Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kissan/kissanpentujen ostamisen vaikeus

Epätoivoinen&Katiton

Olen etsinyt itselleni kissaa aktiivisesti nyt noin kuukauden ajan, sitä ennen vain satunnaisesti vilkuillut löytöeläinyhdistysten sivuja. Tämän kuukauden aikana olen harva se päivä saanut kielteisen vastauksen yhdeltä jos toiselta myyjältä ja kasvattajalta; "Kyselemäsi pentu on jo varattu toiselle / Kaikki pennut ovat jo menneet".

Nuo kielteiset vastaukset, niin paljon kuin ne aina kirpaisevatkin, ovat vain jäävuoren huippu. Todellisuudessa laitan päivittäin kymmeniä kyselyitä minua kiinnostavista pennuista ja näistä yhteydenotoista yli puolet jäävät täysin ilman vastauksia! Olen ottanut myyjiin yhteyttä sekä sähköpostin että puhelimen kautta. Olen soitellut myös yhdistyksille mutta minua kiinnostavat pennut ovat yleensä jo ehditty myymään eikä tietoa olla päivitetty nettisivuille, tai sitten samalla pennulla on useampia kyselijöitä ja tuskallisen odotuksen jälkeen jään nippa nappa kakkoseksi jollekulle toiselle kodintarjoajalle.

Jos kaikki pennut ovat jo menneet, MIKSI myyjät eivät poista myynti-ilmoituksiaan netistä?

Ja miten selitetään se, että jos laitan myyjälle viestiä lähes heti myynti-ilmoituksen julkaisun jälkeen niin saan vastauksen vasta viikon kuluttua ja vastauksessa lukee että kaikki pennut ovat jo menneet? Missä välissä niin on tapahtunut, jos minä olin ensimmäinen / yksi ensimmäisiä kyselijöitä?

Kovin ihmetyttää tämä touhu. Minä olin alussa erittäin valikoiva kissojen suhteen mutta olen joutunut madaltamaan kriteereitäni huomattavasti: ensin hain vain tietynväristä rotukissaa, nyt minulle kelpaa mikä tahansa silmää miellyttävä ja sosiaalinen maatiainen. Mutta nekin ovat kaikki aina menneet, huolimatta siitä olenko ensimmäinen vai viidestoista kyselijä.

Alkaa väkisinkin vainoharhattamaan, että eikö minulle vain haluta myydä kissaa? :D

7

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luuri korvassa kii

      Muistan kun itsekin etsin pentua, päivystin tori.fi:ssä ja heti kun tuli uusi "pentupäivitys" mieleisestä niin eikun luuriin kiinni. Ensimmäinen kysymykseni oli, että vieläkö pentuja on vapaana. Ne menee uskomattoman nopeesti.

      Ole vain aktiivinen, parempi jos pystyy soittaa ja silleen varata. Sähköpostin jos laittaa, siellä voi olla jo monia varauksia jonossa.

    • Maltti on valttia

      Mutta varausmaksua ei kannata alkaa maksamaan ja ei kai myyjienkään enää tarvitse niitä pyytää, jos kissan etsiojöitä on paljon.
      Eipähän sitten tule maksaneeksi huiojarille, joka valemyy pentuja joita ei olekaan.
      Odottaminen palkitaan varmasti ja saat toivomasi !!! Malttia ja tsemppiä.

    • hhhhhhh

      Kovin usein kaupungissa kissat menevät nopeammin mutta maalla näkyy myynti ilmoituksia vähän väliä...mutta monesti kissat saavat pentunsa syksyllä ja keväällä joten keväällä syntyneet on voitu jo varata ennen luovutus ikää...

    • m@u

      Olen myös etsiskellyt ihan tavallista maatiaista, tietyn väristä tosin, mutta muutkin värit huomioiden. Ei löydy helpolla, ja jos löytyy, hinnat ovat käsittämättömiä: 150- 200 euroa rokottamattomasta maatiaisesta! Ei mitään tolkkua. Ymmärrän tällaiset hinnat, jos kissat ovat rokotettuja ja eläinlääkärin tarkistamia, mutta kun eivät ole... Jos jotakin positiivista hakee, niin ehkä vahingossa syntyvien maatiaiskissojen määrä todella on vähentynyt, kun hinnat nousevat.

    • jo leikattu on OK.

      Miksi pitää olla pentu, kun nuoria leikattuja kissoja on tarjolla vaikka kuinka paljon. Ostin juuri itse sellaisen, eihän se pentuaika kuitenkaan kestä kuin hetken.

    • Sannnnnnni

      Jos rotukissan haluaa niin kait luotettavat kasvattajat myyvät? Tietysti sitten pitää kirjoittautua odotuslistalle ja mennä haastatteluihin, mutta kun kissa kuitenkin elää sen parisenkymmentä vuotta niin ei näissä päätöksissä kannatakaan hötkyillä.

      Katiton, eräs tuttavani pelastaa Istanbulilaisia katukissoja joita todellakin riittää, joten jos haluat sellaisen niin voin antaa yhteystiedot. Niitä saa kaikin mahdollisin ulkomuodoin ja muuten kaikenikäisinä, mutta odottaa pitää että rokotukset saadaan voimassaoleviksi. (Niitä saa vain leikattuina, rokotettuina ja laillisesti maahantuotuina eläinpassilla varustettuina, ei mistään auton takakontista). Meillä on kaksi ja kivoja ovat =)

    • abyt on ihania

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe