Onko Nykänen kaikkien aikojen paras mäkimies?

Nykänen on legenda

Erittäin hankala kysymys. Ennen oli ennen - Matti oli silloin selvästi paras. Talentti, kyky, pystyi voittamaan aina. Tollainen on todella poikkeuksellista, tosin myönnettäköön, että ei se huippuhyppääjien taso ollut niin laaja ennen, kuin nykyään. Nykyään on useita täysin samalla viivalla olevia hyppääjiä jolloin päivän vire ratkaisee voittajan. Se on ehkä hieman tylsääkin, kun ei ole sellaista täysin suvereenia kaveria kuin Nykänen oli, joka voitti vaikka sumupilvi esti näkyvyyden.

Pakko se on sanoa, että Nykänen muistetaan aina, mutta näiden nykyisten tähtien kohdalla on toisin, koska voittajia on enemmän ja nimiä pidempi lista.

Toisaalta, olisiko Nykäsen kaltainen kaveri kestänyt tiukan kilpailun, jos hänellä olisi ollut useita vahvoja haastajia Jens Weisflogin lisäksi. Nykäsen tilanne oli sikäli helppo, että hän tiesi, että voitto on aina otettavissa, joten itseluottamus oli varmasti huikealla tasolla, jolloin tekeminen helpottuu kummasti.

Olkoon sitten miten hyvänsä, mutta ei ole koskaan väärin sanoa, että Matti Nykänen on kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä. Meriitit puhuvat ja ne muistetaan. Mielestäni vertailu tämänpäivän hyppääjien ja Nykäsen välillä on täysin turhaa siksi, että hyppytyyli ja välineet ovat muuttuneet paljon.

36

670

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hohoijaa

   Nykänen on täys pelle kusipää täytyy muijankin olla tyhmä no mitä sitä ei rahasta tekis

   • linssiluteet

    Nykäsen kaikki vaimot halunneet 7päivää kanteen!! Ainakin tulevat..


   • terveisinyksvaan
    linssiluteet kirjoitti:

    Nykäsen kaikki vaimot halunneet 7päivää kanteen!! Ainakin tulevat..

    Nykänen on kaikkien aikojen lahjaikkain mäkimies mutta itse nostaisin Jens Weisflogin korkeammalle sen takia että hän voitti arvokisoja sekä perinteisellä hyppytyylillä että V-tyylillä. Olisko Matti halutessaan omaksunut V-tyylin ja voittanut sillä tyylillä jää vain arvailujen varaan. Eli Jens maailman paras mäkihyppääjä ja Matti kaikkien aikojen lahjaikkain mäkihyppääjä. Näin minä tämän asia näen, olisko jollain näkemyksiä jotka voisivat avartaa minuun näkemystä.t


  • lkj

   juoppo luuseri se on

   • Liisa100

    Kateellisen puhetta.


   • KaruTotuus

    Nykänen on väkivaltainen juoppo ja ne hölmöt naiset, jotka kuvittelevat kykenevänsä parantamaan hänet, ovat luusereita.


   • mäkimies(-kö?)

    ALAMÄKIEN KUNINGAS !!!


  • kglöqwrgj

   Menisi oikeisiin töihin, Näin aluksi.

  • Tätä mieltä

   Suomi 24-raati on puhunut ;) Urheilu ja siviilielämä on asia erikseen.

  • jffjeä

   Nyt voi sitten seiskan rahoilla lähteä häämatkalle.. Taas kerran..=))

   Ja kuka muka lukee seiskaa ????

  • late2

   NYKÄNEN MATTI ON TÄYSI PELLE!! NYKÄSEN VALINTA ON IHAN JEES,MEINAAN PIENET KAUPAT JOSTA VOI NYKÄSTÄ KASSAN HUOMAAMATTA!!

   • Kateelliset luuserit

    taas kertovat typeriä mielipiteitään. Kyllä silloin jokainen oli rinta rottingilla, kun Matti tuli olympialaisista kolme kultamitalia kaulassa.

    Miten silloin suu pantiin, kun Matti hyppäsi Holmenkollenilla hirveässä súmussa ja voitti kilpailun. Siinä olisi näiltä päätään aukovilta menneet vetelät housuun, jos olisi pitänyt vastaavaan ryhtyä.


  • Mitalit pois

   Luuseri, reppana ja naistenhakkaaja hän on. Mitalit pois tällaiselta reppanalta vai eikö ne ole jo hän joutnut myymään rahavaikeuksissa.

  • leikkikehää

   Voikos noin kysysä " kaikkien aikojen " ehkäpä katselemme maailmanlopunaikaan mitä on hypitty . Matti oli hyvä sillä varteenotettava vastus puuttui , hän oli hyvään aikaan kisaamassa , nykykisoissa olis altavastaaja .

  • raati on puhunut

   Kyllä eddie edwards oli noista kahdesta pellehyppääjästä se paras.

   • Entinen hyppääjä

    Kyllä. Nykyään nimittäin kilpailumahdollisuuksia on paljon enemmän. Nykykilpailumäärällä hän olisi ollut vielä ylivoimaisempi vaikeammalla perinteisellä tyylillä, jossa kaatumisiakin tuli paljon enemmän. Nykyiset lentävät puku- ja suksi- ja sääntökikkailujen avulla.


   • miksei...?

    ne tekee vielä levyn ja esiintyvät "maailman paras ja huonoin"-duona.keski-euroopan mäkivkon aikana saksan-itävallan-kiertue ja taas voi loppuvuoden korkata...


  • Mäkihyppääjä

   Nykänen oli nuoruudessaan maailman paras ja edelleen mainitsemisen arvoinen: Jos puhutaan mäkihypystä.
   Muuten se mies on vähemmän onnistunut elämässään. Lähinnä säälittää kaikki seiskat sun muut mitkä käyttää Nykästä tylysti hyväkseen.

  • juups juu

   matti oli aikoinaan huipu hypääjä ,, siitä ei päse mihinkään, se on tosi mutta nyt, täys pelle no mikäs siinä, jos kansa haluaa ja hyväkssyy, juoksee keikoilla ja tapauutaa..matti pit'' hauskaa ja naisten kustannuksellaj ja viel suomalainen nainen,t, oot täyssi kusipää matti raukka,, ja kansa suosii, niin kuin pitääkin, hyvä suomi,,,

  • cabal

   Aikansa paras mäkihyppääjä oli .......mutta paras mies se ei koskaan ole ollut...jäänyt vain ikuisesti lapsen tasolle ja kaikkea ei voi laittaa adhd:n syyksi.

  • kuuuuuuuusvitonen

   HEITTÄKÄÄ POIS NÄÄ NYKÄS JUTUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pertti2

   Kyllä Matti on paras! Hän oli nuorena jo niin innostunut Mäkihypystä. Hänellä oli sitä omaa tahtoa...
   Hänen kaverinsa läksivät jo paljon aikaisemmin harjoituksista kuin Matti. Häntä oli vaikea saada pois sieltä harjoittelemasta.
   Ura alkoi jo Karmitsan mäestä, josta hän siirtyi myöhemmin Laajavuoren mäkeen.

   Onhan hän voittanut monet kerrat kultaa, ja muita mitaleita.

   Vahinko vain, kun elämä on mennyt sen jälkeen, niin kuin on!

   Kateelliset olisivat voineet mennä itse yrittämään samanlaista suoritusta...

  • Matti on paras

   Matista ja hänen tekemisistään voi ja saakin olla montaa mieltä, mutta eipä tule ketään toistakaan mieleen, joka olisi urheilusaavutuksissaan kaikki mittarit huomioiden häntä menestyneempi. Eli on edelleen tällä hetkellä ihan kiistattomasti kaikkien aikojen menestynein mäkihyppääjä, kun otetaan huomioon olympia- ja muut arvokisamitalit, maailmancupin kokonaisvoitot sekä maailmancupin osakilpailuvoitot.

  • jens Waisflook

   Niinpä mitä ihmeenväliä sillä on mitä oli joskus se oli silloin ja se siitä.Nykyään Matti on juoppo,naisten hakkaaja tota noi niiku tyyppi koulussa tolvana

  • Kunnioitan

   Vaikka Matti on yksityielämässään epäonnistunut niin on KAIKISTA SUURIN MÄKIHYPPÄÄJÄ mitä KOSKAAN on OLLUT

  • V-tyyli!

   Mäessä ei Mattia voita kukaan!

  • erinomainen hyppyura

   On syytä huomata että, Nykanen on ollut vasta pikkupoika hypatessaan ja taitaa olla
   sitä yhä vaikkei hyppääkkään enää samalla tasolla mäenhyppy on semmoinen laji..K16-?
   Toni Niemisestä tuli sentään ravivalmentaja/ohjastaja kova hevosmies eikä vaan tavis perheellinen eronnut.
   Matista puheen ollen koko 7päivää lehti tai Seura tekee sen kaltaiseksi.

   • onnee kuitenkin

    Sanat jäi vaan mieleen,kun hän sanoi ,että on onnellinen ,kun nyt on perhe.Muttei omat lapset,olisi ollut varmaan ihan OMA PERHE jos asiat olisi menneet joskus OIKEIN .


  • torpo

   mites noi liiviukot Nykäseen liittyy.

  • Rykäsen Nakki

   Paras ja paras. NYkänen oli mielestäni oman aikansa parhaimmistoa siitä porukasta jotka kilpailivat. Ei paras mutta parhaimpia.

   Itse näen asian niin että paras on fiktiota ja toisinaan toiveajattelua sekä itsensä pettämistä siinä määrin että mäestä ei ole hypännyt koko maailma. Olen nähnyt elämäni aikana amatööriurheilijoissa enemmän asennetta, tahtoa, pitkäjänteisyyttä, rehellisyyttä, puhtautta ja parempaa suorituskykyä kuin menestyneissä ammattiurheilijoissa.

   Hormoneilla ja muilla piristeillä leikkivät ovat alinta pohjasakkaa mitä tiedän. Ei ammattitaitoa, ymmärrystä puhtaasta urheilusta tai paljon muustakaan. Nykäsen kohdalla menestys nousi hattuu kuin viina ja se myös näkyy ja kuuluu yhä tänä päivänä. Mitä mies on ja kenen silmissä, on jokaiselle henkilökohtainen mielipide. Tämä pätee kaikkiin urheilijoihin ja lajeihin.

   Perään kuulutan myös tässä Urheiluliiton asennetta. Urheiluliiton salaseuran takapirut ovat osa tuota mädännäisyyttä. Urheilu on todellisuudessa salaseurojen liiketoiminnan ja New World Order NWO -agendan, eli Uuden Maailman Järjestys UMJ:n markkinointiväline jossa urheilu on toissijainen asia. Tuostakin NWO:sta ihmiset ovat pidetty autuaan tietämättömina. Symboliikkaa on kaikkialla urheilusta lähtien. Olympia on myös salaseurojen hanke sekä lukuisat muut.

   Kulissien takana tapahtuu enemmän kuin mitä kansa edes tietää. Keskustelua on käyty jossa on paljastunut paljon epärehellistä toimintaa vuodesta toiseen. Sama on myös vedonlyönnistä jota RAY hajoittaa. Vedonlyönnistä pitävien ihmisten olisi syytä tietää asioista ennen kuin laittavat rahojaan korruption taskuun. Pelaaminen on huijausta peliyhtiöiden puolelta mutta myös pelaajan itsensä huijausta ymmärtämättä ja havaitsematta sitä. Korruption rahoittaminen on kansalta itseltään pois joka lisäksi aiheuttaa byrokratiaa ja NWO -korruptiota lisää entisestään.

   Urheilu olisi hieno asia jos se olisi puhdasta, rehellistä niin kilpailijoiden kuin yhtiöidenkin osalta. Urheilu on myös kansalaisten keskuudessa hyvä asia kunhan sitä ei ota liian tosissaan.

  • Theo2013

   Ei mäkimies ole ollut ikinä,oli kyllä maailman paras mäkipoika.

  • ...

   Mäkihyppy on laji jota harvat kokeilevat koko elinaikanaan, joten todelliset kyvyt on varmasti jäänyt löytämättä. Matti ADHD:nsä kanssa löysi oikean lajin jo nuorena, muuten hänestä olisi melko varmasti tullut tavallinen linnavintiö.

   Niin no nyt hän on vähän epätavallinen linnavintiö =)

   • homopupu

    Painukaa helvettiin paskiaiset!!! :D Nykänen paras mäkihyppääjä 4ever ! Love you Matti!!!


  • mara18

   Matti N hyppäsi vartalo vinossa suksien sivulle.Näin kantopinta-alaa oli enemän kuin muilla vanhan tyylin aikana.
   Katsokaa vaikka Yuu tuubista. Tällä vippaskonstilla hän pääsi pitemmälle kuin muut,Harjoittelikin enemmän kuin muut kun oli ADHD-tapaus,joille on tyypillistä tälläinen Myöhempi osoittaa tämänkin todeksi.Nyt on Seiska-lehden rahastuksen kohteena.Typerä kansa maksaa ! Mitä tämä kertoo Suomen rahvaan psyykkisestä tilasta kun tälläisen luuserin kemut on lehden kannessa !!

  • Huipullatilaa

   On. Tai mitä sen väliä.

  • onnnnnn

   Joo

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   6632
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   37
   1961
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   125
   1888
  4. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   117
   1746
  5. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1478
  6. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1162
  7. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   60
   1137
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   58
   1122
  9. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   129
   992
  10. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   226
   947
  Aihe