Olenko jo pilannut itseni?

huolestunut93

Olen 21v tyttö, polttanut 14v asti eli 7 vuotta askin viikossa. Se ei kai ole ihan ihan kauheasti mutta polttanut olen kumminkin.
Päätin nyt lopettaa..
Olenko jo vaikuttanut huonolla tavalla hyvinvointiini?
Tiedän että olen tietenkin, mutta... Esim millaiseksi keuhkoni jäävät? Alkaako iho roikkumaan aikaisin? Kuinka suuri riski sairastua syöpään verrattuna ihmiseen joka ei ole koskaan polttanut? Paraneeko kasvavan hiuksen laatu polttamisen lopettamisen jälkeen? (kasvava hius tarkoittaa juurikasvua, latvat tuskin paranevat) Muuttuuko hampaiden väri?

Kaikki tieto on tervetullutta!
Kiitoksia kaikille jotka jaksaa vastata!

4

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi vasta nyt heräsit totuuksiin?

      • Vinku-Einari

        Tupakka on hyvää, en suosittele lopettamista kellekään.


    • oiuyt

      Kyllähän ne ihmiset joille on vanhempana tullut jotain ongelmia keuhkojen kanssa ovat tehneet vaarallisia töitä, jos niiltä henkilöiltä kyselis. niin ne kertoisivat että joo nuorena olin mineriitti levy tehtaassa töissä. tai laittelin niitä talojen seiniin. Sehän on asbestilevyä.

      • DeathSmokerr.

        Hellou, ihanaa kun täällä on kohtalotovereita kirjoittelemassa. Itse 19-vuotias nainen... Pystyisimpä sanomaan itseäni tytöksi, olisi hienoa tuntea itsensä feminiinisemmäksi. Olen kuitenkin siis polttanut nyt 7-vuotta itsekin ja kyllä: Kun lopetat, ensiksi yskit kuin hullu kaiken sen tervapaskan ym. mikä on jäänyt keuhkoihisi. Itse olen nyt ollut ilman ja ei tee edes mieli vaikka westin aski vieressä. Kyllä tää tuntuu upealta vaikka kurkkuun, keuhkoihin ja vatsaan sattuukin ja eilinen yö tuli valvottua. Nukuin sitten päivällä, koska ilman lepoa hermot ei missään tapauksessa kestä. Olen korvannut tupakkaa kuumilla juomilla. Nyt kahvilla, vaikkei sitä tupakoitsijoille suositellakaan koska mieliteot voivat siirtyä helpommin tupakkaan. Kurkku ja keuhkot kutittavat, nenästä tulee vettä, päässä paineentuntu ja päänsärky. Silti valitsen tämän koska kaikki meistä jossakin kohtaa lopettaessaan tyhjentää keuhkonsa olemalla ilman... Ja mitä pidemmälle tupakoit, sitä enemmän kärsit puhdistusprosessin ajan. Ironista että ihmiset kysyvät että ovatko pilanneet itsensä, eivätkä siltikään lopeta. Sanon sinulle että jos jatkat kauan, voit olla pilannut itsesi tajuamattasi.. Koskaan ei tiedä miten kroppa reagoi. Itse yskein verta kurkusta ja nenästä koska limakalvot ovat niin ärtyneet. Kestän kuitenkin tekojeni seuraukset ja näillä mennään... Näiden tupakointipäivien aikana jolloin en voinut kontrolloida itseäni, oli siis pakko polttaa vaikka tuntui kipua ja juoksin jnee ja happi ei kulkenut, tunsin itseni orjaksi jonka on pakko tyytyä paskempaan terveyteen. Elämä ei ole mitään ilman kykyä elää: Terveyttä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe