Suruilla on surkea kielipää

hei haloo nyt!

monet heistä eivät opi edes maan valtakieltä,vaikka ovat täällä sukupolvia asuneet.Heillä on siis suoria vaikeuksia oppia puhumaan Suomea - käsittämätöntä.

Jopa somalit oppivat Suomea,vaikka heidän älykkyytensä ei tunnetusti ole häävi.

14

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyh hyh

      Kyllä hävettäisi olla hur.ri,kun häviää jopa somaleille.

    • tirsk..

      Sehän on muuten ihan faktaa

    • A.R.Kisto

      Haistakaa fennot viiittu

      • aito suomalainen

        Haista ite!


    • kilpilahti

      Kyse on kaiken lisäksi faktasta eikä vain mielipiteestä. Noloa.

      • Fennot väsähtävät

        Sehän on täysin selvää ihan käytännön elämässä, että surut osaa helvetin paljon paremmin kieliä kuin fennot. Fennoille kielten oppiminen on tosi tuskaista ja sen takia he ryppyääkin ruotsin kieltäkin vastaan. Kyllä fennotkin oppii mutta oppiminen on hirveän työn takana ja useimmat fennot väsähtävätkin matkalla.


      • Ota lääkkeesi
        Fennot väsähtävät kirjoitti:

        Sehän on täysin selvää ihan käytännön elämässä, että surut osaa helvetin paljon paremmin kieliä kuin fennot. Fennoille kielten oppiminen on tosi tuskaista ja sen takia he ryppyääkin ruotsin kieltäkin vastaan. Kyllä fennotkin oppii mutta oppiminen on hirveän työn takana ja useimmat fennot väsähtävätkin matkalla.

        "Fennot" ovat vain versiosi pienille vihreille miehille.

        Ahvenanmaalta poistettiin pakkosuomi vuonna 2007. Ratkaisua perusteltiin ahvenanmaalaisten kielivarannon monipuolistamisella.

        Eli menehän pakkoruotsittaja hoitoon.


      • vapauden tunne
        Fennot väsähtävät kirjoitti:

        Sehän on täysin selvää ihan käytännön elämässä, että surut osaa helvetin paljon paremmin kieliä kuin fennot. Fennoille kielten oppiminen on tosi tuskaista ja sen takia he ryppyääkin ruotsin kieltäkin vastaan. Kyllä fennotkin oppii mutta oppiminen on hirveän työn takana ja useimmat fennot väsähtävätkin matkalla.

        "Fennot väsähtävät"
        "surut osaa helvetin paljon paremmin kieliä kuin fennot. Fennoille kielten oppiminen on tosi tuskaista..."

        Suomen ruotsinkieliset osaavat suome/ruotsia paremmin kuin suomenkieliset. Muiden kielien kohdalla osaaminen on yhtä hyvää.
        Suomenkielisillä ei ole mitään geneettistä tai kulttuurista johtuvaa vammaa, joka vaikeuttasi vieraiden kielten oppimista.
        On luonnollista että kielivähemmistö osaa maan valtakieltä paremmin kuin enemmistö vähemmistökieltä.
        On siis totta tavallaan että vendinkielinen vähemmistö Saksassa on "kielitaitoisempaa" kuin perussaksalainen, osaavathan he vendiä!

        Suomenruotsalaisten fanaatikkojen suurin heikkous on se että he pitävät suomenkielisiä tyhminä ja ali-ihmisinä ( kuten natsit juutalaisia). Koko Suomen kielijärjestelmä perustuu tähän hypoteesiin, kuten myös Ahvenanmaan itsehallinto.

        Tästä johtuu että suomenkielisten itsetunto täytyy pitää matalalla ja kaikki suomalaisiin ( suomenkielisiin, fennoihin tms.) liittyvä synonyyminä huonoudelle.
        Tämän ymmärtäminen tekee käsitettäväksi täälläkin olevat aloitukset "fenno teki..", "fenno asialla.." kun jotain pahaa on tapahtunut.
        Samaa sarjaa oli myös erään häiriintyneen kirjoittelijan "Ahvenanmaan Pisa-tulokset" kirjoittelut. Nämä olivat reaktio uutiseen, että suomalaiset ovat eräs maailman älykkäin kansa.
        Tämähän on selvä uhka ruotsinkielen asemalla :)


        Pahuuden tekeminen ja ajattelu sairastuttaa ihmisen. Kun svekomaani tunnustaa suomenkielisten ihmisoikeudet ja kielilakimme rasistisuuden, hän myös vapauttaa itsensä pahuuden negatiivisesta kierteestä.
        Ette ole pahoja, vaan eksyksissä.
        Ruotsin kuuluisi olla maassamme vain paikallinen vähemmistökieli, tiedätte tämän itsekin


    • Suomi on Suomi

      Svekoilta ei välttämättä puutu kykyä, mutta halua opiskella maan valtakieltä puuttuu sitäkin enemmän.

      • ..................

        Kyllä niiltä puuttuu myös kykyä.


    • hehehehehehe

      Jag skall köpa makkara och kalja nu - sanoo hur.ri.

      Mitä kieltä tuo on?

      • tirsk.....

        Muumiruotsia se on


    • On tämäkin keskustelutaso.
      On, ihan turha yrittää tehdä ihmisten henkilökohtaisista edellytyksistä kieli-ase. Meillä on tietenkin paremmat lähtökohdat oppia samaan kielisuukuun kuuluvat kielet kuin suomenkielisellä. Ei siinä ole paremmuudesta tai huonommuudesta kyse vaan lähtökohdista. Meikäläisille pistää esim. heti silmiin kun Suomessa usein jätetään englanninkielisistä kylteistä sanat "the" tai "a" pois. Koska me oman kielemme kautta kuulemme heti että ei voikaan sanoa esim. "to stairs" vaan on pakko olla "to the stairs". Tietenkin tämä vaikuttaa sitten siihen että tälaisiin peruskieliopillisiin asioihin ei tarvitse aikaa hukata. Mutta ei se paremmuudesta ole yhtään kyse.
      Tämän takia suomenkieli on meille yhtä paljon vieras kieli kuin ruotsi suomenkieliselle. Kun käy paikkakunnalla missä ruotsinkieli näkyykin katukuvassa niin suomenkielsiet oppivat ruotsia yhtä hyvin/huonosti (henkilöstä kiinni) kuin ruotsinkieliset paikkakunnalla missä pellkästään suomenkieli näkyy katukuvassa.
      Maan ruotsinkielilset satsaavat todella paljon aikaa ja vaivaa oppiakseen suomenkieltä. Mutta kieli on meille vaikea. Ja mitä enemmän haukutte ettemme puhu täydellisesti suomea niin sitä vähemmän jaksaa yrittää. Itse olen ruvennut nuorille jos kyvyvät, sanomaan muuttakaa Suomesta pois on ihan turha panna niin hirvesti voimia suomenkieleen että se varjostaa koko elämän jos kerran voitte saada hyvän työpaikan olemassa olevilla kielitaidoilanne muualla Euroopassa. Siellä jopa keskivertaiset suomenkielentaidot voivat olla valttina. Niin miski ihmeessä jäisivät maahan missä heistä halutaan päästä eroon?

      • ....................

        Kyse on vaan siitä että osa hur.reista ei halua sopeutua Suomeen, sellaista on bättre folk.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      124
      1826
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1133
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1097
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      915
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      822
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      779
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      724
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      700
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe