Kaukolämmön alajakokeskukset

Hessu75

n.25v vanha alajakokeskus alkaa olemaan tullut tiensä päähän ja pitäisi uusia.
Vanha on LPM:n lattiallaseisova ja TA:n säätimillä. Lämminkäyttövesi on kiertävä.
Lämmitettävää pinta-alaa n.200m2

Minkäslaisia kokemuksia on viime ajoilta, nykyään myytävistä malleista?

Vaihtoehdot lienee:
Högfors Unis 100-2RF (Siemens tai Ouman)
Jäspi Kauko 20/60 (Ouman)
Gebwell ? (Ouman?)
Danfoss ? (Akva Lux?) (Ouman?)

Mitä ominaisuus eroja noissa on? Toki laatuerotkin kiinnostaa.
Ilmeisesti Gebwell ja Danfoss tehdään ulkomailla?
Joidenkin kanssa on ilmeisesti ollut ongelmia käyttöveden lämmönhuojunnan kanssa.

7

354

  Vastaukset

  • vaihda maalämpöön kuka hullu enään kaukolämpöä ottaa itselleen sitten on energiayhtiön orjana ja lämmitys saatanan kallista.

   lisäksi maalämpökaivosta saa jäähdytyksen ihan ilmaiseksi.

   • Maalämpön hankimisen ja käytön hinnalla lämmität sitä torppaasi sen viistoistavuotta. Sitä ennen ehdit varmaan muuttaa parikin kertaa muualle.
    Itse kysymykseen. Lämmönvaihdin tekniikka on parantunut ja laitteet pienentyneet eli on ihan sama minkä laiteyhdistelmän ostat, sillä maanantaikappaleita on jokaisessa ja mutta muuten kaikki laitteet toimivat huomaamattomasti.


  • Meillä on ollut Gebwell pian neljä vuotta. Ei pahaa sanottavaa, joskaan ei vertailukohteita. Ouman meillä on kyljessä. Lämmityspiirissä on Grunfosin taajuusmuuntajapumppu ja toimii ja kaiketi säästää jotain, mutta lienee marginaalista säästöä. Joskus aivan alussa tuli sähkökatkon jälkeen hälytys liian korkeasta lämmityksen menovedestä, kun piiriin pääsi sähköjen palattua kuumempaa vettä. Gebwellin päivystys vastasi heti illalla k. 22 jälkeen ja tiesi heti asian ja opasti. Eipä näistä löydy juurikaan huonoja kokemuksia netistä mistään mallista, eli olisiko se halvin paras. Tuolla ainakin on kulutuslukemia, mutta ei asiaa vaihtimista http://m.suomi24.fi/node/6957974

   • Kiitos vastauksista. Tällähetkellä on paras tarjous hyväksytyltä liikkeeltä asennettuna tuolla Jäspillä.


  • Jäspi Kauko 20/60 O2 on ollut käytössä uudessa talossa nyt 5v 4kk, Oumanin automatiikalla. Jo 2v takuuaikana alkoi silloin tällöin heittämään käyttöveden ylilämmölle, usein suihkun termostaattihanan käytön jälkeen. Tehtaalta en saanut kunnon vastausta enkä ohjetta ongelmaan ja laitteen säätöihin, viittasi asennusliikkeen vastuuseen. Asennusliike asentaja irroitti kerran käyttöveden moottoriventtiilin ja huuhteli sen. Toimi sen jälkeen jonkin aikaa kunnolla, mutta ongelma palasi muutaman kuukauden jälkeen. Toisen liikkeen asentaja neuvoi asettamaan ohjelmoinnin käsisäädölle ja sillä ajamaan venttiilin auki. Sillä on saanut pysymään pois ylilämmöltä vaihtelevia aikoja, mutta oikein en voi luottaa laitteeseen. Vaarallistakin on kun kylmillä keleillä saattaa käyttövesi tulla hanasta suoraan sekoittamatta kaukolämpöveden lähes 100 C asteisena. Oumanin venttiilit saa kohta lähteä, jos ongelma ei korjaannu.

  • Jäspi kesti 19 vuotta. Lämmityspuolen kenno vuotaa, varaosia ei enää saa.
   Nyt asennettiin Hörfors.

   • Siis Högfors


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   175
   3414