Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Metsähanhen metsästys

Kuinkas muualla..

Osaisiko joku kertoa, millaiset rauhoitusajat Metsähanhilla on muissa Euroopan maissa, ja onko muissa tällä hetkellä vastaavanlaista rajoitusta Metsähanhien metsästykseen?
Vai onko tämä tämä taas tyypillistä Suomalaiskansallista itseruoskintaa, typerää jeesustelua ja omaan telttaan kusemista, kun kun muut maat jatkavat kaikkien hanhien metsästämistä samaan malliin?

En todellakaan vastusta mitään metsästyksen rajoittamista, jos joku laji on taantumassa, mutta nimenomaan tässä asiassa pitäisi olla samanlaisia rajoituksia kaikissa maissa joissa nämä taigahanhet pesivät ja talvehtivat.

Olisiko jollain tietoa muiden maiden mahdollisista rauhoituksista Metsähanhen osalta


Metsähanhia ei saa ampua tulevalla metsästyskaudella

Julkaistu 26.6.2014



Maa- ja metsätalousministeriö on kieltänyt metsähanhen metsästyksen tulevan metsästysvuoden aikana koko Suomessa. Taigametsähanhikanta on taantunut 1990-luvulta alkaen merkittävästi.

Metsähanhen metsästystä on rajoitettu jo vuodesta 2011 lähtien ajallisilla ja alueellisilla metsästysrajoituksilla, mutta hanhien määrä on vähentynyt tästä huolimatta.

Metsästyksen sallimista arvioidaan uudelleen vuoden kuluttua. Metsähanhien pesimäalueista, poikastuotannosta ja muista kannahoitotoimenpiteistä pitää saada ministeriön mukaan enemmän tietoa ennen kuin metsästyksen uudelleen aloitusta voidaan harkita.

METSÄLEHTI

7

955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tunturilta tuule

      Olisko että Virossa olisi myös kielto. Mut tosiaankin omaan pesään pissimistähän tää on. Suomesta mennään Ruotsin puolelle kojuihin pallolle makaamaan ja iltalennon aikana teurastetaan hanhet. Tuli taannoin ohjelma telkussa jossa esiteltiin tämä metsästyksen jalopuoli. Tuskin kovin paljon suomi kielto pystyy vaikuttamaan asiaan.

    • kaikkein suurimmat

      rauhoituksen vastustajat ovat juuri nämä pelloille lahtaajat, tälläinen toiminta tulisi kriminalisoida, on sairasta katsella youtubeen ladattuja videoita, joissa pyritään kaikin keinoin lahtaamaa joka ikinen hanhi joka erehtyy ulottuville tulemaan.
      ainoa järkevä toimenpide joka todellakin voidaan tehdä on täysrauhoitus, vaikka olisikin vain suomessa mutta saisivatpahan ainakin täkäläiset pässinpäät jotain ajattelemisen aihetta, metsästyksen kuuluisi tapahtua kestävän käytön periaatteella mutta hanhijahdissa sitä ei ole koskaan sovellettu, ainoastaan tavoiteltu mahdollisimman suuria saaliita

      • hunter699

        Jos Ruotsissa ammutaan kanadanhanhia ja merihanhia niin ei metsähanhet yhtään vähene. Suurimmassa osassa ruotsia metsähanhi on ollut rauhoitettu jo tähänkin asti. Eteläsuomessa ja rannikolla olisi pitänyt jo aikaisemmin kiintiöidä metsästystä. Metsästys tapana houkuttelu pillillä kuville on yksi parhaista, melkein yhtä mahtavaa kuin suopyynti. Metsästystapoihin ei kannata metsästäjien ajaa rajoituksia vaan olla samassa rintamassa tätä ylytöntä "luonnonsuojelua"vastaan.


    • Latailija....

      Kysymyksessä taisi vilahtaa, että miten siellä talvehtimisalueilla on rauhotuksia. Yleensä eu:n alueella kaikkien hanhien suhteen.

      • Gaa ga gaa ga

        Muistan kuinka 80-luvulla vielä Suomussalmella sorsastuksen iltalennolla yleensä näki hanhen tai vähintäänkin kuuli hanhi tokan. Jotain on tapahtunut kun nyt ei varmasti kuulu eikä näy. Laji täytyy saada runsastumaan konstilla millä vain. Kiväärin käyttö yleensäkin linnun metsästykseen tulisi kieltää ja kuvilta pyynti.


      • Ryynäsen Topi
        Gaa ga gaa ga kirjoitti:

        Muistan kuinka 80-luvulla vielä Suomussalmella sorsastuksen iltalennolla yleensä näki hanhen tai vähintäänkin kuuli hanhi tokan. Jotain on tapahtunut kun nyt ei varmasti kuulu eikä näy. Laji täytyy saada runsastumaan konstilla millä vain. Kiväärin käyttö yleensäkin linnun metsästykseen tulisi kieltää ja kuvilta pyynti.

        Metsästäjät ei edistä kieltoja vaan vihreät. Aseiden kielto on järjettömimpiä ajatuksia taasen metsähanhen rauhoitus vuosiksi metsästyksellisesti on nyt jopa suotavaa. Metsästystapojen kielloilla ei saada muuta kuin eripuraa ja yleensä kieltäjät ovat niitä jotka eivät itse pääse kieltämäänsä asiaa toteuttamaan. Se suomalainen perisynti kateus. Itseänikin harmittaa että mahkuja kunnon kanandanhanhen pelto passauksille ei ole mutta kerran sen riemun kokeneena voin sanoa että oli mahtavaa ja jännittävää. Se että en asu hanhien ydinalueella ei tarkoita että olisin kateuksissa edistämässä näiden metsästyksen kieltämistä.
        Kuvat sitävastoin ovat tehottomampia mitä ihmiset olettavat. Teeren kuvat ei toimi mutta ovat rekvisiittaa kokoontumis paikoilla sillä teeret kokoontuvat tietyille alueille on kuvia tai ei. Teeriä ei kuvat toppaa näille lentoreiteillekään vaikka niitä olisi sata rykelmässä sillä niillä on se yksi ja tietty kokoontumispaikka. Sama koskee kaikkia kuvastettavia. Myös hanhet kokoontuvat pellolla jonne kuvat viedään. Et saa hanhia mille tahansa pellolle pelkillä kuvilla vaan kyllä sen pellon pitää jo ennestäänkin hanhia kiinnostaa.
        Siellä mihin tietää lintujen tulevan saa yhtä hyvin saalista oli kuvia tai ei.


    • Metsästys Virossa

      Hanhen ja villisika metsästys www.estonianhuntingtours.com
      Korkea laatu ja normaali hinta!

      Oikea aika tulla hanhen metsästämään ! Linnut ovat vielä tulossa.

      Nähdään pian!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe