Defendo varastettiin Wolfelta

"suomalainen" laji

Hassua kun nykyään opetaan "Scandinavian" defendoa ja on ties mitä alliansseja, vaikka koko tämä "suomalainen" defendo perustuu siihen, että opittiin Bill Wolfen opit ja sitten lähdettiin omille teille ja nyt esitellään touhua omana tuotoksena. Wolfen nimikin on pitänyt poistaa defendo-historiikeistä kuin jossain kommunistivaltiossa konsanaa.

2

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • I ask questions

      Taitaa olla Suomessa ollut jo pitkään taso useimmissa defendo- ja KM-seuroissa melkoisesti korkeampi kuin Wolfen porukoissa, ja se tekniikkarepertuaarikin reaalimaailmassa toimivampi. Tiedä sitten miten muualla skandinaviassa...

      Lajin tai lajiryppään tms. nimi defendo ei kai suoranaisesti tarkoita mitään suoraa yhteyttä Wolfen opetuksiin, jos olen oikein ymmärtänyt.

      Onko Wolfella tavaramerkki, ja onko se Suomessa rekisteröity? Keksikö Wolfe nimen omille tekniikoilleen, vai vaihtoiko vain yhden kirjaimen?

    • BIll Wolfe kunniaan

      Kuten aloittaja kirjoitti; Suomessa Defendon historia liittyy kiinteästi Wolfen ja Jyrki Saarion yhteistyöhön. Defendoahan markkinoitiin alussa Bill Wolfen hehkilökohtaisella "läsnäololla" eli hän oli käymässä useaan otteeseen Suomessa, ja samalla piti seminaareja, leirejä ja ohjaajakoulutusta esim. Lahdessa. Ohjaajakoulutuksessa vastuu niin käytännön harjoittelussa kuin teoriaopetuksessakin oli Bill Wolfen. Sitä ei voi kukaan entinen ja nykyinen ohjaaja kiistää, vaikka jotkut haluaisivatkin. SIksi on erittäin yllättävää, että nykyiset defendon sivut eivtä sanallakaan hiiskahda Wolfen osuutta syntyhistoriaan.
      Ja mitä Bill Wolfen tekniikoihin on sanomista, niin hän jo vuosia aiemmin oli julkaissut Defendon opasdvd-sarjan, josta löytyy samoja ja hieman erilaisia tekniikoita kuin nykyisessä defendossa Suomessa on.
      Bill Wolfen sanontoja on, että jos näet toimivan tekniikan, niin varasta se omaan käyttöösi. Samaa on tietysti hän itse toteuttanut, mutta aivan samoin Saario porukoineen.
      Kyse ei ole mistään tavaramerkistä tms. vaan siitä, että Scandianvian Defendo on halunnut tietystä syystä tietoisesti "unohtaa" Bill Wolfen osuuden. En nyt rupea tässä avautumaan syystä.
      Itse olen ollut kummankin seminaareissa mukana, joten on aivan turhaa lähteä spekuloimaan Suomen seurojen tasoa versus Wolfen porukoiden tason eroja ja paremmuuttaa. Muistuttaa liikaa "meidän isä on voimakkaampi kuin teidän isä" - meininkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe