Fyysiset oireet

a.p

Olen 34v nainen ja juopotellut koko aikuisikäni, kuitenkin töissä käyn, mutta lähes joka ilta siis juon kunnes nukahdan, viikonloppuisin vielä enemmän.
2v sitten olin katkolla, mutta minut lähetettiin sieltä suoraan töihin, enkä tietenkään vain 7 päivässä raitistunut, kun koko aikuisikäni juonut. Ja yksin kotona helppo retkahtaa uudelleen. Kaikki muut siellä pääsivät johonkin jatkohoitopaikkaan, paitsi minä, joka olin ainoa töissäkäyvä. En tiedä, miksei töissäkäyvän hoito ollut yhtä tärkeää?

Uudestaan en suostunut katkolle menemään, hävetti niin paljon jo se yksi saikkarilappu viedä pomolle, josta hän näki missä olen ollut ja miksi. Eikö siihen lappuun vois kirjoittaa jotain muuta? Oikein hoitolaitoksen leimakin koreili siinä, en ikinä unohda sitä häpeäntunnetta. En olisi mennyt katkolle ollenkaan, jos olisin tiennyt, että siitä menee tieto pomolle. Meillä kun muutenkin pomo on tosi tiukkapipoinen, eikä mitenkään ymmärtäväinen.

Sen jälkeen olen nyt nämä 2 vuotta yrittänyt lopettaa omatoimisesti, mutta en kertakaikkiaan pysty siihen, saan niin kauheita ahdistus-oireita. Jotenkin tää "oikeaan elämään" opettelu on aivan ylivoimaista.
Esim. nyt vasta tajuan miten yksin olen, minulla ei ole miestä eikä ystäviä, vain äiti ja töissä työkaverit, mutta työkamutkaan ei vietä keskenään aikaa meidän työpaikalla, paitsi äijät keskenään. Turha mun on äijäporukoihin alkaa ängetä.
En keksi mitään tekemistä, eikä ole ketään jonka kanssa vois mennä johonkin, joten se kotona yksin istuminen selvinpäin on haasteellista.

Juodessani olin ihan tyytyväinen yksinolooni, sainpahan rauhassa dokata.
Nyt se ei sitten olekaan enää kivaa, vaan meinaa ihan tosissaan paniikkia pukata.
Se ahdistuskohtaus on kauhea kun se tulee, ihan fyysisestikin alkaa tuntua, ettei saa hengitettyä kun on niin paha ja yksinäistä olla henkisesti.
Tajuta se, että olen täysin rakkaudeton ihminen, jota kukaan ei koskaan edes halaa. Myös seksuaalinen halukkuus alkaa nostaa päätään, kun alkoholilla senkin sai kätevästi painettua maanrakoon.
Sydänkin alkaa hakata ja ainut mikä auttaa on koittaa vaan hengittää rauhallisesti vaikka paperipussiin ja yrittää tyynnytellä itseään.

Mutta mitä kauemmin koitan olla juomatta, ne oireet vain pahenevat ja lopulta joudun juomaan, vaikkei edes mieli tee, mutta saadakseni ne ahdistuskohtaukset loppumaan.
On niin helpottavaa paeta takaisin sinne omaan maailmaansa.

Mistä saan apua oireiden lievittämiseen? Ilman, että pomo saa työpaikalla tietää, hänhän kai luulee, että alkoholiongelmani on hoidettu jo silloin 2v sitten.
Jos menen työpaikkalääkärille parkumaan, saako pomo tietää syyn miksi kävin vastaanotolla, vaikkei tulekaan sairaslomaa?

Nyt olen tokaa päivää ilman alkoa.

31

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,m -,mpök

      A-klinikka, sitä kautta, miten menit muuten viimeksi?

      Kaksi paikkaa, minne ei kannata mennä. Terveyskeskus ja työterveys. On niillä vaitiolovelvollisuus. Mutta terkkariin jää loppuiäksi maininta asiasta, siitä tulee varmasti ongelmia muissakin asioissa, Joka kerta utelevat juomisestasi jne. Työterveyden ei pitäisi vuotaa. Mutta jotenkin ihmeesti se tieto vaan liikkuu. Lisäksi sairaslomalapussa tietenkin syy.

      Iteasiassa, kannattais varmaan miettiä, oisko päällä jotain masista tms ja dokaminen olisi olevinaan itselääkintää? Noit kulkee käsikädessä, eikä taida monikaan juoppo tietää, kumpi vaiva oikeasti tuli ensin, alkoholismiko, vaiko masennusko. Että siinä suhteessa ehkä kannattais ite miettiä menemistä lekurille muusta syystä, alkoholinlutraaminen voi olla vain oire jostain muuta.

      • a.p

        Viimeksi minut lähetti sinne kunnan terveyshuollon psykologi/psykiatri, en nyt muista kumpi hän oli. Olin hakeutunut itse hoitoon masennuksen takia ja kerroin avoimesti alkoholinkäytöstäni. Hän sanoi, että ensin on hoidettava alkoholismi pois ja sitten hoidetaan masennus.

        Katkon jälkeen siis suoraan töihin ja töiden jälkeen kauppaan ja juominen jatkui taas. Kerroin siitä seuraavalla psykologikäynnilläni, jolloin hän oli lähettämässä minua takaisin katkolle. Sinne ei silloin juuri ollut tilaa, joten minun oli määrä soittaa itse sinne seur.pvänä, mutten soittanut. Lopetin myös psykologilla käynnit siihen.


    • vain yksi vaihtoehto

      "Mutta mitä kauemmin koitan olla juomatta, ne oireet vain pahenevat ja lopulta joudun juomaan, vaikkei edes mieli tee, mutta saadakseni ne ahdistuskohtaukset loppumaan."

      Yritä sinnitellä vähän pidempi aika raittiina niin kyllä ne ahdistusoireetkin häviää.
      Käy iltalenkillä tai keksi jotain muuta järkevää tekemistä juomisen sijaan.
      Alkoholiiippuvuudesta on kysymys, eikä siitä pääse eroon muutoin kuin olemalla juomatta.
      Jos ahdistusoireet jatkuu kaikesta huolimatta, niin kannattaa keskustella asiasta lääkärin kanssa.

    • Seittemän päivää,
      On oikeastaan vitsi siitä ole kuin hyöty just sille seiskalle.
      Aikoinaan katko kesti 3-4 viikkoa ja vielä päälle jatkohoito noin viikkokaks.
      Ea-hoitona tuo seiskakin saattaisi riittää mutta vaan ea:na.

      Valitettavasti icd-kybat on nykyään netissä haettavissa joten sekään ei oikein toimi mutta eräs lääkäri laittoi minulle eri koodin.
      Siitähän saa leiman päälle joka on erittäin ärsyttävää vaikket joisi enää koskaan.

      Kannattaisi mennä ihan erikoislekurille/päihde/normi/yksityinen/psykologi että saisit jotain tietoa tuohon ahdistukseen ja tilanne voisi korjautua.
      (kirjoita myös lappu jos vaadit että tietojani ei potilassuojalain perusteella saa antaa mihinkään muualle)

      "On niin helpottavaa paeta takaisin sinne omaan maailmaansa."
      Siis camoon tuohon et usko itsekään.

      Erityisesti suosittelen psykologia en mä nyt muuta osaa sanoa kun psyka kuuntelee eikä kirjoita mitään muistiin ainakaan minun psyka.

      ps. korkki nyt kiinni vähäksi aikaa kuiten ei se muuten kannata hakea apua.

      • Voimia a.p


      • .AAnuksenhaju
        ex-tissu7 kirjoitti:

        Voimia a.p

        työnnä löylykauha perceeseesi


      • a.p
        ex-tissu7 kirjoitti:

        Voimia a.p

        Kiitos. Tuo työnantaja-hommeli on kyllä hankala juttu, mistä pitäis keskustella enemmän julkisestikin.
        Aika moni muukin saattaa karttaa hoitoonmenoa juuri sen takia.
        Erityisesti jos pomo ei ole muutenkaan mikään mukava ja inhimillinen tyyppi, kuten omalla kohdallani. Meillä pomo helposti käyttää ihmisten heikkouksia lyömäaseena, itselleni ei vielä ole sitä tehnyt, mutta joillekin muille on.
        Joten en todellakaan voi enää paljastaa ongelmaani hänelle, nyt varsinkin kun siitä on jo aikaakin..


      • Jeppe.
        ex-tissu7 kirjoitti:

        Voimia a.p

        Itse aikoinaan pääsin vuosiksi eroon viinasta lääkityksellä, mitään terapiaa en saanut, nyttemmin olen taas kaljoitellut säännöllisen epäsäännöllisesti.

        Valitettavasti tämä lääkäri ei enää ole tavattavissa, unettomuus vieroitusoireineen tekee vaikeaksi olla kaljatta. Väkeviä en enää ole vuosiin silti juonut.


    • veneen alla.

      mää oon ollu nyt puolivuotta kohtuukäyttäjänä (eli n. 16 annosta yhteensä pe-la) ilman mitään lääkkeitä tai muuta apua. En vähentänyt kerralla, vaan pikkuhiljaa.
      aiemmin meni n.8-12..14 annosta jokaisena viikonpäivänä, joka kieltämättä jo haittasi työntekoa. Näin meni n. 20v.

      ensimmäinen askel eteenpäin oli kun aloin kirjaamaan juomani päiväannosmäärät. ensimmäiset kirjaukset on jotain reilusti yli 90 annosta viikossa. tästä viisastuneena ensitöikseni pudotin maksimipäiväannokset pienemmiksi. Lupasin kuitenkin itselleni, että joka päivä saa ottaa, mutta vähemmän (esim. 5-6 annosta).

      Jossain vaiheessa aloin pitämään raittiita sunnuntaita ja myöhemmin muitakin päiviä ja nyt siis ihan oman luvan kanssa saan ryypätä pe-la. ei muulloin ja tämä toimii myös nyt kesälomalla, joka onkin mulle itselleni tavallaan testi.

    • R.Peikko

      Yksityinen on ainoa paikka mihin kannattaa mennä sieltä saat tarvittaessa bentsot, ettei sinun tarvitse juoda pelkästään paniikkikohtausten takia. Jos minä olisin lääkäri määräisin sinulle ihonalaisen antabuksen ja pitkävaikutteisen bentson 2kk:ksi ja terapiaa. Sit taas tietenkin jos saat bentsot niin voit juoda ja torjua selvinpäin viinan aiheuttamia pelkotiloja mikä ei ole viisasta sentakia laittaisin antabuksen ihonalle. Bentsoja määräisin vain 2 viikon satseja kerralla ja jokaisella uusimis kerralla katsottaisiin myös, että et ole leikannut antabusta pois viinan himoissasi.

    • R.Peikko

      Tämän ketjun voi siirtää alkoholismi palstalle. Sieltä saat paremmin neuvoja kuin täältä,

    • Pankin asiakas

      Olin hiukan vanhempi kuin sinä kun menin AA-palaveriin. Raittius on kestänyt siitä lähtien päivä kerrallaan jo aika kauan.

      Aamulla sulla on takanasi kaksi päivää, ja jos voit olla huomenna juomatta, sulle tulee peräjälkeen kolmas raitis päivä.
      Se on ihan hyvä alku, alussa ei voi ollakaan enempää.

      www.aa.fi/

      • yhdessä eteenpäin

        Aloittajalle jos sinulla on sähköpostiosoitetta haluaisin vaihtaa ajatuksia kanssasi,olen itse ihan samassa tilanteessa ja en tiedä mistä sitä apua saa.
        Olen ollut myös katkolla ja siitä ei minulle ollut mitään hyötyä samoin kuin sinä suoraan töihin,ja jouduin vaikeuksiin.
        Voimia sinulle ja mieti jos juteltaisiin olen myös nainen sinua vanhempi.


      • Pankin asiakas
        yhdessä eteenpäin kirjoitti:

        Aloittajalle jos sinulla on sähköpostiosoitetta haluaisin vaihtaa ajatuksia kanssasi,olen itse ihan samassa tilanteessa ja en tiedä mistä sitä apua saa.
        Olen ollut myös katkolla ja siitä ei minulle ollut mitään hyötyä samoin kuin sinä suoraan töihin,ja jouduin vaikeuksiin.
        Voimia sinulle ja mieti jos juteltaisiin olen myös nainen sinua vanhempi.

        Suomessa toimii aika monta naisten AA-ryhmää. Ehkä niistä joku olisi sinulle sopivan matkan päässä.
        Mukaan vaan vaikka peloittaisi, jännittäisi tai hävettäisi.

        Tove Jansson sanoi jotenkin niin, että helppo on olla rohkea jos ei pelkää. AA-ryhmään arkakin ihminen saa mennä selvinpäin pyytämään apua alkoholiongelmaansa.


      • Pankin asiakas
        Pankin asiakas kirjoitti:

        Suomessa toimii aika monta naisten AA-ryhmää. Ehkä niistä joku olisi sinulle sopivan matkan päässä.
        Mukaan vaan vaikka peloittaisi, jännittäisi tai hävettäisi.

        Tove Jansson sanoi jotenkin niin, että helppo on olla rohkea jos ei pelkää. AA-ryhmään arkakin ihminen saa mennä selvinpäin pyytämään apua alkoholiongelmaansa.

        Naisten löylykauhakerhojen osoitteita voi tiedustella mistä tahansa saunomistarvikkeita myyvistä liikkeistä. Ei pidä ollenkaan ujostella, tokikin löylykauhon työnteleminen kerholaisten kanssa anukseen saattaa aluksi tuntua kummalliselta, mutta jo muutaman kerran jälkeen käytät kotoonakin löylykahaa ihan sujuvasti !

        Eikä naisten löylykauhakerho ole mitenkään rajattu vain lesboille, myös heterot ovat tervetulleita !


      • Pankin asiakas

        Siitä on jo kaksi vuotta, just, kun täytin 13 vuotta kun menin ensimmäisen kerran löylykauhakerholle. Ensimmäinen kerta toki jännitti. Mutta kun yhdessä toverien kanssa työntelimme löylykauhoja omiin, ja toistemme perceisiin, tiesin, että tämä on tulevaisuuteni, ei alkoholin nauttimen. Siitä saakka olenkin ollut toipuva alkoholisti ja käynyt säännöllisti kerhon palavereissa saamassa löylykauharyhmäterapiaa !


      • a.p
        yhdessä eteenpäin kirjoitti:

        Aloittajalle jos sinulla on sähköpostiosoitetta haluaisin vaihtaa ajatuksia kanssasi,olen itse ihan samassa tilanteessa ja en tiedä mistä sitä apua saa.
        Olen ollut myös katkolla ja siitä ei minulle ollut mitään hyötyä samoin kuin sinä suoraan töihin,ja jouduin vaikeuksiin.
        Voimia sinulle ja mieti jos juteltaisiin olen myös nainen sinua vanhempi.

        Juu, tässä osoite: [email protected]


    • Arkinen ihminen

      Kyllä työpaikalla saa joku tietää, miksi olet tt-lääkärillä käynyt. Ihan tavallinen tt-lääkäri-käynnistä ei voi päätellä mutta heti jos hän määrää sinut psykiatrille tai muulle erikoislääkärille. Laskussa on maininta "ortopedi", psykiatri, sydäntautien erikoislääkäri" tms. Jos joku haluaa urkkia niin pystyy päättelemään. En usko että muuten työnantajalle tulee tietoa, miksi henkilö on tt:ssä käynyt, varsinkin jos ei sairauslomaa tule.

      Mutta miksi sinua ei kukaan halua? Miksi et hae miesystävää, on pilvin pimein yksinäisiä ihmisiä. Itsekin juon ajoittain liikaa ja varmaan joisin enemmän sinunkin hyväksi kokemassa yksinjuomisessa, mutta tapaan miesystäväni viikoittain. Silloin on aina keksittynä, minne mennään tai mitä tehdään, ihan vain tavallista mustikanpoimintaa, seinän maalaamista, rauhallista lenkkeilyä. On aika mukava esim. laittaa ruoka ja syödä yhdessä. Näillä konstein ajatukset ovat muualla kuin lipittämisessä.

      • a.p

        "Miksi sinua ei kukaan halua." No, oon aina ollut aika arka ja itsekseni viihtyvä ihminen. Yritin hakea miesystävää aikasemmin, mutta on vähän usko mennyt ihmisiin ja oon sitten vaan jäänyt yksin.
        Kuten sanoin, se oli ihan kivaa vaan niin kauan kun join, mutta nyt tuntuu, ettei aika kulu ollenkaan.

        Toisaalta en koe olevani mitenkään unelmakumppani juurikin alkoholismin ja masentuneisuuteni takia, lisäksi olen lihonut näinä juopotteluvuosinani 40-kiloa.
        En oikein usko, että kukaan mies hyväksyisi mua sellaisena kuin olen ja miksi pitäiskään hyväksyä? En minäkään itseni kaltaista huolisi.

        Nyt yritän syödäkin terveellisemmin ja jos vain saan pidettyä korkin kiinni, varmaan turvotus laskee nopeasti ja sais siitä lisää intoa jatkaa. :)


      • Yhdessä eteenpäin
        a.p kirjoitti:

        "Miksi sinua ei kukaan halua." No, oon aina ollut aika arka ja itsekseni viihtyvä ihminen. Yritin hakea miesystävää aikasemmin, mutta on vähän usko mennyt ihmisiin ja oon sitten vaan jäänyt yksin.
        Kuten sanoin, se oli ihan kivaa vaan niin kauan kun join, mutta nyt tuntuu, ettei aika kulu ollenkaan.

        Toisaalta en koe olevani mitenkään unelmakumppani juurikin alkoholismin ja masentuneisuuteni takia, lisäksi olen lihonut näinä juopotteluvuosinani 40-kiloa.
        En oikein usko, että kukaan mies hyväksyisi mua sellaisena kuin olen ja miksi pitäiskään hyväksyä? En minäkään itseni kaltaista huolisi.

        Nyt yritän syödäkin terveellisemmin ja jos vain saan pidettyä korkin kiinni, varmaan turvotus laskee nopeasti ja sais siitä lisää intoa jatkaa. :)

        Hei vaan
        Kiitos osoitteestasi kirjoitan sinulle samantien,uskon että tekee meille molemmille hyvää avautua samasta ongelmasta.
        Kiitos vielä kerran.


    • Yhdessä eteenpäin

      Hei tosiaan kirjoitin sinulle eilen ja toivon että vastaisit minulle.

      • .AAnuksenhaju

        työnnä löylykauha perseeeseesi


    • Päihdelääkäri

      Voit lisätä reilusti juomistasi, suositus on 17 annosta per päivä.

      • Mahtava katko

        Minä ainakin olin Jyväskylän Kyllönmäellä olevaan katkoon täysin tyrmistynyt ja pettynyt,ikinä en sinne mene.
        Ei ole kyse muista potilaista meitä on moneen junaan ja kaikilla oma juoma historia.
        Alku haastattelun jälkeen ei juttelu apua pahemmin ollut,hoitajat ovat potilaita varten mutta ei sitä huomannut.
        Ainuat kontaktit oli ruokailuissa ja lääkkeen jaoissa,kysyin pari kertaa voidinko jutella kun ahdisti.
        Vastaus nyt on kiire......mikä kiire potilaat olivat omissa oloissaan ja tuskin sinne tietokoneelle tarvitsi
        raportteja kirjoitella.
        Läksin kävelemään ja toivotin ne hevon kuuseen,siinä vaiheessa ruvettiin puhumaan jatkohoidosta ja tukihenkilöstä?!
        Haloo mistä hoidosta kun sitä ei ollut missään vaiheessa ollut,jos on noin tylsistyttävää juoppojen kanssa olla vaihtakaa alaa.
        Sen jälkeen olen enemmän ja vähemmän kärvistellyt putkien jälkeen,nyt on viimeiset kuukaudet meneet ilman alkoa.
        Mutta kyl mieli tekee esim just nyt!
        Aloittajalle ja muillekkiin voimia tässä taistelussa.


    • Lykkyä tykö !

      Olisi varmaan tärkeää selvittää ahdistuksen syy.
      Juominen on yleensä seuraus jostain ongelmasta tai ongelmavyyhdistä, se ongelma pitäisi selvittää, niin ahdistus helpottaa ja tarve paeta ongelmaa alkoholiin vähenee.

    • Arkinen ihminen

      Elämälle tarkoitus pitäisi saada, muuten et pääse käsiksi nousuun. Toki jotkut miehet tykkäävät pullukoista, mutta jollet itse itseäsi hyäksy niin on muutoksen aika. Auttaisiko jokin paastoryhmä, esim. Martat ehkä järjestävät. Ja jokin missio pitäisi olla, johon tärväät energiaasi ja ajatuksiasi. Miten oliisi PR:n ensiapuryhmä. Siellä tavataan viikottain (?) ja osallistutaan tapahtumiin, mukavia konsertteja, urheilutapahtumia ym. Käytä vaikka aluksi puoli tuntia viikossa pelkästään selaamalla ryhmiä, joihin voit osallistua. Sielläkin voi löytyä kaurapuurorakkaus, ei sen mitään repäisevää tarvitse olla. Oikein paljon voimia ja kekseliäisyyttä sinulle!

    • Pari viikkoa ilman

      Alkoholin nauttimisen lopettaminen aiheuttaa ahdistusta. Alkoholi nostaa stressihormonin määrää veressä ja lopetettuasi stressihormoni laskee normaaliksi n. kahdessa viikossa.

    • Helppoakin näin

      Itse olen ollut 37 päivää ilman alkoa. Alkoi terveystilanne niin pelottamaan että jotain ratkaisuja on tehtävä. Lopetus on pyörinyt päässä noin vuoden. Pieniä taukoja on ollut tänä vuoden aikana, mutta tämä on nyt pisin. Itse olen saanut reippaasta liikunnasta avun. Tuntuu tosi mukavalta kun voi antaa paljonkin välillä runtua ruumiille rullaluistelemalla! Syksyllä siirryn hölkkäämään, jos suunnitelmat onnistuu. Verikokeet on tehty ja tervekin pitäisi olla, eli tästä on hyvä jatkaa! Kolme vuotta on takana töitä ja alkoa. Ei oikeasti ole ikävä sitä aikaa ja muutoksia joutuu tekemään nyt. Joskus myöhemmin voi olla liian myöhäistä. Nollalinja toimii mulla hyvin, kun ajattelee että yhteenkään ei ole varaa.

      Ap:n kannattaa etsiä ne kiinnostuksen kohteet ja hakea vaikka sairaslomaa, että saa asiat oikeille raiteille. Niitä kiinnostuksen kohteita on helppo löytää, kun se alkon elämä on niin kurjaa, että mikä vain tuntuu sen jälkeen luksukselta.

      • Helppoakin näin

        Minulla oli kanssa niitä ahdistusoireita monesti töissä ja jatkuvasti sellainen apea mieli. Syy alko, seuraus ahdistus. Silloin on se syy poistettava. Kuitenkin paraneminen vaatii aikaa, eli virkavapaa, vuorotteluvapaa tai sairasloma on ehdoton. Sitten vielä valvotut olosuhteet, että tavotteissa pysytään esim TK:n kautta. Monesti tulee muutos vasta sitten, kun on liian myöhäistä. Henkitoreissa on letkuissa, niin tulee mieleen, jos eläisi toisin.


    • Laskeeverenpaineita

      Sala lortto pillu alkoholisti ex sellainen masentunut jne... Syöppä kasviksia. Koita olla kasvissyöjä ja syö kalaa runsaasti. Luulisi töissä käyvän saavan motivaatiota ja rahaa tuollaiseen varsinkin yksin kuin asuu.

    • 865458754

      Missä helevetissä se tissu on?? Tämä pitää siirtää alkoholismi palstalle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      561
      4140
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3474
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3110
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2397
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2250
    6. 231
      1719
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1427
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe