En haluaisi elää enään

??????????eijaksa

On todella turhauttavaa kun en edes yksinkertaisesti haluaisi elää enään sillä kaikki toivo elämän mahdollisuuksien suhteen on menetetty jo aikoja sitten sillä olen epäonnistunut ihan kaikessa. Ja myös olen päästänikin jo ihan tarpeeksi sekaisin.

Ainoa syy miksi olen elossa on se että en uskalla tehdä itsaria sen takia että perheeni joutuisi siitä kärsimään, vaikka sekin olisi vain lyhyt aika ja kuitenkin pääsisivät ylitse siitä.

Jos heitä ei olisi niin olisin kuollut jo aikoja sitten, tavallaan myös vihaan heitä tämän takia.

9

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • why not

      Olen miettinyt, jos täysi ikäinen ihminen haluaa kuolla pois, niin kuka siihen on saanut valtuudet yleisenmielipiteen vuoksi se kieltää?

      Mikä on normaalia? Elää kituuttaa jos ei jaksa/viitsi/halua/on kyylästynyt tai on niin sairas että ei näe mitään järkeä jatkaa?

      Onhan tässä elämässä muutenkin ihme juttuja jotka hyväksytään, esm.
      sodat ja niihin pakolla lähetetyt yleensä miehet, yhteen satukirjaan uskominen ja myötä ihmisten ajatustenkin hallitseminen etc.

      Jokaisella on oikeus omaan ruumiiseensa ja sieluunsa, jos siihen uskoo, niin en oikein ymmärrä tätä holhousmentaliteettia.

      Täällä pitäisi roikkua, ettei jollekin, yleensä läheisille tule pahaamieltä!!
      Monikaan näistä läheisistä ei välitä tuon taivaallista itsemurhaa hautovan tuskasta ja pahastamielestä hänen eläessään.
      Pitäisi vain olla ikäänkuin hyllyllä odottamassa jos joku joskus muistaisi tai haluaisi tavata.

      Herraisä sitä tuskaa ja valitusta ja ennenkaikkea syyllistämistä jos joku nyt on sitten tehnyt viimeisen päätöksensä siirtyä pois tästä sirkuksesta.
      Näille "läheisille" sitten yhtäkkiä tämä onneton olikin niiiiin tärkeä?

      Outo juttu. Ei tähän pitäisi hirveää draamaa ja tragediaa pitäisi alkaa kehittelemään. Kaikki joskus täältä lähtee ja mitä sitten, jos joku haluaakin poistua silloin kun katsoo esityksen olevan senverta huono, ettei viitsi katsoa loppuunasti.

    • Sini 22267

      Ei kai siihen mitään estettä olekkaan, noin ulkonaisesti. Mutta itse pelkään mitä sen kuolemisen jälkeen tulee. Olen kuullut, että raamatussa sanotaan, että helvetti on sellainen pohjaton pimeä kuilu, jota ihminen putoaa ja putoaa ja putoaa ikuisesti, ja että se ei lopu koskaan ja että se on ahdistavinta mitä voi kuvitella. Pelkään joutuvani ikiajoiksi siihen kuiluun putoamaan yksin ja vaikka huutaisin apua, en pääsisi sieltä ikinä pois. Sen takia en voi tehdä itsemurhaa, koska mitä jos joudun sinne kuiluun?

    • ananda11

      Tämä pelottelu iankaikkisella kadotuksella on juuri yksi näist ä Suuren Satukirjan älyttömyyksistä.
      Sen ja kaikki siinä olevat ristiriitaiset stoorit on keksinyt ja sepittänyt ihminen.
      Aivan yhtä hyvin voisimme uskoa täällä Pohjolassa esm. Lemminkäiseen, Väinämöiseen Ukkosen Jumalaan.

      Nyt vain sattui että lähi-idässä oli taas kerran niin paljon ylimääräistä aikaa,huom. miehillä, alkaa kehittelemään näitä "tuhannen ja yhden yön tarinoita".

      Koko novellikokoelma, jota raamatuksi kutsutaan, on kauttaaltaan aivan sekopäiden tekstiä. Kirja on naista halveksiva, julmuuksia täynnä ja kaikki riistiriidat tarinoissa selitetäänkin "Jumalalta tulleeksi" ja sen vuoksi ei ihminen niitä voi ymmärtää. Just, just.

      Sellainen heppu kuin Jeesus on todennäköisesti ollut ja joka oli muita vähän älykkämpi ja edellä aikaansa, mutta näiden sen aikaisten ihmisten piti heti alkaa kehittelemään jotain ihmeiden stooria hänen ympärilleen,kun meni yli ymmärryksen Jeesuksen jutut.

      Jeesus kierteli Intiassa ja Kiinassa ja sai paljon idän "uskonnoista", jotka eivät olleet uskontoja siinä mielessä, kuin me sen ymmärrämme, vaan elämänohjeita ja filosofioita.
      Jeesuksen jutuissa on samaa kuin Buddhan, joka eli ja opetti 500v ekr.

      Pitkä juttu tulisi, jos tässä alkaisi selittämään näitä huuhaa raamatun "oppeja",
      ristiriitoineen ja älyttömyyksineen,mutta se on 2000v sitten olleiden olojen ja ajatusten tarinakirja. Ei muuta.

      Jos tämä "Jumala" olisi, kuinka se voisi olla yhtä pikkumainen, suvaitsematon, tuomitseva ja ennenkaikkea kostonhaluinen kuin vajavainen, kärsivä ihminen?

      Ihminen joka ei jaksa elää kärsimyksessä ja tuskassaan tuomittaisiin tämän "jumalan" mukaan ikuiseen h elvettiin. No way, uskokoot tosiaan ken tahtoo.

      Nämä "hurskaat" miehet, jotka näitä juttuja väänsi silloin 2000v sitten, lähtivät kehittelemään tarinoitansa omista lähtökohdistaan ja ajatuksistaan vielä väittäen, että ne on suoraan "Jumalalta" ja sillä pystyivät sulkemaan arvostelijoittensa suut.

      Jos jokin korkeampi voima, energia on, se on ainoastaan Rakkaus, joka on todella paljon suurenpaa kuin mikään mitä voi tai pystyy kuvittelemaan.
      Se energia on meissä kaikissa ja vapautuu kuollessamme ja silloin saamme ymmärryksen, jota täällä ollessamme vain yritämme tavoittaa.

      Meihin vain on iskostettu peruspelko uskonnolla, sillä on ollut ja on helppo hallita ihmisiä, tietämättömiä.
      Ainut oppi, joka on kultainen sääntö, jonka Jeesuskin toi idänmatkoiltaan on: tee toiselle se minkä toivoisit itselle tehtävän ja sama kääntäen, älä tee toiselle mitä et toivoisi itselle tehtävän.

      Ihmisten kannattaisi lukea filosofiaa ja estetiikkaa enemmän, etteivät sotisi ja olisi jatkuvasti toistensa kimpussa.
      Hmm miksiköhän edelleen sodat syttyvät melkein aina uskontojen vuoksi. Kannattaisikohan viimein nämä "uskonnot" kieltää tai ainakin mitätöidä ja laittaa ne osioon: kaunokirjallisuus ja proosa.

    • entä liskoihmiset :D

      "Jeesus kierteli Intiassa ja Kiinassa ja sai paljon idän "uskonnoista""

      Hah hah new age gurujen youtube-videot on näköjään saaneet katsojia täältä kotosuomestakin.

    • ananda11

      Jeesuksen elämästä ikävuosina 12-30 ei ole mitään mainintaa Suuressa Satukirjassa.
      Miten muuten sen jutut on niin yhtenäisiä kauan ennen koko kristinuskoa olevien idän uskontojen ja filosofioiden kanssa?
      Ilmankos nämä idän jutut ovat kuin punainen vaate näille "tosi" uskoville.

      Jos uskoo Raamatun horinoihin, varmaan kirjoitettu osa pilvessä , voi uskoa ihan mihin muuhun tahansa.
      Kukaan ei ole koskaan voinut todistaa että jumala olisi olemassa. Kaikki nämä "ihmeteot" ovat vain kansansuussa kiertäneitä huhuja siihen aikaan.

      Miksei niitä ihmetekoja ole nykyään???

      Ihme jumala kun voi katsellamitä kamalampia ihmisten kärsimyksiä ja samaanaikaan joku hihhuli uskovainen "todistaa" oman rukouksensa voimaan seuraavasti: Oltiin poikaa viemässä sairaalaan ja bensa oli ihan loppu, mutta kun rukoilimme bensa riittikin sairaalaan asti. Just joo.

      Samaan aikaan toisaalla maailmassa miljoonia lapsia kuolee puhtaan veden puutteeseen, väkivaltaan, sairauksiin, mutta luoja senkus katselee päältä kun toisaalla lisäsi litran bensaa tankkiin että tämä yksi lapsi pääsi sairaalaan.

      Aikas valikoivaa, uskokoon ken haluaa. Selityksiä selitysten perään vailla mitään logiikkaa ja järkeä näillä "uskovilta" löytyy.

      Yksikään ryhmä ei ole niin suvaitsemattomia ja tuomitsevia kuin nämä uskovaiset ja joka uskonnossa samanlaisia. Riitaisaa porukkaa kuin mikä.

    • heid1

      Älä tee sitä! Jeesus rakastaa sua ja Hänellä on sua varten hyvä suunnitelma! Olen itse ollut samassa tilanteessa nuorempana. Ajattelin että itsemurhalla pääsisi pois siitä kaikesta, mutta ei se vaan mene niin. Tunnen pari ihmistä, jotka ovat käyneet "kuolleissa" mutta ovat päässeet takaisin. Se on kuulemma ihan hirvittävä paikka!

      Rukoile vaikka näin: "Jeesus, jos olet todella olemassa niin pelasta minut!" Jos oikeasti koko sydämestäsi sitä pyydät, niin Hän ilmestyy ja muuttaa elämäsi.

      Itse olen vapautunut masennuksesta, ahdistuksesta, lääkkeistä, alkoholista, tupakasta, huumeista, vihasta, pelosta (mm. sosiaalisten tilanteiden-)... sen jälkeen kun tulin uskoon.

      Toivottavasti edes joku sai tästä rohkaisua. Enkä halua tuomita ketään. Niin kuin Jeesuskin sanoo, ettei hän tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen :) (Joh. 3:17)

    • ??????????eijaksa

      Ei helvettiin joutuminen ja tämänhetkinen tilanne erois toisista varmaan mitenkään.

      En keksi pahempaa "helvettiä" kuin maailma tällä hetkellä. Ihmiset eivät nää omaa nenäänsä pidemmälle, katsokaa mitä maailmalla tapahtuu maailma on erittäin sairas paikka.

    • SOS-kriisikeskus vastaa

      Hei, viestiketjun aloittaneelle: vaikka tuntuisikin siltä, että elämän mahdollisuudet olisi menetetty, keskustelu ulkopuolisen kanssa saattaisi auttaa kartoittamaan omaa elämäntilannettaan tarkemmin ja sitä kautta löytää jotain, mikä voisi tuoda jaksamista elämässä eteenpäin. Ohessa Suomen Mielenterveysseuran palveluihin linkki www.mielenterveysseura.fi
      Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010195202.

    • Esko o

      Elämä ja tietoisuus ovat mielihyvää aiheuttavia. Pelkkä tietoisuus antaa onnen tunteen. Sitten voi tehdä pieniä asiota, kuten hengitys. Siitä saa jo paljon mieluhyvää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      68
      5503
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      61
      3684
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      153
      2725
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      2166
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      103
      1980
    6. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1299
    7. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1277
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      96
      1268
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      195
      1222
    10. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1136
    Aihe