Leo Meller ja Herzog

PetrusKal

Täällä on ollut nyt osoitteita siitä, kun myös Leo Meller puhuu Herzogin opetuksista. Hän puhuu reilut 2.5 tuntia ja täytyy myöntää, että nöyrä ote hänellä on ja yrittää puhua aidon kristityn tavoin. Lisäksi mielestäni hän on nyt onnistuu puhumaan nimenomaan siitä mitä Herzog on 1990-luvulla todennut tai kirjoittanut.

Muutamia pääkohtia Mellerin puheesta ja myös vähän kommentoin niitä sitten.

"Herzog on saanut Pyhän Hengen kosketuksen Israelissa."

Tämä llienee sinänsä ihan ok asia, sillä myös monet apostolit saivat aikoinaan Pyhän Hengen kosketuksen taikka vuodatuksen Israelissa.

"Herzog on ollut kokouksessa jossa on naurettu."

Tässä kokonaisuudessa Meller puhuu paljon Toronton herätyksestä, johon Herzogilla ei kaiketi ole muuta kosketuskohtaa kuin että on ollut kokouksissa joissa on esiintynyt naurua ja on kaaduttu Jumalan voimasta. Itse pidän näitä ilmiöitä sarjassa, että Jumala on kokeillut itkua ja naurua, suuriäänistä ylistystä ja körttiläistä vaikenemista, paljon puhetta ja hiljaisuutta, .... Itseasiassa Jumala on nyt kaiketi kokeillut kaikki maailman ilmiöt, että ihmiset uskoisi, mutta ei niin ei .... Nyt mielestäni on taas aika että vain julistamme evankeliumin Sanaa. Tietenkin Jumala saa ja voi tehdä ihan mitä haluaa ja tuottaa millaisia ilmiöitä haluaa.

"Herzog asuu paikkakunnalla, jossa esiintyy NewAgea. "

Tässä ei liene mitään ihmeellistä. On vaan hyvä asia että uskovia kristittyjä on kaikkialla ja kaikessa maailmassa.


"Herzog on puhunut kultapölyistä ym joista vuonna 1998 kertonut jotkut nähnyt, ja myös mammonasta. Mammonahan on hyvä asia kun sitä esintyy kolehtihaaveissa "

Sinänsä Jumala saa tehdä kultapölyä miten tahtoo. Kykeneekö paholainen tähän niin se on sitten eri asia? Lisäksi Meller kritisoi, että voiko Jumala tehdä rahaa. Kyllä voi, mutta tekeekö niin tähän en osaa sanoa mitään. En voi puhua Jumalan puolesta. Mutta jos jotkut ovat kertoneet, että rahaa on ilmestynyt kukkaroon, niin meidän tulee vain sitten arvioida, että valehteleeko hän vai onko vähän höperö? Itse en sano juuta enkä jaata. Ainakin Jeesus "teki" rahaa kun joku löysi sitä kalan suusta. Mutta kaikenkaikkiaan tällainen ei ole kuulunut Jumalan toimintatapoihin.

Lopuksi Meller suosittelee, että analyyttinen ajattelu on raamatullista. Raamattu ei puhu analyyttisesta ajattelusta, vaan Raamattu puhuu arvioinnista, koettelemisesta ja arvostelusta. Tämä liittyi johonkin saarnaajaan joka oli testannut miten kätten päällepaneminen toimii kokouksessa jossa ihmisiä kaatuu.

Itse en nyt oikein tiedä onko perustelua tehdä puolitieteellisiä testejä hengellisessa kokouksessa Jumalan teoille. Jumala ei mielestäni nyt vaan kertakaikkiaan suostu tieteellisiin testeihin, joita liitetään erilaisiin ilmiöihin. Onhan näitä kokeiltu ja testattu mikä on esim. rukouksen vvaikutus mutta tulokset ovat kyllä aika epämääräisiä.

Jos halutaan analyyttistä ajattelua puolustaa, niin lääkäri Luukaksen evankeliumi ja Apostolien teot voidaan katsoa edustavan jonkinlaista analyyttistä ajattelua ja tieteellistä dokumentointia. Mutta sinänsä mitään tieteellisiä testejä ei Luukaskaan kaiketi tee?

Tässä vähän analyysia Mellerin pitkästä puheesta, joissa oli paljon raamatullisia osioita, jotka sinänsä eivät itse aihetta suoraan koskettaneet.

Täytyy kuitenkin sanoa, että melkoisen lyheysti olen analysoinut ja luotankin, että vastaväitteitä ja arvostelua tulee tästä kirjoituksestani, niin nämä sitten toivottavasti tarjoaa mahdollisuuksia tarkemmin analysoida joitakin puheen osioita.

2

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neropatti.

      Juu tämä sana, kultapöly on käänetty Raamatussa väärin, oikea käännös on hölynpöly. Ja mitä Raamattu sanoo Mellerin puheesta. Sananl.10:19.Missä on paljon sanoja, siinä ei syntiä puutu; mutta joka huulensa hillitsee, on taitava. Saarn.5:2. Silä paljosta työstä tulee unia, ja missä on paljon sanoja, siinä on tyhmä äänessä.

    • anti

      IDIOOTTEJA MOLEMMAT.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe