Ammattikoulusta Yliopistoon?

lappi3

Onko miten pienet/isot mahdollisuudet päästä ammattikoulun käyneenä heti yliopistoon? Kuinka vaikeaa se on? Onko täällä ketään kuka on käynyt ammattikoulun ja päässyt yliopistoon?

17

6579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikea tietää

      Ammattikoulusta yliopistoon ei ole kovin tavallista, sillä ammattikouluun alun perin valikoituu enimmäkseen se aines, jonka oppishalut ja -kyvyt ovat heikot. Ilmeisesti et kuitenkaan kuulu tähän joukkoon.

      Onko pääsy helppoa vai vaikeaa? Se riippuu ihan tiedekunnasta ja aineesta, johon haluaa. Lääketieteelliseen on vaikea päästä kenenkään, koska hakijoita on paljon ja kaikki ovat hyviä. Sama koskee oikeustieteellistä.

      Helposti saattaa päästä joidenkin teknillisten yliopistojen joillekin aloille.

    • lukiolainen

      ei kannata... suoraan sanottuna ei oo mitään järkeä.

      koska:

      1. valitsit amiksen, eli koulun jossa "opiskellaan" jotain tiettyä alaa varten. sielt pääsee (jos löytyy töitä) suoraan töihin, tai sitten voit hakea ammattikorkeakouluun.
      2. jos opiskelu ei kiinnosta lukiossa,miksi yliopistossa sit kiinnostais?
      3. sul ei oo lukiost saatuja valmiuksia , yleissivistystä, tietoja, taitoja yliopistoa varten. monis lukiois valmistellaan just yliopistoo varten. joten sul olis ihan pirun vaikeeta...
      4. SUURIN OSA lukiolaisista,jotka pänttää ja pänttää ja hakee yliopistoon, ei pääse siltikään.
      5. jos jollain ihmeellä pääsisitkin, sul ois ihan älyttömän vaikeeta.
      6. pääsykokeissa ei oo mitää peruskoulun juttuja. siel on lukion juttuja, ja sitten siit pääsykoekirjasta.

      et... aika hiton pieni mahdollisuus et pääsisit yliopistoon. jos haluut sinne 100% varmuudella, ni suosittelen et käyt amiksen jälkee tyylii jonkun aikuislukion.

      • Oppiaikäkaikki

        Voi mukula.. Oot niin väärässä. :D


      • Näin

        Lukiolainen sun viestistä paistaa nuoruus ja nuoruuden tietämättömyys. Prosentuaalisesti amistaustalla yliopistossa opiskelevia joo on vähemmän, mutta ei se sitä tarkoita etteikö siellä pärjäisi. Itse opiskelen yliopistossa juuri amistaustalla ja pärjään hyvin. Ainoa joka tökkii on ruotsi, mutta niin tökkii ystävällänikin joka on käynyt lukion. Riippuu siis niin ihmisestä, ei koulutustaustasta.


    • jellu6

      Minulla on samanlainen pulma. En pystynyt menemään Espoon lukioon, mutta olisiko ammattikoulun jälkeen silti helppo päästä vaikkapa luokanopettajaksi? Pääseekö luokanopettajaksi muualta kuin Yliopistosta

      • Reissu Vihkonen

        Ei pääse, siis ei pääse luokanopettajaksi muualta kuin yliopistosta.

        Olisiko amiskan jälkeen helppo päätä luokanopettajaksi? No ei ole, kun se ei ole helppoa muillekaan, siis vaikka olis käynyt lukion.


    • GoodAttitude

      Jos sinulla on motiivit kunnossa ja halu menestyä, niin en näe mitään ongelmaa siinä. Itse olen valmistunut keväällä lentokoneasentajaksi ja hain TTÜ:hun (Tallinn University of Technology) kansainvälisen oikeustieteen linjalle, ja voin jo nyt sanoa olevani 99.9% sisällä. Sillä suoritin englanninkielen testin hienoin pistein ja motivaatiokirjeestäni saa selvän kuvan miksi sinne haluan ja miksi minut kannattaa valita. Toki jos hakee Suomen yliopistoon, niin prosessit ovat hieman erinlaiset, mutta et kansainvälistä koulutusta (Englanniksi) tule saamaan Helsingin yliopistosta.

      Menestyäksesi et tarvitse lukiota, vaan päämäärän, ja päämäärän saat kun on tavoitteita. Moni tässä tilanteessa voi kysyä miksi valitsin ammattikoulun lukion sijaan? Se selviää motivaatiokirjeestäni, jonka toimitin kyseisen yliopiston edustajalle täällä Suomessa.

      lappi3, en näe mitään esteitä miksi et pääsisi siihen yliopistoon, johon haluaisit hakea, jos sinulla riittää intoa ottaa asioista selvää ja tutkia kyseisiä asioita liittyen 'unelma'-koulutukseen.

      • huomautan vaan

        Huomautan edelliseen, että Helsingin yliopisto on hyvää kansainvälistä tasoa. Eivät muiden maiden yliopistot sen kansainvälisempiä ole.


      • Anonyymi

        olen valmistunut auto alan perustutkinto onks mahdollista hakea tallinn univeristy ? kiitos


      • Anonyymi
        huomautan vaan kirjoitti:

        Huomautan edelliseen, että Helsingin yliopisto on hyvää kansainvälistä tasoa. Eivät muiden maiden yliopistot sen kansainvälisempiä ole.

        Maailmassa on 37 000 yliopistoksi luokiteltavaa oppilaitosta. Joka ikinen Suomen yliopisto on Top viidessäsadassa.
        Ainoa Baltian maiden yliopisto joka on yhtä hyvä kuin suomalaiset yliopistot on Tarton yliopisto. TTÜ on täysi humpuukilaitos jonka myöntämä tutkinto on yhtä kovaa valuuttaa länsimaissa kuin Kampalan yliopiston diplomi.


    • opox

      Tuossa edellä on jo joukko hyviä vastauksia. Yliopisto-opiskelu on teoriapainotteista lukemista eli jos se ei kiinnosta, ei pääsykokeesta selviä.

      Luokanopettajaksi valmistutaan yliopistosta.

      Pääsykokeessa amis kilpailee lukion suorittaneiden, teoriapainotteiseen opiskeluun ja hyvän opiskelutekniikan omaavien ylioppilaitten kanssa. Opiskelupaikkoja on vähemmän kuin kokelaita eli sisäänpääsy on vaikeaa. Vuosittain ehkä 10-15 ammattitutkinnon suorittanutta saa paikan.

      Lyhyesti teoriassa mahdollista, käytännössä suoraan amiksesta, epätodennäköistä.

      Tallinnan yliopisto on maksullinen, eikä kansainvälisesti kovin arvostettu.

    • yliopisto1

      Voi olla, että moni yliopistoon haluava ammattikoulun käynyt käy myös lukion ensin. Siitä saa varmaan jotain hakupisteitä enemmän ja ainakin niistä molemmista. On totta, että hyvät opiskelutaidot ovat tarpeen, pitää sisäistää keskeiset asiat ja osata kirjoittaa pohtivia esseitä eri aiheista. Eli suosittelen lukion käymistä, pääsisit helpommin sisään sitten yliopistoon, ehkä.

    • Velma

      Monet amikseen menneistä ei jaksa tai halua opiskella lukemalla, mutta jos se ei ole este, niin siitä vaan hakemaan. Tosin huomasin, että ainakin ammattikorkeakoulussa amispohjalta tulleet oli ihan hukassa kielikursseilla ja valitteli muillakin kursseilla sitä työmäärää (esseitä yms.), jotka taas oli lukion käynteille ihan normaaleja - tämä sama pätee yliopistoonkin.

    • qwertyui

      Olen käynyt ammattikoulun ja nyt opiskelen yliopistossa. Ei yliopistoon vaikeaa ole päästä, koe täytyy vain olla lähes täydellinen, koska pelkän kokeen perusteella amiksen käyneellä on mahdollista päästä. Lukion käyneellä on todistus koe.

    • Anonyymi

      Olen käynyt ammattikoulun ja ammattikorkeakoulun ja nyt viimeistelen opintoja yliopistossa. Alana liiketalous. Ammattikorkeakoulu oli ehkä vähän turha välivaihe, tuntui että en siellä paljon oppinut uutta. Siellä lähdettiin käymään alusta alkaen samoja asioita kuin ammattikoulussa oltiin jo opiskeltu. Siinä mielessä olisi ollut järkevämpää kenties pyrkiä ammattikoulusta suoraan yliopistoon.

      Päätin kuitenkin hakea opiskelemaan myös kandi-tutkinnon vaikka olisin ollut kelpoinen myös suoraan maisterin tutkintoon. Tämä oli jälkikäteen ajatellen fiksua. Sai enemmän kokemusta tieteellisestä kirjoittamisesta jne.

      Tällä hetkellä tosin tuntuu, että yliopistoon sisäänpääsy oli kyllä helpompaa kuin ulospääsy. :D Työelämä on imenyt aika voimalla, mutta olen päättänyt tehdä tutkinnon valmiiksi.

    • Itse kävin amiksen, mutta päätin sen ohella käydä lukion englannin ja ruotsin sekä pitkän matikan. Valmistuin ensin amiksesta ja kirjoitin seuraavana vuonna. Pääsin sitten aikoinaan TKK:lle sisään pääsykokeen kautta, mutten olisi mitenkään päässyt ilman pitkää matikkaa. Päätin myöhemmin vaihtaa opiskelualaa ja yliopistoa semmoiseen, missä matikkaa ei tarvinnut ollenkaan. Siihen pänttäämiseen olisi riittänyt amis aivan hyvin. Siten ainakin oikiksessa pärjää amis aivan mainiosti, mikäli vain jaksaa lukea paljon paksuja, tylsiä kirjoja ja vielä muistaakin jotain lukemastaan.

    • Anonyymi

      Kävin amiksen yli 15 vuotta sitten. Peruskoulun keskiarvo oli 6.5.
      Sitten sain ajatuksen että alan opiskelemaan ihan vain huvin vuoksi. Nettilukioon tunnukset ja luin kaikkea mikä kiinnosti. Sitten hain yliopistoon, pääsin sisään ja pärjäsin loistavasti.

      Mikään ei ole mahdotonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe