VECTRA 05/06 Z22YH KOIRII LÄMPIMÄNÄ

Inturist

Missähän on vika kun lämpimänä käynnistettäessä jakarinkuva-häiriövalo syttyy ja auto sammuilee(ei aina). Merkkiliikkeen testeri ei saanut vikakoodia. Kylmänä käynnistettäessä ei ongelmia eikä häiriövaloa. Ajossa vika esiintyy siis vasta kun on lämpimänä sammutettu ja sitten uudelleen käynnistetty. Autossa automaattilaatikko. Syylärin takana oleva flekti pyörii vain ilmastoinnin ollessa päällä, onko se normaalia?

12

158

  Vastaukset

  • vikakoodi jää aina kun häiriövalo syttyy !

   • Näkyykö vikakoodi jos valo ei pala juuri sillä hetkellä? Sehän sammuu mulla kun auto jäähtyy ja syttyy taas kun on ajettu tarpeeksi lämpimäksi. Mitenkähän se sähköflektin toiminta, se kun pyörii vain ilmastoinnin ollessa päällä?


   • Inturist kirjoitti:

    Näkyykö vikakoodi jos valo ei pala juuri sillä hetkellä? Sehän sammuu mulla kun auto jäähtyy ja syttyy taas kun on ajettu tarpeeksi lämpimäksi. Mitenkähän se sähköflektin toiminta, se kun pyörii vain ilmastoinnin ollessa päällä?

    oliko se nyt 25 käynnistystä niin häipyvät, ilmastointi ohjaa flektiä, eli pyörii aina kun ilmastointi on päällä. Ilmastointi pois päältä ajon jäleen ja moottori käynnissä niin flekti lähtee pyörimään muutamassa minuutissa näillä keleillä, ellei lähde niin anturivika..


   • Sinne jäävät, kirjoitti:

    oliko se nyt 25 käynnistystä niin häipyvät, ilmastointi ohjaa flektiä, eli pyörii aina kun ilmastointi on päällä. Ilmastointi pois päältä ajon jäleen ja moottori käynnissä niin flekti lähtee pyörimään muutamassa minuutissa näillä keleillä, ellei lähde niin anturivika..

    Flekti ei ainakaan vielä 90:n asteen jälkeen käynnisty eikä lähde siis pyörimään sammuttamisenkaan jälkeen. Ainoastaan ilmastoinnin kans siis pyörii.


  • Saattaa olla määränsäädin vika ainakin oireiltaan eikä anna välttämättä vikakoodia. Flekti tosiaan huutaa päällä kun ilmastointia käytetään ja on aivan normaalia. Kun moottorin lämmöt ovat n.100 astetta pitäisi flektin pyöriä silloinkin kun ilmastointi ei ole päällä.

   • "Määrändäädin" ?


   • Eikös ilmamäärämittarista pitäs tulla vikakoodi? Aikoinaan ainaki Pontiac TransAmissa tuli.


  • Olet laittanut näppisi täyteen paskaan. Polttoainepumppu pettää ensin. Sitten leviää jakopää. Tuo häiriövalo johtunee puolapaketin huonosta maadoituksetusta. asiantunteva merkkikorjaamo kykenee väimävalon korjaamaan.

   • Totta puhut, kokemuksia on 2.2 koneesta, täys paska, ja vesipumppukin sanoo itsensä irti ilmoittamatta, ja kun oot vaikka matkalla lappiin viikoksi ja jo menosuunnassa Pellon maisemissa tuo tapahtuu, niin arvaatte varmaan mikä EI ainakaan ole seuraavan auton merkki.


  • En ole Opel asiantuntija mutta eikö jakarinkuva yleensä tarkoita huoltoväli-ilmaisinta ja varsinainen moottorihäiriön (OBD eli MIL) valo on keltainen moottorinkuvake ja tämän pitäisi jättää vikakoodi muistiin sekä tämän palaessa katsastusta ei hyväksytä saati jos OBD muistista löytyy vikakoodeja.

  • Käynnistymisongelma voisi johtua esim. moottorin lämpöanturista tai ettei saa polttoainetta kunnolla lämpimänä. Tai jostain muusta. Arvailuksi menee jos ei saa vikakoodeja ulos. Eli kannattaa käydä pikimmiten vikakoodit lukemassa häiriövalon syttymisen jälkeen.

   Tai kannattaa harkita oman testerin hankintaa. Moottorin vikakoodit voi lukea vaikka pelkällä obd testerillä ja älypuhelimella. Vaikka huuto.netistä niitä löytyy useita alle 20 eurolla. Hakuun vaikka " obd bluetooth" .

   Flektin pitäisi kyllä käynnistyä ilman ilmastointiakin ennen kuin moottorin lämpö menee lähelle sataa astetta.

  • Mätzä on susi lampaan turkissa, elä osta!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   4079
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   69
   2390