Pelkään epilepsiaa

"terve" kuitenkin

Mulla on ongelma... tää varmaan kuuluis psykiatrian puolelle mutta mä pelkään että mä jonain päivänä sairastun epilepsiaan! Oon 23-vuotias. Siis mä en tiedä mistä tää pelko juontaa juurensa mutta siltä musta tuntuu. Mulla ei oo suvussa epilepsiaa sairastavia, mutta silti mä pelkään just esim. discovaloja ja että mulle tulee kohtaus yhtäkkiä!
Miten on, huomataanko epilepsia jo ennen sellasta kohtausta...? Entäpä onko yleistä että aikuis-iällä sairaus puhkeaisi?
Kiitos kaikille

12

1340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä!

      moi

      epilepsiaa on eri asteisia.itsekkin pelkäsin että sairastun epilepsiaan ja sieltähän se sitten tulikin ja aikuisiällä.minulla se on aika lievänä mutta kuiteskin.se alkoi pyörtymisen tunteella siis taju meinas yhtäkkiä lähteä muttei kuiteskaa lähteny.sitten tuli armoton tärinä kohtaus tuntui kuin olisi syönyt huonosti ja olisi verensokerit liian alhaalla muttei se sitä ollut ja sen sen perään tuli vetämätön olo hyvä että jalat kantoi.ja ainiin näön hämärtyminen tuntui kaikki hirveen kirkkaalta ja ettei nää mitään ja kieli ja huulet puutui.sitten menin lääkäriin sain lähetteen eeg:hen ja mangeetti kuviin ja sieltä ilmeni että minulla on epilepsia.nyt minulla on siihen lääkitys ja suht hyvin menee.on vielä aika alussa.ja sitä mun piti vielä sanoa että minulla vaikka on epilepsia ei nuo valot tee mitään siis väkky valot.joillain tekee ja joillain ei.kuten sanoin on eri asteisia epilepsioita.itselläni ei ole tullut ikinä vaahtoa suusta eikä ole taju mennyt kokonaan.ei sinun kannata miettiä ja pelätä.elämää tämä vain on.ota iisisti ja jatka elämääsi hyvillä mielin jos olet kerta vielä ihan terve ihminen

    • Hugo

      Jos sairastut epilepsiaan, et saisi enää mm. ajokorttia ja Sinua karsastettaisiintöissä ja ennakkoluuloja kohtaisit kaikkialla ja etenkin pelkoja... et vähiten itsesi asettamia pelkoja ja rajoitteita, kun jo terveenä pelkäät epilepsiaa. Aivan meidän epileptikoiden puolesta, yritä olla pelkäämättä epilepsiaa, sillä sairaus se on siinä kuin syöpäkin. Tosin joku saattaa väittää, että epilepsia ei ole sairaus vaan oire... usko pois, se on sairaus, joka vaikeuttaa kovin paljon elämääsi.

      Jos pelkäät epilepsiaa, olet varmaan oikeassa, että oikea palsta olisi psykiatria. Turhat pelot on kai lähinnä pelottavia ja etenkin rajoittavia. Et kertonut tarkemmin, että miten niin pelkäät. Sen voin sanoa, että itse pelkään kuolevani, kun saan ison kohtauksen, vaikka oikeastaan kuolemahan olisi vain helpotus:).

      • onnekson2017

        Näin 13 vuotta myöhemmin pakko tulla sanomaan että onneksi ainakaan vuonna 2017 kukaan ei aseta toiselle ennakkoluuloja diagnoosin perusteella :D ja jos asettaa niin vika on kyllä enemmän hänessä kuin sussa.

        Itse oon saanut epilepsiadiagnoosin 15-vuotiaana ja tehnyt kaikkea ja vielä enemmänkin kuin muutkin nuoret, vaikkakin meni 4 vuotta sairauden hyväksymiseen mutta toivotaan että myös ylempi on tässä 13 vuodessa oppinut nauttimaan elämästä kuoleman odottamisen sijaan <3


    • tonic

      Onk sul jotai esim. aivovammaa tai vastaavaa, vai ootko iha terve siltä osin?

      Mä en tie, jos se periytyy mut ei sitä tuu yleensä, paitsi mul ku sain kolarist aivovamman ja 3 vuoden pääst alko epilepsia. Edellisen vuoden olin ollu yökerhois ja diskois aika usse.

      En oo kovin asiantunteva, mut noin mä olettaisin

      • &quot;terve&quot;

        Ei aivovammaa tai muuta vastaavaa... Olen sisäistäny että pelko on mun aivoihin vaan juurtunut! Ja siis luokittelisin tän ihan mun paniikkihäiriön piikkiin ku pelkään kaikkee muutakin.

        Mut kiitti vastanneille :)


      • juuri ja juuri...
        &quot;terve&quot; kirjoitti:

        Ei aivovammaa tai muuta vastaavaa... Olen sisäistäny että pelko on mun aivoihin vaan juurtunut! Ja siis luokittelisin tän ihan mun paniikkihäiriön piikkiin ku pelkään kaikkee muutakin.

        Mut kiitti vastanneille :)

        voi hyvänen aika. ei voi muuta sanoa. on totta että epilepsia on sairaus ja kyllähän sairautta SAA pelätä, mutta ei se estä ketään elämästä. kyllä se on ihan asennoitumisesta kiinni. itse sain epilepsiadiagnoosin vajaat kaksi viikkoa sitten.


        Kannattaa tosiaan hakeutua esim. psykiatrin juttusille terveyskeskuksen kautta. eihän pakonomainen pelkääminen, ole mitenkään hedelmällistä...


      • &quot;terve&quot;
        juuri ja juuri... kirjoitti:

        voi hyvänen aika. ei voi muuta sanoa. on totta että epilepsia on sairaus ja kyllähän sairautta SAA pelätä, mutta ei se estä ketään elämästä. kyllä se on ihan asennoitumisesta kiinni. itse sain epilepsiadiagnoosin vajaat kaksi viikkoa sitten.


        Kannattaa tosiaan hakeutua esim. psykiatrin juttusille terveyskeskuksen kautta. eihän pakonomainen pelkääminen, ole mitenkään hedelmällistä...

        Arvasin tän, että mulle tullaan vittuilemaan. Toisaalta osasin odottaa sitä... Tiedoks sulle että mä tosiaan oon hakenu apua tähän ongelmaan mutta en sitä ole saanut.


      • päivä kerrallaan
        &quot;terve&quot; kirjoitti:

        Arvasin tän, että mulle tullaan vittuilemaan. Toisaalta osasin odottaa sitä... Tiedoks sulle että mä tosiaan oon hakenu apua tähän ongelmaan mutta en sitä ole saanut.

        Heippa. Mä olen kokenut kummatkin, sekä epilepsian, että paniikkihäiriön, ja tiedän miten paljon v-mäisempi paniikkihäiriö on (ainakin omalla kohdallani), sillä se vaikutti päivittäiseen elämään, ja pelko kaikesta mitä voi tapahtua ja mihin pitää turvautua, tuntui aivan mielettömältä. Minä en pelännyt mitään sairautta tms, vaan ahdistus vaan iski todella pahasti julkisilla paikoilla. Tarvitsin siihen ammattiapua ja lääkitystä. Pääsin lääkityksen turvin pahimmista peloistani eroon alle vuodessa. Suosittelen että käyt juttelemasa ammattilaisen kanssa, sillä he tietävät mikä on seuraava mahdollinen askel positiivisempaan suuntaan. Sinun kohdalla ei välttämättä tarvitse edes mitään lääkitystä, vaan vain keskustelua.
        On yleistä sairastua johonkin, mutta se että sairastuisit juuri siihen mitä pelkäät etukäteen.. en usko, jos sinulla ei ole mitään oireita koskaan ollut. Epilepsiakin on hoidettavissa jos se sattuu kohdalle.
        Mun elämää epilepsia ei ole rajoittanut mitenkään. Elän aivan samalla tavalla kuin kaverini, vain muistaen napata pari pilleriä päivässä. Paniikkihäiriö sen sijaan lopulta sai mut nujerrettua pahasti. Käy keskustelemassa.


    • kokenut

      Ota tämä asenne. Niin kauan kuin olet terve, nauti siitä. JOS sairastut ja niinhän meille monille käy (erilaisia sairauksia on riittävästi), ajattele, voin olla terve olematta terve, se asenne vie aika pitkälle.

      Epilepsiaa 34 vuotta sairastaneena,olen elänyt "normaalin" elämän, opiskeluineen, työntekoineen, lapsensaanteineen ja vielä isoäitinäkin saan olla.

      Joten elä onnekasta elämäsi turhia pelkäämättä.

      • wilma002

        .. eipä tuo sairaus välttämättä elämää rajoita kun tietää omat rajansa. Itse olen sairastanut epilepsiaa 10 vuotta.
        Minulla on ajokortti, voin käyttää alkoholia,käydä yökerhoissa,teen kolmivuorotyötä, ja tehdä kaikkea muutakin mitä ns "terveetkin" ihmiset tekevät.
        Ei diagnoosi maailmaa kaada, nykyään on niin hyvät lääkkeet ja niissäkin vaihtoehtoja.
        Työpaikallani sairaudesta tiedetään eikä kukaan ole alkanut karttelemaan.
        Tosin epilepsiani on suht lievä,mutta on kuitenkin olemassa.
        Kannattaa varmastikin keskustella asiasta ammattiauttajan kanssa. Eikä tällä palstalla...


    • Öhöm...

      v*ttuako sillä ajokortilla tekee? Ei kaikki autoa edes tarvi. Karsastakoon työpaikoilla niin paljon ku ikinä huvittaa.

      itse olen täysin terve mutta ei ole rahaa ajokorttiin. Skootterilla kuljen.

    • oikea palsta

      Toivottavasti olet selvinnyt pelkosi kanssa! X)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2889
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2184
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe