Olikarkki omistaa Norilski nikelin

Osmium pauhasi

Nyt ei haittaa vihervasureita. Palstallakin vihervasuri suu vaahdossa koitti selittää jatkuvalla syötöllä, miten Talvivaara on huono, kun on omassa omistuksessa
( Suomalaisten).
Millä vihervasuritkin sitten itseään kaunistaisi, jos ei olisi metalleja ja kaivoksia.

Harjavallassa pääsi
vesistöön 66 000 kiloa nikkeliä. Kaksi
vuotta sitten kohua herättäneessä
Talvivaaran vuodossa nikkelin määrä oli
2 000 kiloa.

Kokemäenjokeen pääsi
vuotamaan nikkelin lisäksi joukko
muitakin metalleja.

Ely-keskuksen Norilsk Nickeliltä saaman
selvityksen mukaan vuotaneen prosessi-
veden joukossa oli nikkelin ohella
kobolttia, kuparia, lyijyä ja kadmiumia

Jokeen pääsi kobolttia noin 1 000
kiloa. Kuparin, lyijyn ja kadmiumin
määrä on todennäköisesti pienempi,
mutta se selviää vasta tarkemmissa
tutkimuksissa. Nikkeliä pääsi vesistöön
66 000 kiloa.

Vielä ei tiedetä, mitkä niiden
vaikutukset vesistöön tulevat olemaan.

http://www.nornik.fi/openimage/27_Nikkelifaktaa.jpg?w=400&h=400

Norilski nikel on suuri venäläinen metallurgia-alan osakeyhtiö. Se on maailman suurin nikkelin ja palladiumin tuottaja ja suurimpia platinan ja kuparin tuottajia. Lisäksi yhtiö tuottaa mm. kultaa, hopeaa, kobolttia ja rodiumia. Sen tytäryritys Stillwater Mining Company (Denverissä, Coloradossa) on suuri koboltin, rodiumin, hopean, kullan, telluurin, seleenin, iridiumin, ruteniumin ja hiilen tuottaja.

Norilski nikelin pääkonttori on Moskovassa.
Norilski nikelin pääomistaja on oligarkki Vladimir Potanin.

12

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä selitä

      Partahomo taas selittää.
      Homot kovia selitteleen.
      Et ole poikkeus

    • Tasapuolista

      Ei oo lkentokonekuvias. Ei oo viherpiioerö mellakoita. Ei kirjoita Iltis, ei hesari. Ei ärjy ELY. Ei ota luontoliitto "kokeita". Ei vaadita sulejettvaksi.

      EI syöksy Osakkeen Arvo.

    • Osmium kerro !

      Mitä sanoi Ville Niinistö tuosta päästöstä.

      Kuka osaisi kertoa ?

      • En tiedä, mutta ikuisen Neuvostoliiton ystävä ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka käski kysyä toiminnan harjoittijalta?

        Onko tämä kepuänkyrä, Neuvostoliiton ikiystävä jo näin lyhyessä ajassa saanut ympäristöministeriön kepulaisten rosvolaumojen temmellyskentäksi?

        Kepurosvot vievät rahat ja saastuttaa ympäristön.


    • Katso mitä kirjoitin tuolla alhaalla. Siellä kepuänkyrät todistelivat että nikkeli painavana painuu pohjaan ja muuta täysin typerää, minä sen sijaan mainitsin, että päästö sisältää paljon muutakin lue se ja sitten vasta kepuänkyrätotuuksia.


      Monet kepuänkyrät luulivat tosiaan, että nikkeli on ainoa HAITALLINEN aine, yritin selostaa tilannettea, mutta sinun kaltaiset kepulaiset hyökkäsivät vihan kaunan ja kateuden voimalla minua kohti, tietysti, mutta nyt ei tullut muilutus- ja tappouhkauksia.

      Hannele Pokka esiintyi juuri niin ylimielisesti kun kepulaisten virkaan nostama kepuänkyrä, joka ei näytä ymmärtävän asiasta enempää kun väärän valan vannojan sika pohjantähdestä. Hän sanoi: "Kysykää Norilsk Nickeliltä, siis toiminnan harjoittajalta.

      Onko kepulaisten pohjaton Neuvostoliiton rakkaus sumetanut Hannele Pohan pään ja onko hän antanut käskyn lakien rikkomisesta venäläisyrityksen hyväksi?

    • Näyn vastasin 10.7 2014 kun ensimmäiset uutiset tästä emissiosta tulivat julki. Sain tietysti kepulaisilta ankaraa henkilökohtaista haukkumista, siis siitä johtuu pieni ajoittainen alatyyli

      Lue mitä kirjoitin. Olin jälleen joka asiassa oikeassa päätellessäni päästöä ja sen haitallisuutta.
      Minua pilkattiin vain sen takia, että minulla on enemmän tietoa ja viisautta kun kepuänkyröillä ja Tolliskoilla.

      >Jokin punikki nyt erikseen.>
      Täällä oikea Osmium 76 eikä se typerä tollisko joka käyttää nimimerkkiäni, mutta kepuhan pettää aina.

      Kuvitteletko sinä typerys, että nikkeli kemiallinen merkki Ni järjestysluku 28 ja atomipaino 59, on tässä päästössä alkuaineena, siis metallina? Vain Älypeliä pelaava keputollisko voi olla noin tyhmä. Jos nikkeli olisi metallina se olisi säiliöiden tai altaiden pohjalla. Kepukemisti voi tietenkin kuvitella suolat vaikka kaasuiksi altaiden pohjalle.

      Nikkeli on suoloina, luultavimmin nikkelisulfaattina NiSO4. Sulfaatit ovat rikkihapon suoloja, onko tämä liian vaikeaa teille typeryksille. Rikkihappo H2SO4 muodostaa suolan lähes kaikkien metallien kanssa ja ne ovat enemmän tai vähemmän vesiliukoisia, puhumme niukkaliukoisista suoloista ja on suoloja jotka ovat hyvin vesiliukoisia. Nikkeli liukenee hyvin typpihappoon ja muodostaa nikkelinitraattia.

      Vesistöön tässä tapauksessa joutunut nikkeli ei totisesti painu pohjaan, vaan kulkee vesistössä mereen asti. Nikkelisulfaattia voi vähäisessä määrin siirtyä ravintoketjuun.

      Tämä päästö saattaa olla hyvinkin hapanta, jos se on nikkelisulfaattia, kuten arvelen, on siinä myös vapaita happoja, pääasiassa rikkihappoa ja sen suoloja. Päästö voi olla myös emäksinen, en ole vielä löytänyt mistään päästön koostumista.

      En usko, että veden sisältämä nikkeli olisi löylyveden käyttökieltoa aiheuttamassa, vaan se mihin se nikkeli on liuennut.

      Joko syöttiläspaskanaama ymmärsi? Tuskinpa, mutta lisää Älypeliä ja uhkaa tulla tappamaan, niin kyllä se siitä.

      Sinä aloitit alatyylin nimittelyn, joten minä jatkoin siitä.

    • Vika aina muissa

      Onko Osmium mielestä kepun vika kun Ville Niinistö ei kommentoi tätä paljon suurempaa päästöä.

      Pokankin tuot esille kuin olisi yhä ympäristöministeri.
      Ei ole..sano minun sanoneen, jos joku kaltaisisesi vielä kysyy kuka nyt ympäristöministeri.
      Sano vain reilusti, se on vihreitten V Niinistö.'
      Turha salailla sitä nyt vastuuhenkilönä.
      Vastuuministerina.
      Pokka ei ole.

      Vaikea ymmärtää ??

      Kuntapahtuu, miksi yritetään salta V Niinistön rooli siinä.

      Osmium ollenet vihervarusuri ?
      ja puhut käärmeenkielellä.

    • Hannele Pokka on korkea virkamies ympäristöministeriössä, ja hänen tulisi tietää juuri tällaiset asiat. Onko Keskusta on laittanut hänet vain haittaamaan ympäristösuojelua ja kähmimään ja rosvoamaan rahoja kepulle ja kepulaisille?

      Hannele Pokka esiintyi kuten hän ei ymmärtäisi edes perusasioita. Tuollaisen laitoksen on lain mukaan tehtävä Teollisuusjätevesien tarkkailuohjelma. Tässä ohjelmassa on selvitettävä:
      - koko prosessi hyvin yksityiskohtaisesti,
      -säiliöt, altaat, putkistot, vesi- ja muut nestekierrot, lämmönvaihtimet jne. ja niiden rakenne materiaalit jne.
      - kaikki varastot
      - käytettävät raaka-aineet, puolivalmisteet ja tuotteet, mistä peräisin ja mitä sisältää
      -Päästöt, niiden määrät ja koostumus ja niiden haitallisuus.
      - Päästöjen tarkkailu
      - Ja paljon muuta, kysy jos ja kun et ymmärrä.

      Hannele Pokan tulisi tuntea perusasiat, eikä käskeä toimittajan kysyä toiminnan harjoittajalta. Huh,Huuh

      Ei paljon ympäristönsuojelu kiinnosta kansliapäällikkö Pokkaa. Tulee väistämättä mieleen, paljonko kepu on saanut "korsimonprosentteja" tässä asiassa ja paljonko muissa tämän tapaisissa asioissa. Tule mieleen Kehittyvien maatuntien Suomi- tapaus ja monet muut kepulaisten suorittama rosvous.


      Tuossa on osa Teollisuusjätevesien Tarkkailuohjelman sisällöstä. Tämän alan hallitsen paremmin kuin yksikään teistä kepulaisista jotka kirjoittavat tälle saitille. Heillä, kuten sinullakin on vain täydellisen tyhmyyden ja tietämättömyyden antama varmuus, jota aito ja alkuperäinen kepulainen viha, kauna ja kateus lietsoo.

    • Osmiumkin ravistelee

      Suolaa..suolaa..enemmän suolaa !
      Jos siinä onkin merisuolaa.
      Eikä mitään muuta.

      Osmiumille vaikea pala nyt, kun vihreä Niinistö on ympäristöminiteri.
      Kun ei hoida hommiaan, niin muitten vika Osmiuminkin mukaan.

    • En kannata Vihreitä. En ole viherpipertäjä kuten kepun toinen rakkikoira Kimmo Tiilikainen oli aikaisemmin. Sitten Vihreät ottivat hyvin paljon uutta suuntaa suhtautumisessaan teollisuuteen ja erikoisesti kaivostoimintaan.

      Tätä ei Kimmo Timosen järki kestänyt, vaan hän liittyi vihan, kaunan ja kateuden puolueeseen, Suomen Keskustaan ja sen rakkikoiraosastoon. Ei kunnon kepulainen voi kannattaa mitään koko kansaa hyödyttävää, ainoastaan muilutus- ja tappouhkauksia.

      NÄIN TOUMII MAALAISLIITTO

      • Osmon tervehtyminen

        osoittautui jälleen väliaikaiseksi. Valitettavasti.

        Nyt tuo yhteiskunnan elättikaheli meuhaa saitilla vanhaan malliin aivan tolkuttoman raivon vallassa. Hulluthan usein riehaantuvat kesähelteillä?

        Jotkut jopa esittelevät persettään politiikkasaitilla.

        Kyllä Osmonkin vaiva tokenisi, kun ukko pantaisiin lappamaan ihmispaskaa sontakärreille. Näin ennen hoidettiin hulluja.


    • Jos tarkoitat oikeaa Osmium 76 annat väärän todistuksen, siis valehtelet törkeästi, puhut keputotuutta, mutta jos tarkoitat Vale-Osmiumia, sitä kepulaista nimimerkkivarasta saatat olla oikeassa.

      Uskoin alusta lähtien bioliuotuksen onnistumiseen ja uskon vieläkin. Arvostelin toiminnan harjoittajaa vesienkeruualtaan rakenteesta, siitä ettei sitä tehty asianmukaisesti. Vielä enemmän arvostelin valvovia viranomaisia, lupaviranomaisia ja syystä.

      Saamieni tietojen mukaan lupaviranomaiset (todennäköisesti kepuänkyröitä) antoivat luvan rakentaa altaan josta puuttui kunnon tiivistys, esimerkiksi paljon käytetty bentoniittikankaat- ja savi. Sellaisen rakentaminen ei olisi ollut kovin kallis, mutta se olisin estänyt tällaisen ja tämän kaltaisen tuhon. Nyt pohja oli peitetty polyeteenikalvolla.

      Saamieni tietojen mukaan todennäköisesti räjäytystyöt avasivat tämän altaan pohjaan niin suuren reiän, että sitä oli mahdoton tukkia. Tämä allas oli tarkoitettu sade- valuma ja hulevesien varastoksi, mutta vesiongelmien vuoksi siihen oli pumpattu myös prosessivesiä.

      Vesiongelmat johtuivat monista syistä osa tuli uuden liuotusprosessin käynnistysvaiheen ongelmista, osa taas toiminnan harjoittajasta riippumattomista syistä, kuten ennätyksellisistä sateista.



      MILLOIN JA MISSÄ MINÄ OIKEA OSMIUM 76 OLEN SANONUT ETTÄ TALVIVAARA ON HUONO?

      Pitäisi kepulaisenkin pysyä edes pikkusen totuuden kaidalla polulla.

      Sananlasku sanoo: Ennemmin saa siasta hieromalla poliisikoiran kun kepulaisesta rehellistä suomalaista ja lisään tollisomaankepulaisesta se on täysin mahdotonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      334
      7599
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2244
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1652
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1499
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      116
      1211
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      76
      1193
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      935
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      925
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      823
    Aihe