Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Antibiootti vs. roaccutan

naamavamma

Hei,

Kumpikohan olisi järkevämpi vaihtoehto ensimmäiseksi vaihtoehdoksi akneen/ruusufinniin, tetralysal-antibiootti vai roaccutan? Olen lukenut paljon eri lähteistä että lähestulkoon kaikilla oireet palaavat piakoin antibioottikuurin jälkeen, mikäli siitä on edes juuri kuurin aikana apua. Eli kyseessä olisi vain väliaikainen ratkaisu. En haluaisi syödä pitkään antibiootteja ja varsinkaan turhaan pilata niillä suolistoa ja terveyttä, immuuniuden lisäksi. Tiedostan kyllä myös roaccutanin riskit. Siitä on kuitenkin moni saanut hyödyn pitkäksi aikaa, ja jopa pysyvästi.

Kävin vajaa kuukausi sitten ihotautilääkärillä ja sain silloin reseptin 6kk kuuriin tetralysal-antibioottia, jota en ole kuitenkaan aloittanut. Käynnin jälkeen kun olen lukenut vielä enemmän asioista niin roaccutan vaikuttaisi ainoalta oikealta vaihtoehdolta lääkkeistä, jota en silloin hoksannut pyytää ollenkaan. Mietin että palaisin piakoin vastaanotolle uudestaan pyytämään tätä vaihtamista, onnistuisikohan? Pitääkö valehdella edes kokeilleensa antibioottia vai näkeekö lääkäri sen järjestelmästä onko sitä edes käyty ostamassa..?

2

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5kyt ja risat

      Jotenkin vaikuttaa, että ihotautilääkäri määrää ensin antibiootin ja vasta kun sitä on syönyt aikansa eikä lopputulos ole kummoinen, määräävät vasta sitten isotretinoiinia.

      En tiedä, miksi näin olisi, mutta omalla kohdallani tehtiin näin ruusufinnin hoidossa.

      Outoa, koska parhaimmillaankin Tetralysal vain vähentää tulehdusta, mutta ei se mitään pysyvää parannusta saa aikaan.
      Isotretinoiini kuitenkin voi parhaimmillaan pitää ruusufinnin poissa tai ainakin erittäin lievänä.
      Miksi tällainen antibioottikokeilu tarvii tehdä, en ymmärrä.

      Mulla aloitettiin isotretinoiini sitten antibiootin jälkeen annoksella 10 mg 100 kpl verran, siis reilu kolme kk. Välissä oli muutama viikko taukoa erinäisitä syistä ja nyt on mennyt kolme kuukautta annoksella 20 mg / päivä.

      Ruusufinni ei rehoita, mutta en ole täysin tyytyväinen ihoon: on välillä elottoman näköinen, punakkuuttakin on ja joissain kohdissa iho hilseilee epäesteettisesti.
      Toivoin jotain vauvan peppu -ihoa, jollaisen jotkut ovat kuulemani mukaan saaneet isotretinoiinikuurin jälkeen.

      En tiedä, näkeekö lääkäri jostain, onko lääkettä lunastettu.
      Mulla antibiootti ei pilannut terveyttä; oikein käytettynä niiden tarkoitus on kohentaa tai ylläpitää terveyttä, ei lisätä terveysongelmia pitkällä tähtäimellä. Sivuvaikutukset on toinen juttu, mutta nekin ovat ohimeneviä.

    • naamavamma

      Kiitos vastauksesta. Olen menossa uudelleen käymään lähiaikoina samaisella ihotautilääkärillä ja pyydän vaihtoa tuohon roaccutaniin, toivottavasti sen nyt tosiaan antaisi. En todellakaan halua syödä antibiootteja monta kuukautta putkeen turhaan, tai jonkinlaisen lyhyen väliaikaisen vaikutuksen saamiseksi, kun on olemassa lääke jolla yhdellä kuurilla on suuri mahdollisuus poistaa ongelma kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe