Mahdollisimman pitkä jarruton traileri?

Flibu

Moi,

Tarvetta olisi jarruttomalle trailerille joka tulisi kahdelle veneelle eri tarpeeseen. Samalla trailerilla olisi tarkoitus hoitaa Flipper 575:sen talvisäilytys (kulkee siis vain 1km matkan satamasta pihaan ja vielä suurimman osan siitä yksityistietä pitkin) ja pulpettiveneen kuljetus ihan maantiellä (silloin kun Flipperi on vedessä).

Toki joku sanoo, osta kaksi, satamatraileri Flipperille ja jarruton traileri pulpettiveneelle. Ongelma vaan on se, että kaksi traileria vie kahden trailerin tilan.

Onko tässä järkeä? Jos on, niin tarve olisi saada mahdollisimman pitkä traileri tuolle Flipperille. Vene on kuitenkin 4-tahtikoneen kanssa melko peräpainoinen, joten takaylitystä ei tarvittaisi kovin paljon.

Vai meneekö tämä oikeasti kahden trailerin ostamiseksi? PAiniiko kukaan saman ongelman kanssa?

8

874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mää ite

      Taitaa 575 moottoreineen sen verran, ettei jarruttoman kantavuus enää oikein riitä.

      • mää ite

        ...painaa sen verran...


    • Tyytyväinen

      Sama ongelma oli itselläni.Omistin aku 750 trailerin missä oli kantavuus n.600kg,mutta oli sen verran rimpula kärry,ettei uskaltanut laittaa kuin 450kg max.päälle.Ratkaisu oli, että tein itse 5.8m kärryn lehtijousilla ja irrotettavalla peräkipillä(pituus kipillä 6.4m).Traileriin laitoin 4-lehtiset jouset(kantavuus 1000kg),jotka toimivat pienelläkin kuormalla.Katsastuksen ajaksi otin kipin pois,koska pituus yli 6m olisi vaatinut oransit lisävalot sivuille(2kpl molemmin puolin) ja kantavuutta tuli 590kg ja aineet ovat 3mm seinämillä,elikä runko 60x40x3 ja aisa 80x60x3.Osat olivat tehdas osia ja aisa yksimittainen plteilla kiinni,niin ei mitään sanomista konttorilla.Kehuivat vaan että taas itserakentajat yleistyneet,kun oikea tieto saavuttanut ihmiset,että kärryjä saa tehdä itse edelleen,kun muistaa tietyt ohjeet ei osto aisoista.

    • Flibu

      Ensimmäiselle vastaajalle:

      Tuon Flipperin osalta ei ole mitään merkitystä täyttyykö laillinen vetokyky tai painoraja jne. Kunhan traileri siis kestää tuon painon. Sitä ei vedetä pätkääkään sellaista tietä pitkin jossa kukaan koskaan mitään valvoisi tai olisi edes liikennettä.

      Toimisi siis vain kuljettimena saaren rannasta omaan talliin mökillä, matkaa tosiaan 1km ja yksityistietä jonka ainoa käyttäjä olen minä.

      Eikö siis löydy jarrutonta traileria joka tuon kestäisi talvisäilytyksen osalta? Traileri toki tunkataan talveksi, ettei renkaat ja jouset kärsi.

      Tiellä tuolla trailerilla vedettäisi vain 260kg painavaa pulpettivenettä (painossa mukana bensat ja moottori varusteet).

      Tyytyväisen idea on itse asiassa loistava, mutta saako tuollaisen omavalmisteen vielä tehdä? Ja löytyykö sellaiselle jostain järki hintaan tekijää kun itselläni ei ole välineitä ja ehkä ei taitoakaan?

      Kahta traileria en edelleenkään halua vaikka satamatraileri jarruton olisi yksi vaihtoehto.

      • Flibu

        Niin ja jos tehdasosia löytyy niin mistä niitä kannattaa kiikaroida?


    • tyytyväinen

      Helsinkissä osia myy theohydrauli,mutta vähän on hintavia siellä.Itse ostin tampereelta Rauta Soinilta,mikä myy tehdasosia kärryihin mm. akseleita,rullatelineitä,erilaisia vetopäitä ym.ym.Kärryjä saa edelleen tehdä omavalmisteina ja käyttää tehdasakseleita,napoja ja uusia vetopäitä.Aisan saa tehdä itse,kunhan se on yksimittainen,ilman mitään hitsaus-saumoja ja pulteilla kiinni.Olen tehnyt yksiaisaisen ja tupla-aisaisen,missä vetopään puoleiset putken päät taivutettiin 30 astetta sisäänpäin,jotta saatiin v-aisalle tarkoitettu vetokita kiinni,eikä mitään onkelmia konttorilla kummassakaan kärryssä.Taitaa flipperi painaa 450-500kg moottori (2-tahti)ja varusteet päälle olla lähelle 600-630kg.Jos tietäisin yhteystietosi,niin pystyisin neuvomaan monissa asioissa ja vaikka järkkää kärryn mikä kestäisi veneesi,olisi kevyt joko lehtij. yhdellä akselilla tai lehtijousi 2-akselilla,mitä kukaan ei tee,en tarkoita keinuteliä,vaan 2-akselilla.

    • Flibu

      Moi,

      Kiitos hyvistä vinkeistä. Rauta Soinin valikoima näytti melko järkevästi hinnoitellulta. Yhdistelmällä (Flipper kone) on painoa varmasti 700kg. Kone painaa jo 162kg ja vene 500kg. Buster kone taas painaa 250kg.

      macrom ( miuku - mauku) gmail.com on sähköpostiosoite josta tavoittaa jos on hyviä vinkkejä mistä kärry saattaisi löytyä ihan valmiiksi kasattuna tai jos löytyy joku kasaaja.

      Ihan hirveitä summia en ole valmis maksamaan, koska siinä vaiheessa 1500-2000e hintaan löytyy jarrullisia kärryjä vaikka kuinka paljon. Itselleni vaan tuo jarruton sopisi paljon paremmin.

    • Anonyymi

      hei olis flipper 760 traileri traktorivetoinen myynnissä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5454
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2416
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1947
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1658
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe