja ei synny. He ovat huomanneet, ettei ylihinnoittelu onnistu. Samassa tilanteessa on varmasti myös runsaasti kotimaisia kiinteistönomistajia. Venäläiset ostavat tällä hetkellä lähinnä tuottokohteita, Salonius-Pasternak lisää.

      Arvokiinteistöjen kauppa – myös Porvoossa – käy Salonius-Pasternakin mukaan kuten ennenkin. Yksi arvokohde on 1,7 miljoonan arvoinen merenrantapaikka Villa Wilhelmsberg Tarkkisissa.


      Tämä mainitun arvokiinteistön kauppahan on käynyt mitä parhaimmin. Hintaa on alennettu satoja tuhansia, ja silti on myymättä. Taitaa jäädä myymättä edelleenkin. Vaikka yritetään selvästi rikkaille ruotsalaisille säätiöille myydä.

      Säälittävää Uusimaa, säälittävää. Onko mainos euro noin vähissä, että myynti ilmoitus piiloitetaan journalistiseen sisältöön.

    • vanhamaa

      Usimaa lehti on hinta/laatusuhteeltaan niin surkea lehti, että tuskin toista yhtä huona paikallislehteä suomenmaasta löytyy. Itse entisenä pitkäaikaistilaajana kypsyin siihen, että lehden paikallisuutiset on jatkuvasti itseään toistavia juttuja, tyliin joka vuosi tammikuussa sama uutinen taloyhtiöiden vastikkeiden korotuspaineista, vuodesta toiseen... Tämä siis vain yksi esimerkki. Siihen vielä päälle muista lehdistä kopioudut eilisen päivän valtakunnan "uutiset", ja ylen teksti-tv:stä sanasta sanaan kopioidut vanhat urheilutulokset. Tästä roskasta pitäisi maksaa useampi satku vuodessa, no morjens.

    • Nimimies

      Oli tosiaankin melkoisen hämmentävää kun taannoin oli juttua lumenaurauksesta. Siitä saattoi aivan hyvin saada käsitys, että kyseessä oli aurauksen laatu nimenomaan Porvoossa.
      Kommenteissa näki kuitenkin kuinka tuotiin esille Nummelaa ja ties mitä paikkakuntia... Eli sama juttu kierteli konsernin kaikissa lehdissä

    • Vanhaparempi

      Hirveä pettymys tämä uudistettu Uusimaa-lehti. Paikallisuutisia entistä vähemmän ja jotenkin se entinen lehden koko oli paljon parempi ja jotenkin arvokkaamman oloinen. Kuvat ovat nyt paljon pienempiä, tekstaripalsta hukassa ym.ym. Hinta ei tietenkään ole alentunut!

    • lehtineekeri

      Onkohan tämä sitä paikallisuutta, uutta ja mahtavaa, kun Johanna Tukiaisesta on nettisivuilla juttua.

      Heikkoa, heikkoa esitystä.

    • Vuhvuh666

      Joo. Pysy sinä tervakikkeli vaan omissa piireissä. Siellä porvoossa, piilossa.

    • Anonyymi

      Huvittavaa lukea näitä 8 vuotta vanhoja kirjoituksia, kun kyseinen lehti on tänä päivänä vuonna 2023 vielä entistäkin paljon surkeampi. Samat toimittajamammat haastattelevat päivästä toiseen koululaisia kouluruoan laadusta ja määrästä - hohhoijaa ja haukotus - kun eivät näköjään muusta osaa kirjoittaa.

      Meidän kaikkien elämä kun ei pyöri kouluruoan ympärillä. Kopioidusta yhdentekevästä paskasta lukijakunta tuskin tahtoisi maksaa, mutta minkäs teet, kun muita paikallislehtiä ei ole. Uusimaa on nykyisin kouluruoan pää-äänenkannattaja, joka kopioi loputtomiin omia laaduttomia juttujaan. Itäväylän kirjoitukset ovat huomattavasti tasokkaampia ja moniarvoisempia - harmi vain, että lehti ilmestyy ainoastaan kerran viikossa.

      Uusimaalle tarvittaisiin kilpailija, josta kuluttaja saisi rahalleen vastinetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      48
      821
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      721
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      677
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    9. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      653
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe