pieni tontti

hanna33

Moi! Ollaan ajateltu ottaaa mieheni kanssa pihallemme kaksi tuttua shettistä. Ainut ongelma on vain pihamme pienuus, 2000 neliötä. Asumme Pirkanmaalla.
Pihaan mahtuu hyvin talli, tarhat, lantala yms. Kenttää emme tarvitse, sillä emme ratsasta poneilla. Että miten on, saakohan tuonne ottaa poneja?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keltainen jousi

      Ihan ekaksi pitää miettiä muutakin kuin vain tallia. Ellei shettikset tule ihan eläkettä viettämään tai niillä jokin sairaus minkä takia niillä ei voi enää ratsastaa, niin millekkään lemmikkinä pidetyn ponin ei ole hyvä olla ratsastamaton. Kyllähän juoksutuksessakin saa liikuntaa, mutta kyllä se ratsastus on se ykkösliikunta terveelle ponille, oli sitten vanhempi tai nuorempi. Juoksutusta varten pitäisi olla erillinen kenttä, että saattaisi mennä mönkään juuri tuon kentän takia taas kaikki?

      Tuo, että saako rakentaa mitään vaatii tarkat lain mukaiset rakennussuunnitelmat ammattilaisen piirtämänä, piirustusten tilaamisen kautta pitäisi myös vasta selvitä, että onko pihanne tarpeekisi iso vaiko ei. Jos on tilaa niin sitten ne piirustukset pitäisi vaan näyttää niille henkilöille jotka päättävät saatteko rakennuslupaa vaiko ette.

      Voitte toki miettiä, Jos olisi mahdollista ostaa lisää maata, naapurilta tai kaupungilta/kunnalta.

      Kerroin nyt oman käsitykseni mukaan miten asian kanssa pitäisi edetä, en ole ammattilainen, en hevosten kanssa, enkä rakentamisen. Kehotan kumminkin edelleen ammattilaisen puoleen kääntymistä, edes toisten tallin omistajien aluksi, niin saisitte kuulla heidän arvioitaan.

      • hanna33

        Okei. Siis kyllä poneilla tultaisiin ratsastamaan, esim. Naapurin tytöt olis innokkaita. Talli siis on jo valmiina, ihan uusienkin määräysten mukainen.


      • hanna33
        hanna33 kirjoitti:

        Okei. Siis kyllä poneilla tultaisiin ratsastamaan, esim. Naapurin tytöt olis innokkaita. Talli siis on jo valmiina, ihan uusienkin määräysten mukainen.

        Mutta siis, mistähän lupaa voi kysyä?


    • Kunnantalolta kannattaa aloittaa, jos eivät siellä tiedä, niin osaavat ainakin kertoa mistä kysellä. Lantalasta pitää käsittääkseni kysellä ympäristölautakunnasta (missä lienee). Enkä ole varma tarvitaanko hevosten ottamiseen naapurienkin lupa, jos taajamassa asutte. Mutta eiköhän sekin selviä siellä kunnantalolla tai minne sieltä ohjaavatkin.

      Mietin vain, onko teillä minkäänlaista laidunta poneille? 2000m2 on 40x50m alue ja rakennukset ja tarhat vievät siitäkin melkoisen osan. Eli miten laidun on tarkoitus järjestää? Olisi sääli jos ne eivät pääsisi vihreille olenkaan, sillä pihanurmikko ei riitä edes shettiksille kesäksi. En tiedä sanooko eläinsuojelulaki siitä jotakin, mutta kannattaa ottaa selvää siitäkin (ellette ole jo ottaneet), ettei myöhemmin tule ikäviä yllätyksiä.

      • hanna33

        Kesäisin meille olisi varattu parin sadan metrin päässä oleva pelto, joka toimisi laitumena. :) Saman tien varressa, missä asumme, on kyllä jok 1000 neliön piha, jossa pidetään shetlanninponeja. Että jos heillä on, luulisi sen olean mahdollista meillekkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe