Kärtyisät ja pikkumaiset turkulaiset

Tarkkailija tutkija

En sano kaikkia turkulaisia pikkumaisiksi ja kärtyisiksi, mutta olen täällä yli vuoden asuneena kiinnittänyt erityistä huomiota vanhempiin ihmisiin. Sanotaanko 40 ikäisiin kadulla liikkujiin.

Verrattuna pohjoisempaan Suomeen niin täällä on tavallista enempi pikkumaisia ja kärtyisiä pilkun jyystäjiä. Joilta tuntuu menevän maailman kirjat sekaisin ja heidän mieli sirpaloituu, he kokevat sisäisen kriisin, kun koiran taluttaja kävelee syrjäistä hiekkatietä vastaan vasenta laitaa ja turkulainen polkee pyörällä vastaan. Turkulainen ajaa junttimaisesti vain oikean puoleista laitaa kohti koiran taluttajaa, vaikka koiran taluttaja olisi pysähdyksissä tien reunassa. Turkulainen ehkä väistää juuri yhden metrin päästä vastaan tulijaa ja mulkaisee taakse kärtyisenä jouduttuaan tekemään ohitus liikkeen, ihan kuin hänen päivä olisi pilalla. Usein kuulee vielä jotain kärtyistä kieltä turkulaisen suusta.

Toinen tilanne jossa ilmentyy turkulaisen putkiaivo ongelma on kun ajaa syrjäisellä 3 metriä leveällä pyöräily/kävelytiellä polkupyörällä. Kun ajaa vasenta laitaa sisäkurvissa loivassa kaarteessa niin takana tuleva turkulainen pyöräilijä ei osaa mennä ohitse vaikka kulkuväylällä olisi tilaa 2,5 metriä. Tämä osoittaa ilmiselvästä putkiaivo ongelmasta. Turkulainen jää taakse soittaa pyörän pirikelloa, hänellä on todellinen ongelma jota ei voi ohittaa. Vihdoin turkulaisen päästyä ohitse taas kuulee jotain kärtyistä kieltä, joka enempi kertoo hänen omasta henkisestä tilastaan.

Vielä kolmas esimerkki: Metsässä, ihan oikealla polulla jätän polkupyörän polun reunaan nojaamaan puuhun ja menen kuselle 3 metrin päähän. Vanha pariskunta tulee pyörällä polkua pitkin nainen edellä. Ukko nähtyään parkkeeratun polkupyörän huutaa naiselleen: "aja vain päin pläsiä!" Tai jotain vastaavaa kärtyisellä asenteella... Miten metsässä liikkujakin on noin kärtyisellä tuulella? Edessä oli todellinen ongelma joka aiheutti kriisin hänelle!

Edellä mainitut esimerkit toistuu useasti juuri vanhempien ihmisten kanssa. Liekkö nuoremmatkin jo uriutunut putkiaivo ongelmaan, mutta ei ilmaise sitä vielä niin selkeästi? Vastaavalla käyttäytymisellä turkulainen nostaa oman junttimaisuutensa jalustalle kaikkien naurettavaksi. Mietin miten pikkumainen turkulainen kestää arki elämää jossa hän kohtaa kriisiä kriisin perään? Miten hän selviytyisi ulkomailla huomattavasti rennommassa ilmapiirissä? Ehkä sielläkin hän nostaisi junttimaisuutensa kaikkien ihailtavaksi.

89

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet turkulaistunut

      Kun sinulle nämä tapaukset aiheuttavat selvästi kriisin ja kitinää. Teretulemast turkkuseen.

    • Tarkkailija tutukija

      Sinä valitset puolesi. Olet selvästi puolustavalla kannalla junttimaisuutta kohtaan. Tunnistat ehkä itsesi tekstistä ja omistat myös itse putkiaivot ja kärsit putkiaivojen oireilusta.

      • kärtyisä

        Mikä tai kuka on KÄRTYISÄ?


    • Tarkkailija tutkija

      Totean vain asian. Ilman sen kummemmpaa tunnekuohua. Sinä näet jostain syystä tarpeelliseksi valita puoli. Asetut puolustamaan pikkumaisuuden ja junttimaisuuden periaatetta, miksi? Veikkaan sinun näkeväsi itsesi ensimmäisestä tekstistä.

    • Neito Turuust

      Täällä on kyllä ihme meininki. Muistan jo lapsuudesta miten pahinta mitä saatoit tehdä oli kulkea kerrostalon piha-alueen poikki. Parvekkeilla riekkui jos jonkinlaista neurootikkoa vahtimassa ja huutamassa kituset lepattaen "Läpikulku kielletty!".

      Olen siis täällä syntynyt ja tehokkaan aivopesun myötä heikkohermoiseksi oppinut, mutta ymmärrän, että vika on minussa enkä heilu parvekkeella huutelemassa meluaville muksuille, vaikka turkulainen sieluni siihen yrittää kehottaa.

      Nuo kevyen liikenteen väylien tilanteet ovat erityisen kimurantteja, koska aina olet jonkun mielestä väärällä puolella. Kuka näkee sen asian mitenkin. Koiriani ei kiinnosta kulkea hajutonta tien laitaa, vaan ne kiilaavat itsensä pusikon puolelle ja menen sovinnolla kulkemaan sinne, jotten ainakaan aiheuta poikittain poukkoavien koirien kanssa mitään vaaraa. Liiskaudun mahdollisimman pieneksi sinne toiseen laitaan, mutta kyllä riittää pahoja mulkoiluja, vaikka tilaa olisi kolme metriä väistää.

      Miten se väistäminen olisi pyörällä yhtään helpompaa, jos kulkisin oikeaa laitaa ja takaa tuleva joutuisi koukkaamaan vasemmalta ohi ilman, että huomaan koko pyöräilijää ja riskinä on että koira harhailee suoraan eteen?

      En tiedä, teet miten vaan, aina jollain on sarvi otsassa. Kiukkuiset turkulaiset pitäisi tosiaan lähettää vuodeksi katsomaan Italian liikennettä. Tai Intian. Irvistelköön siellä pyhille lehmille.

      • ffantsu

        Hienosti vaihdoit nimimerkkiäsi. Luulet olevasi ovelakin, mutta et olekkaan. Kirjoittaisit edes omalla nimmarilasi ketjun loppuun saakka. Voi sinua feikki...


    • Tarkkailija tutkija

      Hehe! Uskomatonta. En tiedä olisinko pystynyt kirjoittaa tollasta tekstiä. Joku voi analysoida kirjoitus tapaa. :)

      Mutta se on hienoa että joku näkee sen verhon läpi mihin kasvatetaan. Ehkä vanhemmat ihmiset joutais jo mullan alle, niin ilmapiirikin kevenis.

      • ffantsu

        Eiks olekkin "uskomatonta" miten joku osaa analysoida tekstin perusteella.
        Mene sinä nyt jo nukkumaan, ja palaa asiaan sitten kun sulla on jotain järkevää sanottavaa.


    • Tarkkailija tutkija

      Nähtävästi sinun on kiusallista vastata kysymykseen miksi asetut puolustamaan pikkumaisuuden ja junttimaisuuden periaatteita? Onneksi sinulla on niin paljon järkevää sanottavaa kommenteissasi, että loistat taas palstan lukijoille hyvänä neljäntenä esimerkkinä turkulaisesta ongelma tapauksesta. Tulit todistamaan kirjoitukseni.

    • Tarkkailija tutkija

      "Hienosti vaihdoit nimimerkkiäsi. Luulet olevasi ovelakin, mutta et olekkaan. Kirjoittaisit edes omalla nimmarilasi ketjun loppuun saakka. Voi sinua feikki..."

      Sinulla vaikuttaa olevan myös jotain paranoidiaan viittavaa oireilua, sillä vaikutat uskomattomalle tyypille.

    • Turku = PASKA !

      Aloittaja kirjoittaa AIVAN TOTTA ! Turu on pieni SISÄSIITTOINEN KAUPUNKI ! ja sen HUOMAA !

      Turun murren on kaikkein RUMIN - se sanoo itse Turkulaisetkin.

      Olen asunut Turussa lähes 40 vuotta ja Turkulaista minusta ei tule IKINÄ !

      Täällä kaikki on AIVAN SAIRASTA !

      Turkulaiset levittää valheita seläntakana ja NIIHIN USKOTAAN siis JUORUAKKOIHIN !

      Kun muualla maailmassa juoruakkoja HALVEKSITAAN !

      Turkulaiset levittää valheita ja kukaan ei vaivaidu tutkimaan tosiasoita miten asiat OIKESTI OVAT !

      Turkulaisilla on PERUS NEGATIIVISYYS KAIKKEEN !

      Turkulaisten älykkyydestä kertoo kaiken, että TEKSTIVIESTEJÄ lähettmällä on saanut loisia suojatyöpaikassa koko ikänsä tekemättä MITÄÄN !

      Turun poliisi on tehnyt minulle selväksi, että rehellinen poliisi on TARUOLENTO !

      Ennen tänne muuttoa Helsingistä luotin poliisiin. Siellä eivät olleet turhasta niuhottaassa kuin täällä.

      Aarnio ei olisi koskaan jäänyt kiinni Turussa, jossa Turun mafia pitää omistaan huolen ja lailla ja oikeudella ei ole mitään merkitystä.

      • 38h

        Heh, nuo piirteet sopivat kylläkin Poriin eikä Turkuun. Muutappa seuraavaksi sinne :-)


    • Neito Turuust

      Hehe, pahoitteluni aloittajalle, että olin liian samaa mieltä ja sain näköjään aikaan aiheettomia epäilyksiä. ;)

      Se on varmaan myös tuo oman ongelmaisuuden myöntäminen, mikä saa ihmiset epäilemään tekstejäni. Ainakin olen huomannut, että ihan IRL ihmiset näyttävät siltä kuin olisin lyönyt märällä rätillä naamaan, kun heidän haukkuessaan jotakuta totean tyynesti, että minä ainakin olen juuri tuollainen. Omien heikkouksien myöntäminen (tai edes huomaaminen) ei oikein taida kuulua normaalin ihmisen perusluonteeseen. :)

      Mutta totuus mikä totuus.

    • Ai mää vai ny vai..?

      Nää täkäläiset on kyllä justsitä itteensä.
      Anteeksi vain, arvon valioyksilöt tääl Turggusessa.
      Ja yleensä nää mukavat ja asialliset turkulaiset, joihin joskus törmää, ovat näitä muulata muuttaneita.
      En nyt viitsi tämän enempiä eritellä turkulaisuutta ja turkulaisten mentaliteettia, mutta en ole kyllä muualla Suomessa törmännyt vastaavaan elämänasenteeseen, kuin mitä täkäläisillä on.
      Olen asunut Turussa jo reilu 8v (ja Varsinais-Suomessa kaikkineen yli 12v), mutta olen asunut jo työnkin puolesta paljon muuallakin joten tässä on tullut kyllä nähtyä paljonkin.

    • ihme pili

      Niin mutta mikä on KÄRTYISÄ??

      • Ong hjelmee?

        Jaahas, sanapoliisi liikenteessä jälleen.
        Eikä kun onkin turkulainen perskeles!!!!!
        Lukutaitoon kuuluu myös sanan/tekstin ymmärtäminen pienestä kirjoitusvirheestä huolimatta. Ei pitäisi olla vaikeaa, eihän??!??
        Eli kärtyisä-sanalla on ihan varmasti tarkoitettu kärttyisää.
        Vai loukkaannuitko tuosta totuuden sanomiseta niin, että rupeat sitten arvostelemaan toisen kirjoitusvirheitä?


      • ihme pili
        Ong hjelmee? kirjoitti:

        Jaahas, sanapoliisi liikenteessä jälleen.
        Eikä kun onkin turkulainen perskeles!!!!!
        Lukutaitoon kuuluu myös sanan/tekstin ymmärtäminen pienestä kirjoitusvirheestä huolimatta. Ei pitäisi olla vaikeaa, eihän??!??
        Eli kärtyisä-sanalla on ihan varmasti tarkoitettu kärttyisää.
        Vai loukkaannuitko tuosta totuuden sanomiseta niin, että rupeat sitten arvostelemaan toisen kirjoitusvirheitä?

        Niin niin, tädillä munat jne jne. Miksei voi sanoa asioita oikeilla nimillä, ja niin kuin kuuluukin sanoa? Onko sun mielestäsi esimerkiksi sanat pölö ja pöllö sama asia? Seli seli hali hali. Mene nukkumaan ja selvitä pääsi.


    • Turku=PÖPILÄ !

      Ei tarvitse kenenkään ihmetellä että kaikki firmat lähtevät Turusta ja Varsinaissuomesta.

      Täällä ihmiset ovat aivan PÖPEJÄ ! Ja todella ne harvat fiksut ovat MUUALTA MUUTTANEITA !

      Sukurutsaus näkyy kaikessa.

      Ollaan niin sisäänpäinlämpeneviä, kuin on ikinä mahdollista.

      Kaverini tyttöystävä oli Tampereelta ja sanoi, että sielläkin ihmiset ovat enemmän omia yksilöitä kuin Turussa.

      Turussa ei ole yksilöitä vaan aina täytyy kuulua johonkin porukkaan ja sitä kautta hoitaa asioita,

      En ole innostunut maahanmuutosta, mutta Turulle se tietää pelkkää hyvää.

      Turkulaiset katsoo kuin lehmä uutta porttia muulta Suomesta muuttaneita, mutta nämä rättipäät heille kelpaa vallan hyvin !

      Turussa valehdellaan aivan yhtenään ja levitetään seläntakana valheita. Ja niihin VIELÄ USKOTAAN !

      • kilipili

        Joojoo, yksi ja sama ihminen täällä kirjoittelee eri nickeillä. On Se hienoa vastata omiin viesteihinsä. Mene Ny jo hoitoon hullu!


      • Tarkkailija tutkija
        kilipili kirjoitti:

        Joojoo, yksi ja sama ihminen täällä kirjoittelee eri nickeillä. On Se hienoa vastata omiin viesteihinsä. Mene Ny jo hoitoon hullu!

        Kaikilla muilla on täällä järkevää sanottavaa paitsi sinulla. Vaikutat itse vainoharhaiselle hullulle. Sinun kommenteissa ei ole pienintäkään järjen häivää.


      • ffantsu
        Tarkkailija tutkija kirjoitti:

        Kaikilla muilla on täällä järkevää sanottavaa paitsi sinulla. Vaikutat itse vainoharhaiselle hullulle. Sinun kommenteissa ei ole pienintäkään järjen häivää.

        Tuletko livenä juttelemaan mun kanssa? Olet aika isoegoinen kaveri täällä netissä. Oletko livenä yhtä iso?

        Et Sä kuitenkaan tule livenä, kunhan paukutat turpaasi täällä netissä. Jos kuitenkin haluat livenäkin soittaa nokkaasi, niin nähdään kaupungilla. Sulla ei ole munaa vittuilla muuta kun täällä.
        Mikäli kuitenkin olen väärässä, niin sano paikka ja aika millon nähdään.


      • ihme pili
        Tarkkailija tutkija kirjoitti:

        Kaikilla muilla on täällä järkevää sanottavaa paitsi sinulla. Vaikutat itse vainoharhaiselle hullulle. Sinun kommenteissa ei ole pienintäkään järjen häivää.

        Voisitko jo vastata mikä on KÄRTYISÄ?


      • paukuta vaan turpaas
        ffantsu kirjoitti:

        Tuletko livenä juttelemaan mun kanssa? Olet aika isoegoinen kaveri täällä netissä. Oletko livenä yhtä iso?

        Et Sä kuitenkaan tule livenä, kunhan paukutat turpaasi täällä netissä. Jos kuitenkin haluat livenäkin soittaa nokkaasi, niin nähdään kaupungilla. Sulla ei ole munaa vittuilla muuta kun täällä.
        Mikäli kuitenkin olen väärässä, niin sano paikka ja aika millon nähdään.

        Fantsua pyöritellään asfaltilla helposti


      • Tarkkailija tutkija
        ffantsu kirjoitti:

        Tuletko livenä juttelemaan mun kanssa? Olet aika isoegoinen kaveri täällä netissä. Oletko livenä yhtä iso?

        Et Sä kuitenkaan tule livenä, kunhan paukutat turpaasi täällä netissä. Jos kuitenkin haluat livenäkin soittaa nokkaasi, niin nähdään kaupungilla. Sulla ei ole munaa vittuilla muuta kun täällä.
        Mikäli kuitenkin olen väärässä, niin sano paikka ja aika millon nähdään.

        Hehehe! Minä kirjoitin aloitus viestin jossa kerroin kokemukseni ja mielipiteeni. Kommenteista päätellen moni muu on kokenut Turussa samanlailla. Osoitatko lauseen missä suoranasesti vittuilen tai soitan nokkaani? Jos et siihen kykene ja otat silti asian vittuiluna se kertoo vain sinun egosta joka on ottanut iskua.

        Edellisen kommentin perusteella olen vain vakuuttuneempi sinun ongelmasta. Minusta ei ole apua tulla selvittelemään sinun ongelmia.


      • Tarkkailija tutkija
        Tarkkailija tutkija kirjoitti:

        Hehehe! Minä kirjoitin aloitus viestin jossa kerroin kokemukseni ja mielipiteeni. Kommenteista päätellen moni muu on kokenut Turussa samanlailla. Osoitatko lauseen missä suoranasesti vittuilen tai soitan nokkaani? Jos et siihen kykene ja otat silti asian vittuiluna se kertoo vain sinun egosta joka on ottanut iskua.

        Edellisen kommentin perusteella olen vain vakuuttuneempi sinun ongelmasta. Minusta ei ole apua tulla selvittelemään sinun ongelmia.

        Lyhyesti sanottuna.
        Onko tässä ongelma aidot kertomani kokemukset, vai sinun iso egosi joka ottaa iskua kohtaamalla tosiasioita? ffantsu


    • vitun tampiot

      Turkulaiset ovat saastaa

    • havannoija

      Olisko sitten pahin mahdollinen turkulainen koiran omistaja, jota ei mielestään koske mitkään säännöt. No, eipä taida olle paljon eroa muuallakaan asuviin.

    • botanisti

      Ne on kyllä ympäristökunnista ne jotka kaduilla kävellä tallustaa kuin lehmät suossa. Raesuosta ja sieltäpäin..

      Varsinainen Aurajoen kasvatti taas, turkkulainen, on matalamielinen ja turhantärkeä meduusa (lat. Aurelius Aurelii). Tämän lajin määritti jo Pietari Kalm luonnontieteellisessä tutkimuksessan 1700-luvulla.

      Tämän lajin ei tiedetä tekevän possessiivisuffiksivirheitä laadukkaissa suomi25 -kirjoitelmissaan, paitsi joskus harvoin, hyvällä tuulella ollessaan..

    • Amigos

      Hahaaa, kerranki jotain oikeesti asiaa turkulaisista; NIIN SAMAA MIELTÄ!!
      Todellaki sisäsiittosta kansaa, vitun pilkunviilaajia :D
      Oon ite muuttanu pohjosesta tänne ja en todellakaan aio jäädä tänne! Onneks täällä asuu muualtakin muuttaneita ja heidät kyllä tunnistaa välittömästi! Ei tarvi mennä ku Treelle tai Hesaan, niin ihmiset on erilaisia (onneksi!) Veljeni sanoo, että kaikkea saa olla, muttei turkulainen - niin totta :D

    • doof

      ihan samoja asioita pyörii mielessä Turkulaisista-seläntakana puhuvia, kateellisia, sisäsiittoisia , ei olla yksilöitä vaan ryhmään kuuluvia, kiusaajia, juonia kyöniä, oman edun tavottelijoita.-niitä ovat turkulaiset. Silti rakentavasti voi keskustella täällä, tai kauppatorilla kun joku halusi 19.07.päivä ja kello

    • kusikäytös -4

      Tarkkailija tutkija, kiitä Allahia että minä en ollut näkemässä kusemistasi koiran kanssa kolmen metrin etäisyydellä. Olisin vaistomaisesti koiralle kertonut Turkulaisittain "kato nakki, saa ottaa". Tämän jälkeen kuseskelusi olisi tapahtunut kusipussiin katetrilla.

      Tarkkailija tutkija nimimerkki antaa ymmärtää että olen Randel merkkisen herran tyhjän työn virkamiehenä.

      • niinpä.

        Olet siis tyypillinen rakkihullu ja turkulaisena pahimmasta päästä, rakit saa kusta ja paskoa joka paikkaan, mutta ihminen ei edes kusta metsään. Ensi kerralla kun rakkisi paskoo etkä ota pussiin mukaasi ja vie roskiin, syötän sen sinulle ja rakkisi minkeille.


      • kusikäytös -4
        niinpä. kirjoitti:

        Olet siis tyypillinen rakkihullu ja turkulaisena pahimmasta päästä, rakit saa kusta ja paskoa joka paikkaan, mutta ihminen ei edes kusta metsään. Ensi kerralla kun rakkisi paskoo etkä ota pussiin mukaasi ja vie roskiin, syötän sen sinulle ja rakkisi minkeille.

        Tiedoksi, "rakki" jota ulkoilutan ei syö, paskanna eikä kuse ilman lupaa missään. Juominen on poikkeus kotona, siihen ei lupaa tarvita. Luvan saatuaan rakki voi ymmärtää että kusevalla tarkkailija tutkijalla on "hänelle" nakki.


    • Tarkkailija tutkija

      No minä kiitän Allahia, mutta viimeistä lausettasi en ymmärrä mitä tarkoitat?

      • kusikäyttäytyminen

        Arvasin oikein hyvä Tarkkailija tutkija, Randelin balettiin kuulut, he eivät ymmärrä miksi ovat henkisesti rajoitteisia.
        Mitä tutkit, Tarkkailija tutkija, mielestäsi varmaan huippu tärkeää asiaa, esimerkiksi syvänmeren kalan sukupuolielämää.


    • Tarkkailija tutkija

      Mikä ihmeen randeli baletti? :D No turkulaisten käyttäytyminen on ainakin tullut selväksi kaikille.

      • Harkitse

        Tarkkailija tiedostaa toivottavasti sen että tuosta loksuttamisesta saattaa joku jossain vaiheessa ihan oikeasti saada tarpeekseen, ja etsii sinut käsiinsä.
        Täällä on ihmisiä jotka pystyvät jäljittämään viestejä.
        Valinta on kuitenkin sinun, mutta kannattaa nyt hiukan miettiä puheitaan.


      • hah hah
        Harkitse kirjoitti:

        Tarkkailija tiedostaa toivottavasti sen että tuosta loksuttamisesta saattaa joku jossain vaiheessa ihan oikeasti saada tarpeekseen, ja etsii sinut käsiinsä.
        Täällä on ihmisiä jotka pystyvät jäljittämään viestejä.
        Valinta on kuitenkin sinun, mutta kannattaa nyt hiukan miettiä puheitaan.

        Olettepa herkkänahkaisia, kirjoitukset osui näköjään. Nimeltä täälläkin haukuttu vaikka kuinka paljon ketä tahansa, mutta kun joku turkulaisia yleensä arvostelee niin johan närkästytään. Kyllähän tuossa aloituksessa paljon perää on, samanlaisia ihmisiä löytyy muuallakin, mutta täällä ehkä enemmän.


      • Tarkkailija tutkija
        Harkitse kirjoitti:

        Tarkkailija tiedostaa toivottavasti sen että tuosta loksuttamisesta saattaa joku jossain vaiheessa ihan oikeasti saada tarpeekseen, ja etsii sinut käsiinsä.
        Täällä on ihmisiä jotka pystyvät jäljittämään viestejä.
        Valinta on kuitenkin sinun, mutta kannattaa nyt hiukan miettiä puheitaan.

        Vai että hiukan minun pitäisi miettiä puheitani. Hahaha! :D Huvittavinta tässä on se, kun olen tuonut esille tosiasioita. Niitäkö ei saisi tuoda julki? Ja minähän kerron julki tämän otsikon alle tästä lähtien kaikki turkulaisten oikut! Suolaan oikein kunnolla!

        Kahtokkaahan ny itteänne peilistä.


      • Tarkkailija tutkija
        Tarkkailija tutkija kirjoitti:

        Vai että hiukan minun pitäisi miettiä puheitani. Hahaha! :D Huvittavinta tässä on se, kun olen tuonut esille tosiasioita. Niitäkö ei saisi tuoda julki? Ja minähän kerron julki tämän otsikon alle tästä lähtien kaikki turkulaisten oikut! Suolaan oikein kunnolla!

        Kahtokkaahan ny itteänne peilistä.

        Ei vaan, vitsi vitsi. En aloita suolaamaan tarkoituksella turkulaisia tai ketään. Pysytään tosiasioissa, niin on fiksuinta. Minäkin kerron vain omat kokemukset tänne tästä lähtien, niinku olen tähänkin asti tehnyt.


    • ex oulu

      Höpö höpö sinun kanssa. 30v:tta Turussa asunut ja äärettömän hyvin tullut toimeen iloisten ihmisten kanssa. Kyllä ne kärttyset kyttääjät asustelee tuolla pohjoisessa ja Tampereella.

    • Tarkkailija tutkija

      Jos olet 50v, niin mietin voisiko olla käyttäytyminen vanhempia ihmisiä kohtaan keskimäärin kunnioittavampaa joka paikassa? Tuntuisi ainakin siltä. Helpommin minäkin avaan kadulla suuni nuoremmille ongelma tilanteissa, niinku luonnollisesti kaikki.

      • syntax terror

        Tarkkailija tutkija, oletko kenties romaani? Mielipiteesi, kusemisesi, uhkailusi antaa kyllä näin ymmärtää. Totta, viesti voidaan haluttaessa jäljittää, mutta jos viestin kierrättää vaikka etelä mantereen kautta on jäljitys on todella vaativaa ja joissain tapauksissa mahdotonta.

        Ole itse myös varovainen, yksi kommenteistasi voi olla laiton uhkaus


    • Tarkkailija tutkija

      No huhhu. Mietin vaan minkälainen tyyppi siellä päässä kirjoittelee. Mielipiteeni, kuseminen metsässä ja uhkailuko antaa todella kuvan romaanista? Kuseminen metsässä, kuulostaapa vakavalle HAHAHA! :D Sano mulle mikä minun kommenteista viittaa laittomaan uhkaukseen?

      Vai onko tässä kyse siitä Allahista? Niinku tuolla aikaisemmin joku jo liitti keskusteluun Allahin.

      • näinhän siinä kävi

        Tarkkailija valittaja nyt sitten vaan odottaa yhteydenottoa Eerikinkadulta. Tänään käynyt viemässä tutkintapyynnön. Alustavasti katsoen kuulema täyttää rikoksen(2kpl) tunnusmerkistön.

        Laita nyt lisää noita sun herjojasi, niin saadaan sulle enemmän vastattavaa istunnossa aikanaan.


      • glutsuv
        näinhän siinä kävi kirjoitti:

        Tarkkailija valittaja nyt sitten vaan odottaa yhteydenottoa Eerikinkadulta. Tänään käynyt viemässä tutkintapyynnön. Alustavasti katsoen kuulema täyttää rikoksen(2kpl) tunnusmerkistön.

        Laita nyt lisää noita sun herjojasi, niin saadaan sulle enemmän vastattavaa istunnossa aikanaan.

        nussi paskaa, pellehermanni!


      • kärtyisä

        Niin mutta voisitko jo vastata mikä Se KÄRTYISÄ oikein on? Onko Se jotain syötävää, vai onko jokin esine tuo KÄRTYISÄ?


      • Tarkkailija tutkija
        kärtyisä kirjoitti:

        Niin mutta voisitko jo vastata mikä Se KÄRTYISÄ oikein on? Onko Se jotain syötävää, vai onko jokin esine tuo KÄRTYISÄ?

        Käytä internetin sivistys sanakirjaa.


      • Tarkkailija tutkija
        näinhän siinä kävi kirjoitti:

        Tarkkailija valittaja nyt sitten vaan odottaa yhteydenottoa Eerikinkadulta. Tänään käynyt viemässä tutkintapyynnön. Alustavasti katsoen kuulema täyttää rikoksen(2kpl) tunnusmerkistön.

        Laita nyt lisää noita sun herjojasi, niin saadaan sulle enemmän vastattavaa istunnossa aikanaan.

        HAHAHA! Kiitos, odotan intohimoisesti Eerikinkadulta yhteydenottoa, tuskin maltan odottaa. :)

        Niin ihan mielenkiinnosta kuulisin mitkä kaksi rikoksen tunnusmerkkiä täytän?


      • syntax terror

        Tarkkailija tutkija ei ole taaskaan jättänyt Mansikin perää nuolematta, tähän viittaa sivuvaikutukset. Tämä tiedetään myös varmaan Eerikinkadullakin. Jos tarkoitamme samaa taloa Eerikin kadulla, niin siellä ei ole ketään joka jäljittäisi nettiosoitteita. Talon henkilökunnan henkinen taso tuskin on niin alhainen että ottaisi ilmoituksesi vastaan.


      • törkyläinen
        näinhän siinä kävi kirjoitti:

        Tarkkailija valittaja nyt sitten vaan odottaa yhteydenottoa Eerikinkadulta. Tänään käynyt viemässä tutkintapyynnön. Alustavasti katsoen kuulema täyttää rikoksen(2kpl) tunnusmerkistön.

        Laita nyt lisää noita sun herjojasi, niin saadaan sulle enemmän vastattavaa istunnossa aikanaan.

        Nyt vaikuttaa kohdallasi vähän siltä että yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan valintakokeiden pisteet eivät tainneet riittää ihan opintojen aloittamiseen. Suomessa on kaksi kansanryhmää ja toinen niistä on "turkulaiset". Olisiko tässä tapatunut rikos; "kiihottaminen turkulaisia vastaan".
        Toinen ilman muuta jätevesilain 27 § 3. luku rikkominen. Nyt äkkiä tekisis rikosilimootuksen!!
        Tämä on juuri sitä surullisen kuuluisaa Turkulaista pilkun viilaamista. :)))


    • Sivistyssanakirja

      on muuten yhdyssana. Olet täten liian sivistymätön tutkijaksi, ehkä hutkija olisi osuvampi..?

      'Kärtyisä' on varmaan kirottu kirjoitusvirhe, joka tuskin löytyy mistään virallisesta ja torellisesta sivistyssanakirjasta..?

    • Lintuvittu

      Hei mää oon turust. Ei toi ihan noi mee. Biltemast kas kumma kuin niin raisiolaisia ollaan niin jyväskylästä löytyy parempi valikoima pyöräkumille. Itse vihaan tehdä jonkun vitun veivin ihan kuin jääkiekkoa ei pelattaisi suomessa koska joku mulkoilee tien oikealla puolella vastaan tulemassa.

      • niin turkulaista

        Toukokuussa näin suoraan edessäni tyypillisen Turkulaisen tilanteen. Kaksi pyöräilijää lähestyivät toisiaan kohti pitkällä suoralla tiellä niin että muita ei ollut lähettyvillä. Heidän epäonnekseen tämä 2 m leveä väylä oli jaettu keskeltä valkoisella viivalla kahteen osaan jalankulkioille ja pyöräilijöille. Luonnollisestikaan he Turkulaisina eivät voineet ajaa ja väistää toisiaan valkoisen viivan yli ja niinpä ohjaustangot koskettivat toisiaan. Molemmat aikansa ketkuloivat pyörät vavisten ja saivatkin kuin ihmeen kaupalla pidettyä pyöränsä pystyssä.
        Toinen tyypillinen on vasta ystävältäni kuulema tapaus jossa kaksi koiransa ulkoiluttajaa sotkivat narunsa pahasti solmuun, kun ei osannut kumpikaan lainata sitä vapaana olevaa pyöräkaistaa sen valkoisen viivan yli. Yritetään siinä taiteilla selkä kaarella huitoen että ei vain astuta viivan yli. On niin Turkulaista meininkiä.

        Juhannusviikolla tuossa prisman pihalla kaksi autoa lähti yhtä aikaa peruttamaan toisiaan kohti. Joku kerkesi onneksi siihen väliin huitomaan niin ei onneksi kolahtanut perät yhteen. Kun lähdin pihalta niin sinne ne jäivät edelleen kumpainenkin ajamaan metrin eteen ja metrin taakse. On aivan ratkaisematon tilanne turkulaiselle. Siellä ne jankkaavat varmaan edelleen eestaas tyhjällä parkkipaikalla ja raapivat päätään.


      • okkkui
        niin turkulaista kirjoitti:

        Toukokuussa näin suoraan edessäni tyypillisen Turkulaisen tilanteen. Kaksi pyöräilijää lähestyivät toisiaan kohti pitkällä suoralla tiellä niin että muita ei ollut lähettyvillä. Heidän epäonnekseen tämä 2 m leveä väylä oli jaettu keskeltä valkoisella viivalla kahteen osaan jalankulkioille ja pyöräilijöille. Luonnollisestikaan he Turkulaisina eivät voineet ajaa ja väistää toisiaan valkoisen viivan yli ja niinpä ohjaustangot koskettivat toisiaan. Molemmat aikansa ketkuloivat pyörät vavisten ja saivatkin kuin ihmeen kaupalla pidettyä pyöränsä pystyssä.
        Toinen tyypillinen on vasta ystävältäni kuulema tapaus jossa kaksi koiransa ulkoiluttajaa sotkivat narunsa pahasti solmuun, kun ei osannut kumpikaan lainata sitä vapaana olevaa pyöräkaistaa sen valkoisen viivan yli. Yritetään siinä taiteilla selkä kaarella huitoen että ei vain astuta viivan yli. On niin Turkulaista meininkiä.

        Juhannusviikolla tuossa prisman pihalla kaksi autoa lähti yhtä aikaa peruttamaan toisiaan kohti. Joku kerkesi onneksi siihen väliin huitomaan niin ei onneksi kolahtanut perät yhteen. Kun lähdin pihalta niin sinne ne jäivät edelleen kumpainenkin ajamaan metrin eteen ja metrin taakse. On aivan ratkaisematon tilanne turkulaiselle. Siellä ne jankkaavat varmaan edelleen eestaas tyhjällä parkkipaikalla ja raapivat päätään.

        Muualla tämä ei ole mahdollista, eihän?


    • Turkulaiset vinkuu

      Turku on suomen persereikä :)

      • vitun pelle!

        mä en viittii edes mainita tota sun viimistä sanaa mut nyt kyl sanon et haista vittu. älä sano niin enä. hesas oikeesti kaikki on jotain vitun jäbiä. miten mikään voi kasvaa tolla tavalla vitun pelle jeesustelija. koita viel vittu ettii provokaatioita vitu pelle! JA puhu suomea saatanan vitun pelle!


      • näköjään

    • Hupaisaa :)

      En lue tätä roskaa. Mutta kysyn: Onko oikeinkirjoitustaidoton aloittaja ilmoittanut, mistä korvesta Turkuun on tullut?

      Niin kauan kun näitä syrjäseutujen kasvatteja tänne pääsee yliopistoihin, kauppa- ja ammattikorkeakoulutukseen - niin kauan tätä koti-ikävästä johtuvaa valitusta jatkuu.

      Yksikään valittaja EI kehtaa sanoa, mistä tänne tuli.

      • hah hah

        Et kehdannut sanoa lukeneesi )

        Ei hyvällä itsetunnolla varustettu välitä vaikka kotikaupunkia arvosteltaisiin.


      • Ypykkä on korpea
        hah hah kirjoitti:

        Et kehdannut sanoa lukeneesi )

        Ei hyvällä itsetunnolla varustettu välitä vaikka kotikaupunkia arvosteltaisiin.

        Aloittaja onkin huonolla itsetunnolla tullut tänne itkemään, liian iso kaupunki.
        Ja kun opiskelu ei suju, on se taas Turun vika, nyyh.
        Aloittaja on muuten tullut Kuhmosta, Iivantiiran Ypykästä.

        Että paljon ei ole annettu, ei voi sopeutumista kaupunkielämään toivoakaan.


    • sekavaa . .

      "Pyöräilyn ja jalankulun yhdistäminen
      Suomessa pyörätie jaetaan huomattavan usein jalankulkijoiden kanssa. Tapoja on kahdenlaisia: rinnakkaisia sekä yhdistettyjä. Kun pyörätie ja jalkakäytävä ovat rinnakkain (liikennemerkit 424 ja 425), pyöräilijöille ja jalankulkijoille on oma puolensa. Ne on erotettu toisistaan rakenteellisesti tai usein pelkästään valkoisella viivalla. Liikennemerkki osoittaa, kumpi puoli on pyöräilijöille. Pyöräilijä ajaa oman väylänsä oikeassa reunassa.

      Kun pyörätie ja jalkakäytävä on yhdistetty (liikennemerkki 423), pyöräilijä ajaa väylän oikealla puolella [1]. Jalankulkija saa käyttää joko väylän vasenta tai oikeaa puolta [4]. Pyöräilijä ohittaa samalla puolella kävelevän jalankulkijan ja muut pyöräilijät vasemmalta puolelta. Yhdistetyllä pyörätiellä on noudatettava erityistä varovaisuutta muiden tiellä liikkujien vuoksi."
      http://www.polkupyoraily.net/wiki/Liikennesäännöt

      Turussakin on muistaakseni välillä pyörätie ajoradan, välillä pientareen puolella. Yhdistetyllä jalankulkija saa kävellä kumpaa puolta vaan, mutta pyöräilijät kiukuttelee jos edessä. Mitä tarkoittaa "väylän oikealla puolella", kumpaan suuntaan kuljettaessa vaiko pyöräilijä aina oikealla. Sekeämpi olisi, että pyöräilijät käyttäisi aina ajoradan puolta.

    • spede on hyvä.

      menkää jo vittuun. helsingis oli vaa jotain täyspäiväsiä uheilijoita kauniilla sponsori vaatteilla jossai meren lautan päällä juoksemas ja jos et omista tunturi paras merkkistä pyörää niin sit haukutaan tääl et turku on paska ja pitäis opiskella pillu leveänä helsingissä koska olen pelle jeesustelija ja teen räppiä. niin ja spede on hyvä mut helsinkiläiset on näköjään pellejä. ja vois lopettaa toi turku on suomen... mafia maininnan. wannabeet!! keharit.oon kuullut et tampereel kaveri heräs yrjön keskeltä. mitä muuta?

    • Ihan hauska kylä

      Stadilaiset käyvät turussa vain tyhjentämässä kassit ja kouluttamassa paikallisia vässyköitä :D

    • tält pualt

      Sivistys lähti Suamen Turuust!

      Ei ol viäl takasi tullu...

    • Puutarha Ike

      Niin muuten, eikös se TekstiViestiKanerva ole Turusta? Tehnyt Turkua tutuksi kaikkialla Suomessa:)
      Vieläkö se harrastaa sitä viestittelyä en ole ainakaan lukenut mistään?
      Huvittavaa kun on jo iäkäs ihminen niin laittaa seksipitoisia viestejä:)

      "OLETKO HOITANUT PUUTARHAASI"..!

      Olen käymässä Turussa ja on tämä nätti kaupunki ja minusta ihmiset on mukavia:)

      • vierestä

        Maineelleen sopivasti Lokalhdelta.


      • siis..
        vierestä kirjoitti:

        Maineelleen sopivasti Lokalhdelta.

        Lokalahdelta.


      • loisto idea?
        siis.. kirjoitti:

        Lokalahdelta.

        Ilkka Kanerva on tehnyt ison työn saadakseen Turkua tutuksi ja onkin onnistunut loistavasti.

        Kanervan elämäntyön kunniaksi ehdottaisin Kanervalla patsasta.

        Patsas saisi mielellään olla noin 30-50 metriä korkea, mallia voisi käydä katsomassa Pohjois-Koreasta.

        Patsaaseen ehdottomasti kännykkä jota Kanerva katsoisi keskittyneesti ja toinen käsi puhelimen näppäimistöllä kirjoittamassa tekstiviestiä.


      • nykyaikaisempi
        loisto idea? kirjoitti:

        Ilkka Kanerva on tehnyt ison työn saadakseen Turkua tutuksi ja onkin onnistunut loistavasti.

        Kanervan elämäntyön kunniaksi ehdottaisin Kanervalla patsasta.

        Patsas saisi mielellään olla noin 30-50 metriä korkea, mallia voisi käydä katsomassa Pohjois-Koreasta.

        Patsaaseen ehdottomasti kännykkä jota Kanerva katsoisi keskittyneesti ja toinen käsi puhelimen näppäimistöllä kirjoittamassa tekstiviestiä.

        Kekkosella korkkiruuvi niin kanervalle sopisi hyvin loka-auto tai sitten säiliön sisällöstä tehty näköispatsas. Lokalahdelle toki savat tehdä ihan millaisen haluavat.


    • Turku=persläpi !

      Turkulaiset kaikki HOMOJA !

      Kun tänne muuttaa muualta Suomesta HETERO MIES ! on kaikki sitä heti turpaan vetämässä !

      Turku on Suomen pyllyreikä ja lähikunnat sitä mitä PYLLYREIJÄSTÄ TIPPUU !

      Ei ole sisäsiittoisempaa paikkaa kuin Turku

      Turun homolun keskus on Turun Poliisiasema ! ja viereinen Hulluntaiseurakunta.

      Eivät aina itsekkään tiedä kumpi on kumpi mesta.

      Säkylä kuuluu Turun etupiiriin ja siellä varusmiehiltä ,mitattiin kuume ANUKSESTA, kun valittivat, että jalat ovat sököinä !

      Kertoo paljon tästä Turun ANUS kulttuurista !

      • rane42

        Tuo se persees tänne rotta


    • Tiiäksä

      Kun turkulainen selittää jotain se kuulostaa tältä:

      Tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä tiiäksä,
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä
      tiiäksä...

      Kuulostaa ihan puhe vammaiselle.

      • kuisäänytollattii

        jaamäävai?


    • 15+3

      Höpöhöpö. Kyllä ne pahimmat kyräilijät ja juoruilijat ovat Satakunnassa, etenkin Porissa.

    • EM21

      Itse olen turkulainen ja kieltämättä täällä on omat outoudet. Olen asunut myös Helsingissä ja Tampereellla, mutta kaikesta huolimatta olen aina tullut takaisin. En myöskään ymmärrä näitä katupoliiseja jotka keskittyvät muiden tekemisiin. Kannattaa antaa näille pikkumaisille poliiseille vaan suoraa palautetta parilla kirosanalla höystettynä. Siitä tulee mukavampi olo verrattuna siihen, että jää hölmön näköisenä miettimään omaa käytöstä. Tsemppiä kuitenkin, kun pääsee pintaa syvemmälle niin tässä paikassa on paljon hyvääkin, varsinkin kesäaikaan:)

    • 99900

      Turkulaiset on kyllä vähän pimahtanutta porukkaa. Poikkeaa kyllä suomalaisista.

      • Suomenkerma

        Turkulaiset Arjalaista A-luokkaa


      • Anonyymi
        Suomenkerma kirjoitti:

        Turkulaiset Arjalaista A-luokkaa

        Sisäsiittoisia historiansa mukaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sisäsiittoisia historiansa mukaan

        Päinvastoin.


    • ToiletTurku

      Turku oli vielä parikymmentä vuotta sitten arjalainen kaupunki. Nyt joka toinen vastaantulija on joku värillinen mongertaja

      • PetervonWeltheim

        Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam
        Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam

        Minä lähden Pohjois-Arjalaan
        vaihdan farkut metrohousuun
        kotiseudulle Pohjois-Arjalaan
        tuuletan kainaloa auringon nousuun


      • ValkosenYlivallanPuolest

        Tämä on vakava asia!


    • VapaaTurusta

      Pikkusieluisuus kyllä pitää paikkaansa. Asuin kaupungissa 17 vuotta, mutta onneksi 3 vuotta sitten pääsen pakenemaan sieltä paremmille asuinmaille.

      Ongelmana on se että turussa kytee suuri laumasieluisen verifioinnin tarve. Ihmisten ivallisuus, pelko erilaisuutta kohtaan, syvällisen keskustelun välttäminen, jatkuva kiire ja kilpailu titteleistä ja materiasta hapattaa ilmapiiriä pahasti.

      Näin ihmisistä on tullut toistensa peilikuvia, kun tietyntason narsismi tai narsistinen mitätöinti on siirtynyt niihin joista tulee tämän kilpailukulttuurin uhreja. Ystävällisyys ja spontaanisuus puuttuu kaupungista, mikä ilmenee ilmeettömyytenä ja töykeytenä kadulla, turkulaiset eivät tunnetusti väistä jos vievät tilaa, vaan heiltä pitää anella tilaa, mikä kuvastaa heidän "ympäristöstä tiedottomuuttaan". Ylpeitä toki ovat kun ovat paikallisia, mutta eivät paljon muusta sitten tajua...

    • Anonyymi

      Olen asunut ja elänyt niin kauan, että voisin sanoa olevani turkulainen!
      Sitä en kuitenkaan tee!

      Kuten taloani muurannut Rovaniemeltä kotoisin ollut muurari totesi: hänestä ei koskaan tule turkulaista!
      Täällä ei ihmiset edes sano aamulla huomenta toisilleen kun tulevat töihin!
      Tuo käytöstapojen täydellinen puuttuminen eli junttimaisuus on sitä TURKULAISUUTTA!

      Anoppini muutti Karjalan pakolaisena turkuun ja sai koko elämänsä ajan kuulla olevanvansa RYSSÄ vaikka ei sanakaan Venäjää osannut!

      Turussa työpaikka kiusaaminen / vaino on aivan omalla pahalla tasollaan verrattuna muuhun Suomeen!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe