Harmiton hypnoosi?

Pahoinpidelty

Hypnoosi toteutetaan useimmiten sanojen avulla.

Koska jokaisen ihmisen elämänpolku on erilainen, niin jokaisella henkilöllä on toisistaan eroavat merkitykset sanoille. Useimmiten merkitysero on olematon ja käytännössä merkityserolla ei ole vaikutusta elämässä useimpien ihmisten kohdalla. Kuitenkin saattaa olla olemassa henkilöitä, joilla jonkin tietyn sanan merkitys on erittäin negatiivinen ja hän ei edes itse tiedä tuon merkityksen olemassaolosta.

Esimerkki voi olla vaikka henkilö jota on lapsena pahoinpidelty hyvin vakavasti ja aina pahoinpitelyn yhteydessä on käytetty sanaa "äpärä". Tuo sana syöpyy henkilön aivojen neuronikytkentöihin pysyvästi koko loppuelämän ajaksi. Fyysinen pahoinpitely voi saada aikaan defenssin, jonka seurauksena sekä sana "äpärä" että fyysinen pahoinpitely eivät muistu mieleen. Myöhemmin kun pahoinpitelyt loppuvat ja henkilö ei enää muista "äpärä"-sanaan liittyvän pahoinpitelyihin, niin sana ei välttämättä aiheuta minkäänlaista emotionaalista muistoa.

Jos hypnoosissa saadaan aikaan defenssien lamaantuminen sekä taantuma lapsuuteen eikä hypnotisoija tiedä että "äpärä"-sanan käyttö palauttaa hypnotisoidun mieleen fyysisen pahoinpitelyn sellaisena kuin se lapsuudessa tapahtui, eikä defenssimekanismi ole suojaamassa psyykettä, niin psyyke romahtaa lähes varmasti.

Jos jokin kokemus on fyysisesti niin raskas, että defenssimekanismi on sen turruttanut kokonaan ja yhtäkkiä joku tempaisee defenssit kokonaan pois suojaamasta psyykettä, niin lopputulos saattaa olla ihan mitä tahansa.

Pitää muistaa että jos defenssimekanismi on suggeroitu pois päältä ja sellaisessa tilanteessa hypnoosiin kohde joutuu täydelliseen paniikkiin, niin sieltä paniikista ei ole enää mitään keinoa päästä pois. Defenssien yksi tärkein tehtävä on pitää ihminen pois psyykkisestä paniikkitilanteesta, koska paniikkitilanteessa järki on "kytketty pois päältä" siksi että kaikki energia ja toiminta on keskittynyt hengissäsäilymiseen. Sitten kun välitön hengenvaara on ohitse defenssimekanismi palauttaa järjen.

Jos henkilöltä suggeroidaan defenssimekanismi pois päältä ja paniikkitila aktivoituu "sammuttaen" järjenkäytön, niin ei ole olemassa minkäänlaista keinoa saada paniikkitilaa enää pois päältä. Minkäänlainen suggestion purku ei ole mahdollista, koska suggestio tapahtuu "järjen" kautta ja järki on pois käytöstä. Defenssimekanismi ei ole toiminnassa, joten sekään ei pura paniikkitilannetta.

Henkilö jää siis psyykkiseen paniikkitilaan eli käytännössä erittäin rajuun stressitilaan. Psyykkinen stressitila aiheuttaa vääjäämättä myös fyysisen stressitilan. Ihminen kestää äärimmäistä stressiä vain hyvin vähän aikaa. Joskus kyse voi olla minuuteista. Shokki on esimerkki äärimmäisestä stressitilasta.

Mikäli defenssimekanismi toimii vielä jollain tavalla, niin ainoa henkiinjäämiskeino on silloin sammuttaa myös henkilön kaikki emootiot.

Ulkopuolisen silmin tuo näyttää siltä että hypnotisoitu vain nukkuu rauhallisesti, vaikka todellisuudessa elimistö on lukkiutunut hengenvaaralliseen psyykkiseen ja fyysiseen stressitilaan, joka johtaa hyvin nopeasti kuolemaan.

23

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pahoinpidelty

      Tuollaisia tapauksia on käsittääkseni maailmalla raportoitukin useita, joissa joku on "jäänyt hypnoosiin". Tilasta kai käytetään hienovaraista ilmaisua vegetatiivinen tila. Kyse ei kuitenkaan ole enää hypnoositilasta vaan hengenvaarallisesta fyysisestä tilasta, johon ei ole olemassa minkäänlaista ratkaisua, koska henkilön aivoihin ei enää saada millään keinolla yhteyttä.

      Vähemmän vakavassa tilanteessa hypnoosista jää vain fyysinen tai psyykkinen stressi päälle loppuelämäksi ja hypnotisoitu ei välttämättä koskaan tule tietoiseksi siitä, että stressitila johtuu päälle jääneestä suggestiosta tai suggestion lamauttamasta defenssimekanismista. Sitä ei pysty huomaamaan edes hypnoosin käyttäjä, sillä ei kukaan voi tietää mitä kunkin henkilön alitajunnassa tapahtuu tai mikä sanaa saattaa aikaansaada negatiiviset emootiot.

      Kyse ei ole pelkästään siitä, että jokin sana saattaa laukaista paniikkitilan. Kun defenssimekanismi on lamautettu, niin paniikkitilan saattaa laukaista vaikka hypnotisoijan jokin äänenpaino, yskähdys, huokaisu tai mikä tahansa muu ärsyke, joka on tallentunut hypnoosin kohteen muistiin traumaattisen kokemuksen yhteydessä monta kymmentä vuotta aikaisemmin.

      Mikäli hypnotisoitava ei ole käynyt läpi monta vuotta kestävää psykonalayysia, niin on käytännössä täysin mahdotonta tietää että onko olemassa jokin ärsyke joka laukaisee lapsuudesta asti defenssimekanismien tietoisuudesta piilottaman emootiokokemuksen.

      Asiaa voi miettiä toisellakin tavalla. Jos joudut raskaan fyysisen pahoinpitelyn kohteeksi aikuisena, niin se kokemus ei varmasti ole miellyttävä. Esimerkkinä voisi olla vaikka haakkminen, jonka yhteydessä menee hampaat, kasvojen luut potkitaan sidään ja luita katkeilee. Melkein välittömästi henkilöltä lähtee taju joko suoran aivovamman seurauksena tai sitten defenssimekanismi sammuttaa tajunnan.

      Jos hypnoosin aikana aktivoituu paniikkitila, jota defenssimekanismi ei pysty estämään tai sammuttamaan, niin tilanne on aivojen kannalta täysin sama kuin henkilö joutuisi kokemaan hakkaamista loputtomiin, sen koskaan loppumatta.

      Ei tarvinne selittää että seuraukset ovat katastrofaaliset.

      Tylsää siinä on että päällepäin ei näy mitään, mutta hypnotisoitu kokee aivoissaan olevansa raskaan pahoinpitelyn kohteena, joka ei lopu koskaan. Koska kyse on emootioista, niin se tuska on aivan yhtä suuri kuin jatkuvasta fyysisestä hakkaamisesta aiheutuu.

      Koska yksikään hypnotisoija ei ota vastuuta tuollaisen tilan aiheuttamisesta ja hypnoosin osoittaminen sen aiheuttajaksi lienee vaikea myös millään tavoin todentaa, niin kukaan ei joudu vastuuseen tuollaisen tilan aiheuttamisesta tai hypnotisoitavan mahdollisesta hengenmenosta.

    • ?, -07, -09, ?

      Kysmys kuuluukin, että kuinka paljon Suomessa ja maailmassa on "harmittoman" hypnoosi tai muunlaisen suggestion kohteeksi joutunutta, jotka ovat joko menehtyneet tai saaneet pysyvän emotionaalisen vaurion "hyvää tarkoittavan" hypnotisoihan toimesta?

    • jo entinen

      On laksettu, että niitä olisi 1000-1200 henkilöä.
      Kaikki tapaukset ei tietenkään tule julki.

      • se toinen jo entinen

        Höpön höpön. Tuskin Minkkinen saisi leikkiä televisiosa ihmisten kanssa jos hypnoosi olisi noin vaarallista. jokaisen hypnoosin tekijän on tunnettava osaamisensa rajat ja traumojen hoito on syytä jättää terveydenhuollon ammattilaisille


      • cxzcxzz
        se toinen jo entinen kirjoitti:

        Höpön höpön. Tuskin Minkkinen saisi leikkiä televisiosa ihmisten kanssa jos hypnoosi olisi noin vaarallista. jokaisen hypnoosin tekijän on tunnettava osaamisensa rajat ja traumojen hoito on syytä jättää terveydenhuollon ammattilaisille

        "jos hypnoosi olisi noin vaarallista. "

        Ketkä hautaavat virheensä?

        "jokaisen hypnoosin tekijän on tunnettava osaamisensa"

        Eikö hypnoosin tekijä voi olla mieleltään häiriintynyt tai jopa sairas?

        Millä tavalla kuvailisit uskonlahkoissa suggestiivisia tekniikoita käyttäviä henkilöitä?

        "ja traumojen hoito on syytä jättää terveydenhuollon ammattilaisille "

        Minkä traumojen?


      • sadsadsa
        se toinen jo entinen kirjoitti:

        Höpön höpön. Tuskin Minkkinen saisi leikkiä televisiosa ihmisten kanssa jos hypnoosi olisi noin vaarallista. jokaisen hypnoosin tekijän on tunnettava osaamisensa rajat ja traumojen hoito on syytä jättää terveydenhuollon ammattilaisille

        "Tuskin Minkkinen saisi leikkiä televisiosa ihmisten kanssa jos hypnoosi olisi noin vaarallista."

        Jos puhumme samasta tv-ohjelmasta, niin jokainen minun näkemäni hypnotisoitu on ollut erittäin tasapainoisen oloinen, joten lienee varmistettu monella tavalla ettei heillä ole traumoja historiassaan.

        Yllä esitetyssä kritiikissä olennaista on se, että vahingon sattuessa seuraukset voivat olla yksilölle katastrofaaliset.

        Sinua ei taida kovin paljoa kiinnostaa, että mitä muille ihmisille käy?

        Oliko se sinun oppi-isäsi, joka sanoi "munakasta ei voi tehdä rikkomatta munia"?


      • Täytyyhän sitten

        Laittakaapas yksikin tapausesimerkki. Muuten luulen, että satuja ovat nämä teidän ajatuksenne.

        " Minkäänlainen suggestion purku ei ole mahdollista, koska suggestio tapahtuu "järjen" kautta ja järki on pois käytöstä. "

        Kyllä voi pikatekniikalla! Jos kerran naisia voi hyväksikäyttää ihan ilman järkeä ja sitä, että he huomasivat asiaa itse lainkaan, niin täytyy pikatekniikan ilman muuta toimia! Ja näitä hyviä hypnotisoijiahan on ihan pilvin pimein, joka niemessä ja laaksonnotkossa, kun kerran jopa sellaiset osaavat, jotka eivät koskaan ole harjoitelleet. Ja tästä sentään on oikeuden toteamus. Ei voi olla kovin vaikeaa.

        Ja jos se on näin helpooa, niin pitäisi olla sitten niitä kuolemantapauksia ja muita vegetatiiviseen tilaan menneitä.


      • NLP = Hypnoosi

        >>:"On laksettu, että niitä olisi 1000-1200 henkilöä.
        Kaikki tapaukset ei tietenkään tule julki. "

        Ei tietenkään tule.

        Ne ihmisraukat ovat psykiatrisessa sairaalassa lopun elämäänsä katatonisessa tilassa!

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Katatonia_(oireyhtymä)

        katatoninen tila saadaan aikaan suggestioilla ja suggestioita voi opetella vaikka seuravilla kursseilla kuka tahansa

        http://www.truehearts.fi/koulutukset?gclid=CJiJk7Tkn8ACFcLacgodInkAiQ

        http://www.metropolia.fi/etsi-sivustolta/

        http://www.nlpyhdistys.fi/

        NLP = Neuro Linqvistic Programming = Aivojen ohjelmointikeino = Manipulointimenetelmä = Suggestiivinen Menetlmä = Hypnoosi


      • jo entinen

        No sovitan että kaikki ei tule julki, mutta kerro nyt sitten yksi oikeasti todennettu tapaus missä ihminen on jäänyt "pysyvästi hypnoosiin".


      • Silkkaa puppua
        cxzcxzz kirjoitti:

        "jos hypnoosi olisi noin vaarallista. "

        Ketkä hautaavat virheensä?

        "jokaisen hypnoosin tekijän on tunnettava osaamisensa"

        Eikö hypnoosin tekijä voi olla mieleltään häiriintynyt tai jopa sairas?

        Millä tavalla kuvailisit uskonlahkoissa suggestiivisia tekniikoita käyttäviä henkilöitä?

        "ja traumojen hoito on syytä jättää terveydenhuollon ammattilaisille "

        Minkä traumojen?

        Kun eniten näitä tiloja esiintyy psykiatrien potilailla, niin pitäisikö vetää johtopäätös, että lääkärit juuri aiheuttavat nämä tilat?


      • Gookleta
        Silkkaa puppua kirjoitti:

        Kun eniten näitä tiloja esiintyy psykiatrien potilailla, niin pitäisikö vetää johtopäätös, että lääkärit juuri aiheuttavat nämä tilat?

        "Kun eniten näitä tiloja esiintyy psykiatrien potilailla, niin pitäisikö vetää johtopäätös, että lääkärit juuri aiheuttavat nämä tilat? "

        Jokainen voi itse miettiä että ketkä käyttävät NLP:a

        Google "NLP terveydenhuolto" Noin 18 700 tulosta

        https://www.google.fi/search?q=nlp terveydenhuolto&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=4tr0U-3UN9aDZNXmgsAP


      • gfdgfdgfdgf
        Täytyyhän sitten kirjoitti:

        Laittakaapas yksikin tapausesimerkki. Muuten luulen, että satuja ovat nämä teidän ajatuksenne.

        " Minkäänlainen suggestion purku ei ole mahdollista, koska suggestio tapahtuu "järjen" kautta ja järki on pois käytöstä. "

        Kyllä voi pikatekniikalla! Jos kerran naisia voi hyväksikäyttää ihan ilman järkeä ja sitä, että he huomasivat asiaa itse lainkaan, niin täytyy pikatekniikan ilman muuta toimia! Ja näitä hyviä hypnotisoijiahan on ihan pilvin pimein, joka niemessä ja laaksonnotkossa, kun kerran jopa sellaiset osaavat, jotka eivät koskaan ole harjoitelleet. Ja tästä sentään on oikeuden toteamus. Ei voi olla kovin vaikeaa.

        Ja jos se on näin helpooa, niin pitäisi olla sitten niitä kuolemantapauksia ja muita vegetatiiviseen tilaan menneitä.

        >>>>" Minkäänlainen suggestion purku ei ole mahdollista, koska suggestio tapahtuu "järjen" kautta ja järki on pois käytöstä. "

        >>"Kyllä voi pikatekniikalla!"

        Millaista pikatekniikkaa sinä voit käyttää, jos ihmisen kaikki aistit ovat pois käytöstä joko suggestioidem tai psyyken defenssien aktivoitumisn seurauksena?

        Onko sinulla käytössä jokin kuudes aisti?

        >>"pitäisi olla sitten niitä kuolemantapauksia"

        Lääketiede ei tunne sellaista kuolinsyytä kuin "hypnoosin seuraus" tai jokin muu psyykkinen syy., joten tilastoissakaan niitä ei tietysti näy.

        >>"ja muita vegetatiiviseen tilaan menneitä."

        Luuletko että psykiatrisissa sairaaloissa ei ole potilaita, joihin "ei saa minkäänlaista kontakia?


    • G. Kinkkinen

      NLP on epätiedettä, eli huuhaata.
      Hypnomaakarit kyllä käyttää näitä mukamas nlp-tekniikoita.

      • Kankkunen

        Kuule, koko psykologia on hyvin epätieteellistä tiedettä ja psykiatria taas pohjautuu pääasiassa lääketehtaiden lääketutkimuksiin, joista ei ole selvää näyttöä.

        Että se tieteestä yleensäkin tällä alalla.


      • Lääke Usko
        Kankkunen kirjoitti:

        Kuule, koko psykologia on hyvin epätieteellistä tiedettä ja psykiatria taas pohjautuu pääasiassa lääketehtaiden lääketutkimuksiin, joista ei ole selvää näyttöä.

        Että se tieteestä yleensäkin tällä alalla.

        >>>"psykiatria taas pohjautuu pääasiassa lääketehtaiden lääketutkimuksiin"

        NLP:tä käytetään hyvin yleisesti lääketehtaiden mainostilaisuuksissa, joissa saadaan psykiatrit uskomaan lääkkeiden hyödyllisyyteen.

        Yhdistämällä NLP ja "tieteellinen todistelu" saadaan lääkkeiden myyntikäyrät sellaiseen nousukulmaan, joista sinun terskasi voi vain haaveilla....

        "Tilastollisen analyysin mukaan lääke, jonka nimi on saamassasi upeassa lahjamainoskynässä ja monivärisessä lahjatarrapinossa, on huippulahjakkaiden lääketieteen tutkijoiden mukaan erittäin tehokas hypnootti, jota käyttävät lahjakkaat lääkärit ympäri maailmaa..."


    • B. Tinkkinen

      Psykologian tiedemaailmassa nlp:lle nauretaan. Ihmisiä huijataan epätieteellä, mutta sehän ei oo uuttaa näillä hypnomaakareilla. Uusia huijausmenetelmiä täytyy keksiä, kun vanhat ei ennää tehoa.

      • dfsffdfds

      • Miksi sitten

        Miksi sitten Tieteellisen hypnoosin listoilla on runsaasti näitä nlp -ihmisiä?

        Heitä on todella paljon.


    • NVP

      NLP on otettu laajalti käyttöön Suomen sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä koulutusjärjestelmässä 1990 -luvulta alkaen

      Google "nlp koulutus sosiaali ja terveydenhuolto"
      http://goo.gl/ZMjIMs

      Nuorten mielenterveysongelmien määrä on lähtenyt samaan aikaan hurjaan nousuun

      "Nuorten mielenterveysongelmat hurjassa kasvussa!"
      http://johannesneittamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144294-nuorten-mielenterveysongelmat-hurjassa-kasvussa

      Jos sosiaaliitantta vain Nylpyttaa toimistossa (NLP), kun nuori yrittää selvällä suomella kertoa ongelmistaan, niin nuori leimataan epäsosiaalisksi, koska Nylpyttää häntä

      Jos terveystantta vain Nylpyttaa vastaanotolla (NLP), kun nuori yrittää selvällä suomella kertoa ongelmistaan, niin nuori leimataan epäsosiaaliseksi, koska lapsi tai nuori ei ymmärrä että miksi ammattilainen Nylpyttää häntä.

      Jos opetustantta vain Nylpyttaa koulussa (NLP), kun nuori yrittää selvällä suomella kertoa oppia elämäntaitoja, niin nuori leimataan epäsosiaaliseksi, koska lapsi tai nuori ei ymmärrä että miksi ammattilainen Nylpyttää häntä.

      NLP:ssä yhdistetään ratkiriemukkaaasti ihminen ja kybernetiikka (~robotiikka)
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Neurolingvistinen_ohjelmointi

      Kun lapsi, nuori tai aikuinen ei ymmärrä, että miksi opetustantta, sosiaalitantta ja terveystantta puhuvat hänelle robottikieltä, niin vikahan ei tietenkään ole kybernetiikkakielen (NLP) käyttäjissä, sillä eihän Virallinen Kieli voi olla Väärin Laadittu.

      "Vuonna 2010 syrjäytyneitä alle 15—30 -vuotiaita nuoria oli yli 50 000, eli noin 5 % samanikäisistä nuorista. Heistä 32 500 ei ollut edes työttömänä työnhakijana, vaan kaikkien tilastojen ulkopuolella."
      http://goo.gl/BMfA7y

      Jos kansalainen ei ymmärrä Virallista Kybernetiikkakieltä, niin vika on tietysti kansalaisen oma valinta ja kansalainen voikin vetää sitten Neurolingvistisen Vitun Päähänsä.

      Jos kansalainen ei halua oppia Virallista Kybernetiikkakieltä, niin vika on tietysti kansalaisen oma valinta ja kansalainen voikin vetää sitten Neurolingvistisen Vitun Päähänsä.

      Jos kansalainen ei halua ymmärtää Virallista Kybernetiikkakieltä, niin vika on tietysti kansalaisen oma valinta ja kansalainen voikin vetää sitten Neurolingvistisen Vitun Päähänsä.

      Nylpyttäjät sen sijaan laativat Missioita, Visioita, Organisaatiokaavioita ja Palaveeraavat sekä laativat NylpytysMuistioita Nylpytyskielellä ja Nylpyttävät toisiaan olkapäille Nylpytys Lässynlässyn Puheella (NLP).

      Google "organisaatiokaavio missio visio" :http://goo.gl/NJKlxK

      Kansalaiset eivät ymmärrä Virallista Touhua, mutta vit-tua-kos Epäsosiaalisten Kansalaisten typerät asiat Nylpyttäjiä (NLP) kiinnostaa....

    • NLP -psykoosi

      Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Hannu Lauerma:
      NLP - Aggressiivisesti markkinoituja uskomuksia

      Oinaanvaaran NLP-taidoistaan kiittämän Terttu Grönforsin suorituskyvyn arantamiseen liittyvät tekstit sisältävät kvasiluonnontieteellistä käsitesekamelskaa, ”maailmankaikkeuden kvanttien keskinäisiä yhteyksiä” ja ”holograafi staparadigmaa”, eli New Age -terminologiaa vailla mitään tieteellistä sisältöä.

      NLP ei ole muita puheeseen ja vuorovaikutukseen perustuvia auttamisen tapoja millään lailla enemmän tekemisissä neuronien, matematiikan, kielen tai ohjelmoinnin kanssa – jos ei vähempääkään. Tietyssä mielessä se epäilemättä kuitenkin on vaikuttava:

      se antaa harjoittajalleen itseluottamusta heittäytyä intensiiviseen vuorovaikutussuhteeseen potilaan tai ”asiakkaan” kanssa. Se, seuraako tästä hyvää, pahaa vai jotain siltä väliltä, riippunee ongelman luonteesta ja terapeutiksi ryhtyneen henkilön muusta koulutuksesta, persoonallisuudesta ja osaamisesta. NLP:n markkinoinnille on ominaista voimakas NLP:n markkinoinnille on ominaista voimakas henkilökeskeisyys ja tarinoiden kerronta, samoin kuin sen keskeisimpänä esiasteena pidetylle ns. ericksonilaiselle hypnoositraditiolle, joka hypnoosin valtavirrasta poiketen on jäänyt tieteellisen tutkimuksen ulkopuolelle.

      Toinen kriittinen havainto on se, että näyttö NLP:n vaikuttavuudesta verrattuna ilman sitä toteutettuun kommunikointiin puuttuu kokonaan, vaikka mullistavan tehokkaaksi väitetty menetelmä teki näyttävän esiinmarssinsa jo 1980-luvun alussa. Ei ole syytä edes epäillä, etteikö NLP:ssä kuvattuihin käytäntöihin mieltynyt ja helposti optimismiaan muihin tartuttava persoona saata saada hyvää aikaan.

      Hyviä ja huonoja terapeutteja [sosiaalityöntekijöitä, opettajia, sairaanhoitajia]?

      Oinaanvaaran kuvauksen valossa Suomessa vaikuttaa oikeita ja tehokkaita NLP-ohjaajia, ja lisäksi paljon kelvottomia yrittäjiä, jotka vain käyttävät NLP:tä
      markkinointikylttinä tehottomille kummallisuuksille. En ole lainkaan pätevä ottamaan kantaa terapeuttikohtaisiin eroihin tuloksissa, mutta käsittääkseni
      kysymys on asianomaisten omista mielipiteistä, jotka pohjautuvat siihen, että käsityksiä omista saavutuksista verrataan siihen, mitä niin sanotusti ”kuullaan” muista. Tätä huonompaa arviointimenettelyä ei ole.

      Mistä on kysymys?

      Kokonaisuutena NLP:stä syntyy sellainen käsitys, että pyörä on keksitty uudelleen: puhumalla, eläytymällä ja mielikuviin eläytymistä rohkaisemalla voi joissain yhteyksissä auttaa ihmisiä. Jos näennäisesti luonnontieteellinen kvasiterminologia kannustaa siihen niitä, jotka eivät muuten vuorovaikutukseen usko, niin metodilla on myönteisiä vaikutuksia samaan tapaan kuin esimerkiksi uskonnoilla tai spirituaalisilla suuntauksilla, jotka tähdentävät lähimmäisen huomioon ottamista.

      Jos menetelmän markkinointi on hyvin hyökkäyshenkistä ja jos se houkuttelee koulutukseen mukaan henkilöitä, joiden perustiedot hoidettavista häiriöistä
      ovat suppeat, syntyy myös vakavia ongelmia ja vaaroja. Niitä syntyy myös, jos NLP innostaa ammatilliseen toimintaan henkilöitä, joita toisten manipulointi
      itsessään palkitsee, tai jotka käyttävät sitä omien päämääriensä saavuttamiseen.

      • NLP -psykoosi

        Skepsiksen kunniapuheenjohtaja: Jotain vikaa NLP:ssä

        Ilpo V. Salmi osallistui NLP-Practitioner -koulutukseen jo vuonna 1992. Hänen käymänsä kurssi oli Suomen NLP-yhdistyksen järjestämä. Pääkouluttajana toimi Barbara Waggoner USA:sta. Ammatikseen samaan aikaan muita kouluttanutta Salmea ärsytti koulutuksessa mm. se, että erikoisdidaktiikan menetelmän kuten suggestopedian käyttö vei helposti mukanaan ja jyräsi yli opetussisällön ja kohderyhmäanalyysin. Toiminnasta tuli itsetarkoituksellista viihtymistä, didaktista Disneylandia teflonhymyineen ja läheisyysmaneereineen

        ”Kun koulutuksen harjoitusmateriaalina ovat osanottajien omat kokemukset ja tunnemuistot, ihmiset alkavat ryhmätyökielellä prosessoida, eli joutuvat emotionaalisen kuohunnan tilaan. Syntyy uskonsisarten ja -veljien pienoiskulttuuri: kerran NLP, aina NLP”, Salmi kirjoitti lähes 20 vuotta sitten.

        Tänään Salmea edelleen alaa seuraavana lukijana hämmentää maisteri Oinaanvaaran järkkymätön usko käyttämäänsä menetelmään: ”Toivottu muutos alkaa heti...” Ja: ”Todistetusti maailman voimakkain keino...”

        Salmi pohtii, mitä NLP oikeastaan on. Hänen kokemuksensa mukaan se on tehokas mieleenvaikuttamisen strategia. Vaarallista on NLP:n ja tavallisen arkipuheviestinnän näennäinen samankaltaisuus. Tätä korosti jo M. Erickson, joka puhui potilaan parhaaksi tapahtuvasta salavaikuttamisesta.

        ”Klassinen hypnoosi on turvallisempaa, koskasession alku ja loppuhetki ilmoitetaan.”

        Salmen omat kokemukset NLP-koulutuksesta ovat ristiriitaisia. Kurssilla he opiskelivat sekä NLP:tä että sen taustalla olevaa järjestäjillekin tiedostamatonta piilo-opetussuunnitelman mukaista jenkkiihmiskuvaa ja yhteisönormeja.
        http://www.skepsis.fi/lehti/2011/Skeptikko-2011-3_Mita_NLP_on.pdf


    • Aivopesuprosessi

      NLP Mielenmuuttamis-menetelmä :

      Aivopesu vaihe 1:

      NLP -suggeroija 1:
      1. Sinä unohdat asian x
      2. Lähdettyäsi täältä sinä haluat mennä NLP-suggeroija 2:n luokse
      3. Sinä unohdat että sinua on suggeroitu

      NLP-suggeroija 2:
      1. Sinä unohdat asian x 1
      2. Lähdettyäsi täältä sinä haluat mennä NLP-suggeroija 3:n luokse
      3. Sinä unohdat että sinua on suggeroitu

      NLP-suggeroija 3:
      1. Sinä unohdat asian x 1
      2. Lähdettyäsi täältä sinä haluat mennä NLP-suggeroija 2:n luokse
      3. Sinä unohdat että sinua on suggeroitu millään tavalla

      Aivopesu vaihe 1 tulos:

      NLP-suggeroijan "asiakkaan" mieli on tyhjennetty.
      --------
      Aivopesu vaihe 2:

      NLP-suggeroija 1:
      1. Sinä alat uskoa asiaan x
      2. Lähdettyäsi täältä sinä haluat mennä NLP-suggeroija 2:n luokse
      3. Sinä unohdat kaikki täällä annetut suggestiot

      NLP-suggeroija 2:
      1. Sinä alat uskoa asiaan x 1
      2. Lähdettyäsi täältä sinä haluat mennä NLP-suggeroija 3:n luokse
      3. Sinä unohdat kaikki täällä annetut suggestiot

      NLP-suggeroija 3:
      1. Sinä alat uskoa asiaan x 1
      2. Lähdettyäsi täältä sinä haluat mennä NLP-suggeroija 2:n luokse
      3. Sinä unohdat kaikki täällä annetut suggestiot

      Lopputulos:
      NLP-suggeroijan "asiakkaan" mieli on täytetty Oikeilla Ajatuksilla.

      Mikäli "asiakas" ei Ajattele Oikein, toistetaan prosessi.

      1. Aivopesu vaihe 1
      2. Aivopesu vaihe 2
      3. Mikäli kohde ei Ajattele Oikein palaa kohtaan 1

      • Pahoinvointivaltio

        Oppia ikä kaikki.

        Mitä aikaisemmin aloittaa aivopesun, sitä Oikeammin Ajatteleva kansalainen:

        Googe: "nlp päivähoito"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe