Mitä minä teen? :O

huolestunut tyttö!

Käyn hoitamassa yksityistallilla 22 vuotiasta lämppäri tammaa. Kaunis hevonen se onkin. Laukat nousee hyvin ratsailla, kesällä helteellä nauttii uida, rakastaa ajamista yms. Mutta hevosen kunnosta ja tiloista päätellen, omistajat eivät huolehdi/välitä hevosensa hyvinvoinnosta.

Pari päivää sitten huomasin hevosen karsinan lattiaan olevan yltäpäätä lannassa ja näin jopa home laikkuja lannassa. Säikähdin ja otin lapion käteen ja aloin heti siistiä karsinaa. Purua ei näkynyt lannan seasta. Kun karsina oli putsattu, sain omistajalta pelkät kiitokset. :o Lisäksi jouduin aiemmin pitämään luentoa omistajalle hevosen kunnosta, sillä se oli liian laiha. Hevosen ruokavaliossa oli vain päivittäinen kuivaheinä.

Ja vielä lisäksi olen itse yrittänyt parantamaan hevosen oloa tarhassa. Hevosen tarha on hyvin iso joka Tietenkin on hyvä asia, mutta aidat ovat lahoa puuta jotka ovat rikki muutamasta kohdasta, siitä seuraa se, että hevonen karkaa silloin tällöin aidoista. Olen huolissani siitä, sillä hevonen asuu teollisuus alueella joten se voi jäädä helposti auton/rekan alle.

hevosen tarhassa on mm. auton raato hyvin vaarallisesti yms.
Tarvitsen apua! Mitä minä teen? hevonen on minulle HYVIN rakas joten en haluaisi että se otettaisiin pois! Ja omistajat syöttävät sille pullaa sekä kuivaamatonta leipää. ja olen 13vuotias tyttö joka joutuu ostamaan hevoselle varusteita sillä hevosella ei ole paljoa mitään varusteita.

Auttakaaaa!!!!!!!

Kertokaa mitä voin tehdä!!!

2

50

  Vastaukset

  • Hei,

   Sinun kannattaisi joko puhua omistajille järkeä tai oikeastaan soittaa suoraan eläinlääkäri/eläinsuojelu tarkistamaan hevosen tilat ja kunto, tietenkin omistajien laskuun. Hevonen on myös laumaeläin, eli se tarvitsisi kaverin. Kuinka paljon kuivaheinää hevonen saa päivässä? Jotkut hevoset pärjäävät pelkällä kuivaheinällä, mutta yleensä ne tarvitsevat muutakin ravintoa..

   • Kiitos kun vastasit! Hevosen päivittäiseen liikuntaan verrattuna hevoselle pitäisi antaa muutakin ravintoa. Näin teen! Kiitos vielä vastauksesta!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4998
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2605
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2028
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1379
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1172