Miten saada vanhemmat suostumaan oman hevosen ostoon??

heppa1

Elikkäs haluisin oman hevosen(niinkuin varmaan kaikki heppahöperöt). Olen jopa löytänyt jo sopivan hepan ja kysellyt siitä. Tallipaikka olisi lähellä. Tärkeintä olisi saada iskä suostumaan , koska jos iskä päättää jotain ei äitellä ole vastaan sanomista (tai siis on)Eli iskä päättää loppupeleissä. Kun kysyin iskältä että voinko saada oman hevosen se sanoi vaan että "se tarvitsee rehuja ympäri vuoden" ja "se on kallista". Vastasin että sentakia on tallipaikka jne.. Voisin ottaa myös ylläpitoon ensin sen samaisen hevosen kyselinkin ylläpidosta jo. 20km Päässä olevassa tallipaikassa heppa saisi sieltä lähes kaiken tarvittavan ruuat,purut,tarhauksen,karsinan,laitumen,maneesi ja kenttä on myös vapaasti käytössä. Kengittäjä asuu naapurissa. ainoastaan kuljetus ei olisi todennäköistä koska meillä ei ole traileria. Olenko valmis edes omaan hevoseen. Olen harrastanut ratsastusta 2,5vuotta hoitokokemusta on enemmän olen käynyt 4eri tallilla. Serkullani on ravihevosia. Tiedän yleisimmät sairaudet ja niiden "ensiavun" (esim.ähkyssä talutetaan ei saa päästää makuulle pitää soittaa ell...jne) Osaan putsata hoitaa hokkihaavat ja laitumella tulleet haavat. Mulla on ollut ja on 3hoitoheppaa. Olen hypännyt esteitä 75cm ja tasoltani olen tasokas HeÖ. Muutamat este ja kouluharkkarit olen myös käynyt. Olen ollut joka kesä leireillä. Hallitsen myös hevosen maastossa ja minulla on vuokrahevonen. Vastatkaas äkkiä tällä on KIIRE!!!!!!!!!........

9

257

Vastaukset

 • Missä päin asut? Jos isäsi suostuisi kimppahevoseen?:)

  • Pirkanmaalla


 • Ei se hevosen pito halpaa ole täysihoitotallissakaan, hevosen ostohinta on hvin pieni verattuna hoitokuluihin.

  Olet nin kokematonkin että ilman jatkuvaa apua et kyllä hevosen kanssa pärjäisi.

  • En kysynyt kylläkään paljonko hevonen maksaa koska minulla on vuokrahevonen, niin tiiän kyllä..;)

   Onko itselläsi hevosta? Meillä on ollut hevonen kotona tekemässä peltotöitä, ennenkuin mä olen edes syntynyt :).


 • Mutta jos isä sanoo että hevosen pito on kallista, niin silloin on aika hankala väittää vastaan. Kallistahan se on, eikä siitä pääse mihinkään. Tietysti voisit ehdottaa jos tekisit töitä ja kattaisit siten osan hevosen kuluista. Pystyisikö tallilla tekemään tallitöitä?

  Vuokrahevonen ei ole sama kuin oma, vuokriksen kanssa kuluja on paljon vähemmän.

  Minulla on ollut parikin omaa hevosta.

 • Hevosen pito on todellakin kallista ja siihen on sitouduttava täysillä, toki jos olet valmis siihen kaikkeen niin eipä siinä mitään, mutta muista ettei elämääsi juurikaan mahdu muuta kuin hevonen ja koulunkäynti. Kavereita ei voi enää niin usein nähdä, mutta voisit sanoa vaikka isällesi että tekisit paljon kotitöitä silloin kun on aikaa ja et tuhlaisi rahaa vaatteisiisi tai herkkuihin tai ylipäätään mihinkään turhaan. Mutta jos isäsi ei suostu hevoseen, niin älä unohda sitä, että sulla on koko elämä aikaa ja varmasti aikuisena voit kokeilla toteuttaa tätä unelmaa:)

 • mul on sama ongelma. En saa vanhempii suostuu millään

  • Se on ihan hyvä, että on vielä vastuullisia vanhempia, jotka eivät ole heti ostamassa elävää olentoa lapsen mielijohteesta.


  • Sama ongelma


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.