Ammattikoulusta Yliopistoon?

lappi3

Onko miten pienet/isot mahdollisuudet päästä ammattikoulun käyneenä heti yliopistoon? Kuinka vaikeaa se on? Onko täällä ketään kuka on käynyt ammattikoulun ja päässyt yliopistoon?

17

411

  Vastaukset

  • Ammattikoulusta yliopistoon ei ole kovin tavallista, sillä ammattikouluun alun perin valikoituu enimmäkseen se aines, jonka oppishalut ja -kyvyt ovat heikot. Ilmeisesti et kuitenkaan kuulu tähän joukkoon.

   Onko pääsy helppoa vai vaikeaa? Se riippuu ihan tiedekunnasta ja aineesta, johon haluaa. Lääketieteelliseen on vaikea päästä kenenkään, koska hakijoita on paljon ja kaikki ovat hyviä. Sama koskee oikeustieteellistä.

   Helposti saattaa päästä joidenkin teknillisten yliopistojen joillekin aloille.

  • ei kannata... suoraan sanottuna ei oo mitään järkeä.

   koska:

   1. valitsit amiksen, eli koulun jossa "opiskellaan" jotain tiettyä alaa varten. sielt pääsee (jos löytyy töitä) suoraan töihin, tai sitten voit hakea ammattikorkeakouluun.
   2. jos opiskelu ei kiinnosta lukiossa,miksi yliopistossa sit kiinnostais?
   3. sul ei oo lukiost saatuja valmiuksia , yleissivistystä, tietoja, taitoja yliopistoa varten. monis lukiois valmistellaan just yliopistoo varten. joten sul olis ihan pirun vaikeeta...
   4. SUURIN OSA lukiolaisista,jotka pänttää ja pänttää ja hakee yliopistoon, ei pääse siltikään.
   5. jos jollain ihmeellä pääsisitkin, sul ois ihan älyttömän vaikeeta.
   6. pääsykokeissa ei oo mitää peruskoulun juttuja. siel on lukion juttuja, ja sitten siit pääsykoekirjasta.

   et... aika hiton pieni mahdollisuus et pääsisit yliopistoon. jos haluut sinne 100% varmuudella, ni suosittelen et käyt amiksen jälkee tyylii jonkun aikuislukion.

   • Voi mukula.. Oot niin väärässä. :D


   • Lukiolainen sun viestistä paistaa nuoruus ja nuoruuden tietämättömyys. Prosentuaalisesti amistaustalla yliopistossa opiskelevia joo on vähemmän, mutta ei se sitä tarkoita etteikö siellä pärjäisi. Itse opiskelen yliopistossa juuri amistaustalla ja pärjään hyvin. Ainoa joka tökkii on ruotsi, mutta niin tökkii ystävällänikin joka on käynyt lukion. Riippuu siis niin ihmisestä, ei koulutustaustasta.


  • Minulla on samanlainen pulma. En pystynyt menemään Espoon lukioon, mutta olisiko ammattikoulun jälkeen silti helppo päästä vaikkapa luokanopettajaksi? Pääseekö luokanopettajaksi muualta kuin Yliopistosta

   • Ei pääse, siis ei pääse luokanopettajaksi muualta kuin yliopistosta.

    Olisiko amiskan jälkeen helppo päätä luokanopettajaksi? No ei ole, kun se ei ole helppoa muillekaan, siis vaikka olis käynyt lukion.


  • Jos sinulla on motiivit kunnossa ja halu menestyä, niin en näe mitään ongelmaa siinä. Itse olen valmistunut keväällä lentokoneasentajaksi ja hain TTÜ:hun (Tallinn University of Technology) kansainvälisen oikeustieteen linjalle, ja voin jo nyt sanoa olevani 99.9% sisällä. Sillä suoritin englanninkielen testin hienoin pistein ja motivaatiokirjeestäni saa selvän kuvan miksi sinne haluan ja miksi minut kannattaa valita. Toki jos hakee Suomen yliopistoon, niin prosessit ovat hieman erinlaiset, mutta et kansainvälistä koulutusta (Englanniksi) tule saamaan Helsingin yliopistosta.

   Menestyäksesi et tarvitse lukiota, vaan päämäärän, ja päämäärän saat kun on tavoitteita. Moni tässä tilanteessa voi kysyä miksi valitsin ammattikoulun lukion sijaan? Se selviää motivaatiokirjeestäni, jonka toimitin kyseisen yliopiston edustajalle täällä Suomessa.

   lappi3, en näe mitään esteitä miksi et pääsisi siihen yliopistoon, johon haluaisit hakea, jos sinulla riittää intoa ottaa asioista selvää ja tutkia kyseisiä asioita liittyen 'unelma'-koulutukseen.

   • Huomautan edelliseen, että Helsingin yliopisto on hyvää kansainvälistä tasoa. Eivät muiden maiden yliopistot sen kansainvälisempiä ole.


   • olen valmistunut auto alan perustutkinto onks mahdollista hakea tallinn univeristy ? kiitos


   • huomautan vaan kirjoitti:

    Huomautan edelliseen, että Helsingin yliopisto on hyvää kansainvälistä tasoa. Eivät muiden maiden yliopistot sen kansainvälisempiä ole.

    Maailmassa on 37 000 yliopistoksi luokiteltavaa oppilaitosta. Joka ikinen Suomen yliopisto on Top viidessäsadassa.
    Ainoa Baltian maiden yliopisto joka on yhtä hyvä kuin suomalaiset yliopistot on Tarton yliopisto. TTÜ on täysi humpuukilaitos jonka myöntämä tutkinto on yhtä kovaa valuuttaa länsimaissa kuin Kampalan yliopiston diplomi.


  • Tuossa edellä on jo joukko hyviä vastauksia. Yliopisto-opiskelu on teoriapainotteista lukemista eli jos se ei kiinnosta, ei pääsykokeesta selviä.

   Luokanopettajaksi valmistutaan yliopistosta.

   Pääsykokeessa amis kilpailee lukion suorittaneiden, teoriapainotteiseen opiskeluun ja hyvän opiskelutekniikan omaavien ylioppilaitten kanssa. Opiskelupaikkoja on vähemmän kuin kokelaita eli sisäänpääsy on vaikeaa. Vuosittain ehkä 10-15 ammattitutkinnon suorittanutta saa paikan.

   Lyhyesti teoriassa mahdollista, käytännössä suoraan amiksesta, epätodennäköistä.

   Tallinnan yliopisto on maksullinen, eikä kansainvälisesti kovin arvostettu.

  • Voi olla, että moni yliopistoon haluava ammattikoulun käynyt käy myös lukion ensin. Siitä saa varmaan jotain hakupisteitä enemmän ja ainakin niistä molemmista. On totta, että hyvät opiskelutaidot ovat tarpeen, pitää sisäistää keskeiset asiat ja osata kirjoittaa pohtivia esseitä eri aiheista. Eli suosittelen lukion käymistä, pääsisit helpommin sisään sitten yliopistoon, ehkä.

  • Monet amikseen menneistä ei jaksa tai halua opiskella lukemalla, mutta jos se ei ole este, niin siitä vaan hakemaan. Tosin huomasin, että ainakin ammattikorkeakoulussa amispohjalta tulleet oli ihan hukassa kielikursseilla ja valitteli muillakin kursseilla sitä työmäärää (esseitä yms.), jotka taas oli lukion käynteille ihan normaaleja - tämä sama pätee yliopistoonkin.

  • Olen käynyt ammattikoulun ja nyt opiskelen yliopistossa. Ei yliopistoon vaikeaa ole päästä, koe täytyy vain olla lähes täydellinen, koska pelkän kokeen perusteella amiksen käyneellä on mahdollista päästä. Lukion käyneellä on todistus koe.

  • Olen käynyt ammattikoulun ja ammattikorkeakoulun ja nyt viimeistelen opintoja yliopistossa. Alana liiketalous. Ammattikorkeakoulu oli ehkä vähän turha välivaihe, tuntui että en siellä paljon oppinut uutta. Siellä lähdettiin käymään alusta alkaen samoja asioita kuin ammattikoulussa oltiin jo opiskeltu. Siinä mielessä olisi ollut järkevämpää kenties pyrkiä ammattikoulusta suoraan yliopistoon.

   Päätin kuitenkin hakea opiskelemaan myös kandi-tutkinnon vaikka olisin ollut kelpoinen myös suoraan maisterin tutkintoon. Tämä oli jälkikäteen ajatellen fiksua. Sai enemmän kokemusta tieteellisestä kirjoittamisesta jne.

   Tällä hetkellä tosin tuntuu, että yliopistoon sisäänpääsy oli kyllä helpompaa kuin ulospääsy. :D Työelämä on imenyt aika voimalla, mutta olen päättänyt tehdä tutkinnon valmiiksi.

  • Itse kävin amiksen, mutta päätin sen ohella käydä lukion englannin ja ruotsin sekä pitkän matikan. Valmistuin ensin amiksesta ja kirjoitin seuraavana vuonna. Pääsin sitten aikoinaan TKK:lle sisään pääsykokeen kautta, mutten olisi mitenkään päässyt ilman pitkää matikkaa. Päätin myöhemmin vaihtaa opiskelualaa ja yliopistoa semmoiseen, missä matikkaa ei tarvinnut ollenkaan. Siihen pänttäämiseen olisi riittänyt amis aivan hyvin. Siten ainakin oikiksessa pärjää amis aivan mainiosti, mikäli vain jaksaa lukea paljon paksuja, tylsiä kirjoja ja vielä muistaakin jotain lukemastaan.

  • Kävin amiksen yli 15 vuotta sitten. Peruskoulun keskiarvo oli 6.5.
   Sitten sain ajatuksen että alan opiskelemaan ihan vain huvin vuoksi. Nettilukioon tunnukset ja luin kaikkea mikä kiinnosti. Sitten hain yliopistoon, pääsin sisään ja pärjäsin loistavasti.

   Mikään ei ole mahdotonta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4963
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2580
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2022
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1373
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1154