40v.vanha jääkaappipakastin hurisee kokoajan

huriseehurisee

Vuokra-asunnossa jossa asun on alkuperäinen jääkaappipakastin tasan 40v vanha ja olen miettinyt onko enää turvallista/ "laillista" olla niin vanhaa kaappia? ja onko sekään nyt normaalia että kaappi hurisee melko kovaäänisesti/ jäähdyttää kokoajan eli mitään taukoa siinä hurinassa ei ole!!? toki en ihan satavarma ole iästä mutta samaa merkkiä kuin hella joka varmuudella on sen ikäinen. mutta yli 30v reilusti kaapilla on ikää... Vuokranantajalle olen asiasta maininnut mutta ei eikonut oikeen laittaa tikkua ristiin kun kaappi kerran pitää kylmänä. olen niin uuno näiden laitteitten kanssa että kokemuksia ja neuvoja kiitos!!

13

2147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gallista

      Sähköä syöpi suurin piirtein kolme kertaa sen minkä uusi söisi. Maksat vissiin sähkölaskun ite, ei siis sisälly vuokraan. Ei se laiton peli ole silti.

    • uyyiuyiu

      Mulla vanha jääkaappi teki samalla tavoin, piti kamalaa hurinaa ja jäähdytti koko ajan. Kunnes yhtenä päivänä kuulu pamaus ja sitten haisi palaneelta. Tuuletuksen kanssa meni monta päivää, haisi todella paha palanut moottori asunnossa.

      Jääkaappi vetelee viimeisiään, se on selvä. Nyt vaan yrität saada vuokranantajan vaihtamaan sen uuteen. Uhkaa vaikka sillä että jääkaappi on sen vastuulla ja hän vastaa siitä kun syttyy tulee tai sun ruuat pilaantuu kun kaappi menee rikki.

      Oma sähkönkulutus laski huomattavasti kun jääkaappi vaihdettiin uutteen. Tosin pihi vuokranantaja toi sellasen minikaapin tilalle. Jääaappi/pakastin oli minua matalampi vaikka olen vain keskimittainen nainen.

    • Näin se on

      On kyllä pikkusen tyhmempi vuokranantaja, varsinkin, jos sähkö sisältyy vuokraan.
      Mutta kohta saat uuden kaapin, kun kompura käy jo koko ajan, niin kyllä se pian hiljenee lopullisesti.

      • Ei lasketa sen varaan

        Se on vaan toivottava että asunnonhaltija on paikalla kun kompura viimeisen kerran pyörähtää. Ei ole yks eikä kaks kämppää kun on palovakuutusrahat kuitattu rikkoutuneiden sähkölaitteiden vuoksi. Vaan olenpa ollut tulipalokeikalla jossa pakastin oli syttynyt. Palaessaan oli kylmäaineet sitten karanneet ja kas, suhauttivat palon sammuksiin. Jäljelle jäi mustunut pakastimen tausta ja savutuuletus.


      • aloottaja^^
        Ei lasketa sen varaan kirjoitti:

        Se on vaan toivottava että asunnonhaltija on paikalla kun kompura viimeisen kerran pyörähtää. Ei ole yks eikä kaks kämppää kun on palovakuutusrahat kuitattu rikkoutuneiden sähkölaitteiden vuoksi. Vaan olenpa ollut tulipalokeikalla jossa pakastin oli syttynyt. Palaessaan oli kylmäaineet sitten karanneet ja kas, suhauttivat palon sammuksiin. Jäljelle jäi mustunut pakastimen tausta ja savutuuletus.

        Jeb kiitos vastauksust!! Sähkö ei sisälly vuokraan... Ja vuokran antaja tosiaan sitä mieltä että " jotkut jääkaspit ääntää koko ajan ja jäähdyttää"" olisi tuonut vain sähkökulutusmittarin mutta ei saatu asennettua kun pistorasia oli takana huonossa paikkaa... JA pakastimen lämpötila oli 25 astetta!!! Kun mittasin... Ja ihan normaalilla teholla se on.... Että semmosta... No eipä ole minun kaappi eikä päätös p Tommosta romua ;)


      • Anonyymi

        Sähkö ei koskaan sisälly vuokraan.


    • Anonyymi

      Mun sukulaisella 50v jääkaappi ja se ei koko ajan kyllä hurise. Kyllä usein, mutta ei kuitenkaan koko ajan. Tuvassa tupakoitu joten jääkaappi ei ole enää valkoinen, mutta sen toimivuus on pääasia. Enkä mä tulipaloa pelkää. Ja ei se nyt kauheasti sähköökään vie. Tupa 1900luvun alusta ja tää kaappi eka joka tuotu tähän tupaan ja 50v sitten oli muuten kallis vempain, mutta kyl se maakellarin voittaa.

    • Anonyymi

      Ei laki vanhaa jääkaappia kiellä vaikka kipinöitä lentelisi, mutta jos se alkaa pitämään häiritsevää tai uhkaavaa ääntä tai ei enää pidä ruokaa hyvänä niin sitten kannattaa vaihtaa. Vanha jääkaappi tuskin kovinkaan suuresti sähköä kuluttaa uutta enemmän vaan taitaa enemmän olla Powerin myyjien paskapuhetta että uusi pari vuotta kestämään tehty laite veisi yli puolet vähemmän :D ja näitäkin tapauksia missä jääkaappi on tuleen syttynyt niin kuvista näkee ettei kyseessä ole mikään 1970luvun laitos vaan ihan tämän vuosituhannen.

    • Anonyymi

      Jääkaappien äänimaailmaan kuuluu hurinat, naksahdukset ja jopa paukahdukset ja ne johtuvat kylmäaineen kulkemisesta koneistossa, jos kaapin taustat on puhdistettu pölystä säännöllisesti ja laite ei haise kärylle tai ole merkittävästi muuttunut äänimaaimaltaan on se todennäköisesti edelleen toimiva ja turvallinenkin, suuri sähkönkulutus voi toki syntyä jos oven tiivisteet on heikentyneet ja kaappi näin ollen ei pysty pitämään kylmää ilmaa sisällään. Kaiken A ja O kuitenkin on pölyjen ajoittainen puhdistaminen kaapin iästä riippumatta

      • Anonyymi

        Jääkaapin/pakastimen takaa pitää lämmin ilma päästä pois tilaa pitää olla päällä ja takana.

        Suomessa laitetaan ja rakennetaan jääkaappeja edelleen liian ahtaaseen tilaan. Edes jääkaapin valmistajan ohjearvoja eli vapaata tilaa ei noudateta. Jos lämmin ilma seisoo kaapistossa tai jos jääkaapin päällä on toinen kaappi niin heti vaikuttaa toimintaa. Pitää tehdä että lämmin lähtee pois ja viileä ilma tulee tilalle.


        Ja jos on patteri jääkaapin alla tai sen vieressä, niin silloinkaam ei ole ajateltu. Laittakaa ainakin se kiinni.

        Kaapin takaa pitää puhdistaa putkista ja kompura päältä polyt. esim rätillä, kerran vuodessa.

        Johto pois rasiasta.


    • Anonyymi

      Jos aloituksessa mainittu kodinkone vielä nykyäänkin jollakin tavoin edes vähän joskus hurahtelee, niin suosittelen sen luovuttamista museoon.

    • Anonyymi

      Jos jääkaappi käy koko ajan ja jääkaappi on kylmä on vika todennäköisesti viallinen termostaatti .

    • Anonyymi

      Vuokranantajan kuuluisi vaihtaa laite joka pitää kovaa ääntä. Jääkaappi voi olla erttäin rasittava yöllä jos se hurisee, kolisee ja poksahtelee koko ajan. Oma vuokrannatajani vaihtoi uuteen heti, mutta uusi halpamerkki ei ollut paljon parempi. Keittiön ovea ei kannattaisi poistaa juuri jääkaapin äänen vuoksi kuten ei myöskään asunnon ulko-oven väliovea. Moni ei ymmärrä melun päälle yhtään mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe