Rastilankallion somalit

dhfhfjfhfgjfhjf

Rastilankallion somalitaustaistaisten lasten pihaleikkien äänet ottaa jo todella aivoon. He ovat ”vallanneet” pienen yleisen kaupungin leikkikentän keskeltä kerrostaloja, jossa on pallon pelaamisen tarkoitetut seinät. Meteli on lisääntynyt viime vuosina koska somalitkin ovat alueella lisääntyneet. Ennen Rastilankallion oli ihan ok alue mutta en kyllä muuttaisi tänne enää..ja ihan sama asuuko Hason, kaupungin vai osaketalossa, infernaalinen monen tunnin kestävä meteli, eli kirkuminen ja karjuminen kuuluu kyllä varmasti pitkälle. Siis kyllähän lapsien leikit saa kuulua ja omatkin lapseni meluaa joskus mutta en kuuntelisi kauaa jos heistä lähtisi samanlainen meteli. Ilmeisesti somalilasten vanhemmat eivät piittaa jälkikasvustaan yhtään? Joo nyt on kesä ja ymmärrän, että on kiva olla ulkona pitkään, mutta kun on työssä käyvä niin sitä kaipaa edes vähän rauhallisuutta ja lapsi nukahtamisrauhan että jaksaa mennä päiväkotiin. Lähellä asuvat tietävät varmasti mistä kirjoitan. Onko edes mahdollista saada rauha pihapiiriin ja millä keinolla? Jos siinä ördäisi juopot joka ilta, niin ei varmaa kauaa suvattaisi vaikka olisivat ehkä esteettisesti epämiellyttävämpiä, mutta meteli on meteliä joka tapauksessa 

25

1236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikkaus ja voimavara

      Vihapuheita ja rasismia, muista meidän kunniakansalaisia EI SAA moittia.

    • Surkea ruikutin

      Jospa avaisit suusi siellä leikkikentällä. Tuskinpa lukevat tätä palstaa mielipiteidesi toivossa.

      • gkfgohohogtoo

        No sinne on kyllä viestiä mennyt ihan suomalaisten lasten taholta jo mikäli olen ymmärtänyt...ei auta. Täytyy varmaan kollektiiviisesti alkaa kysellä suomalaisilta aikuisilta josko yhdessä mentäisiin ojentamaan. Jännä kun kentällä on suomalaisia pelaamassa niin äänet on paljon hiljaisempia, miksi noiden pitää huutaa kuin eläimet? Eivät pelaa keskenään pääosin eli se siitä(kin) integraatiosta.Vaikka olisi kuinka suvakki niin ei varmasti suostuisi vapaaehtoisesti kuuntelemaan..masokistit erikseen tietty. Onko palstalaisilla kokemuksia somaleiden tapojen muuttamisesta mikä niihin tehoaa yleisellä tasolla?


      • Surkea ruikutin
        gkfgohohogtoo kirjoitti:

        No sinne on kyllä viestiä mennyt ihan suomalaisten lasten taholta jo mikäli olen ymmärtänyt...ei auta. Täytyy varmaan kollektiiviisesti alkaa kysellä suomalaisilta aikuisilta josko yhdessä mentäisiin ojentamaan. Jännä kun kentällä on suomalaisia pelaamassa niin äänet on paljon hiljaisempia, miksi noiden pitää huutaa kuin eläimet? Eivät pelaa keskenään pääosin eli se siitä(kin) integraatiosta.Vaikka olisi kuinka suvakki niin ei varmasti suostuisi vapaaehtoisesti kuuntelemaan..masokistit erikseen tietty. Onko palstalaisilla kokemuksia somaleiden tapojen muuttamisesta mikä niihin tehoaa yleisellä tasolla?

        Ensin lapset asialle, sitten kaipaat siviilikaartia. Pelottaako niin paljon?


    • Piippola4

      Sama kirjoitus lainattu Aso-Palstalta ja lisätty mukaan omaa hajumerkkiä ja laitettu useampaankin ketjuun, ei taida rastilassa asua tämä.

      • gkgigifihhigi

        joo niin tein ja asun Rastilassa...tervetuloa kuuntelemaan n 8-9 aikaan kun ne huutaa!


      • kuri ja järjestys
        gkgigifihhigi kirjoitti:

        joo niin tein ja asun Rastilassa...tervetuloa kuuntelemaan n 8-9 aikaan kun ne huutaa!

        Soita poliisi ja kyllä se kesä kohta loppuu. Menee juoppolallit ja pervoilijat kopperoihinsa. Henk.koht. Olen sitä mieltä, ettei kesä sovi tietylle kansanosalle.


      • giggogogi
        kuri ja järjestys kirjoitti:

        Soita poliisi ja kyllä se kesä kohta loppuu. Menee juoppolallit ja pervoilijat kopperoihinsa. Henk.koht. Olen sitä mieltä, ettei kesä sovi tietylle kansanosalle.

        Jeps, eikös islamiin kuulu toisten kunnioitus rotuun ja uskontoon katsomatta,vai olenko ymmärtänyt väärin?


    • koraanissa

      vääräuskoisista ei tarvitse välittää.

    • asukas1

      Tietäisitpä millaista huuto on Herttoniemenrannassa jalkapallokentän ympäristössä. Ei toivoakaan, että voisi pitää ikkunoita tai parvekkeen ovea auki iltaisin tappohelteillä. Meteli kaikuu satojen metrien päähän ja kestää joka ikinen ilta noin klo 19-22.

      • gkgglgogpfgpclclcl

        Ok, uskon sen ja siis se on täälläkin pahimmillaan ihan jotain muuta kun " lasten iloista leikkiä" .Kyllä minä tykkään itekkin leikkiä ja touhuta omien lasten kanssa ja ääntä lähtee mutta tämä on jo todella turruttavaa. Jos hertsikn rannassa on samankaltaista melua niin se ei todellakaan korreloi omistusasuntojen hintojen kanssa, ei ne mtn halpoja siellä ole.Sitähän se sosiaalinen sekoittaminen tietää, ei pidä eristää tai rakentaa muureja tms mutta aika sietämätöntä meteli on. Ja lapsethan pääsee meluamaan minne vaan ja melu kuuluu joka asuntoon statuksesta riippumatta. Otan osaa meluusi, ne jotka ei joudu siitä kärsimään eivät tätä ymmärrä..melu nimittäin on talon sisällä paljon pahempi kuin siinä leikkipaikan vieressä! Menisivät vaikka kaikki sinne kalifaattiin mölyämään. t Ap


    • Ikkunat..

      Huonot ikkunat pahentavat asiaa, kyseessä,nk. rakoventtiilit ikkunakarmin yläosassa, ne päästää jopa puheen ulkoa läpi, kokemusta löytyy ja Rastilankalliossahan kaikissa taloissa on nämä karmiventtiilit, kun siellä uusin talo rv-2002. Vuonna 2006 valmistuneissa on pakollinen lämmöntalteenotto ja ikkunat eristävät äänet hyvin, kun ei karmiventtiileitä.
      Kehitystä on tapahtunut paljonkin, mutta näistä huonoista vanhemmista systeemeistä moni kärsii.

      • fkfgigogig

        Niin muuten onkin, en edes ajatellut asiaa. Siinä välissä on sellainen nauhamainen suikaleilnansuodatin joka suodattaa pölyt mutta ei tietenkään ääntä. No jos niitä yrittäisi laittaa vähän kiinnemmäs mutta silleen että ilma vaihtuu. Asuin ennen yhtiössä, joka on vuotien välittömässä läheisyydessä ja siellä oli kiinnitetty erityistä huomiota meluntorjuntaan...no ihan samanalaiset alumiiniset fenestran ikkunat siinäkin on mutta ilnanvaihtoventtiili semmoinen pyöreä siinä ikkunan vieressä. Autojen äänet kuului mutta tarpeeksi vaimeana esim nukkumisen kannalta, veikkaisin että myös meluaminen ei olisi kuulunut niin kovasti, ikkunat auki sitten ihan sama juttu tietenkin. Tänne nyk. kämppään ei nuo vuotien tai retkeilijänkadun autojen äänet edes kuulu, metron ääni vaimeana partsille. Tulisi edes yksi sadepäivä tai ilta että olisi 1 rauhallinen ja seesteinen ilta kesällä ennen syksyä.


    • Pian kuuro

      En ymmärrä tuota somalien kirkumista, mikä näyttää nyt tarttuneen myös ainakin pariin kolmeen n. 10-vuotiaaseen suomalaistyttöön (tai ainakin suomalaisen näköiseen). Nämä on kirkuneet talojen sisäpihalla ja pikkupuistossa useita tunteja peräjälkeen. Luulin, että sade rauhoittaisi, mutta ei - kirkuminen vaan yltyi. Mitähän tälle meluongelmalle oikein voisi tehdä? On totta, että hermo menee! Somalithan ei näitä juttuja lue, mutta suomalaisvanhempien luulisi olevan lukutaitoisia. Pitääkö soittaa poliisit paikalle rauhoittamaan tilanne vai mitä? Vai onko nämä jotain vammaisia, jotka on laitettu kämpästä ulos, kun vanhemmat eivät niiden kanssa enää jaksa?

      • kriikkkkk

        Sitä samaa etupäässä suomalaistyttöjen kirkumista olemme nyt kuunnelleet toista kesää Arabianrannassa. On se niin kivaa keinussa kirkua täyttä kurkkua, muutaman metrin päässä lähimmistä asunnoista. Ei toivoakaan, että ikkunoita voisi pitää auki, puhumattakaan parvekkeen käytöstä. Se ei siis ole mitään normaalia lasten iloista ääntä, vaan jumalatonta kirkumista.


    • Painostus auttoi

      Minä taistelin sitä rauhaa halutessani pitkään ja käskettiin pois ja mitä lie kun valitin.

      Tarpeeksi kun haukuin ne vanhemmat idiooteiksi ja haluan kotirauhaa omalla terassillani ja kuunnella linnunlaulua eikä kirkuntaa ja rääkymistä niin meni perille.

      Painostan niin kauan kunnes saan rauhaa. Menköön vittuun huutaan muttei minun korvan juuressani.

    • Älykäs

      Minä örisen juovuksissa joka päivä tuossa kadulla niin ei vanhemmat päästä kakaroita sinne huutamaan. Saan olla ihan rauhassa. Kehun käyttäväni huumeita ja kaikkia mahdollisia aineita. Saan olla rauhassa kakaroilta ja niiden terrorisoinnilta.

      Pelko pitää kaikki pois tieltäni ja saan olla rauhassa. Kakaraperheet muuten terrorisoivat kaikkia ihmisiä jos ei jotain kuria niille keksi.

    • faktaa:

      -somaleita et saa kuriin jos he oikeasti tekevät häiriötä (yöllinen mekastus asunnoissa, khatista tuleva lemu, kakarat asuu käytävissä jne) koska saat aina syytteen rasismista ja häviät vaikka veisit asian käräjille

      -suomalaistaustaisetkin lapset mekastavat nykyisin aivan eri volyymillä kuin vuosikymmeniä sitten (ja etenkin likat kiljuvat kuin laturinhihnan vinkuminen), tavat ovat kadoksissa eikä vanhemmat välitä pskan vertaa

      -känniääliöitä sitä vasta riittääkin, valtaosa suomalaisia ja loput virolaisia raksaukkoporukoita joille hämäräfirmansa on vuokrannut kimppakämpän, metakkaa lähtee ja turpaanvedolla uhataan jos huomauttaa

      • käsitys.kyky

        Aivan tavalliset normaalilla älyllä käyvät ihmiset ajattelevat näin: Kun meteli sisällä käy minulle itselleni sietämättömäksi, minä en kehota hiljentämään volyymia, vaan käsken katraan pihalle. Näin tilanne muuttuu niin, että kun aiemmin vain minä kärsin karjumisesta ja kirkumisesta, lopulta väkivaltameluterroristijoukon ulkoistuttua tästä kärsii paljon suurempi joukko ihmisiä. Eikö tämä ole järkyttävää narsismia nykyajan vanhemmilta?


    • kirvesmiehenmuija

      Tuo on jo rasismia. Muista että on siellä muitakin lapsia. Emme voi/saa solvata ihmisiä heidän syntyperänsä, uskontonsa, sivilisäätynsä, kansalaisuutensa ym. mukaan.

      Muistetaan olla aikuisia.

      • somalialaiset

        Jep ja somalithan ovat kauniita ihmisiä! Kasvonpiirteet kauniit ja viattomat. Katsokaapa vaikkapa nuoria somalityttöjä tai -naisia, miten kauniin puhdaspiirteiset kasvot. Minusta on upeaa että meilläkin Junttilandiassa on vihdoin muutakin kulttuuria kuin Juoppo-Jukan tai Känni-Katrin punakat läskinaamat ja vetelä kroppa verhottu Tarjoustalon tahruuntuneilla verkkareilla ja farkkutakilla.

        Ja somalit eivät ryyppää ja mellasta, vaan ovat hartaita uskovaisia (muslimeja). Siksi sitä fattankin rahaa jää kaikkeen kivaan kuten vaatteisiin tai iPhoneen.


    • tehtiinmitäpiti

      Mitäs jos ne savinaamat johdattaisi vaikkapa kepin ja renkaan avulla johonkin sillalle ja sitä kautta jokeen jokaikinen, hyppäisivät sinne renkaan perässä kuin rotat perätysten. Kellään suomalaisella ei tulisi ikävä ja taas säästettäisiin veronmaksajien rahoja.

    • glfifogiifig

      up! Lisää kämppiä on tullu tohon Retkeilijänkadulle ja se näkyy ja kuuluu vieraslajin runsautena :/

    • Anonyymi

      up

    • Anonyymi

      Kyllä ne kotoutuu, mutta se vie aikaa ja sen määrää ei tiedä kukaan. Ruotsissa svenskit on äänestäneet jaloilla, kun kulttuurit ei oikein ole kohdanneet ja sit on tullut näitä Rosengårdeja ja Rinkkebyitä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe