Sopiiko meille fretti?

-frettifani03-

Olen miettinyt, sopisiko meille fretti... Koko perhe rakastaa eläimiä (ja sen kyllä huomaa kun astuu sisään :D) meillä asuu tällä hetkellä kotiloita, 4 koiraa,2 kissaa, 9 lammasta, 5 kesyrottaa, undulaatteja, marsuja, kesyhiiriä, kaneja jne... Kanit, marsut, hiiret, undulaatit ja muut tälläset ovat omassa huoneessaan tosin. Hoidamme kyllä todella hyvin lemmikit (vaikka itse sanonkin) ja meillä on aina ollut lemmikkejä. Fretti tulisi lähinnä minulle. Huumorintajua kyllä on onneksi.. Jos ottaisimme fretin, niin ottaisimme täysikasvuisen, mutta emme sellaista joka kiertää eri kodeissa. Hajukaan ei ole ongelma. Ainut asia josta emme nyt hirveästi tässä eläimessä pidä: ruoka. Jauhelihaa ja kalaa kuivaruokaa saisi kyllä, mutta tivut ja hiiret jne... Olisiko näille vaihtoehtoa?

6

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • n@nna

      Fretti ei sovi samaan taloon lintujen, jyrsijöiden eikä ötököiden kanssa. Koiratkaan eivät välttämättä ole hyvä idea, jos eivät ennestään tiedä mikä fretti on. Linnut ja jyrsijät stressaantuvat fretin hajusta, onhan se kuitenkin saalistaja. Kotiloillasi on myös riski tulla syödyksi. Koirien kanssa leikki voi äityä fretin kannalta pahaksi, sillä koira harvoin miettii käyttämäänsä voimaa. Fretti harvoin on lasten lemmikki. Lisäksi se tarvitsee paljon aikaa ja aktiviteetteja. En siis suosittele ottamaan frettiä. Frettiä voi ruokkia sille tarkoitetulla nappularuoalla mutta sen terveys kärsii tästä merkittävästi. Jauhelihat (kana, kalkkuna, ankka, viiriäinen, EI nauta tai sika!), lihaisat luut ja kokonaiset saaliseläimet valitettavasti ovat raakaruokinnan perusta. Nykyisellä perheasetelmalla ja panostuksella, Älä ota frettiä sen oman hyvinvoinnin takia.

      • n@nna

        Ja kalahan ei varsinaisesti ole osa ruokavaliota, kalaa vain pieni määrä max kerran viikossa! Annetaan hyvän rasvan takia. Runsas kalan syönti lisää hajua. Voi myös haitata elimistöä.


    • -frettifani03-

      Ok, ei olla siis hankkimassa frettiä, mutta kysyin kuitenkin :D Freteille olisi siis oma huone, jossa olisivat kokoajan vapaana, ja muut lemmikit sijaitsevat yläkerrassa :) ja koirat ovat ennestään tottuneet kaneihin, kissoihin, rottiin jne, ja JOS siis hankitaan niin tulee vasta sitten kun undulaatteja ei ole tai muita jyrsiöitä. :) olen 13.v vielä, ja jos hankitaan niin pysyy kyllä kaukana erossa näistä koirista, koska välttämättä fretti ei ole näihin tottunut, ellei sitten edellisessä kodissa ole ollut koiria. Jauhelihaa, kanaa, kalkkunaa ja viiriäisiä saisi kyllä :) ja HUOM(!) ei olla todellakaan varmoja vielä ollaanko ikinä edes hankkimassa.

    • 1+14

      Sitku ne fretit on isoja, niin voiko niinku niitä alkaa syömään?

    • -frettifani03-

      Öö miks en tajunnu?

    • En tuohon eläinmäärään ottaisi enää frettiä. Ei välttämättä aika riitä, koska fretti vie suurimman osan ajasta. En suosittele. Toivottavasti jätätte sen edes hankkimatta! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe