epilepsia ja tupakka

huolestunut

onkohan tupakalla minkä laisia vaikutuksia epilepsian kanssa? siis tupakkahan on joka tapauksessa erittäin huono juttu mutta vaikuttaako epilepsiaan??

16

4423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Diana

      En usko. Saattaa kyllä huimata, kun polttaa heti aamulla. Kahvia ja lääkkeet tyhjään vatsaan. Yök.

      Tupakointi piristää ja unet voivat jäädä vähemmälle. Siitä ei epilepsia tykkää !

    • tonic

      Ei tupakil oo vaikutusta, tuntuu ainaki aika mahdottomalt.
      Ite en polta mut pidän askia aina mukan, jos joskus harvoin tulee hetki et vois vetää henkoset:)

      Tietty voit kysyy sitä lekurilt, jos se jäi silti vaivaamaan mieltä

    • Natalia

      tuskin tupakka vaikuttaa mitenkään epilepsiaan,oon kyllä kuullu luokkakaverilta et voi tulla kohtauksii useammin jos polttaa..
      mulla itelläni on epilepsia ja poltan vaa n.pari kertaa viikossa.

    • eoihbäotbvhrob n

      hmmm, tulin ettimään just aiheeseen vastausta. ite oon tupakoinu nyt vakituisesti jotain päälle 2 kk ja tuntuu et se on pahentanu epilepsiaa. huimauksia tulee. kohtauksia en ole ikinä saanut, koska sen verran lievä epilepsia kuitenkin. käsien vääntelyä oli jossain vaiheessa ihan hetken verran ja nyt tuntuu tupakoinnin ohella, että se on taas alkamassa. ennen tupakointia tätä ei ollut. tupakasta on tosi vaikea päästä eroon kerran kun siihen koukkuun jää, joten mitä minun pitäisi tehdä ?

    • röökikoukussa

      Mä oon polttanut jo 13 vuotta (valitettavasti), enkä ole huomannut, että se epilepsiaani olisi vaikuttanut. Enkä tiedä, miten se nyt voisikaan vaikuttaa. Muutenkin, kun on näin kauan (ja paljon) polttanut, ei se minua ainakaan mitenkään piristä tms. Ei sillä, ei tupakalla mitään positiivisia vaikutuksia ole mihinkään, eli lopettaminen kannattaa aina. Mutta itse olen ainakin niin koukussa, että vaikka mielelläni lopettaisin, en vain pysty.
      Mutta jos on polttanut vaikka tuon 2kk, kannattaa ehdottomasti lopettaa, kun se vielä on helppoa. Ei tämä tupakkayskä yms. mitään "hauskaa" ole. Saati harmaantuva iho, värjääntyvät hampaat, puhumattakaan niistä kaikista terveysongelmista, joille tupakointi altistaa!

    • rooepo

      Enpä usko. Poltin ennen paljon, nykyään keskimäärin 5kpl kuussa. Ei ole vaikuttanut kohtausmäärään.

      • pass. tupak.

        Passiivinen tupakointi, siis tupakoitsijoiden läheisyydessä oleminen, on aiheuttanut minulle epilepsiakohtauksia. En ole vielä koskaan polttanut.


    • oijeew

      Mä jouduin lopettamaan tupakoinnin joksikin aikaa, sillä etenkin aamutupakat sai aikaan sen että tuli pahoja huimauksia. Ei varsinaisesti epilepsiakohtauksia, mutta huimaus alkoi olemaan jo niin pahaa että seuraava askel tuntui olevan jo kohtaus.
      Nykyään poltan kyllä juhliessa, eli n. kerran parissa kuussa, mutta siitä ei ole koitunut ongelmia epilepsian suhteen.

    • vagus

      Kohtauksilla ja tupakalle en usko olevan mitään yhteisvaikutusta.
      Se mitä taas en suositteli kenenkään käyttävän yhtäaikaisesti vaikka itse niin teenkin on vagushermostimulaattori ja tupakka.
      Hengitystiet eivät tahdo kestää enää mitään kävelyä ripeämpää liikuntaa ja ilmankin happi tuntuu loppuvan välillä.

    • vierailijaaaaaa

      luulis että jotenkin vaikuttaa kun tupakka kuitenkin heikentää verenkiertoa. myöskin just siellä aivoissa mistä nää kohtauksetkin saa alkunsa. ei sillä että tupakkahan nyt vaikuttaa kuitenkin joka ikiseen asiaan negatiivisesti :D kannattaa aina lopettaa

    • ytyifuhfjhkggkghj

      Kyllä se minulla vaikuttaa. Kuten yksi tuossa sanoi, että seuraava askel on jo kohtaus. Sain ekan kohtauksenikin polttaessa. Kyllähän tupakka menee "päähän". Ja tulee huimausta. Jos polttaisin kovassa kankkusessa tupakan, olisi kohtaus lähes varma, kun se on kankkusessa kintaalla muutenkin.

      • epkijhh

        Kuten yksi sanoi, kyllä se vaikuttaa! Ja jos tosiaan krapulassa polttaisin olisi myös kohtaus varma. Minä myös sain ensimmäisen kohtaukseni polttaessa!


    • Heiniskä

      Ite olen huomannut että sillä on suuri vaikutus. Sillon kun tupakilta tulen tai olen tupakalla,,niin menee hetki niin poissaolokohtaus tulee. Olin 1kk polttamatta,kun jouduin sairaalaan. (Yhesti kävin tupakalla ja kohtaus tuli).Siellä en päässy sitten tupakille niin ei kohtauksia ollu. Siinä parannuin epilepsiasta. Meni n.2-3kk ja menin hermosavukkeelle ,niin siitä polttaminen lähti ja epi jatkui.

      • ylämäetalamät

        Joo itse jo pitkään epilepsiaa sairastaneena ja lisäksi valitettavasti olen myös noin 17 vuotta polttanut. Eli aina kun tupakka ja epilepsia on tulleet kylki kyljessä. Niin olen nähnyt nyt myöhemmillä vuosilla jotain negatiivista vaikutusta. Tupakoidessa hapenottokyky erilainen mikä vaikuttaa avoihin. Lisäksi verenkiertoon yleisesti tietenkin vaikuttaa. Aivot eivät tykkää kun eivät saa oikein ja kunnolla happea. Voi laukaista kohtauksia. Lopettaminen joka toinen päivä mielessä mutta ei niin helppoa kun vuosia jo liikaa takana. Mutta uskomista aina onnistumiseen on:)


      • Anonyymi
        ylämäetalamät kirjoitti:

        Joo itse jo pitkään epilepsiaa sairastaneena ja lisäksi valitettavasti olen myös noin 17 vuotta polttanut. Eli aina kun tupakka ja epilepsia on tulleet kylki kyljessä. Niin olen nähnyt nyt myöhemmillä vuosilla jotain negatiivista vaikutusta. Tupakoidessa hapenottokyky erilainen mikä vaikuttaa avoihin. Lisäksi verenkiertoon yleisesti tietenkin vaikuttaa. Aivot eivät tykkää kun eivät saa oikein ja kunnolla happea. Voi laukaista kohtauksia. Lopettaminen joka toinen päivä mielessä mutta ei niin helppoa kun vuosia jo liikaa takana. Mutta uskomista aina onnistumiseen on:)

        Nikotiinipussit liian usein käytettynä aiheuttaa ainakin itselleni kohtauksen


    • Ropaur

      Kohtausmääräni sen kuin vain kasvaa jos en polta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2663
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2440
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2081
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe