Älkää syökö neuroleptejä! Varoitus!

Vastustaja.

Muistakaa myös. että lääkärit ja hoitajat vähättelevät näitä oireita rahoittaakseen kieroa toimintaansa!

Lukekaa tarkasti kaikki alla oleva.

Tälle palstalle voisimme alkaa kaikki miettimään, miten aloittaa vastustaminen psykiatrian mielivallalle. Muistakaa myös pakkohoitoadressi:
http://www.adressit.com/psykiatrisen_pakkohoidon_lakkauttaminen


http://fi.wikipedia.org/wiki/Antipsykoottiset_lääkkeet


"Osa neuroleptien haittavaikutuksista ilmenee parin viikon sisällä lääkityksen aloittamisesta, mutta toiset haittavaikutukset saattavat ilmetä vasta kuukausia tai vuosia lääkityksen aloittamisen jälkeen.[13]

Neuroleptien antikolinerginen vaikutus saattaa aiheuttaa häiriöitä potilaan verenkierrossa, rauhastoiminnoissa kuten hormonien erityksessä, ruoansulatuksessa, virtsaelinten toiminnoissa[14] sekä unen-[15] ja lämmönsäätelyssä[16]. Muita antikolinergisiä haittavaikutuksia ovat esimerkiksi muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen, kiihtyneisyys, sekavuus, näköhäiriöt ja hallusinaatiot[17].

Neuroleptien korkea-annoksinen, pitkäkestoinen käyttö voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja aivojen tunne-elämää ja älyllisiä toimintoja sääteleville osille.[18] Tämän johdosta niiden käyttö tulisi rajoittaa lyhimpään tarpeelliseen määrään ja aikaan, sekä ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.

Neuroleptien säännöllinen pitkäaikaiskäyttö voi johtaa myös tardiiviin dyskinesiaan, joka ilmenee useimmiten suun ja kielen, joskus myös vartalon lihasten matomaisina pakkoliikkeinä, kasvojen nykimisenä tai vapinana.[13][19] Tardiivi dyskinesia on sitä yleisempää, mitä pidempään lääkitystä on käytetty. Oireyhtymä korjautuu hyvin hitaasti lääkityksen lopettamisen jälkeen ja jää usein pysyväksi.[18][19]

Neuroleptit voivat aiheuttaa haittavaikutuksia myös motoriikan, aineenvaihdunnan, immuunipuolustusjärjestelmän ja sydän-verisuonielimistön alueilla.[20] Alankomaissa tehdyn farmakoepidemiologisen tutkimuksen mukaan neuroleptien käyttö skitsofreenikoilla ja skitsoaffektiivisesta häiriöstä kärsivillä johtaa viisinkertaiseen riskiin sairastua diabetekseen.

Neuroleptit lamaavat autonomista hermostoa mikä voi johtaa muun muassa ummetukseen ja suun kuivumiseen. Neuroleptit aiheuttavat usein myös väsymystä. Monet neuroleptit lihottavat ja ne voivat aiheuttaa vakavia, kuolemaanjohtavia sydänhäiriöitä. Lisäksi neuroleptien pitkäaikaiskäyttö lisää riskiä sairastua diabetekseen.[21]

Neuroleptien aiheuttamiin neurologisiin haittavaikutuksiin kuuluvat epileptiset kohtaukset ja kognitiiviset häiriöt, kuten muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen.[22][23]

Neuroleptit voivat aiheuttaa myös kiihtyneisyyttä, hallusinaatiota, sekavuutta ja näköhäiriöitä.[23][24] Neuroleptien käyttö lisää merkittävästi vanhusten kaatumistapaturmia.[25][26][27] Lisäksi neuroleptien on todettu nopeuttavan dementian etenemistä.[2]

Neuroleptit saattavat aiheuttaa ekstrapyramidaalioireita, jotka ilmenevät kaulan, niskan, silmien ja vartalon lihasten kivuliaina kouristuksina, pakonomaisena motorisena levottomuutena, lepovapinana, köpöttävänä kävelynä, motoriikan hidastumisena, lihasjäykkyytenä tai kasvojen ilmeettömyytenä.[19] Neuroleptit saattavat aiheuttaa epileptisia kouristuskohtauksia myös ei-epileptikoille.[28]

Neuroleptien pitkäaikaiskäyttö voi johtaa kyvyttömyyteen kokea nautintoa. Lisäksi neuroleptit aiheuttavat usein sukupuolitoimintojen häiriöitä.[22]

Noin joka viidellekymmenennelle potilaalle kehittyy maligni eli pahanlaatuinen neuroleptioireyhtymä[29]. Malignissa neuroleptioireyhtymässä kuolleisuus on varsin suuri huolimatta aktiivisista hoitotoimenpiteistä[1], minkä vuoksi noin 10 prosenttia potilaista menehtyy[29]. Neuroleptioireyhtymä kehittyy yleensä lääkityksen muutoksen jälkeen nopeasti vuorokauden tai muutaman viikon kuluttua. Yleisimpiä oireita ovat vaikea lihasjäykkyys, vapina, kuume, vireyden heikkeneminen ja autonomisen hermoston toiminnan häiriöt.[30] Neuroleptioireyhtymä vaatii neuroleptilääkityksen lopettamista ja kiireellistä sairaalahoitoa.

Epätyypilliset neuroleptit, erityisesti olantsapiini, aiheuttavat perinteisiä neuroleptejä enemmän painon nousua.[31]

Neuroleptien käyttö lyhentää huomattavasti käyttäjiensä elinikää kohonneen itsemurhariskin ja keskushermoston toimintahäiriöiden aiheuttamien sairauksien takia.

Uusin tutkimus on antanut viitteitä siitä, että neuroleptien säännöllinen käyttö kutistaa aivoja merkittävästi jo muutamassa vuodessa.[32][33] Toisen tutkimuksen mukaan jo yksi annos Haloperidol-neuroleptilääkettä aiheutti hetkellistä aivojen koon pienentymistä muutamassa tunnissa annoksen saannin jälkeen.[34]

Neuroleptien käyttö ja erityisesti lääkitysmuutokset aiheuttavat helposti välittäjäainemäärien pienentymistä aivoissa."

102

6043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivolobotomia

      Madinamerica:n tutkimusten mukaan elämä ilman neuroleptejä on terveempää:
      Martin Harrowin 15 ja 20 vuoden tutkimuksissa seurattiin potilaita hyvin pitkäaikaisesti, ja yllättävän suuri osa esimerkiksi skitsofreniadiagnoosin saaneista potilaista lopulta lopetti neuroleptit. Tämä ryhmä myös lopulta pärjäsi paljon paremmin toiminnallisesti kuin neurolepteja syönyt ryhmä.

      http://psychrights.org/research/digest/nlps/OutcomeFactors.pdf
      https://www.pubmed.com/pubmed/23512950
      http://www.madinamerica.com/wp-content/uploads/2012/05/Harrow.pdf
      http://www.madinamerica.com/2013/09/behind-amazing-victory-mental-health-activists-robert-whitaker/

      Jne. Neuroleptit lamaavat "antipsykoottisilla" tasoilla aivojen dopamiinipolkuja ja siten korkeampiin ihmisen ajattelun ja tunteiden säätelyyn liittyviä aivojen alueita, kuten otsalohko ja limbinen järjestelmä. Tämän ominaisuuden vuoksi niitä lääkkeitä voidaan käyttää esimerkiksi "skitsofrenian", "bipolaarisuuden" ja nuorten ja vanhusten käytöshäiriöiden kontrollointiin. Nämä lääkkeet eivät varsinaisesti paranna mitään aivoissa olevaa sairautta, vaan ne lamaavat ison osan aivoista. Jotkut potilaat ja varsinkin potilaan läheiset ja muu yhteiskunta voivat kokea "kemiallisen lobotomian" vaikutukset hyödyllisinä, mutta on myös suuri osa "skitsofreniaa" tai "bipolaarista" sairastavia (tarkemmin niillä nimillä diagnosoituja), jotka voivat toiminnallisesti paremmin hyvin pienellä annoksella näitä lääkkeitä tai jopa ilman niitä.

    • YLÖS!

      UP!

    • Yksilöitä kaikki

      Kaikki on yksilöllistä ja kaikki ei vaikuta kaikille samalla lailla joten siinähän vastustat yksinäsi. Mulle ainakin ollut suuri apu lääkkeistä. Ilman niitä en oisi selvinnyt jotenka voit säkin painua hittoon siitä vastustamaan jonnekkin susirajan taakse siperiaan !!!

      • Ennustajaeukko

        En voi tietää olisitko selvinnyt ilman.


    • janne.

      Katkera itkusi on turhaa.

      Tiedät varmasti, että tarpeeksi monta ihmistä kun on samaa mieltä, niin saadaan äänet kuuluville ja sellaisia merkkejä on psykiatriaa vastaankin jo ilmennyt.

      Sinä olet minua vastaan ja minä sinua vastaan.
      Emme ole ainoat.

      Psykiatrian järjestelmä on vielä lapsen kengissä. Ei ehditä seulomaan yksilöä vaan vastuuttomasti vangitaan ja lääkitään.

      Ja mistä sekin saa alkunsa?

      Typeristä lehmistä jotka pääsevät diagnosoimaan ihmisiä jonnekin h*lvetin huoneisiinsa, jossa sitten luodaan ne hullun paperit.

      Kuka tutkii on niille sittenkään perustetta?

      Onko muka lääkäri niin superviisas ettei ikinä erehtyisi?

    • huorathiljaaturhaatx

      Lääkkeitä syöty vuosia isoilla annoksilla, ei hyvää eikä huonoa vaikutusta, yhtä vaikeaa kun silloin alussakin ennen lääkkeitä.

    • myrkkyä on

      Neuroleptit tuhoaa aivojen unireseptorit?

      Suomessa on paljon neuroleptien off-label - käyttöä, vaikka ne ovat todellisuudessa skitsofrenian ja muiden vakavien mielisairauksien hoitoon kehitettyjä lääkkeitä, joissa on vakavia sivuvaikutuksia. Neurolepteja käytetään jopa unettomuuden hoitoon, kuten Ketipinoria, vaikka tämän lääkkeen sanotaan pitkässä käytössä vaurioittavan aivojen unesta vastaavia osia ja jopa mahdollisesti tuhoavan aivojen unireseptorit. Ketiapiinin pitkäaikaiskäyttö voi vahingoittaa pysyvästi aivojen nukahtamisesta vastaavia osia. Kaikkien antipsykoottisten lääkkeiden tavoin pitkäaikainen käyttö voi helposti aiheuttaa pysyviä aivovaurioita. Tästä syystä ketiapiinin tapaisten antipsykoottisia aineiden käyttö tulisi rajoittaa ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.

      Ketipinor tuhoaa otsalohkot ja limbisen järjestelmän, minkä jälkeen oppiminen, tunteet, muisti, motivaatio, aistit ja puhekeskus heikkenevät.
      "Skitsofrenia" tai "bipolaarisuus" eivät ole mitään yksittäisiä tunnettuja solutason aivosairauksia. Näiden diagnoosien alla on paljon erilaisia ja eri tavoilla oireilevia ihmisiä. Martin Harrowin 15 ja 20 vuoden tutkimuksissa seurattiin potilaita hyvin pitkäaikaisesti, ja yllättävän suuri osa esimerkiksi skitsofreniadiagnoosin saaneista potilaista lopulta lopetti neuroleptit. Tämä ryhmä myös lopulta pärjäsi paljon paremmin toiminnallisesti kuin neurolepteja syönyt ryhmä.

      Neuroleptit lamaavat "antipsykoottisilla" tasoilla aivojen dopamiinipolkuja ja siten korkeampiin ihmisen ajattelun ja tunteiden säätelyyn liittyviä aivojen alueita, kuten otsalohko ja limbinen järjestelmä. Tämän ominaisuuden vuoksi niitä lääkkeitä voidaan käyttää esimerkiksi "skitsofrenian", "bipolaarisuuden" ja nuorten ja vanhusten käytöshäiriöiden kontrollointiin. Nämä lääkkeet eivät varsinaisesti paranna mitään aivoissa olevaa sairautta, ne lamaavat ison osan aivoista. Jotkut potilaat ja varsinkin potilaan läheiset ja muu yhteiskunta voivat kokea "kemiallisen lobotomian" vaikutukset hyödyllisinä, mutta on myös suuri osa "skitsofreniaa" tai "bipolaarista" sairastavia (tarkemmin niillä nimillä diagnosoituja), jotka voivat toiminnallisesti paremmin hyvin pienellä annoksella näitä lääkkeitä tai jopa ilman niitä.

      http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ketipinorin-vaaroista-vaietaan-suomessa

      • Ketiketietiketti

        Voi sentään, Ketipinorin ansiosta nukuin erittäin hyvin ja aamulla kun heräsin, niin kaikki ahdistus oli poissa. Ketipinor vie tosi hyvin ahdistusta pois, mutta ei kuitenkaan aiheuta riippuvuutta. Oli aivan ihana olo, kun ei ollut heti herättyä ahdistunut olo niin että tuntui, että vatsaa kouristaa, eikä pystynyt keskittymään mihinkään, kun ahdistus valtasi mielen.


      • heräääätyyyyys
        Ketiketietiketti kirjoitti:

        Voi sentään, Ketipinorin ansiosta nukuin erittäin hyvin ja aamulla kun heräsin, niin kaikki ahdistus oli poissa. Ketipinor vie tosi hyvin ahdistusta pois, mutta ei kuitenkaan aiheuta riippuvuutta. Oli aivan ihana olo, kun ei ollut heti herättyä ahdistunut olo niin että tuntui, että vatsaa kouristaa, eikä pystynyt keskittymään mihinkään, kun ahdistus valtasi mielen.

        Ketiapiini aiheuttaa riippuvuutta eikä sitä tulisi käyttää unilääkkeenä varsinkaan pitkiä aikoja.


      • 20+15
        heräääätyyyyys kirjoitti:

        Ketiapiini aiheuttaa riippuvuutta eikä sitä tulisi käyttää unilääkkeenä varsinkaan pitkiä aikoja.

        Voi kun söin Ketipinoreita vain kuuriluontoisesti. Eikä lopettaminen tuottanut mitään vaikeuksia, joten ei mitään riippuvuutta syntynyt. Mitä kuvittelet saavuttavasi tällä ihmeen lääkkeiden mollaamisella? Kun ihmisillä kuitenkin on omakohtaisia kokemuksia lääkkeistä eivätkä ne ole lainkaan sitä, mitä väität? Taukki olet tai sitten liian vähällä lääkityksellä, mutta et vain itse tajua sitä. Eivät lääkkeet ole aiheuttaneet tilaasi, vaan jokin ihan muu...


      • 17+12
        20+15 kirjoitti:

        Voi kun söin Ketipinoreita vain kuuriluontoisesti. Eikä lopettaminen tuottanut mitään vaikeuksia, joten ei mitään riippuvuutta syntynyt. Mitä kuvittelet saavuttavasi tällä ihmeen lääkkeiden mollaamisella? Kun ihmisillä kuitenkin on omakohtaisia kokemuksia lääkkeistä eivätkä ne ole lainkaan sitä, mitä väität? Taukki olet tai sitten liian vähällä lääkityksellä, mutta et vain itse tajua sitä. Eivät lääkkeet ole aiheuttaneet tilaasi, vaan jokin ihan muu...

        Joo ei ole kummakaan temppu vierottautua ketipinorista. Senkun ei ota. Niin helppoa sen lopettaminen on.


      • kylmä kuin kalkkuna
        17+12 kirjoitti:

        Joo ei ole kummakaan temppu vierottautua ketipinorista. Senkun ei ota. Niin helppoa sen lopettaminen on.

        Hahaha. Tietenkin, jos siedät vieroitusoireet niin silloinhan se on juuri noin helppoa.


    • vittu että vituttaa

      Aloitus on "Älkää syökö neuroleptejä". Entä jos pakkohoidossa syötetään,ei ole vaihtoehtoa.

      • kysyja

        Itse söin lähes kymmenenvuotta "käytöshäiriöihin" monenlaista. Tuntuu, että jotain vikaa on tullut päähän. Katsokaa kuinka vaarallista tämä on: http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1337&i=NOVARTIS_LEPONEX
        Söin tuota lääkettä n. 4 vuotta ajasta, alle 16 vuotiaana aloitettu!
        Sinun ei tule käyttää Leponexia, jos olet alle 16-vuotias. #lääkeinfo.
        Onko mahdollista saada jotain korvausta jostain ylimielisten lääkäreiden tekosista? Olen miettinyt pitkään.


      • sdc ad

        No kai sinulla on ainakin oikeus muuttaa käsittelyn nimi pakkokidutukseksi?


    • Janne.

      Tiedän ja syy ei ole aloittajan.
      Ainoa mitä voit tehdä, on vastustaa psykiatriaa.
      Löydät minut / meidät tältä palstalta jotka vastustamme.
      Suomihallinto pois, anarkia tilalle !

    • Janne.

      Koita kestää. Kun pääset ulos, palataan asiaan!

    • etteköteihmisetymmär

      Ettekö te ihmiset ymmärrä, että jotkut on parantunu lääkkeillä, jonka takia niitä ei tulla ikinä lopettamaan ja kymmenen lääkettä tullu itsellä koitettua ja ei mitään vaikutusta, ettekö te ihmiset ymmärrä?

    • aefwgf

      Minähän syön neuroleptejä !

    • Mies.

      "Ettekö te ihmiset ymmärrä, että jotkut on parantunu lääkkeillä, jonka takia niitä ei tulla ikinä lopettamaan "


      no ei siltä sitten näytä että niillä on parannuttu. hehhehhe ( jos ei tulla ikinä lopettamaan )
      Nimittäin jos ne parantaa, niin kyllä ne voi lopettaa!
      yleensä se "parantuminen" on sitä että henkilön aivotoiminta on niin lamassa ettei enää osaa sanoa edes nimeään.

      "Minähän syön neuroleptejä ! "

      Lopeta heti!

      • ettaidaymmärtääet

        Ei mene niin. Jos tutkisit asiaa, moni on hijalleen kuntoutunut lääkkeillä, lopettanut ne ja jatkanut elämäänsä. Joillekin ne ei toimi, joillekin toimii.

        Sun perustelut on huonot. Itse puhun tutkituista asioista. Kertoo kuinka sekaisin taidat olla.


      • huf

        Lääkkeiden yliannostukuksella tulee varmaan psykopaatteja. Itsestäni sellaista joku väitti vuosienpäästä syötyä. Lääkkeannosta senkun vaan nostetaan.


      • en-ole-huomannut
        ettaidaymmärtääet kirjoitti:

        Ei mene niin. Jos tutkisit asiaa, moni on hijalleen kuntoutunut lääkkeillä, lopettanut ne ja jatkanut elämäänsä. Joillekin ne ei toimi, joillekin toimii.

        Sun perustelut on huonot. Itse puhun tutkituista asioista. Kertoo kuinka sekaisin taidat olla.

        "Jos tutkisit asiaa, moni on hijalleen kuntoutunut lääkkeillä..."

        Henk. koht. en ole koskaan tutkinut asiaa, tietenkään, kun en mikään tutkija ole, mutta havaintojeni perusteella en tunne yhden yhtäkään ihmistä kuka olisi parantunut lääkkeillä. Ja tuttavapiirini on melko laaja, että monenlaista tapausta on tullut ajan kuluessa nähtyä. Lääkkeillä voi ehkä yrittää lievittää oireita, mutta kukaan ei ole vain "parantunut" ja jatkanut elämäänsä.


    • masdiabym

      Psyykelääkkeiden pidempiaikaisen käytön haittavaikutuksista ei ole tehty tutkimuksia. Lääketehtaiden tekemät ovat hyvin lyhytaikaisen käytön jälkeen tehtyjä,
      ja hyvin todennäköisesti epäedulliset tutkimustulokset on pantu ö-mappiin.

      Suomessa puuttuu joukkokanne mahdollisuus lääketehtaita vastaan esim. korvausten saamiseen lääkkeiden aiheuttamista korvaamattomista haitoista.
      Usa:ssa lääkefirmat on joutuneet maksamaan potilaille korvauksia miljoonia
      esim. Zoloftin käyttäjille (aih. diabetesta), ja myös muita potilaiden voittamia
      oikeusjuttuja on ollut juuri psyykelääkkeiden kohdalla.

      Aika outoa on, kun lääkkeiden valmistajat sanoutuvat vastuistaan irti vain luetteloimalla mahdolliset haittavaikutukset (joiden lista on usein pitkä).
      Edes auton valmistaja ei pääse vastuustaan , jos myy epäkelvon auton mutta
      lääkkeiden valmistajilta näyttää onnistuvan.
      Selvin osoitus tästä oli taannoinen narkolepsiaa aiheuttaneen rokotteen myynti, jolloin myyntiehdoissa oli , että valmistaja ei vastaa tuotteen mahdollisesti aiheuttamista haitoista.

      • eiymr

        Ei ole vieläkään menny ketään suomessa siihen kuntoon lääkkeillä, että olisi pitänyt oikeuteen haastaa muita.


      • adasöÄ
        eiymr kirjoitti:

        Ei ole vieläkään menny ketään suomessa siihen kuntoon lääkkeillä, että olisi pitänyt oikeuteen haastaa muita.

        Ainoa lääketieteen ala missä saa laillisesti aiheuttaa potilaalle vahinkoa on psykiatria. Neuroleptit tosiaankin tuhoavat aivoja pysyvästi ja kukaan ei ole loppupeleissä vastuussa. Psykiatrit eivät välitä potilaistaan tuon taivaallista, mitäpä väliä hulluilla. on. Ihan suht terveillekin voidaan määrätä raskas lääkitys jos lääkäri on riittävän sairas.

        Psyk puolen hulluista (siis työntekijöistä) kannattaa pysyä he....tin kaukana.


      • ketipinor?
        adasöÄ kirjoitti:

        Ainoa lääketieteen ala missä saa laillisesti aiheuttaa potilaalle vahinkoa on psykiatria. Neuroleptit tosiaankin tuhoavat aivoja pysyvästi ja kukaan ei ole loppupeleissä vastuussa. Psykiatrit eivät välitä potilaistaan tuon taivaallista, mitäpä väliä hulluilla. on. Ihan suht terveillekin voidaan määrätä raskas lääkitys jos lääkäri on riittävän sairas.

        Psyk puolen hulluista (siis työntekijöistä) kannattaa pysyä he....tin kaukana.

        Täällä kun on tietoa neurolepteistä. Olen nyt käyttänyt noin puoli vuotta ketipinoria unettomuuteen annos 2-3 tabl. vrk. jos sen nyt lopetan ja kokeilen unensaantia ilman niin kuka osaa sanoa tuleeko vieroitusoireita??


      • kysyja
        adasöÄ kirjoitti:

        Ainoa lääketieteen ala missä saa laillisesti aiheuttaa potilaalle vahinkoa on psykiatria. Neuroleptit tosiaankin tuhoavat aivoja pysyvästi ja kukaan ei ole loppupeleissä vastuussa. Psykiatrit eivät välitä potilaistaan tuon taivaallista, mitäpä väliä hulluilla. on. Ihan suht terveillekin voidaan määrätä raskas lääkitys jos lääkäri on riittävän sairas.

        Psyk puolen hulluista (siis työntekijöistä) kannattaa pysyä he....tin kaukana.

        Olen samaa mieltä asiasta. Kymmenvuotta sitten, kun joku psykiatrian lääkäri määrääsi jotain, niin oli itse sairas. Sen huomaa, kun lukee sen lausuntoja. Siellä ei oikein ole yhtään asia lausetta. Kaikki on lähes jollakin tavalla kuviteltu.
        Se on kokeillut lääkkeitä, Haittavaikutuksiin uutta lääkettä. pakkoliikkeitä ym....
        Koko lääkkeeseen ei ole mitään järkevää perustelua. Ne osaa hyvin puhua, että tätä tarviit.
        Olen ajatellut tätä asiaa selvitellä, saa varmaan taas uutta lääkettä :D
        Vuoteen en ole syönyt ainuttakaan lääkettä. Aivoihin on tehnyt jotain, sen tunnen.
        Söin lähes kymmenen vuotta putkeen suurilla annnoksilla kaikenlaisia, päällekkäisiä lääkkeitä. Ne ei oikeesti vaikuta mihinkään ainakaan minussa, sitten kun on yli 5 lääkettä samaan aikaan, niin pystyy lääkäri sanomaan, että lääkkeet auttaa.... Lausunnoista tulee selvästi esille, että hän haki ongelmiin lääkkeillä ratkaisua. Kirjoittanut jotain, että lääke ei vielä auttanut, mutta pakko-oireita on tullut. Niihin sitä ja sitä lääkettä. Pää lääkkeenä Risperdal. pakko-oireissa mm. cipramil. Leponex tuli myöhemmin pää lääkkeeksi.

        Mun pitää varmaan heittää jollekkin selvääälle luettavaksi 30cm paperia, että onko tää lääkkeen arvoinen. Lääke on tehnyt niin paljon haittavaikutuksia, se hämää tekstin sisältöä. Lääkärit saattavat puhua ihmiset sekaisin, että he voivat kokeilla uusia lääkkeitä, joista ei ole ihan kaikki tieto.
        Cipramil ei suositella, alle 18 vuotiaille ja olen ollut n. 12v.
        Leponex ei suositella alle 16 vuotiaillle ja olen ollut alle 16v.
        Jostain aioin hakea korvauksia. Olen eläkkeellä, niin on aikaa ihmetellä.
        Itse en ole voinut lääkkeisiin vaikuttaa, kun nää on ollut ns. pakkolääkkeitä.


      • eiymmrei
        adasöÄ kirjoitti:

        Ainoa lääketieteen ala missä saa laillisesti aiheuttaa potilaalle vahinkoa on psykiatria. Neuroleptit tosiaankin tuhoavat aivoja pysyvästi ja kukaan ei ole loppupeleissä vastuussa. Psykiatrit eivät välitä potilaistaan tuon taivaallista, mitäpä väliä hulluilla. on. Ihan suht terveillekin voidaan määrätä raskas lääkitys jos lääkäri on riittävän sairas.

        Psyk puolen hulluista (siis työntekijöistä) kannattaa pysyä he....tin kaukana.

        Kyllä ja sullakin hyvää todistusaineistoa siitä, että ihmisten aivoja on tuhoutunu, vaikka enemmän niitä ihmisiä kyllä on pelastunu lääkkeillä.


      • koukuttaa
        ketipinor? kirjoitti:

        Täällä kun on tietoa neurolepteistä. Olen nyt käyttänyt noin puoli vuotta ketipinoria unettomuuteen annos 2-3 tabl. vrk. jos sen nyt lopetan ja kokeilen unensaantia ilman niin kuka osaa sanoa tuleeko vieroitusoireita??

        No ihan varmasti tulee vieroitusoireita.Sinun pitää ajaa lääkitys alas hissukseen.
        Eikö lääkäri kertonut että ketipinor aiheuttaa tottumusta/riippuvutta ?


      • kysyja
        eiymmrei kirjoitti:

        Kyllä ja sullakin hyvää todistusaineistoa siitä, että ihmisten aivoja on tuhoutunu, vaikka enemmän niitä ihmisiä kyllä on pelastunu lääkkeillä.

        Risperdal lihotti, noin 10 Kg vuodessa. Nykypaino on noin 100 Kg, ylipainolla on ollut lääkettä syödessä ja ruokailua rajoitettu.
        Liika syömisen syyksi laitettu, vaikka lääkkeet sitä teki. Vuoden syönnin jälkeen näkee jo hyvin, että on lihonnut.
        Leponex lääke on varmaan nopeuttanut sairastua Diabetekseen, ei ole vielä sellaista diagnosoitu. ikää noin. 20v. Verestä on ollut näkyvillä muistaakseni kohonnut sokeriarvo vuoden syönnin jälkeen. Lääkettä laskettu siitä syystä ja tasoittunut.
        Pää ei toimi yhtähyvin, kun ennnen. ei varmaan ennen lääkettäkään.
        Olen ajatellut laittaa vastuuseen lääkäreitä, jotka ovat myös uusineet reseptejä.
        Papereista löytyy myös jonkun mielipiteitä vuosien takaa, jossa ehdottaa, että pitäisi löytää muita keinoja, kun lääkkeet. Sille henkilölle annan .
        Annan - niille, jotka eivät ole löytäneet muita ratkaisuja. Ne on näitä Psykiatrisia YLI lääkäreitä.
        Papereista tulee varmaan hyvin myös selville, kaikki mainitut haitta vaikutukset. Lääkäri on oman kokeilun takia minuun varmaan testannut lääkkeiden vaikutuksia. Papereista tulee hyvin esille termejä käyttäen, että on halunut tehdä toiminta kyvyttömän. Lääkärillä oli muitakin asioita, jotka eivät liity tähän keskusteluaiheeseen. Sen verran voisin sanoa, että halusi tehdä hyvät paperit viranomaisille.


      • 10+16
        ketipinor? kirjoitti:

        Täällä kun on tietoa neurolepteistä. Olen nyt käyttänyt noin puoli vuotta ketipinoria unettomuuteen annos 2-3 tabl. vrk. jos sen nyt lopetan ja kokeilen unensaantia ilman niin kuka osaa sanoa tuleeko vieroitusoireita??

        Mulla ei ainakaan tullut.Nukuin kuin tukki niin kuin aina. En edes tajua miksi niitä määrättiin minulle nukkumiseen kun nukun jokatapauksessa aina 10-12 tunnin yöunet.


      • tyuio.
        kysyja kirjoitti:

        Olen samaa mieltä asiasta. Kymmenvuotta sitten, kun joku psykiatrian lääkäri määrääsi jotain, niin oli itse sairas. Sen huomaa, kun lukee sen lausuntoja. Siellä ei oikein ole yhtään asia lausetta. Kaikki on lähes jollakin tavalla kuviteltu.
        Se on kokeillut lääkkeitä, Haittavaikutuksiin uutta lääkettä. pakkoliikkeitä ym....
        Koko lääkkeeseen ei ole mitään järkevää perustelua. Ne osaa hyvin puhua, että tätä tarviit.
        Olen ajatellut tätä asiaa selvitellä, saa varmaan taas uutta lääkettä :D
        Vuoteen en ole syönyt ainuttakaan lääkettä. Aivoihin on tehnyt jotain, sen tunnen.
        Söin lähes kymmenen vuotta putkeen suurilla annnoksilla kaikenlaisia, päällekkäisiä lääkkeitä. Ne ei oikeesti vaikuta mihinkään ainakaan minussa, sitten kun on yli 5 lääkettä samaan aikaan, niin pystyy lääkäri sanomaan, että lääkkeet auttaa.... Lausunnoista tulee selvästi esille, että hän haki ongelmiin lääkkeillä ratkaisua. Kirjoittanut jotain, että lääke ei vielä auttanut, mutta pakko-oireita on tullut. Niihin sitä ja sitä lääkettä. Pää lääkkeenä Risperdal. pakko-oireissa mm. cipramil. Leponex tuli myöhemmin pää lääkkeeksi.

        Mun pitää varmaan heittää jollekkin selvääälle luettavaksi 30cm paperia, että onko tää lääkkeen arvoinen. Lääke on tehnyt niin paljon haittavaikutuksia, se hämää tekstin sisältöä. Lääkärit saattavat puhua ihmiset sekaisin, että he voivat kokeilla uusia lääkkeitä, joista ei ole ihan kaikki tieto.
        Cipramil ei suositella, alle 18 vuotiaille ja olen ollut n. 12v.
        Leponex ei suositella alle 16 vuotiaillle ja olen ollut alle 16v.
        Jostain aioin hakea korvauksia. Olen eläkkeellä, niin on aikaa ihmetellä.
        Itse en ole voinut lääkkeisiin vaikuttaa, kun nää on ollut ns. pakkolääkkeitä.

        Käy ottamassa hivenainetutkimukset.
        Moni asia paranee, kun saa vitamiinitasapainon kuntoon.

        Esim. odottavailla äideillähän on hurjia mielialan vaihteluita ja mielitekoja, jos eivät saa kaikkia tarvitsemiaan ravinteita. Ne niukat mitä saa menevät kasvavalle lapselle ja äiti jää ilman.
        Ravinto parantaa. Terve suolisto on kaiken a ja o.
        Suolen tyhjentämisellä saa hyvän alun uuteen elämään.


    • Janne.

      "Sun perustelut on huonot. Itse puhun tutkituista asioista. Kertoo kuinka sekaisin taidat olla. "


      Taidat olla ihan pihalla.
      Olenko siis minä tosiaan sun mielestä sekaisin kun olen eri mieltä?
      Kukahan se on nyt sekaisin?
      Hölmöt syövät neuroleptejä vaikka netti on täyttä faktaa sivareista täynnä.
      Hölmöt myös antautuvat psykiatrinatseille. Samaa p*skaa on hoitohenkilökunta.
      Puuttuvat ihmisoikeuksiin.

      Mitäköhän p*skaa siis sinä olet?

      • mo84830

        Hölmöt koittaa kieltää asiat, jotka on pelastanu enemmän henkiä kuin tuhonnut. Et varmaan edes tunne ketään kenen elämä on kärsiny haittavaikutuksista. Eikä sulla ole faktoja siitä, ei ammattilaisilta tutkijoilta, eikä asiaa kokeneilta. Meillä taas on kummatkin. Kannattaa lopettaa se jauhaminen


      • ????
        mo84830 kirjoitti:

        Hölmöt koittaa kieltää asiat, jotka on pelastanu enemmän henkiä kuin tuhonnut. Et varmaan edes tunne ketään kenen elämä on kärsiny haittavaikutuksista. Eikä sulla ole faktoja siitä, ei ammattilaisilta tutkijoilta, eikä asiaa kokeneilta. Meillä taas on kummatkin. Kannattaa lopettaa se jauhaminen

        Et kai tosissasi väitä, että neurolepteillä ei ole vakaviakin haittavaikutuksia ja, että niiden käyttäjät eivät niitä saisi?


      • mo34567654
        ???? kirjoitti:

        Et kai tosissasi väitä, että neurolepteillä ei ole vakaviakin haittavaikutuksia ja, että niiden käyttäjät eivät niitä saisi?

        Et kai tosissasi väitä, että masennuslääkkeet ei ole ketään auttanut ja että ne on saanut tuhollisia haittavaikutuksia todisteellisesti?


      • oikeassa

        Olen täysin samaa mieltä kuin Janne. Hän on todellakin oikeassa ja tietää aiheesta paljon.


      • mukana bisneksessä
        mo84830 kirjoitti:

        Hölmöt koittaa kieltää asiat, jotka on pelastanu enemmän henkiä kuin tuhonnut. Et varmaan edes tunne ketään kenen elämä on kärsiny haittavaikutuksista. Eikä sulla ole faktoja siitä, ei ammattilaisilta tutkijoilta, eikä asiaa kokeneilta. Meillä taas on kummatkin. Kannattaa lopettaa se jauhaminen

        mo84830. Lopeta itse se jauhaminen. Olet itse todella henkisesti sairas, puhut täysin hulluja. Taidat työskennellä alalla ja hyötyä noiden lääkkeiden myymisestä/ määräämisestä rahallisesti. Olet mukana tuossa bisneksessä, kun noin puolustat.
        Täällä nyt sitten markkinoit noita myrkkyjä.


    • Kuola valuen...

      Kyllä tuhollisia haittavaikutuksia on valtaosa saaneet ja siitä on faktoja!
      Sekin tiedetään että lääke ei edes periaatteessa auta vaan pelkästään sumentaa aivotoiminnan.

      • mo567

        Kyllä se on multa saanu joskus huimaukset muiden seurassa pois ja puheen sujumaan paremmin. Näytä todisteita. Elä puhu mistään pienistä pääkivuista. Ne menee ajallaan ohi itsestään.


      • Älä horise omiasi!
        mo567 kirjoitti:

        Kyllä se on multa saanu joskus huimaukset muiden seurassa pois ja puheen sujumaan paremmin. Näytä todisteita. Elä puhu mistään pienistä pääkivuista. Ne menee ajallaan ohi itsestään.

        Nostan tämän. Soisin myös itse arvoisan puoskarin näyttää päteviä todisteita näkemästäs. Se, että olet saanut jonkun epätoivoisen ihmisen syömään neurolepteja, joiden pakkauselostetta et ole edes vaivautunut lukemaan, ei vakuuta alkuunkaan.

        Jos oikein tajusin, niin työskentelet alalla? Miten helvetissä huonosti suomea kirjoittava voi työskennellä alalla, jossa tarvitaan _erittäin_ sujuvaa suomen kielen taitoa?

        Ja neurolepteista tulee pientä pääkipua, joka menee ohi itsestään? Mulle riitti se 3kk kun kärsin päivin ja öin mitä kummallisemmista oireista, joita minulla ei ollut ennen lääkkeen aloittamista ja jotka jatkuivat pitkään lääkkeen lopettamisen jälkeen, josta ei pitänyt tulla minkäänlaisia haittavaikutuksia. Olin jumalauta seota lopullisesti!!

        Kun sinusta tuntuu pahalta, niin herra noitatohtori on hyvä ja ottaa itse neuroleptia huuleen ja kertoo sitten kykeneekö työtään tekemään normaalisti.


    • Fakta.

      Kuulin kerran erään miehen surullisen tarinan ja varoittavan esimerkin siitä mitä lääke voi saada aikaan.
      Mielivaltaisen diagnoosinsa lääkityksensä takia kaverilta ei tullut enää spermaa.

      Ei spermaa -> Ei jälkikasvua.

      • SinäPervoKiimaneEläi

        Ei haittais mun kohalla, mulla on pienestä asti kiihottanu häiritsevän helposti. Masturboin liikaa, joka väsytti niin, että mitään ei jaksanu koko päivään sen jälkeen. Monta kertaa päivässä piti masturboida. Voin elää ilman koko sukupuoli elintä, se on vain ruma tiellä oleva mutantti, jonka kanssa leikitään eläintä.


    • seek and destroy ->

      haittaisi se ainakin minun kohdalla sen verran että valkotakkinen saisi sitä mitä on tilannutkin....

      • TaisteleeKuinSavage

        Kaunaa vaan kannat kuin... eläin. Eikö sitä pidä olla niitä korkeammalla tasolla? Ette tuu koskaan voittamaan tuolla menolla. Kummatkin käyttäytyy samallalailla, ainoa ero vaan, että toiset on laissa korkeammalla, jonka takia häviätte.

        Hoette vaan samaa, että "lääkkeet ei paranna". Ei se hokeminen riitä. Parempaa näyttöä, parempaa puhetta, ei kukaan muuten kuuntele.


      • hanki itse
        TaisteleeKuinSavage kirjoitti:

        Kaunaa vaan kannat kuin... eläin. Eikö sitä pidä olla niitä korkeammalla tasolla? Ette tuu koskaan voittamaan tuolla menolla. Kummatkin käyttäytyy samallalailla, ainoa ero vaan, että toiset on laissa korkeammalla, jonka takia häviätte.

        Hoette vaan samaa, että "lääkkeet ei paranna". Ei se hokeminen riitä. Parempaa näyttöä, parempaa puhetta, ei kukaan muuten kuuntele.

        "Hoette vaan samaa, että "lääkkeet ei paranna". Ei se hokeminen riitä. Parempaa näyttöä, parempaa puhetta, ei kukaan muuten kuuntele. "

        Näyttöä ja tutkimustietoa aiheesta on vaikka kuinka paljon. Ja uutta tulee koko ajan.
        Ole hyvä ja tutustu.


      • tukehdu
        hanki itse kirjoitti:

        "Hoette vaan samaa, että "lääkkeet ei paranna". Ei se hokeminen riitä. Parempaa näyttöä, parempaa puhetta, ei kukaan muuten kuuntele. "

        Näyttöä ja tutkimustietoa aiheesta on vaikka kuinka paljon. Ja uutta tulee koko ajan.
        Ole hyvä ja tutustu.

        Paskan hokeminen ja syöttäminen ei saa meitä hakemaan yhtään mitään tietoa.


      • Tiedonhaun amatöörit
        tukehdu kirjoitti:

        Paskan hokeminen ja syöttäminen ei saa meitä hakemaan yhtään mitään tietoa.

        Sitä kutsutaan avuttomuudeksi tai tyhmyydeksi. Sehän on sinun ja muiden kaltaistestesi ongelma. Ei täällä kukaan tule kädestä pitäen opastamaan miten tai mistä tietoa haetaan. Koska tunnut olevan poikkeuksellisen avuton annan yhden sivuston osoitteen alkuun, mutta loput tiedonetsinnästä jätän sinun tehtäväksesi. Omahan on tappiosi, jos et tietoa hae. http://www.breggin.com/index.php?option=com_content&task=view&id=312


    • ....................

      "Kaunaa vaan kannat kuin... eläin. Eikö sitä pidä olla niitä korkeammalla tasolla? Ette tuu koskaan voittamaan tuolla menolla. Kummatkin käyttäytyy samallalailla, ainoa ero vaan, että toiset on laissa korkeammalla, jonka takia häviätte."


      Ei se laki niitä ikuisesti auta. Omankädenlaki on ihan toinen juttu.
      Kyllä lekurikin selkään saa jos joku oikeasti suuttuu eikä piittaa ja sellaisiakin on osastoilla ollut. On saanut valkotakki turpaansa.
      Niistähän ei puhuta mutta valkotakit ovatkin räkänokkia.

      "Hoette vaan samaa, että "lääkkeet ei paranna". Ei se hokeminen riitä. Parempaa näyttöä, parempaa puhetta, ei kukaan muuten kuuntele. "

      Sitä tulet saamaan vielä veliseni :)

      • 61861818++

        Okei, eli ne saa turpaan ja sitten turpaan vetäjä saa siitä rangaistukset ja "valkotakin" otteet koventuu, eikä savage voi muuta kuin riehua kunnes se sidotaan kiinni sänkyyn. Ei tule toimimaan nuo teidän temput.

        Hyvä kun sentään lupaatte jotain isompaa. Vaan millon tulee tapahtumaan?


    • raitista ilmaa.

      Meinasitko että potilaat osastolla ryhtyy toimenpiteisiin vai ?

    • Kakekuu

      Nukun hyvin ainoastaan ketipinorin avulla. Ihan sama mitä se mahdollisesti minulle tekee, mutta kunhan saan vain nukuttua hyvin. Jos en nuku, teen hyvin todennäköisesti itsemurhan (kokemusta on). Siispä elän todennäköisesti pidempään neuroleptien avulla kuin ilman :)

      • -67 %

        Vaihda neuroleptit luontaistuotekauppojen ja apteekkien biomelatoniinivalmisteisiin, kuten Tryptomax ja Bio-Melatonine, niin aivosi palautuvat normaaleiksi. Neuroleptit supistavat aivot kolmasosaan alkuperäisestä koosta.


      • ~-10%?!
        -67 % kirjoitti:

        Vaihda neuroleptit luontaistuotekauppojen ja apteekkien biomelatoniinivalmisteisiin, kuten Tryptomax ja Bio-Melatonine, niin aivosi palautuvat normaaleiksi. Neuroleptit supistavat aivot kolmasosaan alkuperäisestä koosta.

        Vaikka kutistavatkin aivoja merkittävästi ja kamalin seurauksin niin ei nyt sentään yhteen kolmasosaan saakka. Siinä vaiheessa ihminen olisi jo kuollut.


      • 17+17
        -67 % kirjoitti:

        Vaihda neuroleptit luontaistuotekauppojen ja apteekkien biomelatoniinivalmisteisiin, kuten Tryptomax ja Bio-Melatonine, niin aivosi palautuvat normaaleiksi. Neuroleptit supistavat aivot kolmasosaan alkuperäisestä koosta.

        Melatoniini nyt on huuhaata. Tais olla jokin tutkimuskin että on yhtälailla höpöhöpöä kuin maitohappobakteerit.


      • nokkatarttuu jne
        -67 % kirjoitti:

        Vaihda neuroleptit luontaistuotekauppojen ja apteekkien biomelatoniinivalmisteisiin, kuten Tryptomax ja Bio-Melatonine, niin aivosi palautuvat normaaleiksi. Neuroleptit supistavat aivot kolmasosaan alkuperäisestä koosta.

        Olen kuullut, että jos syö melatoniinia purkista, niin oma tuotanto loppuu kokonaan ja tulee riippuvaiseksi näistäkin pillereista


    • tri. natsi-hautala.

      Jos sinulla on hullun paperit ja vaikka olet ollut normaalisti jo 10 vuotta, niin riittää että omaisesi soittaa yhden kerran natsi-psykiatrille huolestuneena niin sen jälkeen sinua tullaan hakemaan natsi-psykiatrin luokse ja joudut natsi-psykiatrin tulkittavaksi.

      Sitten lukee raportissa esim. näin:

      " potilas on hyvin hermostunut blaa blaa blaa"

      Jota saa myöhemmin ihmetellä että minkälaisia mielivaltaisia keksittyjä juttuja on sepitetty raporttiin vaikka potilas on kiistänyt koko homman ja sanonut että omainen on turhaan huolissaan.

      Onko tämä mielestänne oikein että kun omainen epäilee sinua niin psykiatri saa oikeudet päättää mitä sinulle tehdään?

      Näin se menee poliisivaltiossa.

      Itseään saa lain mukaan puolustaa.

      • kierot tienaa

        Ja se on hyvä että tämä aihe tulee pysymään aina päivitettynä !


    • niinh

      Hah, syön neurolepteja samaan aikaan kuvattiin aivot ja olivat kun "normi ihmisellä" mites tän selitätte?

      • kuoleva

        Ei mitenkään, ei mitään ole todistettu, ei tiedetä onko ne hyväksi vai pahaksi, ne vaan sattuu olemaan ainoa keino sängkyyn jumittuneille kuoleville


      • gjgfhjk

        Meinasit et siellä näkyis "rusinoita" vai, ei näy! Esim serotoniini tai synapsit ei näy mikroskoopilla eikä millään mullakaan joten jatka ihan rauhassa vaan.. ei ne sua kiinni saa..


    • sano EI hoidolle!

      UP!

      • sano EI sängylle!

        LÄÄKKEET!


      • sano EI molemmille!
        sano EI sängylle! kirjoitti:

        LÄÄKKEET!

        VAPAUS, KUNNIOITUS, APU


      • sano EI avun lopulle
        sano EI molemmille! kirjoitti:

        VAPAUS, KUNNIOITUS, APU

        Miten sängystä ylös sinne halvaantunut ilman lääkkeitä ja läheisten tukea?


      • Say Know to Drugs
        sano EI avun lopulle kirjoitti:

        Miten sängystä ylös sinne halvaantunut ilman lääkkeitä ja läheisten tukea?

        Esim. bussilla tai taksilla. Tai, jos ei meinaa selvinpäin päästä niin sitten vaikka pari viinasnapsia niin aavistuksen sedatoi. Toinen vaihtoehto on alkuun aavistus bentsoa niin vähän rentoutuu.


      • sano EI perusteettom
        Say Know to Drugs kirjoitti:

        Esim. bussilla tai taksilla. Tai, jos ei meinaa selvinpäin päästä niin sitten vaikka pari viinasnapsia niin aavistuksen sedatoi. Toinen vaihtoehto on alkuun aavistus bentsoa niin vähän rentoutuu.

        Jup nää on näitä vajaita jotka vaan juo ja väittää typeriä.


    • susraj

      Lopettakaa toki ne lääkkeet - mutta älkää sitten ihmetelkö kun tulette M1-tarkkailulähetteellä osastolle. Myös pitkään jatkunut psykoosi vahingoittaa aivoja.

      • M16

        ja pas kat vahingoittaa.


      • M16lapsi
        M16 kirjoitti:

        ja pas kat vahingoittaa.

        mutta osastojakso, jossa pakotetut lääkkeet? miten karkuun? itsemurha? itsemruha vai lääkkeet?


      • fdsa

        Mistäköhän sinä olet saanut päähäsi, että psykoosi itsessään vaurioitaa aivoja? Väite kuulostaa järjen vastaiselta -osaisitkohan selittää minulle neurobiologisen mekanismin tämän prosessin takana? Tietenkin se voi muuttaa aivoja, mutta tuskinpa pahemmin kuin elimistön ulkoipuoliset lääkeaineet. Monien tutkimusten mukaan etenkin ne potilaat, jotka eivät käytä antispykoottista lääkitystä, omaavat vähemmän psykoottisisa oireita etenkin pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi Harrowin ehkä kattavin tähän mennessä tehty psykoosipotilaiden edistymistä seurannut tutkimus osoitti, että pitkällä aikavälillä M1 -lähetteen saavat todennäköisemmin ne, jotka käyttävät lääkitystä vuosikausia. M1-lähetteen todennäköisyyttä lisää myös tilastollisesti annosmäärä -esim. Lex Wunderinkin tutkimuksen mukaan potilaat, jotka vähentävät/lopettavat lääkityksensä omaavat vähemmän psykoottisia oireita seitsemän vuoden kuluttua. Lääkkeiden lopetus ja vähentäminen kuitenkin nostaa väliaikaisesti riskiä lyhyemmällä aikavälillä, koska lääkkeet altistavat psykoosin uusiutumiselle. WHOn tekemien useiden vertailevien tutkimusten mukaan maissa, joissa käytetään vähemmän lääkkeitä, psykoosisairaiden toimintakyky on parempi pitkällä aikavälillä. . Eläinkokeiden mukaan lääkkeet tutkitusti vaurioittavat aivoja ja esim. Nancy Andearsenin tutkimus vuonna 2003 todisti, että lääkkeitä käyttävien skitsofreenikkojen etuotsalohkon valkoisen aine väheni, mitä hän piti todisteena siitä, että skitsofrenia on etenevä aivosairaus. Vuonna 2011 hän teki kuitenkin tutkimuksen, joka osoitti hänen hypoteesinsa vääräksi -aivojen surkastuminen on yksinomaan seurausta lääkityksestä. On vähän härskiä pelotella ihmisiä käyttämään tällaista lääkitystä, joka tutkitusti surkastuttaa aivoja ja heikentää kognitiivisia kykyjä sekä toimintakykyä sillä, että psykoosipotilaat eivät muka voisi parantua ilman lääkitystä, kun lukuisten tutkimusten mukaan se on jopa todennäköisempää kuin lääkityksen kanssa.


      • Opeta muille
        fdsa kirjoitti:

        Mistäköhän sinä olet saanut päähäsi, että psykoosi itsessään vaurioitaa aivoja? Väite kuulostaa järjen vastaiselta -osaisitkohan selittää minulle neurobiologisen mekanismin tämän prosessin takana? Tietenkin se voi muuttaa aivoja, mutta tuskinpa pahemmin kuin elimistön ulkoipuoliset lääkeaineet. Monien tutkimusten mukaan etenkin ne potilaat, jotka eivät käytä antispykoottista lääkitystä, omaavat vähemmän psykoottisisa oireita etenkin pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi Harrowin ehkä kattavin tähän mennessä tehty psykoosipotilaiden edistymistä seurannut tutkimus osoitti, että pitkällä aikavälillä M1 -lähetteen saavat todennäköisemmin ne, jotka käyttävät lääkitystä vuosikausia. M1-lähetteen todennäköisyyttä lisää myös tilastollisesti annosmäärä -esim. Lex Wunderinkin tutkimuksen mukaan potilaat, jotka vähentävät/lopettavat lääkityksensä omaavat vähemmän psykoottisia oireita seitsemän vuoden kuluttua. Lääkkeiden lopetus ja vähentäminen kuitenkin nostaa väliaikaisesti riskiä lyhyemmällä aikavälillä, koska lääkkeet altistavat psykoosin uusiutumiselle. WHOn tekemien useiden vertailevien tutkimusten mukaan maissa, joissa käytetään vähemmän lääkkeitä, psykoosisairaiden toimintakyky on parempi pitkällä aikavälillä. . Eläinkokeiden mukaan lääkkeet tutkitusti vaurioittavat aivoja ja esim. Nancy Andearsenin tutkimus vuonna 2003 todisti, että lääkkeitä käyttävien skitsofreenikkojen etuotsalohkon valkoisen aine väheni, mitä hän piti todisteena siitä, että skitsofrenia on etenevä aivosairaus. Vuonna 2011 hän teki kuitenkin tutkimuksen, joka osoitti hänen hypoteesinsa vääräksi -aivojen surkastuminen on yksinomaan seurausta lääkityksestä. On vähän härskiä pelotella ihmisiä käyttämään tällaista lääkitystä, joka tutkitusti surkastuttaa aivoja ja heikentää kognitiivisia kykyjä sekä toimintakykyä sillä, että psykoosipotilaat eivät muka voisi parantua ilman lääkitystä, kun lukuisten tutkimusten mukaan se on jopa todennäköisempää kuin lääkityksen kanssa.

        En ole "susraj"-nimimerkki, mutta Harjavallan psykiatrit väittävät, että psykoosi on aivoille vaarallisempi kuin esim. neuroleptien pitkäaikaiskäyttö. Heidän mielestä neuroleptejä kuuluu käyttää hautaan asti.

        Veikkaan, että olet Keroputaan viisaita. Opeta nuo tutkimustulokset Satakunnan sairaanhoitopiirille ja käske soveltaa käytännössä!


      • Harjaamaan vessaa?
        Opeta muille kirjoitti:

        En ole "susraj"-nimimerkki, mutta Harjavallan psykiatrit väittävät, että psykoosi on aivoille vaarallisempi kuin esim. neuroleptien pitkäaikaiskäyttö. Heidän mielestä neuroleptejä kuuluu käyttää hautaan asti.

        Veikkaan, että olet Keroputaan viisaita. Opeta nuo tutkimustulokset Satakunnan sairaanhoitopiirille ja käske soveltaa käytännössä!

        Harjavallan psykiatrit ovat siinä tapauksessa puoskareita, lääketieteelliseltä kyvykkyydeltään idiootin tasolla. Soveltuvat ehkä siten paremmin siivoojiksi?


      • psykoottinen-
        fdsa kirjoitti:

        Mistäköhän sinä olet saanut päähäsi, että psykoosi itsessään vaurioitaa aivoja? Väite kuulostaa järjen vastaiselta -osaisitkohan selittää minulle neurobiologisen mekanismin tämän prosessin takana? Tietenkin se voi muuttaa aivoja, mutta tuskinpa pahemmin kuin elimistön ulkoipuoliset lääkeaineet. Monien tutkimusten mukaan etenkin ne potilaat, jotka eivät käytä antispykoottista lääkitystä, omaavat vähemmän psykoottisisa oireita etenkin pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi Harrowin ehkä kattavin tähän mennessä tehty psykoosipotilaiden edistymistä seurannut tutkimus osoitti, että pitkällä aikavälillä M1 -lähetteen saavat todennäköisemmin ne, jotka käyttävät lääkitystä vuosikausia. M1-lähetteen todennäköisyyttä lisää myös tilastollisesti annosmäärä -esim. Lex Wunderinkin tutkimuksen mukaan potilaat, jotka vähentävät/lopettavat lääkityksensä omaavat vähemmän psykoottisia oireita seitsemän vuoden kuluttua. Lääkkeiden lopetus ja vähentäminen kuitenkin nostaa väliaikaisesti riskiä lyhyemmällä aikavälillä, koska lääkkeet altistavat psykoosin uusiutumiselle. WHOn tekemien useiden vertailevien tutkimusten mukaan maissa, joissa käytetään vähemmän lääkkeitä, psykoosisairaiden toimintakyky on parempi pitkällä aikavälillä. . Eläinkokeiden mukaan lääkkeet tutkitusti vaurioittavat aivoja ja esim. Nancy Andearsenin tutkimus vuonna 2003 todisti, että lääkkeitä käyttävien skitsofreenikkojen etuotsalohkon valkoisen aine väheni, mitä hän piti todisteena siitä, että skitsofrenia on etenevä aivosairaus. Vuonna 2011 hän teki kuitenkin tutkimuksen, joka osoitti hänen hypoteesinsa vääräksi -aivojen surkastuminen on yksinomaan seurausta lääkityksestä. On vähän härskiä pelotella ihmisiä käyttämään tällaista lääkitystä, joka tutkitusti surkastuttaa aivoja ja heikentää kognitiivisia kykyjä sekä toimintakykyä sillä, että psykoosipotilaat eivät muka voisi parantua ilman lääkitystä, kun lukuisten tutkimusten mukaan se on jopa todennäköisempää kuin lääkityksen kanssa.

        Niinpä, lääkkeet vaurioittavat aivoja!


    • halveksijanne.

      Sairaudentunnottomat pipipäät täällä taas mellastavat. Hohhoijaa. Onneksi teidätkin saadaan hoitoon...

      • Sinulle:

        Joka toista haukkuu, sen napa ja p***e paukkuu.


    • elämänkertomus

      Tätä keskustelua lukiessa alkoi ihan hymyilyttää. On ihanaa huomata, että tässäkin yhteiskunnassa on ihmisiä, jotka kykenevät ajattelemaan omilla aivoillaan! Tässä keskustelussa käy hyvin ilmi keskustelijoiden älylliset lahjat:
      Vastustajat puhuvat asiallisesti täysin korrektisti äidinkielen oppien mukaisesti aivan täydellisillä termeillä, sillä heidän aivojaan ei olla tuhottu näillä nykypäivämme vitsauksella, neurolepteillä. (aka "kemikaalinen lobotomia")
      Kun taas vertaamme puolustajien vasta-argumentteja, näky on surullinen. Käyttäjät eivät osaa lääkehuuruissaan edes ilmaista mielipidettään ymmärrettävällä suomen kielellä, vaan sopertavat kryptisiä, kapea-alaisia median yms. myrkyttämiä uskomuksia lääkkeen POSITIIVISISTA vaikutuksista. Se mikä ei tapa, vahvistaa?
      Itse olen myös psykiatrian potilaana ollut vuosia, on ollut M1-lähetettä Auroran sairaalaan, jossa minut hukutettiin niin täyteen näitä kemikaaleja, etten enää nähnyt nenääni pidemmälle sekä menetin kokonaan toimintakykyni, puhekykyni ynnä muut olemisen olennaiset toiminnot. Nämä lääkkeet mitä puolustajat ovat luetelleet, TODELLAKIN tappavat käyttäjässään kaiken, mikä tekee sinusta sinut ihmisenä. Itse olin sängyssä makaava ameeba, nukuin minimissään 18 tuntia päivässä ja loput 6 tuntia olin niin koomassa, etten pystynyt edes nousemaan ylös käydäkseni vessassa. ONKO TÄMÄ TEISTÄ IHMISARVOISTA ELÄMÄÄ? En voi, enkä halua uskoa, että puolustajat ovat niin naiiveja lääkkeiden todellisista vaikutuksista. Minun lääkkeistä tuhoutunut elämäni pitäisi olla elävä todiste niille skeptikoille, jotka kehtaavat puolustaa noita kemikaalisia tappajapillereitä! MITÄ TE PUOLUSTAJAT HALUATTE LISÄÄ TODISTEITA? LÄJÄN IHMISRUUMIITA? Ihmisissä on se uskomaton piirre, etteivät he halua uskoa mitään, ennen kuin on liian myöhäistä=heidän edessään komeilee kasa uhreja todistamassa heille, että se kaikki puhe on todellista. Olette aivan uskomattoman tietämättömiä tai tyhmiä, jos ette ole havainneet yhtään ihmistä ympärillänne, joka haahuilee lääkehuuruisena. Se annettakoon anteeksi, sillä olette itsekkin niin lääkkeen sumentamia, ettette pahemmin kykenekkään enää havinnoimaan mitään ympärillänne tapahtuvaa normaalia vuorovaikutusta. Itsekkin olin juuri samanlainen. Sitä ne lääkkeet teettää, ei haluta uskoa enää mihinkään eiklä keneenkään. Itse menetin noina aikoina eniten ihmisiä ympäriltäni syystä: "et ole enää oma itsesi" jne. Minun nykypäivän tilanne on, että käyn edelleen psykiatrisessa avokuntoutuksessa lääkäreiden ollessa siinä uskossa, että syön lääkkeitäni säännöllisesti. He eivät antaneet minulle muuta vaihtoehtoa, sillä muuten hoitosuhteeni katkeaisi. Syynä potilaan motivoitumattomuus hoitoon. Nyt hymyillen kerron heille, kuinka elämä hymyilee. Kykenen elämämään lähes tasapainoista, normaalia elämää ilman lääkitystä, sillä VASTAUS PARANTUMISEEN EI LÖYDY LÄÄKKEISTÄ. On ikävää, että joudun valehtelemaan hoitohenkilökunnalle tilanteestani, mutten halua joutua enää koskaan noiden kemikaalien myrkyttämäksi, enkä halua luopua hoitokontaktistani, joka on minulle äärimmäisen tärkeä psykologisen keskusteluavun vuoksi. Keskustelu/ terapia on se ENSISIJAINEN hoitokeino, ei lääkkeet. Olen pahoillani, jos onnistuin loukkaamaan jotakin ihmistä, mutta tämä medikalisaatio on yhteiskuntamme vaarallisin asia tällä hetkellä. Sota sitä vastaan olisi todellakin paikallaan. Rakkautta ja voimaa kaikille psyykkisistä oireista kärsiville ihmisille, kyllä sen sairauden kanssa voi elää selväpäisenäkin. Huomattavasti enemmän nautitte, kun etsitte apua elämäänne muualta kuin aivotoimintoanne turruttavista kemikaaleista. Pahoittelen, jos mun tekstissä on kirjoitusvirheitä, mutta mun aivotoiminnot eivät ole vieläkään palautuneet normaaleiksi lääkkeiden suurkulutuksen jäljiltä.

    • ................

      up

    • Vituttaa..

      Joo, olin 16 kun alettiin näitä lääkkeitä määräillä, ei koskaan kerrottu sivuvaikutuksista,eikä siitä että niitä ei edes yleensä määrätä alaikäsille,ainoa sivuoire mitä lääkärit sano että "Joo saatta sitte olla alussa vähän väsyneisyyttä ja huimausta". Ei kerrottu siitä että tyhmenen,minusta tulee "zombi",itsetyydytys tuli mahdottomaksi,kasvoi yhtäkkiä rinnat(olen poika),paino nousi 20kg kuukaudessa ja noin 20 muuta haittavaikutusta...

      Nyt lääkkeet on kuitenkin lopetettu,mutta tunnen itseni erittäin tyhmäksi,entistäkin masentuneemmaksi ja mikään ei kiinnosta,rinnat vieläkin,kasvot turvonneet,opiskelusta ei tule yhtään mitään sillä en ymmärrä yksinkertaisiakaan asioita.

      Noh...onneksi pystyy kuitenkin nykyään taas edes masturboimaan.
      En kyllä suosittele näitä kenellekkään,mielummin polttaa kannabista tai ryyppää,mitä tuleekin nykyään tehtyä aika paljon.

      • vfghdjskal.

        "mielummin polttaa kannabista tai ryyppää,mitä tuleekin nykyään tehtyä aika paljon."

        Nuo aiheuttavat tämän ongelmasi:
        "unnen itseni erittäin tyhmäksi,entistäkin masentuneemmaksi ja mikään ei kiinnosta,rinnat vieläkin,kasvot turvonneet,opiskelusta ei tule yhtään mitään sillä en ymmärrä yksinkertaisiakaan asioita."

        Alappa laittamaan alkoholiin ja pilveen laittamasi raha kunnolliseen ruokaan ja vitamiineihin ja urheile. Paranet varmasti. Älä tuhoa kehoasi enempää!


      • Parempaa tulevaisuut

        osanotto. hyvä, että edes jotain on palautunut käytön lopettamisen jälkeen. muista nyt kuitenkin, että vaikka kannabis onkin turvallisempi ja parempi vaihtoehto neurolepteille, ei sekään riskitöntä ole. myös kannabis voi aiheuttaa apaattisuutta eli "zombi"-oloa ja kognition ongelmia jne. hyvää jatkoa sinulle. jos haluat oppia tuntemaan psykiatriaa tarkemmin niin kirjoja aiheesta on lukuisia. yksi hyvä vaihtoehto pukin konttiin on bregginin 'toxic psychiatry', jossa myös kokemiasi neuroleptien haittoja ja pysyväisvaikutuksia käydään läpi.

        Toxic Psychiatry (Peter Roger Breggin)
        http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0312113668
        tai
        http://www.amazon.com/Toxic-Psychiatry-Electroshock-Biochemical-Theories/dp/0312113668/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1417452507&sr=8-1&keywords=toxic psychiatry

        'Prozac, Xanax, Halcion, Haldol, Lithium. These psychiatric drugs--and dozens of other short-term "solutions"--are being prescribed by doctors across the country as a quick antidote to depression, panic disorder, obsessive-compulsive disorder, and other psychiatric problems. But at what cost?

        In this searing, myth-shattering exposé, psychiatrist Peter R. Breggin, M.D., breaks through the hype and false promises surrounding the "New Psychiatry" and shows how dangerous, even potentially brain-damaging, many of its drugs and treatments are. He asserts that: psychiatric drugs are spreading an epidemic of long-term brain damage; mental "illnesses" like schizophrenia, depression, and anxiety disorder have never been proven to be genetic or even physical in origin, but are under the jurisdiction of medical doctors; millions of schoolchildren, housewives, elderly people, and others are labeled with medical diagnoses and treated with authoritarian interventions, rather than being patiently listened to, understood, and helped.

        Toxic Psychiatry sounds a passionate, much-needed wake-up call for everyone who plays a part, active or passive, in America's ever-increasing dependence on harmful psychiatric drugs.'


    • Söin jokusen vuoden Truxalia unettomuuteen annoksella 200-300mg iltaisin. Oli mielestäni paras käyttämäni lääke unettomuuteen. Ikävä vaan että se jouduttiin lopettamaan silloin. Olenkin nyt miettinyt, pitäisikö pyytää uudestaan, kun nyt ei pitäisi olla estettä sen käytölle. Vois vaihtaa ton 300mg Triptyyliä siihen.

    • tosi-tarina

      Kaikille niille jotka eivät usko että neuroleptit aiheuttaisivat hankalia sivuoireita. Olen itse syönyt kymmenen vuotta yhtä neuroleptiä joka tavallaan vähän auttaa ahdistukseen koska se rauhoittaa, mutta se sama vaikutus aiheuttaa myös negatiivisia oireita kuten apaattisuutta, motivaation puutetta ja saamattomuutta. Kaikista eniten mua huolestuttaa se että koen että lääke on tehnyt minut tyhmemmäksi, olen oikeasti ihan fiksu ja sanavalmis ihminen. Lisäksi koen etten ole itse asiassa koskaan ollut näin onneton kuin tämän kymmenen vuoden aikana kun olen lääkettä syönyt. Ei elämäni täydellistä tai oireetonta ennen lääkkeitä ollut, mutta kadun sitä että aloitin kyseisen neuroleptin. Ennen pärjäsin satunnaisella rauhoittavan ja unilääkkeen käytöllä ja olin toimintakykyisempi ja elämä oli _todellista_. Lisäksi elämässäni on tämän kymmenen vuoden aikana tapahtunut muutenkin tosi vaikeita asioita ja olen ollut ihan pohjalla. Voi olla hyvinkin mahdollista etten olisi sekoittanut elämääni yhtä pahasti ilman tuon neuroleptin aloittamista. Ne muuttavat myös persoonallisuutta!

      • tosi-tarina

        Ja koen olevani itse asiassa enemmän sekaisin nyt kuin ennen psykiatriseen hoitoon tulemista ja ennen säännöllisen psyykelääkityksen aloittamista!


      • tosi-tarina kirjoitti:

        Ja koen olevani itse asiassa enemmän sekaisin nyt kuin ennen psykiatriseen hoitoon tulemista ja ennen säännöllisen psyykelääkityksen aloittamista!

        Eihän kukaan sinua pakota niitä syömään.


    • 1+19
    • apua kiitos

      Mul on erinäisii psyykkisii ongelmii ja masennus ja ahdistus ja kontrolloimattomat negatiiviset, fyysisenä kipuna tuntuvat tunteet on arkipäivää. Syön fluoksetiinia. Taas annosta nostettiin ja olo on aavistuksen parempi hetken...kunnes teho laskee. Mulle suorastaan tyrkytetään ajoittain ketiapiinia ja koko sana saa mut nykyään ahdistuneen huonovointiseks. Se kutistaa aivoja MERKITTÄVÄSTI. En tule onnellisemmaksi, jos tunteet katoaa ja tymenen ja lihoan kiihtyvällä vauhdilla. Terapeutti selittää, miten näitä ketiapiineja käytetään tosi paljon nuorten hoidossa. Ja osastoilla hän on nähny, miten yleisesti nuoret niitä syö.


      Mutta kun mä en ennen kaikkea halua tyhmentyä ja lihota! Sekään ei oo elämisen arvoista, jos tajuun, etten enää osaa asioita kuten ennen. Opiskelu näet on ollu ainut asia, joka multa on sujunut. Mä en halua elää, kun vaihtoehdot on tää olo tuhoamatta aivoja ja aivot tuhottuna sit hieman latteampi tunne-elämä. Muutenkin mun keskittymiskyky on nii olematon, ettei dopamiinia paranis enää yhtään menettää....ADD-piirteitä todettu. Mitä mun pitäis tehä? Haluun pois tästä hirveästä olotilasta. Oon tosi vihainen, kun tunteet nousee pintaan ja haluaisin vain tehdä itsemurhan. Ja ei, fluoksetiini ei oo tehny tätä, vaan mul on ollu näää samat oireet jo vuosikausia. Siks nyt on tullu mitta täyteen.

    • pseudokemikal

      ryyppäämään vaan. lääkkeet vittuun. ne tuhoaa ihmisen ryyppäämällä siin mene parikyt vuotta. lääkkeillä muutama kuukausi. kannattaa myös polttaa kannabista. auttaa moneen vaivaan ja olo on hyvä.

    • Lääketieteentri

      Päivystin tässä yhden sunnuntain isossa psykiatrisessa sairaalassa. Vuoron ensimmäinen potilas oli umpipsykoosissa ja aggressiivisuuden vuoksi hänet jouduttiin huone-eristämään. Heti tämän jälkeen tuli ulkomaalaistaustainen nainen, joka oli maanisessa psykoosissa ja myöhemmin myös hänet jouduttiin huone-eristämään. Seuraava potilas oli skitsofreniaa sairastava vanhempi nainen, joka oli avoimen harhainen, mutta täysin yhteistyökykyinen. Seuraava potilas oli nuori epävakaa nainen, joka uhkasi tehdä itsemurhan jos en ota häntä sairaalaan. Näillä potilailla oli yksi yhteinen nimittäjä, kaikki olivat lopettaneet omatoimisesti psykoosilääkityksen, ainoastaan tällä epävakaalla nuorella en katsonut sitä ehdottoman tarpeelliseksi. Pointti on että valitettavasti antipsykoottinen lääkitys on elintärkeä joillekin ihmisille, vaikka näillä lääkkeillä toki on haittavaikutuksia.

      • Tarkkuuta_toimintaan

        Ei ole vaan kyseessä on mitä todennäköisimmin ollut neuroleptivieroitusoireet. Viekkarit tekevät ihmisistä sekavia oli kyseessä opiaatit, amfetamiini, SSRI:t, bentsot ja erityisesti neuroleptit. Olet toiminut kauttaaltaan väärin johtuen tiedon puutteesta käyttämääsi aineita kohtaan. Ketään ei pidä eikä saa eristää elleivät he ole vaaraksi muille, mutta se tehtävä kuuluu poliisille, ei sinulle tai kollegoillesi. Skitsofrenia on mielikuvitussairaus, joten siinänkin menet pieleen, kun lasket käytöksen siitä peräisiksi. Itsemurha on ihan perustavaa laatua oleva ihmisoikeus. Jos joku uhkaa itsemurhalla niin hänen pitää antaa olla ja halutessaan tehdä itsemurha. Se ei ole sinun eikä kollegoidesi asia puuttua asiaan pakkotoimin. Puhua ja neuvotella saa aina ja se on kaunis ele.


      • pointing-out

        Psykoosilääkitys on tärkeä akuutissa psykiatriassa, mutta noin yleisesti ottaen psykoosilääkkeitä määrätään liikaa, eikä niiden väliaikaisuuteen kiinnitetä paljoakaan huomiota, eli siis monesti potilaan annetaan ymmärtää, että psykoosilääkitys on suunnilleen elinikäinen. Varmasti on vähemmistöryhmä, joille se onkin aiheellista. Mutta eräs erittäin tärkeä seikka tuntuu unohtuvan lääkäreiltä heidän kirjoittessaan niitä psykoosilääkkeitä erityisesti avohoitopotilaille; se on potilaan oma subjektiivinen kokemus lääkkeestä. Mikäli ei pitemmänkään käytön jälkeen potilas itse koe hyötyvänsä lääkkeestä, ja erityisesti jos sivuvaikutuksia ilmenee, niin psykoosilääkityksen purkaminen tuntuu olevan vähän tabu. Jos nyt unohdetaan ns. raskas psykiatria, eli akuutit ja muuten vaikeat tapaukset, niin vaikka ymmärrän, että se on varmasti hankalaa välillä arvioida, kuka tarvitsee lääkitystä ja kuka ei, mutta liian moni syö psykoosilääkeitä aivan turhaan. Keskeinen tekijä erityisesti avohoidossa lienee myös se, että onko potilas itse kykeneväinen arvioimaan tilaansa, mutta kun potilaille ei oikein anneta edes mahdollisuutta siihen, koska psykoosilääkitystä vain jatketaan ja jatketaan. Eli summa summarum, avohoitopotilaiden psykoosilääkityksissä on tarkastamisen varaa ja paljon.


      • Tarkkuuta_toimintaan
        pointing-out kirjoitti:

        Psykoosilääkitys on tärkeä akuutissa psykiatriassa, mutta noin yleisesti ottaen psykoosilääkkeitä määrätään liikaa, eikä niiden väliaikaisuuteen kiinnitetä paljoakaan huomiota, eli siis monesti potilaan annetaan ymmärtää, että psykoosilääkitys on suunnilleen elinikäinen. Varmasti on vähemmistöryhmä, joille se onkin aiheellista. Mutta eräs erittäin tärkeä seikka tuntuu unohtuvan lääkäreiltä heidän kirjoittessaan niitä psykoosilääkkeitä erityisesti avohoitopotilaille; se on potilaan oma subjektiivinen kokemus lääkkeestä. Mikäli ei pitemmänkään käytön jälkeen potilas itse koe hyötyvänsä lääkkeestä, ja erityisesti jos sivuvaikutuksia ilmenee, niin psykoosilääkityksen purkaminen tuntuu olevan vähän tabu. Jos nyt unohdetaan ns. raskas psykiatria, eli akuutit ja muuten vaikeat tapaukset, niin vaikka ymmärrän, että se on varmasti hankalaa välillä arvioida, kuka tarvitsee lääkitystä ja kuka ei, mutta liian moni syö psykoosilääkeitä aivan turhaan. Keskeinen tekijä erityisesti avohoidossa lienee myös se, että onko potilas itse kykeneväinen arvioimaan tilaansa, mutta kun potilaille ei oikein anneta edes mahdollisuutta siihen, koska psykoosilääkitystä vain jatketaan ja jatketaan. Eli summa summarum, avohoitopotilaiden psykoosilääkityksissä on tarkastamisen varaa ja paljon.

        Eikö jokainen saa päättää itse mitä aineita vetää? Jos olet eri mieltä, ole tietoinen, että kantasi on ristiriidassa kansainvälisten ihmisoikeuksien kanssa.


      • pointing-out
        Tarkkuuta_toimintaan kirjoitti:

        Ei ole vaan kyseessä on mitä todennäköisimmin ollut neuroleptivieroitusoireet. Viekkarit tekevät ihmisistä sekavia oli kyseessä opiaatit, amfetamiini, SSRI:t, bentsot ja erityisesti neuroleptit. Olet toiminut kauttaaltaan väärin johtuen tiedon puutteesta käyttämääsi aineita kohtaan. Ketään ei pidä eikä saa eristää elleivät he ole vaaraksi muille, mutta se tehtävä kuuluu poliisille, ei sinulle tai kollegoillesi. Skitsofrenia on mielikuvitussairaus, joten siinänkin menet pieleen, kun lasket käytöksen siitä peräisiksi. Itsemurha on ihan perustavaa laatua oleva ihmisoikeus. Jos joku uhkaa itsemurhalla niin hänen pitää antaa olla ja halutessaan tehdä itsemurha. Se ei ole sinun eikä kollegoidesi asia puuttua asiaan pakkotoimin. Puhua ja neuvotella saa aina ja se on kaunis ele.

        "Itsemurha on ihan perustavaa laatua oleva ihmisoikeus."

        Vaikka se olisi sitä, niin se ei ole sitä sairaalassa, eikä varsinkaan siinä tapauksessa, jos sairaalaan tulee epävakaa henkilö, joka _itse haluaa_ jäädä sairaalaan tai muuten sanoo tekevänsä itsemurhan.

        Saanko muuten kysyä, että jos itsemurha on mielestäsi ristiriidassa kansainvälisten ihmisoikeuksien kanssa, niin mihin oikeuksiin, pykäliin tai järjestöihin viittaat. En itse ainakaan ole huomannut, että esim. Amnesty tai YK kannattaa tätä oikeutta. Sen sijaan parantumattomasti sairaiden ihmisten tahto kuolla vapaaehtoisesti on jatkuvan keskustelun alla.


      • pointing-out
        Tarkkuuta_toimintaan kirjoitti:

        Eikö jokainen saa päättää itse mitä aineita vetää? Jos olet eri mieltä, ole tietoinen, että kantasi on ristiriidassa kansainvälisten ihmisoikeuksien kanssa.

        "Eikö jokainen saa päättää itse mitä aineita vetää? Jos olet eri mieltä, ole tietoinen, että kantasi on ristiriidassa kansainvälisten ihmisoikeuksien kanssa."

        Itse asiassa, voisitko tarkentaa? Enhän missään vaiheessa ole puolustanut kenenkään pakkoa syödä lääkkeitä.


      • Anonyymi

        Kuvaamasi oireet johtuvat juurikin kyseisistä antipsykooteista ja niiden sopimattomuudesta ihmisen kehoon mikäli ei haeta lobotomian kaltaista hoitotulosta.


    • irti_lääkkeistä

      Lopettaminen.
      Kuinka se tehdään oikein?
      Annoksen laskunopeus?

      • KiinnostaisiTietää

        Samaa haluaisin kysyä minäkin, olen syönyt Tsiprasidonia (Zeldox) nyt n. 6 kuukautta ja haluaisin vihdoin vieroittautua pois tästä lääkkeestä kun se tekee ihan zombiksi, nostaa painoa ja aiheuttaa muistihäiriöitä. Mikä olisi hyvä laskutahti tälle lääkkeen lopettamiselle?


      • Tarkkuuta_toimintaan

        Laittakaa hakukoneeseen "ziprasidone" ja "surviving antidepressants". Löytyy linkki vertaistukifoorumille, jossa suuntaa-antava ohje. Vertaistuen neuvot ja ohjeet ovat yleensä huomattavasti asiantuntevampia kuin lääkäreiden tai psykiatrien. Muita sivustoja, joita on ehkä hyvä lueskella ovat www.cepuk.org, www.recovery-road.org ja www.beyondmeds.com. Alla suora linkki sivustolle Surviving Antidepressants. Tsemppiä ja kylmiä hermoja vieroitukseen teille molemmille.

        Tips for tapering off ziprasidone (Geodon, Zeldox)
        Started by Altostrata , Apr 10 2014 11:34 AM
        http://survivingantidepressants.org/index.php?/topic/6136-tips-for-tapering-off-ziprasidone-geodon-zeldox/

        "AKA Geodon, Zeldox, Zipwell

        Ziprasidone is an antipsychotic or neuroleptic in the same drug class as risperidone (Risperdal) or quetiapine (Seroquel)."
        ...


    • Psyykenlääkkeettappaa

      Paljonko faktaa pitää olla ennenkuin menee perille.

    • Anonyymi

      Levomepromazine, Azona, Ketipinor, Truxal, Doxal yms...
      Älkää missääntapauksessa syökö, aiheuttaa äkkikuolemaa, sydämentykytyksiä, vapinaa(Parkinsonin oireita) kouristuksia/lihaskramppeja, unettomuutta, iho/allergia oireita, kurkun/hengitysteiden turvotusta, aivotoiminnan lamaantumista/toimintakyvyn menettämistä. Lääkärit eivät ota oireita vakavasti ja vähättelevät vaikka näinkin vakavia oireita ilmaantuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe