Uusi suomalainen uskonlahko

Lahko vai ei

Suomessa on viime aikoina lisääntynyt erään uskonlahkon toiminta.

Lahko käyttää eri uskonnoista peräisin olevia "tieteellisiä" menetelmiä ja suggestiivisia keinoja jotta voidaan alistaa lahkon ulkopuoliset lahkon mielivallan alle.

Lahkon käyttämiä "tieteellisiä" menetelmiä ovat mm.
Tervehenkisyyslahkolainen Diagnostiikka (TD), Uskonhäiriöiden Luokittelu (UL), Standardoidut Uskontomittarit (SU) ja Saatanallinen Critiikki Ihmisen Depressiomiseen (SCID-II).

Lahkolaisten mielestä kyse ei ole lahkosta eikä uskonnosta vaan yleisestä elämänlaatua parantavasta ateistisesta toiminnasta, jota levitetään paremman maailman luomisen periaatteella.

Jos joku yrittää kumota jonkun lahkolaisen toiminnan tai lahkon käyttämän menetelmän, niin sitten koko lahko käy suurella joukolla sen onnettoman kimppuun, joka uskaltaa kyseenalaistaa lahkon edustajan toiminnan.

Omien uskonkappaleidensa sekoittamaa lahkoa vastaan ei yhdellä ihmisellä tai isommallakaan joukolla ei ole juuri yhtään mitään mahdollisuuksia, vaikka olisi kyse isommastakin joukosta.

Lahko käyttää itsestää termiä Mielen Terveyttäjät.

Erään arvion mukaan lahkoja luokiteltaessa muun muassa Jehovan Todistajat on luokiteltu maltilliseksi ja oppiaan tuputtamattomaksi vapaa-ajattelijaryhmäksi Mielen terveyttäjät -lahkoon verrattuna.

Lahkolaisten leimattua jonkun ihmisen lahkon oppien vastaiseksi niin siitä ei pääse millään irti elinaikanaan.

Mielenterveyttäjä -lahko on pitänyt tarkasti huolta siitä, ettei heidän Pyhää Uskontoaan vastaan nousta tai muuten seuraa Suuren Mielenterveyttäjän rangaistus, kaikille niille jotka kyseenalaistavat suoraan tai vaikkapa välillisesti lahkon toimintaa.

Mielen Terveyttäjä -lahko pitää kirjaa kaikista ihmisistä ja jos joku uskaltaa kyseenalaistaa jonkun Mielen Terveyttäjä -lahkolaisen mielipiteen, niin se kirjataan armotta Suureen Syntikirjaan, johon kirjataan kaikki syntymästä kuolemaan asti.

Suuren Mielenterveyttäjän suuttuessa epäuskovainen suljetaan tarpeen vaatiessa Pyhään Parannustemppeliin, jossa Mielenterveyttäjä-lahkolaiset järjestävät hoitokokouksia ja muita rituaalisia menoja.

Pyhissä Parannustemppeleissä käytetään epäuskon poistamiseen Pyhiä Kemikaaleja, joita epäuskovaisille tarjotaan joko vapaaehtoisesti tai muilla keinoin, mikäli epäusko luokitellaan suureksi.

Pyhästä Parannustemppelistä epäuskovainen päästetään pois vain ja ainoastaan siinä tapauksessa että allekirjoittaa todistuksen, jossa vakuuttaa uskovansa Suuren Mielenterveyttäjän oppeihin ja että häntä on kohdeltu Pyhäkössä asiallisesti, painostamatta ja kaikin puolin hyvin.

Sen jälkeenkin Mielenterveyttäjä-lahko pitää epäuskovaista tiukassa kontrollissa, jotta tämä ei jälleen luisu pois Mielenterveytys-uskosta.

Mielenterveyttäjä -lahko pitää koko ajan yllä valmiutta siirtää langennut uskovainen Pyhäkköön, jossa hänet "hoidetaan" terveeksi.

Mielenterveyttäjä-lahkolaisuus on levinnyt viime vuosikymmeninä ympäri Suomea ja
jäsenmäärä on kasvanut kymmeniin tuhansiin.

Mielenterveyttäjä -lahkoon ovat alttiita liittymään sellaiset ihmispoloiset, joilla on pakonomainen tarve päästä määräilemään muita ihmisiä. Mielenterveyttäjä -lahko tarjoaa heille loistavat toimintaedellytykset, sillä lahkolla on hyvin paljon valtaa yhteiskunnan eri tahoilla.

Mielenterveyttäjä -lahkon iskettyä silmänsä johonkin ihmiseen, on ihminen vailla toivoa, sillä Mielenterveyttäjä -lahkon Suuresta Syntikirjasta löytyy aina perustelut sille, että yksilöä voidaan potkia päähän ja häneen kohdistaa Parantavia Riittejä niin paljon kuin lahko katsoo tarpeelliseksi.

Mielenterveyttäjä -lahkolaiset käyttävät vastustajiensa eliminoimiseen "Paranoidisuus"-leimaa ja "Salaliiton Näkijä"-leimaa, jolla vastustajat saadaan erittäin tehokkaasti nujerrettua.

Tiedossa ei ole, että kuinka paljon suomalaisia on parhaillaan suljettuna Mieleneterveyttäjä -lahkon suljetuissa Pyhäköissä ja kuinka montaa valvotaan Mielenterveyttäjä -lahkolaisten aktiivisilla toimilla muutoin vuorokauden ympäri

Erään huhun mukaan lahko pitäisi Suomessa tarkkaa kirjanpitoa jokaisen kansalaisen tekemisistä ja kirjanpitoon merkitään kaikki lahkon vastustajat "Paranoiduus" ja "Salaliitto"-leimalla, jotta kaikki lahkon jäsenet osaavat kertoa toislleen että kyseessä on epäuskovaisen.
Siten kaikki lahkolaiset saavat osallistua Epäuskon Poistoprosessiin.

Lahkolaisten Suuri Syntikirja löytyy kuulemma netistä hakusanoilla "Valtakunnallinen Arkisto"

16

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rewerwrewr

      Pitääkö paikkaansa huhu, että Mielen Terveyttäjien menetelmiä käytetään nykyään Virallisissa Tarkoituksissa tavoitteena saada aivopesun avulla ihmiset sanomaan Virallinen Totuus ja sitten videoida Uskon Tunnustus?

    • Lahko vai ei

      Lahkolla on hajautettu opinlevittämisverkosto. Verkosto on hajautettu eri puolille yhteiskuntaa ja tavoitteena on kuulemma pitää lahkon toiminta mahdollsimman hyvin piilotettuna yhteiskunan rakenteisiin.

      Lahkolla on huhujen mukaan Lahkon Viralliseen Tieteeseen perustuva yliopistotasoinen Perusopintokeskitysleirikeskus joidenkin tahojen Suomen Rektaalialueeksi kutsumalla rajatula alueella.

      Tieteeseen perustuvia uudenaikaisia menetelmiä ovat mm:

      - TaroT
      - TeeLehdistäEnnustus
      - KahvinPuruAnalyysi
      - Tieteellinen Venustelu Kuutamolla
      - RäpylästäEnnustelu
      - Laadullinen Noppa-Analyysi
      - SatunnaisArvailun Kritiikin Kumoamisen Perustelusysteemi perustuen Satunnaisiin Arvauksiin
      - Hatusta vai Hihasta - päätelmäsysteemi

      Opinnot antavat valmiudet toimia Valtion KriminaattiPsykolopaattipolistologina, joka tekee Loistavia Päätelmiä Ihmisten Syyllisyydestä sen mukaisesti mitä Viiripää-Opistosta valmistunut Politologinen Päättäjä vaatii.

      Nykyiset Tieteelliset KriminaattiPsykolopaattipoliisilogia-menetelmät on rakennettu kehäpäätelmäkyselysysteemiksi, jolla voidaan osoittaa kenet tahansa syylliseksi ihan mihin tahansa riippumatta siitä vastaako syytetty vai ei.

      Valmistuttuaan Lailliseksi KriminaattiPsykolopaattipolistologiksi saa Vallan osoittaa kenet tahansa syylliseksi ihan mihin vain halua ja sen myötä Itsetunto kasvaa mittaamattomiin, sillä Rajaton Valta Ihmisten manipuloinnissa on osoittanut Suomessa jo monta kertaa voimansa ja suomalaisen oikeusvaltion toimintaa ihastellaan jo maailmanlaajuisesti.

      Maailmanlaajuisen ihastelun huomaa siitä, että Suomi on rajattu ulos yhä useammista kansainvälisistä systeemeistä.

      Alan perusopinnot koostuvat Ennustamisen Perusopinnoista, joihin pääset mukaan vaikka http://www.utu.fi/fi/yksikot/ffrc/Sivut/home.aspx

      Uusimpana Ennustamisen kohteena ovat sivuston mukaan "Pirulliset ongelmat", joten aivan äkkiä ei Ateismi-opintojen tutkimusaiheet näytä loppuvan.

      Omat Tarot-kortit mukaan.

    • Mieli Piteet
    • Pakolla Uskovaiseksi

      Epäluulevainen Epäuskoisuus (6000)
      Eristeleväinen Epäuskoisuus (6000001)
      Epäsosialistinen Epäuskoisuus (6002)
      Epävatupassinen Epäuskovaisuus (6003)
      Rajatun Tilan Epäuskovaisuus (60031)
      Huomionkipeä Epäuskovaisuus (6004)
      Vaadiskeleva Epäuskovaisuus (6000005)
      Estoinen Epäuskovaisuus (600006)
      Riipuskeleva Epäuskovaisuusu (6007)
      Muu määrittelemätön Epäuskovaisuus (60008)
      - Narsissinuppilainen Epäuskovaisuus (300181)
      - Puolikypsä Epäuskovaisuus (1/2-Mielen Terveyttäjä NOS)
      - Passiivi-Agronominen Epäsukovaisuus (100324)
      - Mielen Terveytys -tyyppinen Epäuskovaisuus (1/1-NUTS)
      Määrittämätön Epäuskovaisuus (60009)
      Mielen Terveytys tyyppinen lahkolaisuus (2001)
      Pakkouskovainen Epäuskonnollinen EpäTerveyttamislashkolaisuushäiriö (319012)

      Lähde: Psyko-Paattisten Mielen Terveyttäjien Hoito-Opas ( 21.3.30 Pieksamäki, Vittula V., Pelle J, Kitunen T, Käyränen, Sini)

    • Pakolla Uskovaiseksi

      Yllä siis Mielen Terveyttäjät -lahkon käyttämiä Epäuskon luokituksia

    • NLP = hypnoosi

      Miten saada kenet tahansa ihmisraukan psykiatriseen sairaalaan lopuksi elämäänsä katatoniseen tilaan!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Katatonia_(oireyhtymä)

      Hypnoosilla, jota ei sanota hypnoosiksi, vaan NLP-tekniikaksi.

      Katatoninen tila saadaan aikaan suggestioilla ja suggestioita voi opetella vaikka seuraavilla kursseilla kuka tahansa

      http://www.truehearts.fi/koulutukset?gclid=CJiJk7Tkn8ACFcLacgodInkAiQ

      http://www.metropolia.fi/etsi-sivustolta/

      http://www.nlpyhdistys.fi/

      NLP = Neuro Linqvistic Programming = Aivojen ohjelmointikeino = Manipulointimenetelmä = Suggestiivinen Menetelmä = Hypnoosi

      ----
      Googlella suomalaista hypnoosikoulutusta

      https://www.google.fi/search?q=nlp-koulutus&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=ioPzU531PMLEZPOFgugB

      NLP = Neuro Linqvistic Programming = Aivojen ohjelmointikeino = Manipulointimenetelmä = Suggestiivinen Menetelmä = Hypnoosi

    • Hypnotiikkaa...

      Miten saada kenet tahansa "tunnustamaan" ihan mitä tahansa?

      Hypnoosilla, jota ei sanota hypnoosiksi, vaan NLP-tekniikaksi!

      NLP = Neuro Linqvistic Programming = Aivojen ohjelmointikeino = Manipulointimenetelmä = Suggestiivinen Menetelmä = Hypnoosi

      "Tunnustus" saadaan aikaan suggestioilla ja suggestioita voi opetella vaikka seuraavilla kursseilla kuka tahansa.

      http://www.truehearts.fi/koulutukset?gclid=CJiJk7Tkn8ACFcLacgodInkAiQ

      http://www.metropolia.fi/etsi-sivustolta/ --- hakusanaksi NLP

      Ihan sitä itteensä: http://www.nlpyhdistys.fi/

      NLP = Neuro Linqvistic Programming = Aivojen ohjelmointikeino = Manipulointimenetelmä = Suggestiivinen Menetelmä = Hypnoosi

      Googlella suomalaista hypnoosikoulutusta https://www.google.fi/search?q=nlp-koulutus&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=ioPzU531PMLEZPOFgugB

    • Plussaa kaikille

      Mielen Terveyttäjä -lahkolaiset käyttävät temppeleissään Positiivista Uskonvahvistussysteemiä keskinäisissä Uskon Vahvistus Palavereissaan ja Ällistyttävän Älykkäissä Työskentelynkehityskeskusteluissaan:

      Minä kehun sinun Ajattelutapaasi => Sinä olet Oikeamielinen
      Sinä kehut minun Ajattelutapaani => Minä olen Oikeamielinen

      Minä korostan sinun Oikeauskoisuuttasi => Sinun Oikeauskoisuutesi lisääntyy
      Sinä korostat minun Oikeauskoisuuttani => Minun Oikeauskoisuuteni lisääntyy

      Minä korostan sinun Oikeamielisyyttäsi Sinä korostat minun Oikeamielisyyttäni = Me olemme Oikea Mielisiä ja Oikea Uskoisia Mielen Terveyttäjiä

      • Oikea Uskoiset ry.?

        Mielen Terveyttäjät lahkolaisten keskustelupalstoilla käydään vilkasta keskustelua erilaisista Mielen Terveyttäjia kiinnostavista aiheista kuten

        - Mielen Terveyttäjien Mielipiteitä Omasta Mielestään
        -Toimivista Mielen Terveyttämis Systeemeistä
        - Oman Mielensä KehumisMenetelmistä
        - Lahkon Ulkopuolisten Mielien Harhaan Johto Menetelmät

        http://goo.gl/E8K3wj


    • mielipuolien maa

      Hyvin menee. Sisäministerinä on joku helluntalainen joka tuntuu kääntyilevän jehovan todistajien suuntaan toisinaan toteamalla että raamattu menee lain
      yläpuolelle.

      Toisaalta uskontojen uhrien tuki ray:n varoilla tarkoittaa käytännössä sitä että
      entiset jehovan todistajat koettavat saada vanhat ystävänsä esim. tervehtimään
      ja muutenkin jälleen rakastamaan heitä. He eivät auta uhreja poliisin suuntaan
      eikä oikeustoiminpitein. Itseasiassa UUT:ry saattaa tehdä itse uhreja jotka
      eivät suoriudu pois hihhulien pyrittämistä apujärjestöistä?

      Sitten on ei uskonnollisia lahkoha ja kuppikuntia vaikkapa mummonkaatajat?
      Ihminen voi pyöriä ahneen koneiston rattaissa vuosikymmeniä kunnes oikea
      hoito tulee yksityiseltä puolelta liian myöhään.

      Kaikki tämä voi olla maanpetosta kuten jehovan todistajat. Seitsemän vuotiaita
      kiristetään iskän tai äiskän uskonnolliselle uralle. Nyt heillä on jo valtiollinen
      status ja vapautus armeijasta sekä siviilipalveluksesta sekä vihkimisoikeudet
      ja raskas muuri päätoimiston ympärillä. Kaikki lahkon esimiehet ovat anonyymejä eikä heillä ole yhteystietoja toisin kuin Adventisteill.

    • "Ammattilaiset"?

      Joukkopsykoosi Suomessa 2010 -luvulla: http://keskustelu.suomi24.fi/node/12420290

      Kun "ammattilaiset" psyykkaavat toisiaan "ammattilaisten" kehittämillä Tieteellisillä Menetelmillä, niin lopputulos on erittäin ikävä verbaalinen kehäpäätelmäsysteemi, jossa "ammattilaiset" ovat niin "ammattilaisia", että kansalaiset ovat jo vuosia ihmetelleet että miltä planeetalta "ammattilaiset" oikein ovat tulleet omituisia höpötyksiään höpöttämään...

    • Xenu.
    • NLP-kritiikki

      Skepsis otaa kantaa NLP:n käyttöön:

      "Mitä hemmettiä opit tänään koulussa?

      Maailman havaitseminen tunto-, näkö-, kuulo-, haju- ja makuaistin avulla ovat teemoina ala-asteen kolmannen luokan englannin oppikirjassa. Vaikka nykyajan opetussuunnitelmat ja didaktiikka korostavat käytännön sanastoa ja kommunikaatiotaitoja, heti ensimmäiset kuusi lukua ovat sukeltamista aistien maailmaan. Lukion oppilaat saavat puolestaan tehdä ”aistikanavatestin” selvittääkseen, ovatko he näön, kuulon vai liikkeen avulla oppivia. A-ruotsin harjoituksessa kerrotaan suoraan, miten kommunikoida paremmin NLP:n avulla."
      http://www.skepsis.fi/lehti/2006/2006-3-austin.html

      • NLP - harhaiset

        Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Hannu Lauerma:
        NLP - Aggressiivisesti markkinoituja uskomuksia

        Oinaanvaaran NLP-taidoistaan kiittämän Terttu Grönforsin suorituskyvyn arantamiseen liittyvät tekstit sisältävät kvasiluonnontieteellistä käsitesekamelskaa, ”maailmankaikkeuden kvanttien keskinäisiä yhteyksiä” ja ”holograafi staparadigmaa”, eli New Age -terminologiaa vailla mitään tieteellistä sisältöä.

        NLP ei ole muita puheeseen ja vuorovaikutukseen perustuvia auttamisen tapoja millään lailla enemmän tekemisissä neuronien, matematiikan, kielen tai ohjelmoinnin kanssa – jos ei vähempääkään. Tietyssä mielessä se epäilemättä kuitenkin on vaikuttava:

        se antaa harjoittajalleen itseluottamusta heittäytyä intensiiviseen vuorovaikutussuhteeseen potilaan tai ”asiakkaan” kanssa. Se, seuraako tästä hyvää, pahaa vai jotain siltä väliltä, riippunee ongelman luonteesta ja terapeutiksi ryhtyneen henkilön muusta koulutuksesta, persoonallisuudesta ja osaamisesta. NLP:n markkinoinnille on ominaista voimakas NLP:n markkinoinnille on ominaista voimakas henkilökeskeisyys ja tarinoiden kerronta, samoin kuin sen keskeisimpänä esiasteena pidetylle ns. ericksonilaiselle hypnoositraditiolle, joka hypnoosin valtavirrasta poiketen on jäänyt tieteellisen tutkimuksen ulkopuolelle.

        Toinen kriittinen havainto on se, että näyttö NLP:n vaikuttavuudesta verrattuna ilman sitä toteutettuun kommunikointiin puuttuu kokonaan, vaikka mullistavan tehokkaaksi väitetty menetelmä teki näyttävän esiinmarssinsa jo 1980-luvun alussa. Ei ole syytä edes epäillä, etteikö NLP:ssä kuvattuihin käytäntöihin mieltynyt ja helposti optimismiaan muihin tartuttava persoona saata saada hyvää aikaan.

        Hyviä ja huonoja terapeutteja [sosiaalityöntekijöitä, opettajia, sairaanhoitajia]?

        Oinaanvaaran kuvauksen valossa Suomessa vaikuttaa oikeita ja tehokkaita NLP-ohjaajia, ja lisäksi paljon kelvottomia yrittäjiä, jotka vain käyttävät NLP:tä
        markkinointikylttinä tehottomille kummallisuuksille. En ole lainkaan pätevä ottamaan kantaa terapeuttikohtaisiin eroihin tuloksissa, mutta käsittääkseni
        kysymys on asianomaisten omista mielipiteistä, jotka pohjautuvat siihen, että käsityksiä omista saavutuksista verrataan siihen, mitä niin sanotusti ”kuullaan” muista. Tätä huonompaa arviointimenettelyä ei ole.

        Mistä on kysymys?

        Kokonaisuutena NLP:stä syntyy sellainen käsitys, että pyörä on keksitty uudelleen: puhumalla, eläytymällä ja mielikuviin eläytymistä rohkaisemalla voi joissain yhteyksissä auttaa ihmisiä. Jos näennäisesti luonnontieteellinen kvasiterminologia kannustaa siihen niitä, jotka eivät muuten vuorovaikutukseen usko, niin metodilla on myönteisiä vaikutuksia samaan tapaan kuin esimerkiksi uskonnoilla tai spirituaalisilla suuntauksilla, jotka tähdentävät lähimmäisen huomioon ottamista.

        Jos menetelmän markkinointi on hyvin hyökkäyshenkistä ja jos se houkuttelee koulutukseen mukaan henkilöitä, joiden perustiedot hoidettavista häiriöistä
        ovat suppeat, syntyy myös vakavia ongelmia ja vaaroja. Niitä syntyy myös, jos NLP innostaa ammatilliseen toimintaan henkilöitä, joita toisten manipulointi
        itsessään palkitsee, tai jotka käyttävät sitä omien päämääriensä saavuttamiseen.

        KIRJOITTAJA ON LÄÄKETIETEEN TOHTORI, PSYKIATRIAN ERIKOISLÄÄKÄRI JA PSYKOTERAPEUTTI, JOKA TYÖSKENTELE PSYKIATRISEN VANKISAIRAALAN VASTAAVANA YLILÄÄKÄRINÄ VUODESTA 1996, DOSENTTINA VUODESTA 1998, THL:N TUTKIMUSPROFESSORINA VUODESTA 2009 JA SIVUTOIMISENA YKSITYISLÄÄKÄRINÄ VUODESTA 1989. AIEMMIN HÄN ON TOIMINUT MM. MÄÄRÄAIKAISENA PSYKIATRIAN PROFESSORINA TURUN YLIOPISTOSSA. HÄN ON KUULUNUT TIETEELLINEN HYPNOOSI RY:N HALLITUKSEEN VUODESTA 1993, MISTÄ AJASTA SEN PUHEENJOHTAJANA KAHDEKSAN VUOTTA.
        http://www.skepsis.fi/lehti/2011/Skeptikko-2011-3_Mita_NLP_on.pdf


      • Maailman voimakkain?
        NLP - harhaiset kirjoitti:

        Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Hannu Lauerma:
        NLP - Aggressiivisesti markkinoituja uskomuksia

        Oinaanvaaran NLP-taidoistaan kiittämän Terttu Grönforsin suorituskyvyn arantamiseen liittyvät tekstit sisältävät kvasiluonnontieteellistä käsitesekamelskaa, ”maailmankaikkeuden kvanttien keskinäisiä yhteyksiä” ja ”holograafi staparadigmaa”, eli New Age -terminologiaa vailla mitään tieteellistä sisältöä.

        NLP ei ole muita puheeseen ja vuorovaikutukseen perustuvia auttamisen tapoja millään lailla enemmän tekemisissä neuronien, matematiikan, kielen tai ohjelmoinnin kanssa – jos ei vähempääkään. Tietyssä mielessä se epäilemättä kuitenkin on vaikuttava:

        se antaa harjoittajalleen itseluottamusta heittäytyä intensiiviseen vuorovaikutussuhteeseen potilaan tai ”asiakkaan” kanssa. Se, seuraako tästä hyvää, pahaa vai jotain siltä väliltä, riippunee ongelman luonteesta ja terapeutiksi ryhtyneen henkilön muusta koulutuksesta, persoonallisuudesta ja osaamisesta. NLP:n markkinoinnille on ominaista voimakas NLP:n markkinoinnille on ominaista voimakas henkilökeskeisyys ja tarinoiden kerronta, samoin kuin sen keskeisimpänä esiasteena pidetylle ns. ericksonilaiselle hypnoositraditiolle, joka hypnoosin valtavirrasta poiketen on jäänyt tieteellisen tutkimuksen ulkopuolelle.

        Toinen kriittinen havainto on se, että näyttö NLP:n vaikuttavuudesta verrattuna ilman sitä toteutettuun kommunikointiin puuttuu kokonaan, vaikka mullistavan tehokkaaksi väitetty menetelmä teki näyttävän esiinmarssinsa jo 1980-luvun alussa. Ei ole syytä edes epäillä, etteikö NLP:ssä kuvattuihin käytäntöihin mieltynyt ja helposti optimismiaan muihin tartuttava persoona saata saada hyvää aikaan.

        Hyviä ja huonoja terapeutteja [sosiaalityöntekijöitä, opettajia, sairaanhoitajia]?

        Oinaanvaaran kuvauksen valossa Suomessa vaikuttaa oikeita ja tehokkaita NLP-ohjaajia, ja lisäksi paljon kelvottomia yrittäjiä, jotka vain käyttävät NLP:tä
        markkinointikylttinä tehottomille kummallisuuksille. En ole lainkaan pätevä ottamaan kantaa terapeuttikohtaisiin eroihin tuloksissa, mutta käsittääkseni
        kysymys on asianomaisten omista mielipiteistä, jotka pohjautuvat siihen, että käsityksiä omista saavutuksista verrataan siihen, mitä niin sanotusti ”kuullaan” muista. Tätä huonompaa arviointimenettelyä ei ole.

        Mistä on kysymys?

        Kokonaisuutena NLP:stä syntyy sellainen käsitys, että pyörä on keksitty uudelleen: puhumalla, eläytymällä ja mielikuviin eläytymistä rohkaisemalla voi joissain yhteyksissä auttaa ihmisiä. Jos näennäisesti luonnontieteellinen kvasiterminologia kannustaa siihen niitä, jotka eivät muuten vuorovaikutukseen usko, niin metodilla on myönteisiä vaikutuksia samaan tapaan kuin esimerkiksi uskonnoilla tai spirituaalisilla suuntauksilla, jotka tähdentävät lähimmäisen huomioon ottamista.

        Jos menetelmän markkinointi on hyvin hyökkäyshenkistä ja jos se houkuttelee koulutukseen mukaan henkilöitä, joiden perustiedot hoidettavista häiriöistä
        ovat suppeat, syntyy myös vakavia ongelmia ja vaaroja. Niitä syntyy myös, jos NLP innostaa ammatilliseen toimintaan henkilöitä, joita toisten manipulointi
        itsessään palkitsee, tai jotka käyttävät sitä omien päämääriensä saavuttamiseen.

        KIRJOITTAJA ON LÄÄKETIETEEN TOHTORI, PSYKIATRIAN ERIKOISLÄÄKÄRI JA PSYKOTERAPEUTTI, JOKA TYÖSKENTELE PSYKIATRISEN VANKISAIRAALAN VASTAAVANA YLILÄÄKÄRINÄ VUODESTA 1996, DOSENTTINA VUODESTA 1998, THL:N TUTKIMUSPROFESSORINA VUODESTA 2009 JA SIVUTOIMISENA YKSITYISLÄÄKÄRINÄ VUODESTA 1989. AIEMMIN HÄN ON TOIMINUT MM. MÄÄRÄAIKAISENA PSYKIATRIAN PROFESSORINA TURUN YLIOPISTOSSA. HÄN ON KUULUNUT TIETEELLINEN HYPNOOSI RY:N HALLITUKSEEN VUODESTA 1993, MISTÄ AJASTA SEN PUHEENJOHTAJANA KAHDEKSAN VUOTTA.
        http://www.skepsis.fi/lehti/2011/Skeptikko-2011-3_Mita_NLP_on.pdf

        Skepsiksen kunniapuheenjohtaja: Jotain vikaa NLP:ssä

        Ilpo V. Salmi osallistui NLP-Practitioner -koulutukseen jo vuonna 1992. Hänen käymänsä kurssi oli Suomen NLP-yhdistyksen järjestämä. Pääkouluttajana toimi Barbara Waggoner USA:sta. Ammatikseen samaan aikaan muita kouluttanutta Salmea ärsytti koulutuksessa mm. se, että erikoisdidaktiikan menetelmän kuten suggestopedian käyttö vei helposti mukanaan ja jyräsi yli opetussisällön ja kohderyhmäanalyysin. Toiminnasta tuli itsetarkoituksellista viihtymistä, didaktista Disneylandia teflonhymyineen ja läheisyysmaneereineen

        ”Kun koulutuksen harjoitusmateriaalina ovat osanottajien omat kokemukset ja tunnemuistot, ihmiset alkavat ryhmätyökielellä prosessoida, eli joutuvat emotionaalisen kuohunnan tilaan. Syntyy uskonsisarten ja -veljien pienoiskulttuuri: kerran NLP, aina NLP”, Salmi kirjoitti lähes 20 vuotta sitten.

        Tänään Salmea edelleen alaa seuraavana lukijana hämmentää maisteri Oinaanvaaran järkkymätön usko käyttämäänsä menetelmään: ”Toivottu muutos alkaa heti...” Ja: ”Todistetusti maailman voimakkain keino...”

        Salmi pohtii, mitä NLP oikeastaan on. Hänen kokemuksensa mukaan se on tehokas mieleenvaikuttamisen strategia. Vaarallista on NLP:n ja tavallisen arkipuheviestinnän näennäinen samankaltaisuus. Tätä korosti jo M. Erickson, joka puhui potilaan parhaaksi tapahtuvasta salavaikuttamisesta.

        ”Klassinen hypnoosi on turvallisempaa, koskasession alku ja loppuhetki ilmoitetaan.”

        Salmen omat kokemukset NLP-koulutuksesta ovat ristiriitaisia. Kurssilla he opiskelivat sekä NLP:tä että sen taustalla olevaa järjestäjillekin tiedostamatonta piilo-opetussuunnitelman mukaista jenkkiihmiskuvaa ja yhteisönormeja.
        http://www.skepsis.fi/lehti/2011/Skeptikko-2011-3_Mita_NLP_on.pdf


    • SoTe -suggeroijat

      Sosiaali- ja Terveydenhuolto-ammattilaisten kikka, jolla oikeutetaan hypnoosin käyttö lääkärin vastaanotolla, hammaslääkärin vastaanotolla, sairaanhoitajan vastaanotolla, sosiaalityöntekijän vastaanotolla, kaikissa sosiaali- ja terveysalan ammateissa:

      Hypnoosi (NLP) ei ole hypnoosia, vaan sosiaalinen vuorovaikutustilanne: "Kun hypnoosi määritellään sosiaaliseksi vuorovaikutustilanteeksi, vältytään kaikenlaiselta kiistelyltä sen olemassaolosta.

      Sen etuna on, että hypnoosia voidaan edelleen käyttää kliinisissä yhteyksissä, vaikka ei ymmärretäkään sen vaikutusmekanismeja."

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Hypnoosi

      Sossutantat virkansa lumoissa: http://keskustelu.suomi24.fi/node/12438829

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe