Onko Nykänen kaikkien aikojen paras mäkimies?

Nykänen on legenda

Erittäin hankala kysymys. Ennen oli ennen - Matti oli silloin selvästi paras. Talentti, kyky, pystyi voittamaan aina. Tollainen on todella poikkeuksellista, tosin myönnettäköön, että ei se huippuhyppääjien taso ollut niin laaja ennen, kuin nykyään. Nykyään on useita täysin samalla viivalla olevia hyppääjiä jolloin päivän vire ratkaisee voittajan. Se on ehkä hieman tylsääkin, kun ei ole sellaista täysin suvereenia kaveria kuin Nykänen oli, joka voitti vaikka sumupilvi esti näkyvyyden.

Pakko se on sanoa, että Nykänen muistetaan aina, mutta näiden nykyisten tähtien kohdalla on toisin, koska voittajia on enemmän ja nimiä pidempi lista.

Toisaalta, olisiko Nykäsen kaltainen kaveri kestänyt tiukan kilpailun, jos hänellä olisi ollut useita vahvoja haastajia Jens Weisflogin lisäksi. Nykäsen tilanne oli sikäli helppo, että hän tiesi, että voitto on aina otettavissa, joten itseluottamus oli varmasti huikealla tasolla, jolloin tekeminen helpottuu kummasti.

Olkoon sitten miten hyvänsä, mutta ei ole koskaan väärin sanoa, että Matti Nykänen on kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä. Meriitit puhuvat ja ne muistetaan. Mielestäni vertailu tämänpäivän hyppääjien ja Nykäsen välillä on täysin turhaa siksi, että hyppytyyli ja välineet ovat muuttuneet paljon.

36

697

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohoijaa

      Nykänen on täys pelle kusipää täytyy muijankin olla tyhmä no mitä sitä ei rahasta tekis

      • linssiluteet

        Nykäsen kaikki vaimot halunneet 7päivää kanteen!! Ainakin tulevat..


      • terveisinyksvaan
        linssiluteet kirjoitti:

        Nykäsen kaikki vaimot halunneet 7päivää kanteen!! Ainakin tulevat..

        Nykänen on kaikkien aikojen lahjaikkain mäkimies mutta itse nostaisin Jens Weisflogin korkeammalle sen takia että hän voitti arvokisoja sekä perinteisellä hyppytyylillä että V-tyylillä. Olisko Matti halutessaan omaksunut V-tyylin ja voittanut sillä tyylillä jää vain arvailujen varaan. Eli Jens maailman paras mäkihyppääjä ja Matti kaikkien aikojen lahjaikkain mäkihyppääjä. Näin minä tämän asia näen, olisko jollain näkemyksiä jotka voisivat avartaa minuun näkemystä.t


    • lkj

      juoppo luuseri se on

      • Liisa100

        Kateellisen puhetta.


      • KaruTotuus

        Nykänen on väkivaltainen juoppo ja ne hölmöt naiset, jotka kuvittelevat kykenevänsä parantamaan hänet, ovat luusereita.


      • mäkimies(-kö?)

        ALAMÄKIEN KUNINGAS !!!


    • kglöqwrgj

      Menisi oikeisiin töihin, Näin aluksi.

    • Tätä mieltä

      Suomi 24-raati on puhunut ;) Urheilu ja siviilielämä on asia erikseen.

    • jffjeä

      Nyt voi sitten seiskan rahoilla lähteä häämatkalle.. Taas kerran..=))

      Ja kuka muka lukee seiskaa ????

    • late2

      NYKÄNEN MATTI ON TÄYSI PELLE!! NYKÄSEN VALINTA ON IHAN JEES,MEINAAN PIENET KAUPAT JOSTA VOI NYKÄSTÄ KASSAN HUOMAAMATTA!!

      • Kateelliset luuserit

        taas kertovat typeriä mielipiteitään. Kyllä silloin jokainen oli rinta rottingilla, kun Matti tuli olympialaisista kolme kultamitalia kaulassa.

        Miten silloin suu pantiin, kun Matti hyppäsi Holmenkollenilla hirveässä súmussa ja voitti kilpailun. Siinä olisi näiltä päätään aukovilta menneet vetelät housuun, jos olisi pitänyt vastaavaan ryhtyä.


    • Mitalit pois

      Luuseri, reppana ja naistenhakkaaja hän on. Mitalit pois tällaiselta reppanalta vai eikö ne ole jo hän joutnut myymään rahavaikeuksissa.

    • leikkikehää

      Voikos noin kysysä " kaikkien aikojen " ehkäpä katselemme maailmanlopunaikaan mitä on hypitty . Matti oli hyvä sillä varteenotettava vastus puuttui , hän oli hyvään aikaan kisaamassa , nykykisoissa olis altavastaaja .

    • raati on puhunut

      Kyllä eddie edwards oli noista kahdesta pellehyppääjästä se paras.

      • Entinen hyppääjä

        Kyllä. Nykyään nimittäin kilpailumahdollisuuksia on paljon enemmän. Nykykilpailumäärällä hän olisi ollut vielä ylivoimaisempi vaikeammalla perinteisellä tyylillä, jossa kaatumisiakin tuli paljon enemmän. Nykyiset lentävät puku- ja suksi- ja sääntökikkailujen avulla.


      • miksei...?

        ne tekee vielä levyn ja esiintyvät "maailman paras ja huonoin"-duona.keski-euroopan mäkivkon aikana saksan-itävallan-kiertue ja taas voi loppuvuoden korkata...


    • Mäkihyppääjä

      Nykänen oli nuoruudessaan maailman paras ja edelleen mainitsemisen arvoinen: Jos puhutaan mäkihypystä.
      Muuten se mies on vähemmän onnistunut elämässään. Lähinnä säälittää kaikki seiskat sun muut mitkä käyttää Nykästä tylysti hyväkseen.

    • juups juu

      matti oli aikoinaan huipu hypääjä ,, siitä ei päse mihinkään, se on tosi mutta nyt, täys pelle no mikäs siinä, jos kansa haluaa ja hyväkssyy, juoksee keikoilla ja tapauutaa..matti pit'' hauskaa ja naisten kustannuksellaj ja viel suomalainen nainen,t, oot täyssi kusipää matti raukka,, ja kansa suosii, niin kuin pitääkin, hyvä suomi,,,

    • cabal

      Aikansa paras mäkihyppääjä oli .......mutta paras mies se ei koskaan ole ollut...jäänyt vain ikuisesti lapsen tasolle ja kaikkea ei voi laittaa adhd:n syyksi.

    • kuuuuuuuusvitonen

      HEITTÄKÄÄ POIS NÄÄ NYKÄS JUTUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Pertti2

      Kyllä Matti on paras! Hän oli nuorena jo niin innostunut Mäkihypystä. Hänellä oli sitä omaa tahtoa...
      Hänen kaverinsa läksivät jo paljon aikaisemmin harjoituksista kuin Matti. Häntä oli vaikea saada pois sieltä harjoittelemasta.
      Ura alkoi jo Karmitsan mäestä, josta hän siirtyi myöhemmin Laajavuoren mäkeen.

      Onhan hän voittanut monet kerrat kultaa, ja muita mitaleita.

      Vahinko vain, kun elämä on mennyt sen jälkeen, niin kuin on!

      Kateelliset olisivat voineet mennä itse yrittämään samanlaista suoritusta...

    • Matti on paras

      Matista ja hänen tekemisistään voi ja saakin olla montaa mieltä, mutta eipä tule ketään toistakaan mieleen, joka olisi urheilusaavutuksissaan kaikki mittarit huomioiden häntä menestyneempi. Eli on edelleen tällä hetkellä ihan kiistattomasti kaikkien aikojen menestynein mäkihyppääjä, kun otetaan huomioon olympia- ja muut arvokisamitalit, maailmancupin kokonaisvoitot sekä maailmancupin osakilpailuvoitot.

    • jens Waisflook

      Niinpä mitä ihmeenväliä sillä on mitä oli joskus se oli silloin ja se siitä.Nykyään Matti on juoppo,naisten hakkaaja tota noi niiku tyyppi koulussa tolvana

    • Kunnioitan

      Vaikka Matti on yksityielämässään epäonnistunut niin on KAIKISTA SUURIN MÄKIHYPPÄÄJÄ mitä KOSKAAN on OLLUT

    • V-tyyli!

      Mäessä ei Mattia voita kukaan!

    • erinomainen hyppyura

      On syytä huomata että, Nykanen on ollut vasta pikkupoika hypatessaan ja taitaa olla
      sitä yhä vaikkei hyppääkkään enää samalla tasolla mäenhyppy on semmoinen laji..K16-?
      Toni Niemisestä tuli sentään ravivalmentaja/ohjastaja kova hevosmies eikä vaan tavis perheellinen eronnut.
      Matista puheen ollen koko 7päivää lehti tai Seura tekee sen kaltaiseksi.

      • onnee kuitenkin

        Sanat jäi vaan mieleen,kun hän sanoi ,että on onnellinen ,kun nyt on perhe.Muttei omat lapset,olisi ollut varmaan ihan OMA PERHE jos asiat olisi menneet joskus OIKEIN .


    • torpo

      mites noi liiviukot Nykäseen liittyy.

    • Rykäsen Nakki

      Paras ja paras. NYkänen oli mielestäni oman aikansa parhaimmistoa siitä porukasta jotka kilpailivat. Ei paras mutta parhaimpia.

      Itse näen asian niin että paras on fiktiota ja toisinaan toiveajattelua sekä itsensä pettämistä siinä määrin että mäestä ei ole hypännyt koko maailma. Olen nähnyt elämäni aikana amatööriurheilijoissa enemmän asennetta, tahtoa, pitkäjänteisyyttä, rehellisyyttä, puhtautta ja parempaa suorituskykyä kuin menestyneissä ammattiurheilijoissa.

      Hormoneilla ja muilla piristeillä leikkivät ovat alinta pohjasakkaa mitä tiedän. Ei ammattitaitoa, ymmärrystä puhtaasta urheilusta tai paljon muustakaan. Nykäsen kohdalla menestys nousi hattuu kuin viina ja se myös näkyy ja kuuluu yhä tänä päivänä. Mitä mies on ja kenen silmissä, on jokaiselle henkilökohtainen mielipide. Tämä pätee kaikkiin urheilijoihin ja lajeihin.

      Perään kuulutan myös tässä Urheiluliiton asennetta. Urheiluliiton salaseuran takapirut ovat osa tuota mädännäisyyttä. Urheilu on todellisuudessa salaseurojen liiketoiminnan ja New World Order NWO -agendan, eli Uuden Maailman Järjestys UMJ:n markkinointiväline jossa urheilu on toissijainen asia. Tuostakin NWO:sta ihmiset ovat pidetty autuaan tietämättömina. Symboliikkaa on kaikkialla urheilusta lähtien. Olympia on myös salaseurojen hanke sekä lukuisat muut.

      Kulissien takana tapahtuu enemmän kuin mitä kansa edes tietää. Keskustelua on käyty jossa on paljastunut paljon epärehellistä toimintaa vuodesta toiseen. Sama on myös vedonlyönnistä jota RAY hajoittaa. Vedonlyönnistä pitävien ihmisten olisi syytä tietää asioista ennen kuin laittavat rahojaan korruption taskuun. Pelaaminen on huijausta peliyhtiöiden puolelta mutta myös pelaajan itsensä huijausta ymmärtämättä ja havaitsematta sitä. Korruption rahoittaminen on kansalta itseltään pois joka lisäksi aiheuttaa byrokratiaa ja NWO -korruptiota lisää entisestään.

      Urheilu olisi hieno asia jos se olisi puhdasta, rehellistä niin kilpailijoiden kuin yhtiöidenkin osalta. Urheilu on myös kansalaisten keskuudessa hyvä asia kunhan sitä ei ota liian tosissaan.

    • Theo2013

      Ei mäkimies ole ollut ikinä,oli kyllä maailman paras mäkipoika.

    • ...

      Mäkihyppy on laji jota harvat kokeilevat koko elinaikanaan, joten todelliset kyvyt on varmasti jäänyt löytämättä. Matti ADHD:nsä kanssa löysi oikean lajin jo nuorena, muuten hänestä olisi melko varmasti tullut tavallinen linnavintiö.

      Niin no nyt hän on vähän epätavallinen linnavintiö =)

      • homopupu

        Painukaa helvettiin paskiaiset!!! :D Nykänen paras mäkihyppääjä 4ever ! Love you Matti!!!


    • mara18

      Matti N hyppäsi vartalo vinossa suksien sivulle.Näin kantopinta-alaa oli enemän kuin muilla vanhan tyylin aikana.
      Katsokaa vaikka Yuu tuubista. Tällä vippaskonstilla hän pääsi pitemmälle kuin muut,Harjoittelikin enemmän kuin muut kun oli ADHD-tapaus,joille on tyypillistä tälläinen Myöhempi osoittaa tämänkin todeksi.Nyt on Seiska-lehden rahastuksen kohteena.Typerä kansa maksaa ! Mitä tämä kertoo Suomen rahvaan psyykkisestä tilasta kun tälläisen luuserin kemut on lehden kannessa !!

    • Huipullatilaa

      On. Tai mitä sen väliä.

    • onnnnnn

      Joo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe