Onko kohdunulkoisen raskauden hiljattain kokeneita?

Umbr3lla

Onkos ketään hiljattain kohdun ulkoisen kokeneita?

Itse plussasin 17.6. Olimme olleet ilman ehkäisyä jo 2013 heinäkuulta ja nyt ensimmäinen kerta, kun plussa tuli. Viimeiset kuukautiset olivat alkaneet jo huhtikuun lopussa, mutta epäsäännöllisten menkkojen vuoksi en aiemmin ollut edes testannut. Menkkojen mukaan plussaushetkellä olisi siis oltu jo 7 vkolla.

Kaikki vaikutti hyvältä, mitä nyt hieman ihmettelin oireettomuuttani hiljaa itsekseni, mutta ajattelin vain, että jokainen raskaus on erilainen. En siis hätääntynyt asiasta.

Viikot etenivät ja odottelimme mieheni kanssa jo kovasti pääsyä ultraan, joka neuvolassa oli sovittu 22.7., eli vkolle 12.

Ensimmäisen kerran rusehtavaa jäi kuitenkin paperiin vessassa käydessä edellisenä päivänä 21.7. Yritin ajatella, että toivoa vielä on, jos vuoto ei runsastu. Ei se siitä juurikaan runsastunutkaan, mutta silti aavistelin pahinta ja koitin jo miestäkin henkisesti valmistaa siihen, ettemme välttämättä saa hyviä uutisia ultrassa... Tiistaina työpäivän mittaan vuoto jo voimistuikin ja mukana tuli myös ruskeanharmahtavaa "kudosriekaletta" ja kuivunutta verta.
Ultrassa hoitaja ei alkuun meinannut löytää mitään, lopulta totesi, että jotakin jossain vaikeassa paikassa sai lopulta näkymään, mutta ei mitään elonmerkkejä. Myös kohtu oli tyhjä, tietysti. Hoitaja epäili kyseessä olleen keskeytynyt keskenmeno, mutta yritti silti saada minut jo heti erikoispolille tarkempiin tutkimuksiin. Sieltä ei enää siihen kellonaikaan ketään tavoitettu, joten hoitaja kertoi, että luultavasti seuraavana päivänä soittavat sieltä sitten.
Vuotokin voimistui ja kirkastui kunnolla UÄ:n jälkeiseinä iltana ja silloin jouduinkin ottamaan reilummin myös särkylääkettä.

Torstai aamuna pääsin erikoispolille, jossa lääkäri totesin kohdun ulkoisen raskauden oikeassa munajohtimessa. Pussukan koko oli n.6cm x 1,5cm. Ei onneksi ollut räjähtänyt, eikä vuotoja vatsaonteloon myöskään. Vielä samana päivänä sairaalaan naistentautien erikoispolille, jossa vielä asia tarkastettiin. Alkion koon perusteella kasvu loppunut jo viikoilla 6-7. Hcg oli tuolloin torstaina 7100. Koska olin hyväkuntoinen, en kuitenkaan suoraan joutunut leikkaukseen, vaan minun käskettiin tulla seuraavana aamuna polille leikkausvalmiudessa.

Perjantaina verikokeiden ja tutkimusten jälkeen lääkäri suositteli, että annetaan metotreksaatti pistos ja aloitetaan hcg seuranta sen jälkeen. Tuolloin perjantaina hcg oli jo tippunut edellispäiväisestä 5700:aan.

Seuraava verikoe oli tiistaina, jolloin hcg oli 3900 ja eilen, viikko pistoksen jälkeen, 2100. Fyysinen vointi on ollut koko ajan hyvä ja vuodotkin loppuivat jo viime viikonloppuna.

Olen yrittänyt olla ajattelematta kokonaan sitä, kuinka pian hcg laskee nollaan ja mitä tapahtuu sen jälkeen..

Kertokaahan muutkin saman kohtalon kokeneet tarinanne, itselläni ei lähipiirissä vertaistukea löydy.

1

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+1

      Täällä olisi yksi kohdunulkoisen kokenut.

      Huhtikuun lopussa tein positiivisen raskaustestin. Alaselkä oli oikealta puolelta ollut todella kipeä jo muutaman päivän, mutta oli kipuillut jo aiemmissa raskauksissa niin en tuosta välittänyt. Seuraavana aamuna alkoivat kovat alavatsa kivut ja sitä seurasi pian kunnon vuoto. Tuo vuoto kesti puolisen tuntia, minkä jälkeen loppui nopeasti. Tällöin oletettiin kyseessä olevan ihan spontaani keskenmeno.

      Soitteli tuosta neuvolaan ja olivat sielläkin sitä mieltä, että keskenmeno on kyseessä. En muista enää miksi soittelin myöhemmin sinne uudestaan, mutta samalla ihmettelin raskausoireiden jatkumista. Neuvolasta pyydettiin käymään ja koska ultrassa näkyi jotain, niin labran kautta kotiin ja viikon päästä uusi käynti.

      Raskaushormoni jatkoi nousuaan ja lääkärikin sanoi toiveikkaasti, että raskaus on yhä mahdollinen. Kohdussa näkyi edelleen jotain epämääräistä ja tällöin alettiin epäillä rypäleraskautta. Kotiin odottelemaan kutsua tutkimuksiin. Kuitenkin seuraavana iltana jouduin jo lähtemään sairaalaan vatsakivun vuoksi. Siellä sitten löytyikin tuo kohdunulkoinen...alkio oli kiinnittynyt vasempaan munanjohtimeen. Seuraavana päivänä johdin leikattiin pois. Myös kohdussa oli jotain, eli samalla tehtiin kaavinta. Mulle ei ole kyllä vielä tänäkään päivänä selvinnyt, että mitä siellä sitten oikein oli. Kolme viikkoa meni tuon plussan jälkeen, ennenkuin kohdunulkoinen selvisi.

      Hcg mulla oli muistaakseni neljä viikkoa tuon jälkeen enää 2...sitten piti vain odotella yhdet kuukautiset ja yrityksen sai aloittaa uudelleen. Nyt olen uudelleen raskaana ja odottelen ensimmäiseen ultraan pääsyä. Samalla pelottaa ihan älyttömästi, jos tämäkään ei ole oikeassa paikassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe