Matkahuolto kusettaja

kysynpä vaan

Tilasin paketin matkahuollon kautta ja siitä ei ikinä tullut kännykkään viestiä, että paketti olisi perillä. Soitin sinne viikon päästä ja siellä se oli maannut jo tovin.
Kun kävin sitä hakemassa niin pyysivät jotakin säilytysmaksua kun en ollut hakenut sitä ajoissa.
Hetken siinä väännettiin kättä asiasta ja virkailija antoi periksi ja ei vaatinut maksua.
Kuinka moni sitä on maksanut, kun kuulin tältä virkailijalta, että heillä on nyt joku uusi järjestelmä ajettu sisään ja se ei toimi kunnolla ja ei mene kaikki viestit asiakkaalle perille. Luulisi, että laittaisivat jonkun lapun ovelleen jossa pahoittelisivat toimintansa kankeutta järjestelmävirheen vuoksi.
Virkailija kehoitti tekemään korvauskäsittelijälle valituksen jos kokee saaneensa vääryyttä.

34

2850

  Vastaukset

  • Tympeä matkahuolto.

   Sainpa eilen oikein saapumisilmoituksen jossa ei kuitenkaan kerrottu mistä paketti on noudettavissa. Kaupungissa on useita matkahuollon toimipisteitä mutta postinumeron mukainen lähin piste on 4 km:n päässä.

   Olisin kysynyt noutopaikan puhelimitse mutta jätin sen tekemättä puhelun korkean hinnan takia, yli 2 eur/min. pvm. Menin kysymään pakettia lähimmästä toimipisteestä niin kuinka ollakaan paketti oli noudettavissa n. 15 km:n päässä olevasta pisteestä. Toki paketti olisi toimitettu lähimpään pisteeseen mutta en enää alkanut asiaa pitkittämään kun jo noutomatkalla olin.

   Sitten hinnat ja palvelu. Varsin töykeä virkailija väitti että oikea noutopiste oli kyllä ilmoitettu kun oikea kaupunki oli nimetty. Ei kuitenkaan osoitetta eikä mitään seurantanumeroa kuten Itellan toimituksissa josta asian voisi tarkistaa. Tein hintavertailun Itellan ja Matkahuollon kesken ja ilmeni, että Matkahuollon hinta oli samalle paketille 11,26 eur. korkeampi kuin Itellalla. Itellan noutopistekin olisi ollut 0,4 km: n päässä!

   Enpä ihmettele jos Matkahuollon asiakkaat kaikkoavat!

  • Näitä viestejä tarvitaan nyt kun Itella lakossa ja asiakkaat karkaavat kilpailijoille =)

  • Eikös tämä uusi laki kieltänyt noi maksulliset puhelut, toimiiko Matkahuolto nyt vastoin lakia?
   Mielestäni Matkahuolto ei kunnioita lainkaan asiakasta, siis ainakaan pakettipalveluissa.

  • Matkahuollon puhelin on ilmainen. Älkää puhuko hulluja.

   • Lukihäiriökö?

    Viestini pointti ei ollut puhelun hinta, enhän soittanut minnekään. Katsoin tänään uudelleen enkä enää löytänyt mistään tuota väittämääni puheluhintaa, sorry kaikille! Onko tietoja päivitetty tällä välin?

    Ei se puhelu kuitenkaan aivan ilmainen ole koska katsoin lähimmän toimipisteen numeroa, en siis valtakunnallista palvelunumeroa. Puhelu tähän yritysnumeroon (0207- alk. numero) maksaa 8,35 snt / puhelu 17,17 snt / min, ei siis aivan kohtuuton hinta. Matkapalveluihin soittaminen kylläkin maksaa edelleen 1,99 eur / min pvm ko. toimipisteen tietojen mukaan.

    Virhe ei siis ollut tahallinen!


  • Matkahuollolla on naurettavaa sen säilytysmaksu jos et hae pakettia nopeasti pois.
   Posti säilyttää muistaakseni jopa kaksi viikkoa ja ilmaiseksi.

   • Tiedätkös kuinka paljon ihmiset jättävät tilauksia kokonaan noutamatta? Asiamiehenä olisi kiva sitten toimia ilmaisena varastona kaikille näille tavaroille.


  • Se kun on tuo luetun ymmärtäminen näköjään todella vaikeaa. Ihan on keskelle etusivua pamautetuu ILMAINEN VALTAKUNNALLINEN PAKETTIPALVELUJEN numero. http://www.matkahuolto.fi/fi/index.html

   Mutta kun ei niin ei.

  • Ennakko ainakin oli joskus yli puolet postia kalliimpi palvelua ja rahoja ei meinannut tulla tilille.

  • Meillä oli kans saman tapanen juttu.. Tilattiin paita ja koskaan ei tullu viestiä, kuukauden jälkeen soitettiin sitten sinne mistä oltiin paita tilattu, sitten ne kerto että joo o paketti on venaillu postissa sellasen kuukauden. Noh, sitten ku ollaan hakemassa pakettia nii kato perkele, paketti on lähetetty takasin koska sitä ei olla noudettu -no mistäs saatanansta minä sen olisin tiennyt. Sitten käskivät soittaa matkahuoltoon mutta eihän sieltä vastattu kertaakaan. Vitun perseestä sanon minä.

   • Siis, että posti palautti paketin lähettäjälle ja postista käskettiin soittamaan Matkahuoltoon? Tuo nyt on hulluin sepustus, mitä olen täällä lukenut.


   • Asun paikkakunnalla (Kuhmo), jossa Matkahuollon toimipiste on paikallisella Shell-huoltoasemalla. Asema on auki arkisin klo 20 asti, mutta eivät luovuta lähetystä jos menet virka-ajan jälkeen (joka päättyy arkisin klo 17.00). Kerran sanoivat että tämän ajan on Matkahuolto määritelly, joten ei voi luovuttaa. Asun n. 21 km päässä ko huoltamolta. Lisäksi olen töissä kaukana, joten en millään pääse noutamaan lähetystä säädetyn virka-ajan puitteissa. Posti on paikallisella S-kaupalla. Sieltä luovuttavat lähetyksen aina aukioloaikoina, siis myös viikonloppuisin. Tässä suhteessa Posti on paljon parempi, eikä heillä ole säilytysmaksuja. Naurettavaa tuo Matkahuollon toiminta. Minä ainakin yritän välttää sen palvelujen käyttämistä mahdollisuuksien mukaan.


  • Matkahuolto ei korvaa jos he tekevät virheen, kun heillä on niin hyvät toimitusehdot:

   Lainaus heidän ehdoistaan:

   Tieliikennesopimuslain 29.2 pykälän mukaan rahdinkuljettajalla ei ole vastuuta vahingosta, jos se on aiheutunut puuttuvasta tai puutteellisesta pakkauksesta.

   -tähän voidaan aina vedota, koska paketin pitää kestää hankausta, puristusta, kolhuja ja päälle lastausta!

   MUISTAKAA SIIS TESTATA PAKETTINNE ENNENKUIN LÄHETÄTTE NE MATKAHUOLLOLLA!

   Tai jos vaikka matkahuolto ei ilmoita asiakkaalle edes, että paketti on noudettavissa niin silloin heidän vastauksensa on ollut tälläinen:
   (tosin myönsivät, että heidän järjestelmässään on ollut ongelmia ja pakosti ilmoitukset eivät ole menneet perille ja on tapahtunut tekninen virhe, mutta eivät voi varmuudella katsoa toimineensa palvelulupauksemme vastaisesti.

   Matkahuolto ei vastaa välillisistä tai epäsuorista vahingoista, kuten ansion tai tuoton menetyksistä, saamatta jääneestä voitosta, korkotappiosta tai muista vastaavista taloudellisista vahingoista.

   EIPÄ SIINÄ SITTEN JÄÄ MITÄÄN KORVATTAVAA KUN NÄIN HE ILMOITTAVAT JOS HUKKAAVAT/HAJOITTAVAT ASIAKKAAN LÄHETTÄMÄN PAKETIN.

   • Noi ehdot ovat yhtenevät kaikkien rahdinkuljettajien keskuudessa, samoin useimpien kuriiripalveluiden. Ja jos mitään ei ole erikseen sovittu, niin ehdot ovat silti voimassa toimialan "yleisenä kauppatapana".

    Eipä sinulla ole muuta vaihtoehtoa, kuin paketoida pakettisi miten haluat ja polkea se Jopollasi perille. Sitten ei tarvitse ihmetellä.

    Mitä Matkahuoltoon tulee, niin sehän on ensisijaisesti kuljetusfirma. Sen asiakaspalvelukulttuuri ja -järjestelmät ovat heikompia, kuin lähes 170 vuotta tätä hommaa harjoitelleella Postilla. Mutta kuljettajana Matkahuolto yleensä on Postia hellävaraisempi. Käytän Matkahuoltoa aina, kun vain voin. Itse olen törmännyt ainoastaan ystävällisiin ja avuliaisiin henkilöihin (Matkahuolto/Espoo/Olarinluoma).


  • "Mitä Matkahuoltoon tulee, niin sehän on ensisijaisesti kuljetusfirma. "

   Enpä tuota pääkaupunkiseutua tunne, mutta muualla Suomessa matkahuolto ei taida kuljettaa mitään, vaan paketit kulkevat Matkahuoltoa omistavien bussiyritysten autoissa.

  • Se säilytysmaksu on aivan älytön kun eivät edes saa välillä tekstiviestejään perille niin asiakkaassa on vika.

  • Itse olen kyseisessä firmassa töissä ja voin kertoa että vittu mitä paskaa!! Parempaa työpaikkaa odotellessa.

  • kannattaa katso tarkkaan mistä tilaa etteivät lähetä matkahuollon kautta, törkeää laskutusta koska omat pisteet on niin harvassa ja 4 päivää on tosi vähän eikä missään selvästi sanottu ja säilytysmaksun suuruuttakin on vaikea löytää, ihan tuli puskista!!! 40 tavaroista 30 säilytysmaksu!?!

  • 4 päivää on nykyisin bussiennakko tilitysaika.. Tossa 3 pakettia 2vkon sisällä lähettäneenä olen huomannu et ne maksaa just neljäntenä päivänä.. aiemmin ainakin mhlla oli Nordea niinkuin mullakin. Kai se on sit ilmainen laina viikoks kun vkl päivät useimmiten osuu kohdalle. Prkl kyllä luulis et nykyaikana saisivat 2vrk sisään rahat liikkeelle tai vaikka samantien.

  • Tilasin tavaraa Matkahuollon kautta ja pyysin kaveriani noutamaan kun tavara saapuu. Numerot ja osoitteet olivat kaikki oikein, mutta mitään viestiä ei ollut saapunut. Rahti maksoi 7,- euroa ja säilytysmaksu 55,- euroa!

  • itselle on yhdesti käynyt niin, ettei paketin tulosta ilmoitettu ja siinäkin oli syynä, että lähettäjä oli kirjoittanut väärän puhnon. tarkistin kyllä, että itse oli antanut oikean numeron.

  • Loppuu se matkahuollon kautta tilaaminen. Olisi pitänyt asioikseen lähteä hakemaan paketti40 km:niin päästä. Tai maksaa säilytysmaksu. En tehnyt kumpaakaan saas nähdä kuinka käy.

  • Nyt ne vasta kusettaa kun keksivät kuutiointi maksun...…..

   Olen kuullut, että osalla asiamiestoimipaikoilla kuutioidaan paketit vaikka eivät täytä edes kuutiointi perusteita.

  • Hinnat nousseet 1.6 ja taas 1.10

   Varsinkin 1.10 kaikki paketit kuutioidaan niin matkahuolto hinnoittelee itsensä pihalle.

  • Itseäni ainakin matkahuolto kusettanut monta kertaa ja täyttää jo rikoksen merkit....

  • Aivan loistavasti toiminut Matkahuollon kautta aina ja kaikki. Super.

   • Pikkupaketit heille vain kelpaa.

    Lähetäppä 4kpl auton renkaita niin kyllä hinnat pompsaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pikkupaketit heille vain kelpaa.

    Lähetäppä 4kpl auton renkaita niin kyllä hinnat pompsaa.

    Niitä onkin vuosia kuskattu alihintaan verrattuna kilpailijoihin. Nyt ovat laittaneet semmoset hinnat painaville/isoille paketeille kun kuuluukin.


  • Säilytysmaksu on pelkkää huijaamista. Paketti pitää lähettää takaisin jos sitä ei noudeta kahdessa viikossa. Eikä tähän rosvoamiseen puutu kukaan.

  • Tässä vähän kuviota miten Matkahuolto hoitaa kuljetuksia..Paketti lähti Kuusamosta 18.5. ja olisi pitänyt tulla Vääksyn Matkahuoltoon.. Ei vieläkään tänään pe 22.5. tietoa missä lähetys on.. Matka Lahdesta Vääksyyn n.36 km ja yksi Helatorstai välissä .. Lupasivat tänään soitella kun saavat selvityksen lähetyksestä.. ei tullut mitään soittoa..alla paketin seuranta kaavio :(

   20.05.2020 06:48 Lahti
   Lähetys on matkalla
   20.05.2020 03:46 Lahti
   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Lahti
   19.05.2020 20:08 Oulu
   Lähetys on matkalla
   19.05.2020 09:46 Oulu
   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Oulu
   18.05.2020 13:04 Kuusamo
   Lähetys on valmiina jatkamaan matkaa Matkahuollosta Kuusamo
   18.05.2020 13:02 Kuusamo
   Olemme saaneet lähetyksen kuljetettavaksi

   Terv. Sarvi-jorma

   • Todennäköisesti puhelinnumerossa on ihan pieni virhe ja ehkä postinumerokin heitää ihan pikkuisen. Puhelinnumero ja vastaanottajan nimi eivät täsmää. Syitä on monia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Todennäköisesti puhelinnumerossa on ihan pieni virhe ja ehkä postinumerokin heitää ihan pikkuisen. Puhelinnumero ja vastaanottajan nimi eivät täsmää. Syitä on monia.

    Koko lähetys kadoksissa. Matkahuolto ei tiedä missä lähetys on. Lähtenyt Lahdesta 20.5. aamulla erään bussifirman kuljetettavaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Koko lähetys kadoksissa. Matkahuolto ei tiedä missä lähetys on. Lähtenyt Lahdesta 20.5. aamulla erään bussifirman kuljetettavaksi.

    Löytyikö paketti?


  SEISKA.FI

  • Mikä bikinivartalo! Laulajakaunotar Nelli Matula, 24, hekumallisena rantamaisemissa: "Voi morjens" - kuva!
  • Huh, julkkujen ostokset lapsilleen: ”vauvalle asunto, oma saari, 70 000 euron timantti-Barbie ja 160 000 euron poni…” Kuka osti ja mitä? Katso!
  • Mitä luksusta! Tältä näyttää supertähti Julia Robertsin viisikerroksinen asunto – katso sisäkuvat!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   210
   3808