Narsistin reaktio

muistuttaa psykoosia

Löysin mielenkiintoisen kirjoituksen: Narsistin reaktio toimimattomaan narsistiseen lähteeseen.
"Lopulta narsisti liukuu vainoharhaisuuden rajamaille. Mentaalisesta komerostaan käsin hän laatii maailmasta vainoajan kuvan ja siirtää sen lähellään oleviin ihmisiin ja elämänsä viimeaikaisiin tapahtumiin. Tämän kautta narsisti selittää virheellisen käsityksensä siitä, miksi runsas Lähde on hänen mielestään äkkiä muuttunut vajaaksi tai tyhjäksi Lähteeksi (tällaiset yli- ja aliarvostukset ovat hänelle tyypillisiä). Näennäinen Narsistisen Lähteen äkkinäinen tyhjeneminen selittyy parhaiten salaliittona häntä vastaan. Silloin narsisti - tuskassa, epätoivossa ja pelossa - aloittaa itsensä tuhoamisen ja vahingoittamisen orgian, jonka tarkoitus on synnyttää "vaihtoehtoisia Lähteen lähteitä" (huomiota) hinnalla millä hyvänsä. Narsisti on nyt valmis tekemään äärimmäisen narsistisen teon: itsensä tuhoamisen, jonka hän toivoo johtavan itsensä suurenemiseen.
Kun narsistilla ei ole Narsistista lähdettä - ei ensisijaista EIKÄ toissijaista - hän kokee olevansa mitätöity. Hänestä tuntuu siltä kuin hänet olisi kaivettu tyhjäksi, kuin hänen mielensä olisi kaivettu ulos, tai kuin hän katsoisi itsensä kuolevan. Se on haihtumista, hirvittävän tuskan molekyyleiksi hajoamista, ja se tapahtuu vääjäämättömästi hänen katsellessaan sitä avuttomana.
Ilman Narsistista Lähdettä narsisti murenee samalla tavoin kuin kauhuelokuvien zombit tai vampyyrit. Se on niin hirvittävää että narsisti tekee mitä tahansa välttääkseen sen. Ajattele narsistia huumeiden orjana. Hänen vieroitusoireensa ovat samankaltaiset: harhakuvia, fyysisiä vaikutuksia, ärtyneisyys ja emotionaalinen epävakaus.
Narsistit kokevat usein lyhyitä, kompensoivia psykoottisia kokemuksia kun heidän psyykensä hajoaa tai hajotetaan osiin - joko omaehtoisesti, terapiassa tai sellaisen elämänkriisin jälkeen joka aiheuttaa vakavan narsistisen vammautumisen.
Nämä psykoottiset kokemukset liittyvät läheisesti toiseen narsismin piirteeseen: maagiseen ajatteluun. Tässä suhteessa narsistit ovat kuin lapsia. Esimerkiksi monet uskovat kahteen asiaan: että mitä tahansa tapahtuukin - he voittavat ja heille tapahtuu aina hyviä asioita. Mutta itse asiassa se on enemmän kuin uskomus. Narsistit vain TUNTEVAT sen, samalla tavoin kuin me tunnemme painovoiman - suoraan, välittömästi ja varmuudella.
Narsisti uskoo että mitä tahansa hän tekeekin, hänelle annetaan aina anteeksi, että hän selviää ja voittaa aina, että hän päätyy aina huipulle. Siksi narsisti ei pelkää sitä että muut pitävät häntä sekä ihailtavana että hulluna. Hän on osallinen jumalallisesta ja kosmisesta immuniteetistä - hän verhoaa itsensä siihen, ja se tekee hänet näkymättömäksi hänen vihollisilleen ja "pahuuden" voimille. Se on lapsellinen uni - mutta narsistille se on hyvin todellinen."

1

163

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • muistuttaa psykoosia

   "Kysymys:

   Voiko negatiivinen palaute olla Narsistinen Lähde (NL)?
   Vastaus:

   Kyllä. NL sisältää huomiota, kuuluisuutta, pahamaineisuutta, ihailua, pelkoa, ylistämistä ja ihailua. Se on sekalainen pakkaus. Jos narsisti saa huomiota - positiivista tai negatiivista - se on NL. Jos hän voi manipuloida ihmisiä tai vaikuttaa heihin - positiivisesti tai negatiivisesti - se on NL.

   Jopa ihmisten kanssa riitely on NL. Ehkä ei riita sinänsä - vaan kyky vaikuttaa muihin ihmisiin, synnyttää heissä tunteita ja manipuloida emotionaalisesti, kyky saada heidät tekemään jotakin tai olemaan tekemättä jotakin.

   NL lisää seksuaalista halua - olipa se positiivinen tai negatiivinen."

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   65
   1980
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   79
   1327
  3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   78
   1264
  4. 46
   1148
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   160
   1002
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   999
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   920
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   41
   881
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   878
  10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   873
  Aihe