Irtokoirat.

Totaalikyllästynyt

"Taajamassa koira pidettävä aina kytkettynä lukuun ottamatta koirapuistoja, koirien harjoituspaikkoja ja suljettuja piha-alueita. Näissäkin paikoissa koiran on oltava omistajansa tai haltijansa hallinnassa. Alueen omistajan tai haltijan luvalla koira saa olla vapaana pihamaalla, puutarhassa tai koirille varatulla aidatulla alueella.

Muualla kuin taajamamerkein ilmoitetuilla alueilla koiraa saa ulkoiluttaa vapaana vain maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan (esim. metsästysseura) luvalla, jolle maanomistaja on luovuttanut maittensa metsästysoikeuden.

Koirien kiinnipitoaika on 1.3. - 19.8. Tänä aikana koira on pidettävä joka paikassa, myös taajaman ulkopuolella kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä.


Koirien kiinnipidosta määrää metsästyslaki ja järjestyslaki. Lisäksi on huomioitava eläinsuojelulaki, tieliikennelaki ja rikoslaki koiran pidossa. Lainsäädäntö koskee kaikkia koiria ja koirarotuja, ei vain metsästyskoiria.


Suomen Kennelliitto: Koiriin liittyvä lainsäädäntö"


Myllymäen alueella kasvanut ongelma irrallaan karkailevista koirista.
Ytimekkäästi tuon julki ajatukseni, jonka mukaan laki on yksiselitteisesti koirien vapaana pitämistä vastaan, ja tiedustelen yleisesti, mitä tilanteen korjaamiseksi tulee tehdä?
Tilanne nimittäin korjataan, tavalla tai toisella. Ääritapaus tuskin on yhtään sen laillisempi, kuin koiran hyökkiminen tontillani ja lasteni (ja talouden isompienkaan) pelottelu.. Haluan myös huomauttaa, että koiria on usea, löytyy matalasta suureen pitkäkarvaiseen susikoiraan ja jotain siltä väliltä.

Ymmärtääkseni poliisi ei välttämättä koe prioriteetikseen kuljettaa välinpitämättömien ihmisten koiria ympäriinsä, vai olenko väärässä? Mitä asialle on tehtävissä?

8

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ein0

      rotanmyrkky kehiin!! ei ne kumminkaa elukoistansa välitä kunnei pidä huoltakaan. jokainen saa omalla maallansa myrkyttää rottia..

      • 825825082

        Ole varovainen ettet saa sitä mitä tilaat.


      • Ein0
        825825082 kirjoitti:

        Ole varovainen ettet saa sitä mitä tilaat.

        nii mitä. ap ihan selkeesti kysyy neuvoja. on se vähä niinki että itteensä saa omistaja syyttää jos ei koirasta huolehdi vai mitä.. en mäkään tykkäisi mistää susikoirasta ovensuus?? allergia ei tykkäis.


    • tateto

      Onko vitun idiootit mahdollista että koira on vaikka karannut..eikä tahallaan ns.hukattu

      • EläintenPuolesta!!!

        Kyllä aika monella on koira mut huolenpito on mitä sattuu.. Toiset pitää huippuhyvin ja jotku ei aina muistakaan omistavansa koiraa.. Isot koirat kokoajan sisällä, eikä kuskata pihalla ku nopeasti asioilla. Joku taas rakentaa häkin ja unohtaa koiransa sinne. Sitte niistä tulee vihaisia räksyttäjiä kun ei oo tekemistä. Tosin tämä ongelma on myös sivukulmillakin. Sitä ei käy kieltäminen etteikö jatkuva koiran räksytys ala käydä hermoon mutta eniten sääli käy sitä eläinparkaa josta ei huolehdita asianmukaisesti. Se joka tästä tekstistä suuttuu kokee varmaan asian käyvän omaan nilkkaan.
        Eläintenpitoa pitäisi oikeasti jonkun jotenkin valvoa tai ainakin ottamiseen pitäisi olla jotain vaatimuksia. Onneksi silti suurin osa ihmisistä huolehtii lemmikeistään hyvin ja jos pitoon liittyy ongelmia, hoitaa tilanteen sopivalla tavalla.


      • Totaalikyllästynyt

        Onhan maailmassa niitäkin, ja vitun idiootteja, mutta jos samat koirat karkailevat päivästä toiseen vapaina hyökkimässä, jokin lainkohta eläinten pidossa ei toimi. Sitäpaitsi laki edelleen sanoo "pidettävä kiinni". Ei se karkaa, jos on hihnassa. Rotanmyrkkyyn en ota kantaa, mutten ihmettelisi, vaikka joku ideasta ottaisi kiinni (edustan kuitenkin maltillisempaa osaa yhteisöstä, toisin kuin jotkut muut alueelta.. :P).
        Jonkinlainen eläinpoliisi pitäisi olla...


    • sekoan!

      ...taas rakkeja nurkissa!!!!

    • raivopää

      Eilen oli mukulat taas juosseet karkuun OMALLA PIHALLA isoa mustaa koiraa, joka oli ajanut takaa pienempää koiraa. Äijällä on haulikko ja sitä sitten käytetään tästä eteenpäin. Repikää siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      329
      3061
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      107
      2261
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      195
      1596
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      68
      1398
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe