Omituiset alennusprosentit näin syksyn alkaessa...

Markkinamies84

-50% Alennus silmälaseista 60v ja siitä eteenpäin.
-10% alennus matkapuhelimesta peruskoulun aloittajille (tuskinpa se muksu sitä kännykkää kuitenkaan ostaa)
Alennusprosentti iän mukaan! 20v saa 20% alennusta, 40v 40% jne.
Opiskelijoille -25%

Onko tällaiset alennukset lainmukaisia? Käsittääkseni tällaisissa tapauksissa harjoitetaan aika pahasti ikäsyrjintää. Miksei ole tarjouksia työttömille, pitkätukkaisille tai vaikka silmälappua käyttäville?

6

412

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • b ja #

   Oikeastihan se on esimerkiksi "ei-opiskelijoille 33 % ylennys" ja tällä tapaa. Harvoin on oikeasti mitään "alennuksia". Muut vain maksavat enemmän.

  • HHUHUH

   En pidä noita laillisina, sama kun yli 54 (muistaakseni) vuotiailta viedään palkasta enemmän oliko se nyt työeläke vai mitä lie maksua. Mutta tähän on menty, ja tässä maassa on 95% kansasta pistetty täysin eriarvoiseen asemaan kaikissa asioissa.

  • Voinenä

   Kaupias saa jakaa tuotteitaan vaikka ilmaiseksi. Asian kyseenalaistaminen kielii jonkinlaisesta sosialisti ajattelutasta.

  • jsfisjflsyweghwribsd

   Ei ole ikäsyrjintää vaikka osa näin ajatteleekin.
   Tälläisiä esimerkkejä löytyy vaikka kuinka mm. lapset pääsee ilmaiseksi jonnekin mutta aikuiset eivät tai vanhukset.

   Lapset maksaa matkoista vähemmän kuin aikuiset jne.
   Opiskelijat ja eläkeläiset saavat matkoistaan alennukset.

   Joten jokaiselle löytyy jotain. Miksi tästäkin pitää ottaa stressiä? Ei kannata, maailmassa ei ole tasapaksusta höylää, joka ottaa joka paikasta saman verran ja aina joku saa vähän enempi kuin toinen, Kannattaa oikeasti miettiä onko tämä asia ajattelemisen väärti vaiko turhanpäiväistä itsensä kiusaamista.

   Jollain on Mersu ja jollain Trabanti, mitä sitten, ei se materiaali tai raha onnelliseksi tee vaan se, että on tyytyväinen siihen mitä on, toki myönnän että rahalla voi oikoa asioita ja se helpottaa kun sitä on tarpeeksi mutta kun tässä ei nyt ihan siitä ole kyse kun puhutaan ikääntyvien tai vanhuksien silmälasien alennusprosenteista.

   Antakaa vanhuksien olla ja pitää alennukset, mitä niiden perään huutelemaan, huudelkaa enempi sen perään sitten, että duunaria potkitaan työttömyyskortistoon ja Kiinan poika nauraa partaansa kun tehtaat ja työ on siellä, vaikka eivät välitä mm. ihmisten hyvinvoinnista paskan vertaa.

  • eki64_

   Saman makkaran voi ostaa 1 eurolla tai 2 eurolla eri paikoista, tuossa 2x ero, mitä
   teitä mättää laseissa siis ?

  • hersy

   Pahaa ikäsyrjintää,ei taida löytyä töitä yli 50vuotiaalle työttömälle vaikka ammattitaito huokuu läpi,että sen tuntee,joten hyvä että yli 60 vuotiaille edes silmälasit maksaa vähemmän kuin muille,ei ne työeläkkeet päätä huimaa vaikka töissä yli 40 vuotta pikkupalkalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   181
   5079
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   180
   4425
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   2844
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2647
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   126
   2155
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1700
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1399
  8. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1100
  9. Rakas Sofia

   Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1099
  10. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1097
  Aihe