Uusi sijoitusmahdollisuus Fellow Finance

Babette74

34

4508

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • amatöörisäästäjä

   Löytyyhän noista vertaislainapalveluista kirjoituksia vaikka kuinka. Lainoja välittävä yhtiö voittaa aina, kun se voi laskuttaa kuluja välistä. Sijoittajat ovat käytännön kokemusten perusteella hävinneet käytännössä aina, koska varsin iso osa lainan saajista jättää maksamatta.

   Ei siis kannata sijoittaa tuollaisiin. Eikä muuten myöskään liity sijoitusrahastoihin mitenkään.

  • tuotto

   En lähtisi sijoittamaan.

   Aloin rahastoilla 1989 olen aktiivinen on ollut eläkesijoituksia ne eivät tänään kannata muilla kuin hyvä tuloisilla yrittäjillä jossa on veron siirtäminen, hyvin meni aikoinaan.

   Tänään on parempia jos onnistaa en koskaan ole ollut laskuissa mukana kuitenkin pitäisi olla samalla lailla nousuissa matkassa.

   Ruotsissa on pari erilaista tiliä joissa tuotolla on pieni vero joka kuitenkin maksetaan.

   Yritin osakkeilla mutta ei onnistunut liian vaikeaa. Rahastoilla voi olla matkassa halvalla ympäri maailmaa, tänään on kuitenkin vaikeampaa "lampaat" voivat juosta kauankin alamäkeä en halua olla matkassa.

  • älä mainosta täällä

   Aloittaja taitaa olla kyseisessä firmassa töissä ja yrittää epätoivoisesti mainostaa täällä.

   Tuote on sijoittajan näkökulmasta täysin järjetön, koska kukaan, joka saisi lainaa muualta, ei sitä tuollaisesta palvelusta hae. Jäljelle jää siis ne, joille ei lainaa pitäisi myöntää. Vaikka korkoprosentti olisi millainen, suuri osa rahoista jää saamatta takaisin. Eikä tappioita voi edes vähentää verotuksessa.

  • CinWapita

   "....sijoitusmahdollisuuteen, joka vaikuttaa melkein liiankin hyvältä."

   Samalta vaikutti WinCapita:kin. ;)

   • Bernie Madoff

    "....sijoitusmahdollisuuteen, joka vaikuttaa melkein liiankin hyvältä."

    Silloin se on "liian hyvä".


  • Blogaajajaakko213

   Täällä arvostelu: http://www.etulainaa.fi/fellow-finance-arvostelu-ja-kokemuksia/

   Fellow Finance ei tuo markkinoille mitään uutta.

  • tutkailtavaa
   • perseest

    otat lainaa. 250 € pois. sitten lyhennät 5 v esim. 2 € lyhennys kaikki muu korkoa . annuitteetti. velkaisi lyhenee vasta viimeisinä vuosina.
    t


  • jaskajokunen22444

   Olen itse sijoittanut tähän, alkuun tuotot olivat hyviä, sitten on alkanut tulla luottotappiota.

  • millaisiatuottoja

   Kiinnostaa, kokemuksia kiitos

   • SijoittajaL

    Sijoittaja voi määrittää lainan vuotuisen koron (max 28 %), laina-ajan (24-120kk) ja lainasumman (25€ - XXXX). Lainaa lyhennetään kuukausittain, joten pääoma ja korko maksetaan sijoitustilille takaisin vähitellen. Tämä mahdollistaa uudelleen sijoittamisen ja korkoa korolle. Lainojen jälkimarkkinat mahdollistavat myös lainojen myymisen toiselle sijoittajalle ennen laina-ajan loppumista. Lisäksi käsitykseni perintäyhtiö ostaa luottotappioiksi kirjautuvat lainat 70%:lla pääomasta, joten suuret tappiot minimoidaan. Lainaamisesta eikä tilinhoidosta tule myöskään minkäänlaisia kuluja sijoittajalle vaan kulut peritään lainaajalta. Näin siis periaate.

    Todelliset tähänastiset tilastot osoittavat keskituottojen (yli 100 lainaan sijoittavien) olevan n. 14%. Kuten aiemmin kommentoitiin luottotappiot kerääntyvät pidemmälle mentäessä mutta tuo on se kutakuinkin odotettavissa oleva tuotto. Hajauttamalla turvataan tuo keskimääräinen tuotto ja sijoittamalla suurempi summia pienempään määrään lainoja voidaan saavuttaa korkeampia tuottoja mutta myös riskit ovat tällöin huomattavasti suurempia.

    Palveluna toimiva ja helppokäyttöinen ja päivitetty sivusto toimii hyvin niin mobiililaitteella kuin tietokoneellakin.


   • Hmmmmm

    Eli jenkki meininki, annetaan laina koroista eli jos ensimmäinen lainaja ei maksakka loput lainat on otettu ilmasta??? Joo tällä suomi nousuun... köyhät lainajat kyykkyyn...


  • Jooseppi344343

   Sijoitin itse tähän ja parin kuukauden jälkeen vaikuttaa ihan hyvältä. Luottotappioita tulee tottakai mutta lopulta jäädään plussalle. Suomalaiset kun ovat loppujenlopuksi hyvin tunnollisia takaisinmaksajia.

   • päivi2014

    Lähdin mukaan minimi summalla kokeilu mielessä. Luottotappioita on tullut, tottakai, mutta ne on minimoitu siten, että perintätoimistolle myydään maksamattomat lainat ja niistä saadaan takaisin 70%. Suhteessa saatuun korkoon n. 100eja luottotappioihin n.50e on n. puolet, eli olen vielä plussalla.


  • en_tue_tällaista

   En suosi näitä kovakorkoisia pikavippisysteemeitä, ne ajaa rahavaikeuksiin joutuneet ihmiset vain entistä syvemmälle vaikeuksiin jos ensinnäkin he joutuvat ottamaan ns. syömävelkaa ja sitten vielä maksamaan huikeat korot johon menee jatkossa entistä enemmän rahaa pois niistä vähistä tuloista mitkä tarvittaisiin arjen pyörittämiseen, tuhon kierre on valmis.
   Jos joku ei saa lainaa virallisilta rahoituslaitoksilta tai jos esim. syynä on jokin hajonneen kodinkoneen uusinta ja ettei saa edes osaria siihen, on osoitus siitä että ei varmasti pysty maksamaan kiskurihintaisia pikavippejäkään takaisin!
   Syömävelka ei ole ratkaisu heille tai oikeastaan kenellekään, tulojen lisäys tai jos mahdollista niin menojen leikkaus on ainut kestävä ratkaisu!

  • jörnvaalruus

   Lainaat siis rahaa sellaisille urpoille jotka eivät saa pankista lainaa eli ei ole luottokelpoisuutta. Onnea matkaan!

   • wuki

    luottotiedot pitää olla kunnossa aina kun lainaa ottaa, suomen pankit vaativat aina niin kovat takuut pienillekkin lainoille. tämän saa ilman takaajia. jos ei ole omistusasuntoa tai maita ja mantuja, eikä esim sukulaisia niin on aika vaikea lainaa ottaa pankista. niin se suomessa menee


  • jöijoönlknoin

   Sitä en ole koskaan ymmärtänyt että miksi joku, erityisesti jonka ei ole pakko, haluaa olla "PikaVippiParoni"?

   Uskon että äärimmäisen ahne ihminen, ihminen jolla ei ole minkäänlaista myötätuntoa ja tunnetta asettua heikko-osaisimpien asemaan?

  • Pikkusijoittaja

   Olen nyt testannut pikku sijoittajana. Korkoa on tullut ja tosiaan sen koron määrästä puolet mennyt luottotappioihin. Ongelmana on se allokaattori joka automaattisesti sijoittaa lainat. Korot laitettu alhaiseksi. Tein manuaaliset sijoitukset niin poistuivat sieltä heti tuon allokaattorin vuoksi. Tarkkaan tutkivat kyllä kenelle lainan myöntävät, eli en käyttäisi lausetta, että hakijat ovat niitä jotka ei saa muualta lainaa. Eikä tässä korko nyt mikään hirveä ole, ei tosiaankaan mitään pikavippi luokkaa. Mutta mun tuli testattua sijoittajana, alku oli hyvä, mutta nyt ei enää kannata, sillä isot sijottajat jyrää. Odotan vain, että kaikki korot ja pääomat mitä on jäljellä ovat tililläni niin voin nostaa rahani ja sulkea tilini.

  • poikavoima

   En ole Top Financea käyttänyt sijoittajana, vaikka esim. Lainaaja.fi ja Bondora ovat tuttuja. Laitanpa tähän näitä kaikkia vertaislainauspaikkoja koskevia perusasioita niille, jotka eivät ole yhtään perillä perusmekanismeista.

   - Palvelut saavat oman komissionsa aina. Tuo summa otetaan vipin hakijalta ennen, kuin vertaislainattu summa toimitetaan vippaajan tilille. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelulla ei ole velkojien kanssa samantasoista taloudellista insentiiviä jahdata maksamattomia lyhennyksiä.

   - Palveluissa on aina jokin etuoikeutettu joukko, joka saa sijoittaa haluamiinsa lainahakemuksiin ensin. Jos et ole sisäpiirissä, et pääse valitsemaan kaikista vaihtoehdoista. Jotkut palvelut myöntävät tämän avoimesti ja jotkut kieltävät sen sormet ristissä henkeen ja vereen.

   - Palvelujen yksi olennaisin funktio on selvittää etukäteen lainan antajalle yksittäisen lainan riskipitoisuus. Kaikki palvelut käyttävät aika samoja menetelmiä ja ne ovat yllättävän luotettavia. Hyvät palveluntarjoajat antavat nämä tiedot kaikkien palvelussa sijoittavien käyttöön.

   - Automaattiset lainausmekanismit sijoittavat rahaa sijoittajan kannalta holtittomasti. Mikään sijoituskone ei omaa ihmisen maalaisjärkeä. Mekanismien tarkoituksena on näennäisesti helpottaa sijoittajan työtä, mutta todellisuudessa ne jakavat rahaa mahdollisimman laaja-alaisesti, maksimoiden palvelun tarjoajan tuoton uusien lainojen järjestämisestä.

   - Vertaislainojen pääoma on todella epälikvidiä. Usein laina-ajat ovat useita vuosia ja hyvienkin lainojen myyminen eteenpäin voi olla hidasta ja vaikeaa nimellisarvoonsa.

   - Vertaislainojen verokohtelu on surkeaa: voitoista joutuu maksamaan verot ja tappioita ei voi vähentää verotuksessa.

   Oma noin kolmen vuoden kokemukseni (kevät 2016) on se, että jos jaksaa/muistaa hajauttaa mahdollisimman pieniä sijoituksia mahdollisimman moneen järkevän riskitason lainaan, voi saada vuositasolla yli 10% bruttotuotot. Itse olen saanut jopa yli 20% vuosituottoa (brutto) pari viimeistä vuotta. Tämä vaatii kuitenkin omakohtaista vertailevaa perehtymistä lainahakemuksiin sekä suunnitelmallisen ja pitkäjänteisen toimintamallin, josta ei kannata hötkyillä isompien pikavoittojen toivossa.
   Iso osa lainahakemuksista on huijareiden ja persaukisten hulttioiden tekemiä. Jos tuollaiseen hakemukseen laittaa vahingossa rahaa, kärsii kokonaistuotot todella pahasti. Kannattaa oikeasti uskoa, kun palvelu kertoo jonkin lainan olevan riskialttiimpi kuin jokin toinen on. Ja kannattaa oikeasti kysyä aina itseltään, että onkohan joku oikeasti maksukykyinen/-haluinen valmis maksamaan jopa yli 30% vuosikorkoa viiden vuoden lainalle, joka on otettu perheen etelän matkaa varten.

   En suosittele vertaislainaamista kenellekään. Sijoitusmuotona se on riskialtis, epälikvidi ja sitä kohdellaan verotuksellisesti huonommin kuin muita sijoittamisen muotoja. Maalaisjärjellä ja pitkäpiimäisellä tunnollisuudella siitä saa kuitenkin parempaa tuottoa, kuin pankkien määräaikaistalletuksille.

  • Pöhlis

   Minäpäs kokeilin.Jotenkin saivat hukattua myymästäni lainasta tullet rahat,eikä asiakaspalvelu juurikaan meilitse vaivaudu vastaamaan,että mistä johtui.Tästä on nyt jo puoli vuotta,ja kahdeksaan meiliin olen saanut 2 vastausta "palaamme asiaan mahdollisimman pian". Jos ei tule luottotappioita,niin vetävät itse välistä eivätkä edes perustele asiaa.

  • huuhkajat

   Toimii kun junan vessa ja mukava tuotto!
   Helppo softa käyttää ja kannattaa miettiä asetuksia allokaattoriin.
   Puolaan en suosittele lainaamaan ainakaan vielä.

  • dfghjk

   Aika mielenkiintoisia kommentteja :) Itsellä kahden ja puolen vuoden kokemuksella vuosituotto 12,2% ja käytän tylysti vaan sitä allokaattoria kun en jaksa kikkailla. Laitan pienen summan tuonne joka kuukausi. Tarkoitus turvata muita sijoituksia, eli kun pörssit seuraavan kerran rommaa niin tarkoitus nostaa Fellow Financesta iso siivu pihalle ja laittaa osakkeisiin lisää painoa.

  • kusetttttush

   nyky laki pisti luottokortin maksimin 7% joka 10 vuodessa tuplaa summan. noilla alkaa 8% sekä 0.1%/kk hoito palkkioita yms.

  • Suomessakin köyhyyden aiheuttaa osakkeen omistajat, joiden arvon nousu ja suuret osinkotuotot perustuvat alipalkkaukseen, ylihintaiseen asumiseen sekä kartellisoituneeseen markkina-asemaan, jonka avulla nostavat vielä yritystukia yhteiskunnalta.- Yhtiöissä ja yritysmaailmassa vaikuttaa samat henkilöt, joiden oma taloudellinen etu ja osakkaille tuottama voitto on tärkeämpi kuin tavallisten kansalaisten ostovoima, työajat, eheyttävä työllisyys tai demokratia.

  • hoohookookoo

   itsellä noin vuosi Fellow Financea takana ja en voi muutakuin....;) No en kai mä nyt kerro, en mä sinne muita sijoittajia kaipaa haluan ite parhaat lainat ;)

  • Vuodesta84tuotoilla

   Tuosta puljusta ei hae lainaa kuin ne joilta kaikki muut kanavat on tukossa. Eli kaikista suuririskisimpien osapuolten kanssa olette tekemisissä.

   Ei kukaan jolla on asiat kunnossa ota noin kallista rahaa. Nyt radiossa on menossa jo todella epätoivoinen mainoskampanja, liekö suuren loppurysäyksen enteitä?

  • FinanceKupla

   Kokeilin palvelua ja valitettavan hidas käyttöliittymä. Toinen ongelma on luotettavuus. Mielestäni numerot eivät täsmänneet todellisuuden kanssa, mutta hankala varmistaa. Jos esim. velallinen maksaa väärällä viitenumerolla, niin kirjautuukohan lyhennys sijoittajalle, vai jääkö palveluntarjoajan "satunnaiseksi voitoksi". Tuotahan et pysty mistään varmistamaan ja finanssivalvonta ei tuota valvo. Parempi pysyä erossa.

  • ffsijoitus
  • Totuus__

   Vuoden tuonne sijoittaneena on mieleeni tullut tällainen mahdollisuus: Mistä tiedän, ettei osa lainanottajista ole bulvaaneja tai että olisivat edes oikeita henkilöitä. Lainan ottajien henkilöllisyyttähän ei pajasteta lainaajlle. Eli, bulvaani ottaa lainan ja ei maksa sitä. Minulle korvataan lopulta 70% siitä ja saivat 30% lainasummasta ilmaista rahaa. Sanovat myyvänsä hoitamattomat lainat perintäyhtiölle, mutta en voi mitenkään todentaa sitä.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. "Hullu mies Huittisista" sai nyt rinnalleen "Hullun naisen Huittisista"

   Äidit, pitäkää vauvoistanne huolta, älkää jättäkö yksin ulkosalle lastenrattaisiin. Mtös kävelylenkille aina mukaan puhe
   Huittinen
   74
   2733
  2. Nainen ammuttu metsästyksessä "jäniksenä"

   On se ihme ja kumma, että Suomessa voi metsästäjät ampua metsästyskaverinsa, tässä tapauksessa vielä ilmeisesti puolison
   Maailman menoa
   148
   2307
  3. Olemmeko ajautumassa suursotaan -

   .. kolmantena pyöränä ja osattomana sellaiseen, joka ei meille kuulu? PROLOGI - Miksi yksinkertaisesti ei voida oppia k
   NATO
   536
   1577
  4. Sä saisit ihan

   Kenet haluaisit. Tiedät sen. Elä elämääsi. Mä toivon todella sitä.
   Ikävä
   66
   1183
  5. Perussuomalaisten bensalupaukset kumisevat tyhjyyttään, äänestäjiä on viilattu linssiin

   Annoitko viilata itseäsi linssiin ja uskoit perussuomalaisten vaalilupaukset bensan hinnan alentamisesta?
   Maailman menoa
   134
   1130
  6. Mikä tekee kaivatustasi

   Komean tai kauniin?
   Ikävä
   46
   1066
  7. En enää halua

   Nähdä sinua. Sotket ajatukseni enkä saa sinuun yhteyttä joten parempi kun molemmat kuoppaamme kaikki tunteet ja haudata
   Ikävä
   93
   1024
  8. Sormulan grilli

   Joko tuo jo kokonaan sulki ovensa? Lomalla piti olla 30.9 asti mutta ei tänään näytä auki olevan.. tuskinpa huomennakaan
   Kuhmo
   20
   965
  9. Olivia ei kiinnostanut ketään mutta sen poijan klopin perään itkee koko kylä

   Olikohan Olivian kiusaajat vanhempineen sielä kulkueessa? Todella irvokasta pitää mitään vitun kulkueita kun tämä Rasmuk
   Lapua
   19
   890
  10. Nyt on tosi paha olla

   Pää sanoo, että pitää antaa periksi ja luovuttaa, antaa kaiken olla. Monta kuukautta olen toivonut ja unelmoinut, mutta
   Ikävä
   37
   834
  Aihe