ARVOISAT KOLLEGAT

Ei sais ratsastaa toisten omallatunnolla mutta kysyn nyt kuitenkin muutaman kysymyksen tähän aluksi. Mitä te kokeneemmat luotsit olette mieltä seuraavista? Ja tietenkin S24kin saa vastata.


1. Jos joku nostaa ketjun vuodelta 2004 kommentoimalla ketjua ja syntyy samanlainen keskustelu/ metakka kun v.2004 (déjà-vu), niin voiko koko ketjun poistaa?

2. Jos joku ilmestyy väärään ketjuun kyselemään asiaansa sotkien olemassa olevaa keskustelua ihan eri aiheesta, niin onko hyvä idea tehdä asiasta itse uusi aloitus ja siirtää sinne?

3. Oletteko poistaneet luotsin toimiinne kohdistuvaa kritiikkiä? Vai onko parempi jättää se sinne? (Kysyin jo aiemmin mutta en saanut vastausta)

4. Onko luvallista kommentoida esim. kysymykseen "miksi poistit kommenttini?"

Ja lopuksi: Tulin tänne luotsi-keskusteluun innokkain mielin ajatellen että täällä on iso joukko "kollegoita". Aika hiljaista kuitenkin on ollut, muutamaa lukuunottamatta. Olen ryhmähenki-immeinen ja ihmettelen miksi täällä on aika hiljaista? Moni aloitus tietenkin liittyy luotsin hommien haasteisiin. Näistäkin on tullut sellainen kuva, että vastassa on konkareita jotka on vähän paatuneita jo tähän hommaan eivätkä jaksa olla kovinkaan kannustavia. En nyt peräänkuuluta mitään jaxupoxuhaleja vaan ihan sellasta ymmärrystä ja mahdollisimman monelta. Toki täällä sitäkin jaetaan (kiitos minua jo auttaneille!!!). Niin ja yp:n ja luotsien välit on jostain syystä vähän erikoiset..!?! En ymmärrä mitä täällä on tapahtunut, vai onko se aina ollut näin? Luotsien tapaamisessahan en ole vielä ollut, niin tyhmyyden voi laittaa sen(kin) piikkiin.

Ois vaan kiva että tää ois sellanen taukohuone jossa sais olla oma itsensä ja välillä myös heikko. Välillä sitten taas tukena. Olen täällä sen verran uusi, että ehkä jonkun ajan päästä ymmärrän miten hassuja höpisen ;)

16

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seuraan palstaa, mutten juurikaan kommentoi. En ole sieltä asiallisimmasta päästä, enkä luota ihan omaan arvostelukykyyn... Ja olen aika uusikin... En tiedä, tekeekö oma luotsitoverini samaa...

      Oikeastaan, nyt kun uskaltauduin tänne kirjoittamaan, niin tuo keskustelupalstan luotsikin voi poistella asiattomuuksi muilta palstoiltakin -juttu hiukan karmii. Meillä on vähän... Jännä meininki. Tosin, sehän on Nuorten-palsta, joten... En minä tiedä. Kaikki kuitenkin ovat tyytyväisiä.

      Mutta joo. Onnea sinullekin.

    • 1. Asiattomuudet poistetaan, olivatpa ne minkä ikäisiä tahansa. Kiivas väittely puolesta ja vastaan ei ole asiattomuutta, mutta ne nimittelyt ja asian vierestä väännetyt möläytykset menevät roskakoriin. On Ylläpidon linjauksen paikka tuo nekrottamisen esto. Sille löytynee kannatusta useammaltakin palstalta. Uusissa aloituksissa pystyisi jatkossakin linkkaamaan vanhaan ketjuun, jos tuntee tulenpalavaa tarvetta puhua 10 vuotta vanhasta asiasta.

      2. En näe mitään syytä, mikä estäisi luotsia siirtämästä keskustelua, kun siirtotyökalu on kerran sitä varten annettu. Jos sopivaa aloitusta ei löydy, laadi vaan otsikko ja vaikkapa teksti Siirretty viesti:

      3. "HOMO LUOTSI HOIDA HOMMAS VÄTYS" lähtee poistoon, koska siinä on henkilöön käyvää herjausta. "Olen väitellyt asiasta kanssasi ennenkin ja olen kyllä edelleen sitä mieltä että..." säilyy palstalla, koska se on keskustelua luotsin linjasta Luotsi-nimisessä keskusteluketjussa.

      4. Itse kommentoin luotsausta vain ja ainoastaan Luotsi-ketjuun. Toki voit vastailla kuin kiltti pieni tyttö kaikille marisijoille ettei nyt vaaaan jäisi kelleen paha miäli, mutta epäilen tästä kysymyksestä jo itsesikin havainneen, että vastailu on loputon suo. Meillä on luotsaukseen säännöt ja suuntaviivat. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kun linja on avoin ja suora, nurina lakkaa nopeasti.

      Luotsien ja Ylläpidon välillä on mielipide-eroja. On asioita, joissa näkökulmia on monenlaisia. Yksi kismittävä asia ovat luotseille annetut työkalut, jotka eivät ihan korreloi työmäärän ja yleisön odotusten kanssa. Toinen asia on porukan vaihtuvuus, sekä luotsien että ylläpidon puolella, jolloin tieto ei kulje ja väärinkäsityksiä syntyy. Tämä palsta olisi hyvä paikka yhteisen linjan luomiseen.

    • kurpizza: eli sinä koet huonoksi ideaksi mahdollisuuden poistella viestejä toisilta palstoilta? Kiva juttu että teillä päin on kaikki reilassa! :)

      weleho: oot niin paras :)

    • 1 Ei voi, voit poistaa toki vastauksen jos se on ASIATON, tyyliin "ok"... Kannattaa muistaa että se on ylläpito joka halusi tuon uudistuksen että yksikin vastaus kymmenen vuoden vanhaan viestiketjuun nostaa sen ylös... odotellaan jos tämä ominaisuus saataisi pois

      2 Kyllä, nykyjään on mahdollisuus siirtää myös vastauksia toiseen ketjuun... Ennen oli mahdollista myös siirtää vastaus kokonaan uudeksi aloitukseksi, mutta nykyjään ei voi vastauksia enää otsikoida (poistettiin samalla kun viestipuu) niin tuokaan ei ole mahdollista enää

      3 Palstalla puhutaan palstan aiheesta, luotsin toimintaa arvostellaan palautepalstalla, eli jos on asiallinen palaute, siirto sinne, muuten poisto jos selkää haukkumista ja räyhääämistä (itse olen juurikin uhri, koska pysäytin palstalla monta vuotta jatkoneen riehumisen... Ja se joka valittaa minusta kokoajan, ei osaa kertoa mitä olen poistanut liikaa tai jättänyt poistamatta) no annetaan noiden olla omassa arvossaan

      4 Lue luotsin ohjeet, poistoja ei tarvitse perustella käyttäjille, mutta ylläpidolle täytyy jos ne kysyy... Eli voi tulla seuraamuksia jos poistelee "oman maun vastaisia" viestejä, kuten kohdassa 1 mainittuja

    • Hei!

      Tässä viestiketjussa on ollut paljon hyviä vastauksia ja tosiaan, tilanteet ovat monisyisempiä kuin kysymys itsessään. Jokainen kirjoitettu viesti sisältää paljon ajatuksia, viestejä ja vivahteita joiden yhteenlaskettu summa viittaa johonkin, jota voidaan nimittää suuntaviivaksi. Siksi on hyvä kysyä miten tämän ja miten tämän kanssa, sekä myös miettiä toistuvasti, että olenko liian tiukka tai helläkätinen.

      Itsensä kriittinen tarkastelu on paras työkalu, nimittäin sillä tavalla pystyy säilyttämään puolueettoman näkökulman asioihin.

      1. Ketjujen nostaminen uudelleen puheenaiheiksi ei ole säännöissä kiellettyä. Kaikenlainen keskustelu on toivottua ja sallittua, tämän vuoksi sillä ei ole väliä onko keskustelun aloitus vanha vai uusi. Huomaathan, että viestejä ei tule poistaa jos ne eivät riko sääntöjä - meidän tehtävämme palvelun ylläpitäjinä on mahdollistaa keskustelu, ei estää sitä.

      2. Kyseistä käyttäjää voi esimerkiksi ohjeistaa tekemään aiheesta oman aloituksen, toki sen voi luotsikin tehdä tarvittaessa. Keskustelun luonne on kuitenkin rönsyilevä ja silloin voi olettaa että toisinaan sen suunta muuttuu. Liian herkästi ei kannata puuttua viestejä poistamalla, vaan vaihtoehtoisesti ohjeistaa tarvittaessa. Luotsi voi myös liittää ketjuun linkin keskusteluun, joka sopii tähän toiseen puheenaiheeseen sekä tietenkin ilmoittaa käyttäjille mahdollisesta siirrosta.

      3. Satuin tuossa juuri vastaamaan toisaalle tähän kysymykseen liittyen. Vastaus löytyy täältä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/12369820#comment-69167191-view

      Lyhyesti sanottuna sensuuri tai viestien tiukka rajoittaminen kääntyy helposti itseään vastaan. Lopulta luotsista tulee käyttäjälle vihollinen ja se taas sotii alkuperäistä luotsin roolia vastaan.

      4. Kommentointi on luvallista, mutta sitä ei kannata tehdä kovinkaan paljon. Jotkut käyttäjät haluavat että luotsi vastaa ja jää heidän kanssaan väittelemään. On ehkä parempi vastata yleisemmällä tasolla, kommentoida yleisesti miten säännöt pätevät viestin tapaisissa tilanteissa. Tämä kuitenkin kannattaa rajoittaa vain erityistilanteisiin, joissa lisäinformaatiosta on selvää hyötyä. Yhden käyttäjän mielenkiintoa ei kannata ruokkia ja väittelyihin ei kannata lähteä mukaan.

      Yhteishenki on se mitä ylläpitokin hakee Luotsi-palstalle, sellaista ei kuitenkaan voi tilata vaan se on ansaittava ja kasvatettava.

      Ylläpidon ja luotsien suhteissa taas on viime aikoina ollut jännitteitä muun muassa sen vuoksi, että luotsien ohjeistuksia on tarkennettu, muutettu ja epäkohtiin niin ohjeistuksissa kuin muissa luotsiasioissakin on puututtu.

      Elämme muutosten aikaa niin sivuston kuin luotsin roolinkin suhteen. Uudistuneen sivuston myötä pääsemme luomaan uutta, parempaa luotsia Suomi24-palveluun.

      Terveisin,

      S24 Ylläpito, Saga

      • Emrys-warlock sitten kertoi minulle, että hän yritti nimenomaan omaan toimia teidän uusien tarkennettujen ja vanhojen tarkennettujen ohjeiden mukaisesti, mutta sai koko ajan ristiriitaisia ohjeita teiltä ja siksi hänen mielestään tuli hänestä niin paljon valituksia ja lopulta poistitte häneltä oikeudet monen riemuksi, mutta tämä oli nyt emryksen näkökanta. Eilen hän minulle tuon sanoi ja toivoi, että toimitan asian tänne tietoisuuteen.

        Ei sen puoleen yhdessä vaiheessa sain itsekin täysin sekalaisia... "uusia" tiukennettuja ohjeita ja ne todella olivat silloin täysin erinlaisia, kuka milloinkin niiltä sieltä teiltä päin nyt laittoi tulemaan (nimiä mainitsematta)

        Meinasi itsellänikin tämän yli 10 vuoden sefuilun / luotsailun jälkeen palaa hihat toden teolla Arvoisan Ylläpidon suhteen, kun ei välillä ollut mikään vaihtoehto hyvä ja tuntui, että kaikki alkoi mennä aivan väärin jatkuvasti yritti tehdä, miten hyvänsä asiat. Sellaista se on, kun sopassa oli monta eri hämmentäjää.

        Nyt on sentään tullut jonkinlainen selvyys ja ehkä yhtenäinen ymmärrys tähän chat touhuun ainakin ... ehkä... aika näyttää.

        Vaan se kuullosti melko omituiselta, että Teitä Arvoisaa Ylläpitoa ja Asiakkaita täällä tulee kunnioittaa.... tottakai tulee, mutta kyllä minusta myös Ylläpidon kuuluu ja täytyy kestää kritiikkiä, eikä vain meidän Luotsien ainoastaan!

        Me sefut / luotsit olemme siis yhä suomi24.n *roskakori* minne voi heitellä, mitä vaan skeidaa ja kuka vaan.
        Ja meidän pitää vain se hyväksyä ja kunnioittaa Ylläpitoa ja Asiakkaita olivat he sitten kuinka inhottavia tahansa (asiakkaat).

        Sellaiseen käsitykseen olin päässyt täällä, että voi sanoa asioita suoraan ja epäkohdista myös, mutta ei se ollutkaan sitten enään niin ... ainakaan tämän uuden YP- joukon kanssa, ketä teitä siellä nyt meistä Luotseista vastaa.

        Aiemman Ylläpidon kanssa ei koskaan menneet pahasti sukset ristiin ja asiat selvisi aina oikealle tolalle ja kukaan ei arvostellut, tai haukkunut, kuten nykyisin on tapahtunut Luotsein ja Ylläpidon välillä. Hyvin ikävää, hyvin ikävää...

        Niin... mistähän mahtaa johtua...
        Aiemmin arvostettiin meitä sefuja / luotsejakin, joskus pikku kiitoksin ja jopa kehuin.

        Vaan tämä on vain yksi saitti muiden joukossa ja todellakaan täällä ei ole pakko olla, jos alkaa siltä tuntumaan. Ikäväkseni tuo tunne on hieman jo noussut pintaan omalla kohdallani, enkä ole kuulemma ainoa.

        Velkavelho sai täällä / tuolla julkisivun puolella lopulta mahtavan hepulin, mutta toisaalta ymmärrän häntä ... jollakin tasolla.

        Jokaisella on oma rajansa ja aikansa.

        Loppu kesän jatkoa ystävällisin mielin!

        (Kirjoitusvirheiden takia uusinta)


    • Kiitos paljon!!! :)

    • Kiitos sulle missukka zero zero seven :)

      • EvilCat, teksti joka arvosteli Ylläpitoa, ei tullut minun näppiksestäni, vaan oli postattu Köyhyys-palstalle. Havainnet lainausmerkit ja minun lisäämäni loppukommentin, jossa toivon kyseistä mielensäpahoittajaa tänne palstalle keskustelemaan aiheesta.

        Köyhyys-palstalla on toistuvasti arveltu, että Tissu on Saunakauhu ja kirjoiteltu Tissun nimissä, ilmeisesti useamman eri kirjoittajan toimesta. Nyt joku, ehkäpä alkuperäinen luotsi-Tissu, on rekannut nimensä. Alkoholi-palstalla näkyy olevan samanlainen, henkilöönkäyvä herjailu päällä.

        En pidä siitä, että minua uhkaillaan, millään tavalla, millään foorumilla saati nenäkkäin. Pidin tissu8:n viestiä uhkailuna kaikkia luotseja kohtaan ja halusin selvittää, onko uhkailussa katetta. Ap kirjoittajaa ei ole näkynyt vastaajien joukossa, vaikka hän kehuu edelleen omistavansa luotsitunnarit tälle palstalle. Kattellaan, Kattiseni, mitä tuleman pitää.


    • No jopas jotakin, hyvä niin, että et ollutkaan sinä syyllinen tuohon hurjaan tekstiin ! Sen verta järkytyin sitä tekstiä, että en edes kiinnittänyt huomiota näihin "" ""

      • velkavelho

        "...olen kuullut vastaavaa uhoilua täällä erään ex-seriffin suusta aikoinaan..."

        Oletan, että olemme samassa henkilössä edelleen. Eli syystä tai toisesta entisen luotsin oikeudet eivät olekaan poistuneet, nettialusta on ah niin toimiva.

        "Nostan hattua" teille kaikille palsta-Luotseille.."

        Kiitos, kiitos. Ei se ole aina herkkua seikkailla chatinkaan puolella, oletan, mutta välillä tätä tekee ihan mielikseen. Laina-palsta on itselleni läheinen Takuu-Säätiön kautta ja kun yhtä neuvot jossakin asiassa, voit samalla tulla auttaneeksi muitakin saman ongelman kanssa painivia.


    • Vanhan nostetun viestin iästä viis, mutta jos se on jo aikoinaan ollut lähes sekopäinen riidan ja haukunnan paikka, josta löytyisi kymmeniä tai muuten useita poistettavia viestejä, ja nosto on vielä tehty tyylillä "!!!!!!!LLLLoLLL", tai viestillä "alkuperäinen kirjoittaja on oikeassa", poistan ketjun. Tosin kyse on lähellä sekopäisyyttä olevansta persussuomalaisten palstasta, jossa mikään sikamaisuus tai valhe ei ole jäänyt käyttämättä. Kaikki tuo muutaman kirjoittajan sekoittamana, ketjun korjaaminen vie todella kauan.

      mutta niin, poistan suoraan mikäli on asiattomia viestejä, sillä mikäli tuolla antaa "piuhaa", ne muutama sotkija saastuttaa palstan hetkessä, ja sen siivoaminen vie tunteja, siksi pitäisi olla tehokkaammat työkalut.

    • Heip kaikki,

      Tästä ylläpidon kunnioittamisesta on ollut paljon puhetta viime aikoina.

      Ymmärtäkää että Ylläpito on taho joka ylläpitää palvelua. Myös luotsit ovat osa Ylläpitoa. Kritiikki ei ole kunnioituksen vastakohta. Kritiikkiä voi antaa vaikka kunnioittavalla tavalla viestin kirjoittaisikin. Kuitenkin jos asenne on se ettei aleta pokkuroimaan tai "anneta periksi Ylläpidolle", se ei ole kunnioitusta.

      Olemme antaneet ohjeistuksia koska niitä on pyydetty. Olemme tiukentaneet ohjeita koska niihin on pyydetty tarkempia rajauksia. Olemme kommunikoineet asioista ja kysyneet jos syytä siihen on, tämä on juurikin sitä kunnioitusta jonka perään kuulutetaan.

      Häirikkökäyttäjät eivät kunnioita Ylläpitoa, eivätkä myöskään luotseja. Heistä on hauskaa heiluttaa häkkiä ja saada luotsit hämilleen, miksi siis tässä tilanteessa kuuntelisi ennemmin käyttäjiä kuin Ylläpitoa? Meiltä voi aina kysyä. Meiltä voi aina toivoa. Meiltä voi aina pyytää. Emme vastaa alentuvasti, emme nimittele, emme vähättele. Jos olemme vähäsanaisia, se johtuu siitä että meillä on paljon tehtävää.

      Viime aikoina Ylläpidon on toistuvasti täytynyt vakuutella kaikenlaisista asioista, vakuutella että vastataan, vakuutella että kuunnellaan, perustella tekemisiä ja päätöksiä. Tämä ei ole oikea tapa hoitaa asioita, sillä luotsin pitäisi ymmärtää olevansa Ylläpidon oikea käsi ja nauttivansa näin ollen Ylläpidon luottamusta. Työ ja siihen varattu aika pitäisikin käyttää niihin käyttäjiin, joista niin usein meille tulee ilmoituksia.

      Me olemme luotsien puolella. Jos emme olisi, ei olisi luotsejakaan.

      P.S. Ja jos sinusta luotsina tuntuu että saat paljon kuraa niskaan, kannattaa kuvitella olevansa ylläpidossa töissä ja tehdä haku, kuinka paljon ylläpitoa arvostellaankaan sivustolla. Uskokaa tai älkää, se sisältö ei kuulu meidänkään työnkuvaan. Me ollaan kaikki samassa Suomi24-veneessä. :)


      Terveisin,

      S24, Saga

      • Tsemppiä ylläpitokollegoillemme sinne S24 puolelle! Olen itse miettinyt että mahtaakohan nämä uudistukset kuormittaa teitä tällä hetkellä. Voimia siihen!! :)


      • miss.007 kirjoitti:

        Tsemppiä ylläpitokollegoillemme sinne S24 puolelle! Olen itse miettinyt että mahtaakohan nämä uudistukset kuormittaa teitä tällä hetkellä. Voimia siihen!! :)

        Olipa kysymys. Sitävartehan he siellä ovat ja heille maksetaan palkkaa.


      • lkor kirjoitti:

        Olipa kysymys. Sitävartehan he siellä ovat ja heille maksetaan palkkaa.

        Ei se ollu kysymys. Ylläpito on vaikuttanut kiireiseltä ja olen ajatellu että uudistuksilla on ollu osuutensa siinä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4201
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      280
      2384
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1703
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1485
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1433
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1287
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1265
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1026
    Aihe