Mikä kasvi tämä on?

Tunnistatko?

Tunnistaako joku tämän kasvin? 1-2 metriä korkea, kasvaa tiheänä ryhmänä, näyttää kaukaa katsottuna pensaalta. Tekee jonkunlaiset kukatkin. Lehdet isot ja varsi ontto, putkimainen

http://aijaa.com/2z5gdY
http://aijaa.com/RQhcAe
http://aijaa.com/fgC4YO

14

315

  Vastaukset

  • Japanintatar !

   • Selvä, kiitos tällä mennnään :) En siis hommaa sitä pihaani.


   • Tunnistatko? kirjoitti:

    Selvä, kiitos tällä mennnään :) En siis hommaa sitä pihaani.

    Tai jos on päässä vaalea kukkatupsu, niin suomentatar.


   • se on... kirjoitti:

    Tai jos on päässä vaalea kukkatupsu, niin suomentatar.

    Monet puutarhatattaret taitavat risteytyä keskenään aika estottomasti ja vapaamielisesti. Useinkaan ei voida määritellä tarkkaa lajinimeä. Puutarhamyymälätkin myyvät niitä toisinaan väärillä nimillä. - Eipä silti, ei sillä useimmiten ole niin väliäkään, olkoon vaikka "tatarristeymä".


  • Penistaskumo

  • Kertokaa joku.....
   Pihalleni on ilmestynyt outo kasvi.Olen omistanut talon 16vuotta ja sinä aikana ei kukaan ole sitä sinne istuttanut.Kysymys kuuluu:Voiko myskimalva ja kurjenpolvi risteytyä keskenään?

  • Tuo oli kyllä päivän paras kysymys ..hih..vähän kuin poliisi ja koira..poliisikoira

   • ....tai muurahaiskarhu...


  • leimukukat keskenään kyllä tekevät ihania värimuunnoksia, viimekesänä tuli ihan hennon vaalea lila ja yhtä hento vaalean punainen,,,,ja nyt on sellainen pionikin tullut jota ei aiemmin ole ollut ja en ole sitä istuttanut, se näyttäisi vähän niinkuin kahden eri punaisen jälkeläiseltä. Kun on paljon kasveja saa lahjaksi luonnon omia yllätyksiäkin.

  • Myös sormustinkukat kehittelevät eri värimuunnoksia,mutta tässä tapauksessa olin istuttanut penkkiin valkoista myskimalvaa ja kieloja.Ei muuta.Talon toisella seinustalla oli sinertävänpunainen kurjenpolvi,joka talon remontin aikoina jäi jalkoihin ja katosi.Nyt malvapenkissä kukkii siniliilat kukat,jotka muistuttavat osin malvaa,osin kurjenpolvea.Ei ymmärrä.Ei.

   • Laita kuvia tästä lemmenhedelmästä! :)

    Kyllähän kasvit lisääntyvät vaikka linnun kakkimista siemenistä, ja moni kukka myös sinkauttelee siemenet useamman metrin päähän, eli mikä vain voi kasvaa penkissäsi. Jos kasvi muistuttaa malvaa, niin veikkaan kuitenkin, että valkea malva on tehnyt vaaleanpunaisia malvalapsosia, sillä valkea on yleensä harvinaisempi väri ja suurin osa malvoista on pinkkejä.

    Siementaimet eivät ole aina äitikasvin kaltaisia, vaikka ei mistään lajien risteytymisestä olisi kyse. Ihan niin kuin ihmislapsetkaan eivät ole suoria kopioita vanhemmistaan.


   • Malvoissa on montaa eri muotoa ja niiden siemenetkin saattaa säilyä maassa vaikka kuinka kauan. En ole istuttanut yhtään myskimalvaa penkkeihini mutta minulla on ainakin kolmea erilaista itsetullutta. Yksi onvalkoinen. Myös linnut ja hiiret levittää siemeniä.


  • Olisikohan joku tatar, niitähän on useaa eri lajia, helppoja kasvattaa mutta sitkeitä poistaa.

   • Kyllä se on jättitatar voi kasvaa 2 metriseksi. Jos haluaa pituuskasvua hillitä , sen voi katkaista .


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   330
   6523
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   183
   3212
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   96
   1472
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   771